Bemmel & KroonThuiswinkel Waarborg

logo next125 keukens

next125 systemen

Raster & Korpussysteem
Het next125 designconcept is gebaseerd op een architectonisch kenmerk: de metrische rastermaat. Dit zorgt op ongeëvenaarde wijze voor rust en structuur. De raster-hoogtemaat van de keuken van 125 mm vormt daarom ook de basis voor de merknaam. Op basis van deze maat heeft next125 twee kasthoogtes ontwikkeld – uitgaande van de ergonomische inzichten over de huidige keukengebruikers.

125 mm raster

In combinatie met authentieke, hoogwaardige materialen en de altijd heldere lijnvoering ontstaan door het 125 mm-raster tijdloos mooie keukens. Uitgaande van de raster-hoogtemaat van 125 mm resulteert raster 6 (6 x 125 mm) in een hoogte van 75,0 cm. Raster 7 vormt een hoogte van 87,5 cm. Een raster komt hierbij overeen met een ladehoogte. Met deze twee kasthoogtes, de diverse plinthoogtes en de verschillende werkbladen kan het totale voor de keuken vereiste spectrum aan werkhoogtes worden afgedekt – of de kok nu 1.90 of 1.60 m lang is. Bovendien biedt een lage plint in combinatie met een 87,5 cm hoge kast meer opbergruimte. Zowel om ergonomische redenen als om optische en bergruimte-aspecten – het systeem next125 biedt de ideale oplossing.

De heldere lijnvoering van een next125 keuken
125 mm raster toegepast voor een verhoogde korpus

Korpushoogte

Korpushoogte 75 cm

Korpushoogte 75 cm

next125 heeft de korpushoogte 75 cm op basis van de ergonomie van de huidige gebruikers van keukens ontwikkeld. Uitgaande van de rasterhoogte van 125 mm bestaat die uit 6 rasters. Dat wil zeggen 6 x 125 mm = 75,0 cm. Dit biedt de mogelijkheid om individuele keukenplanningen te realiseren.

Korpushoogte 87,5 cm

Korpushoogte 87,5 cm

Korpushoogte 87,5 cm zorgt in combinatie met een lage plint niet alleen voor meer design in de keuken, maar het biedt tevens meer bergruimte. De slechts 5 cm hoge plint oogt ingetogen in de keuken en heeft de uitstraling van een schaduwvoeg – hij laat de keuken zweven.

next125 aan de wand hangend

next125 aan de wand hangend

Met de aan de wand hangende elementen, in de uitvoeringen met greep en greeploos, kunt u zwevende oplossiongen realiseren. Op basis van het 125 mm-raster – met de doelstelling om de leefruimte keuken meer ruimte en gewichtloosheid te verlenen.

Kastelementen

De keukens van next125 kunnen uit drie verschillende kastelementen worden samengesteld: uit onderkasten, bovenkasten en hoge kasten. Bij de hoge kasten kunt u kiezen uit vijf hoogtes, bij de bovenkasten staan zes kasthoogtes ter beschikking. Bij alle elementen kunnen verschillende breedtes en dieptes worden verwezenlijkt.

Drie verschillende kastelementen
Het rastersysteem mooi toegepast bij kastelementen

Grepen

Welke korpushoogte de keuken uiteindelijk ook krijgt, met next125 zijn alle mogelijkheden beschikbaar: voor mensen die alles graag zelf in de hand houden, is er een ruim assortiment aan verschillende grepen. Deze kunnen worden gecombineerd met TIP-ON, de mechanische openingshulp voor kastdeuren, uittrekelementen, vouwkleppen en koelkasten. Het beste voorbeeld: om een nog gelijkmatiger frontuiterlijk te krijgen, beperkt het frontuiterlijk single line zich slechts tot een horizontaal greepprofiel onder het werkblad – hiermee wordt de eerste lade of het eerste uittrekelement geopend. De hieronder gelegen laden/uittrekelementen kunnen door de toepassing van TIP-ON worden geopend. Voor de liefhebbers van greeploze keukens heeft next125 de greeplijsten ton-sur-ton of in contrasterende kleuren in het assortiment. Een ander highlight voor puristische, kubistische keukens: de pure TIP-ON-oplossing zonder grepen of greepopeningen.

Alle greepoplossingen zijn zowel verkrijgbaar voor 75 als 87,5 cm korpushoogte en ook voor de aan de wand hangende oplossing in 62,5 resp. 65,7 cm. Het is puur een kwestie van smaak, welke uitvoering u mooier vindt. Heel puristisch alleen met TIP-ON, het accent op de horizontale lijn met doorlopende greeplijsten of een vrije keuze uit een groot aantal grepen, die het karakter van een keuken sterk kunnen bepalen.

next125 keramiek grafiet front
TIP-ON mechanische openingssysteem

Voorbeelden next125 systemen

Hieronder vind u een aantal voorbeelden van de verschillende keukensystemen van next125. Ga voor meer keukenopstellingen naar onze next125 keuken pagina of kom langs in één van onze filialen. Naast een uitgebreide keukencollectie biedt next125 ook nog een table&chair, bar en cube collectie.

De next125 keukensystemen in onze showroom bekijken?

Wilt u de next125 keukensystemen live bekijken? In onze next125 premium brand stores in Den Haag en Zoeterwoude bieden wij u een groot aantal systemen in verschillende inspirerende keukenopstellingen. Laat u inspireren door praktische en stijlvolle ideeën voor uw nieuwe next125 keuken. U heeft bij ons een ruime keuze om oneindige te combineren met kleuren, materialen en opstellingen. Bijna elke keuken is zo volledig aan te passen naar uw persoonlijke wensen.

Onze keukenadviseurs luisteren graag naar uw wensen en bespreken daarna met u de mogelijkheden. Indien gewenst kunnen zij geheel vrijblijvend een 3D tekening van uw droomkeuken maken. Kom dus gerust langs om inspiratie op te doen voor uw nieuw keuken.

Een next125 keuken in ieder gewenst systeem voor de laagste prijs? Kom langs, neem contact op of maak een afspraak!

Copyright © 2002 - 2023 - Bemmel & Kroon
Volg ons op: