Miele

Miele Stoomovens

Met een stoomoven van Miele kook je voortaan snel, lekker en bovendien heel gezond. Stomen is een zeer zachte en snelle bereidingsmethode voor groenten, vlees en vis. Aangezien gerechten volledig door stoom worden omringd is de kans op aanbranden zeer gering. Ontdooien, koken, sudderen, bakken en braden, met al deze mogelijkheden weet je zeker dat het eten heerlijk uit een Miele stoomoven komt.

Highlights – Miele Stoomovens

MultiSteam - De Miele-stoomoven is ongekend veelzijdig en de ideale aanvulling op oven en kookplaat.

MultiSteam

Optimale resultaten. De Miele-stoomoven is ongekend veelzijdig en de ideale aanvulling op oven en kookplaat. Omdat de bereidingstijden bij koken met stoom en gewoon koken gelijk zijn, hoeft u uw kookgewoonten niet aan te passen. U kunt voorgerechten, soep, vis, vlees, groenten, bijgerechten of zoete gerechten afzonderlijk bereiden – of een compleet menu in één enkel kookproces. Aan speciale wensen voor het kookresultaat – beetgaar of zacht – wordt met de Miele-stoomoven voldaan.

Grote bereidingsruimte met een grote inhoud

Grote bereidingsruimte met een grote inhoud

Veel ruimte voor creativiteit
In de nieuwe bereidingsruimte van de Miele-stoomovens met MultiSteam kunt u op elk van de drie inschuifniveaus een stoomovenpan GN 1/2 en een stoomovenpan GN 1/3 in het apparaat schuiven. Zo’n grote inhoud is uniek.

Automatisch koken menu - Drie verschillende gerechten tegelijk bereiden

Automatisch koken menu

Drie verschillende gerechten tegelijk bereiden. Bij koken menu kunt u een complete maaltijd bestaande uit drie onderdelen automatisch bereiden. De temperatuur, bereidingstijd en volgorde worden daarbij automatisch bepaald. Het apparaat laat u weten wanneer en op welke inschuifhoogte de diverse onderdelen van het menu in het apparaat moeten worden gezet, zodat alles op hetzelfde tijdstip klaar is. Ze kunt u heel gemakkelijk complete menu’s bereiden met een perfecte timing.

Stomen onder druk

Ideale temperaturen voor als u haast hebt
Net als in een snelkookpan kan in een stoomoven op hogere temperaturen dan 100°C onder druk worden gekookt. Bij Miele is hiervoor de drukstoomoven met PowerSteam verkrijgbaar. Het temperatuurbereik van 101 tot 120 °C is ideaal voor de snelle bereiding van groente, veel vleessoorten en peulvruchten. In vergelijking met de drukloze stoomoven levert dit u een tijdsbesparing tot wel 50% op.

Eenvoudige reiniging

In een handomdraai schitterend schoon
Dankzij de externe stoomopwekking en de roestvrijstalen binnenruimte zijn Miele-stoomovens eenvoudig schoon te maken. Er is geen vervelende kalkafzetting in de bereidingsruimte en de gladde binnenwanden en bodem zijn bijzonder eenvoudig schoon te maken. Na gebruik van de oven hoeft u de bereidingsruimte alleen even af te vegen en alles is weer droog en stralend fris.

Draadloze bratometer

In een handomdraai tot op de graad nauwkeurig
U bereidt vlees, vis en gevogelte zoals u wilt en tot op de graad nauwkeurig: de draadloze bratometer meet de kerntemperatuur en informeert u over de resterende bereidingstijd. Toezicht houden op het bereidingsproces is niet meer nodig.

Bewegend bedieningspaneel

Multifunctionele afdekking
Het bedieningspaneel wordt elektronisch geopend. Erachter bevinden zich het water- en condensreservoir en de draadloze bratometer. Bij het openen van het paneel komen het water- en condensreservoir naar voren, zodat u ze eenvoudig kunt uitnemen. U kunt dus de reservoirs vullen en leegmaken zonder de deur van het apparaat te hoeven openen. Het paneel staat zelfs iets schuin om u een optimaal zicht op het display te bieden.

Miele productgroepen

De Huishoudelijke- en keukenapparatuur van Miele is onderverdeeld in productgroepen. Zo vind je onder de productgroep Stoomovens alle reguliere stoomovens en de stoomoven gecombineerd met een oven of magnetron. Neem ook eens een kijkje bij de Miele-apparaten in één van de andere hoofdgroepen.