Siemens studioLine logo

Siemens studioLine oven kenmerken & functies

Een oven van Siemens is uitgerust met vele innovatieve functies. Daarnaast zijn de meeste studioLine ovens uitgerust met vele innovatieve extra‘s zoals: Kerntemperatuurmeter, bakingSensor, 1 tot 3-voudige telescooprails, pizzavorm en pulseSteam.

De nieuwe bakovens van Siemens zijn superzuinig.

ecoPlusVoor iedere thuiskok zijn de nieuwe bakovens van Siemens een genot om mee te werken. Goed nieuws is dat ook energiebewuste koks blij worden van onze ovens, want de bakovens van Siemens zijn bijzonder zuinig in het gebruik. Al onze nieuwe ovens vallen in energieklasse A of hoger. Zo bespaart u in ieder geval 40% aan energie ten opzichte van een vergelijkbare oven uit 1999.

Energie klasse A+

Energie klasse A+Uit eigen onderzoek blijkt dat de meest gebruikte manier van verwarmen in keukens hetelucht is. Enkel daarom hebben we voor milieubewuste kookliefhebbers de geheel nieuwe functie hetelucht Eco, waarmee energiezuinig op één niveau gebakken en gebraden kan worden.

varioSpeed: 100% smaak binnen 50% van de tijd.

Siemens varioSpeed functieHet is heel eenvoudig om een heerlijke maaltijd in de helft van de tijd te bereiden, één druk op de knop is voldoende. Door naast de gebruikelijke manier van verwarmen ook de geïntegreerde magnetron te gebruiken, kan de bereiding van gerechten worden versneld met behoud van de perfecte kwaliteit. Richt uw leven in met meer leuke dingen, want u bespaart tot 50% van de tijd. Neem uw tijd, uw oven doet de rest. De iQ700 oven met varioSpeed is beschikbaar in de nishoogtes 45 en 60 cm.

fullSteam: bakken met 100% stoom i.p.v. vet of olie.

fullSteamMet een iQ700 stoomoven maakt u de lekkerste gerechten klaar. De stoomfunctie zorgt voor perfecte groenten en aardappelen zonder dat daarbij smaak, kleur en vitaminen verloren gaan. En doordat er geen vet of olie aan te pas komt, is het eindresultaat niet alleen bijzonder smakelijk, maar ook nog eens erg gezond. Met de stoomfunctie kunt u maaltijden ook opnieuw opwarmen.

pulseSteam: snel krokante en sappige gerechten.

pulseSteamMet de pulseSteam-functie maakt u in een handomdraai perfect krokante en sappige
gerechten. Tijdens het bakproces wordt automatisch stoom toegevoegd.

Kerntemperatuurmeter: voor de beste braadresultaten.

KerntemperatuurmeterDe beste braadresultaten behaalt u nu heel eenvoudig met de Kerntemperatuurmeter. Met drie meetpunten meet de innovatieve Kerntemperatuurmeter de kerntemperatuur
van uw gerechten. Deze functie gebruikt u bij tal van gerechten. Hij is zelfs geschikt voor de geïntegreerde magnetron en de pulseSteam-functie.

coolStart: nooit meer voorverwarmen.

coolStartMet de coolStart-functie hoeft u uw oven nooit meer voor te verwarmen bij bijvoorbeeld
een diepvriespizza. Met dit slimme verwarmingssysteem bereidt u snel bevroren producten in de tijd zoals op de verpakking is aangegeven. Zónder voorverwarmen. Succes verzekerd en u bespaart kostbare tijd.

4D hetelucht: voor een perfect bakresultaat.

4d heteluchtWaar u uw gerecht ook in uw oven plaatst, u heeft altijd een perfect bakresultaat. De hoogte van het bakrooster of de bakplaat is niet meer belangrijk. De innovatieve iQdrive-motor verdeelt de warmte nog beter in uw oven. Zo krijgt u altijd hét perfecte gerecht.

bakingSensor: uw oven weet wanneer uw gerecht klaar is.

bakingSensorMet de bakingSensor weet uw oven zelf wanneer het gerecht klaar is. U hoeft het gerecht alleen nog maar in de oven te plaatsen. Door de innovatieve sensortechnologie voert uw oven het bakproces automatisch uit. De bakingSensor controleert de vochtigheid in uw oven en detecteert hieraan wanneer uw gerecht klaar is.

cookControl Plus: Vooraf ingestelde programma’s garanderen de beste resultaten voor talloze gerechten

cookControl PlusKoken als een professional – en dat zonder veel moeite? Dankzij de innovatieve techniek hoeft dat geen droom te blijven, want Siemens heeft in zijn bakovens met cookControl het kookboek meteen ingebouwd. De functie cookControl Plus in uw bakoven biedt individuele instelmogelijkheden voor de perfecte bereiding. U hoeft alleen maar het gewenste gerecht te selecteren in uw bakoven en het gewicht in te voeren. De bakoven doet de rest. cookControl Plus garandeert u telkens het beste bakresultaat – en dat voor een groot aantal gerechten.

TFT-TouchdisplayPlus, TFT- Touchdisplay en TFT-Display:duidelijk overzicht, heldere kleuren en een intuïtieve bediening.

TFT TouchdisplayPlusTFT TouchdisplayTFT DisplayAlle iQ700 ovens hebben een TFT-display: groot formaat, mooie kleuren, scherp contrast en hoge resolutie. Overzicht houden was nog nooit zo gemakkelijk. Dankzij de eenvoudige menustructuur navigeert u op gevoel. U heeft volledige controle. Er zijn drie verschillende TFT-displays, afhankelijk van welke ovenlijn u kiest. Het mooie? Welke ovenlijn u ook kiest, alles is combineerbaar. Als uw oven is uitgeschakeld, ziet u alleen de designlijn en de bedieningsknop.

TFT-display: 2,8 inch
TFT-display: 2,8 inch
TFT-Touchdisplay: kleur en grafisch display 3,7 inch
TFT-Touchdisplay: kleur en grafisch display 3,7 inch
TFT-TouchdisplayPlus: kleur en grafisch display 5,7 inch
TFT-TouchdisplayPlus: kleur en grafisch display 5,7 inch

softMove: veilig en zacht openen en sluiten van uw ovendeur.

softMoveMet de softMove-functie opent en sluit u uw oven gemakkelijk en zacht. In het scharnier zit een verbeterd sluitingsmechanisme. Heeft u uw handen vol? Geen probleem. Een zacht duwtje tegen de ovendeur is genoeg: automatisch zorgt het softMovesluitingsmechanisme dat de ovendeur fluisterzacht sluit.

Hetelucht Eco

heteluchtEcoHetelucht Eco staat garant voor perfecte kook- en bakresultaten. Of u nu kiest voor het bakken van een cake of lasagne of voor het braden van een heerlijk braadstuk. De nieuwe verwarmingstechniek zorgt voor een perfect resultaat. De grote bakoven heeft een inhoud van 71 liter en verbruikt slechts 0,69 kWh.

Halogeen, LED en MultiLED: elk gerecht in mooi helder licht.

Halogeen verlichtingMultiLED verlichtingLED verlichtingAlle iQ700 ovens hebben een TFT-display: groot formaat, mooie kleuren, scherp contrast en hoge resolutie. Overzicht houden was nog nooit zo gemakkelijk. Dankzij de eenvoudige menustructuur navigeert u op gevoel. U heeft volledige controle. Er zijn drie verschillende TFT-displays, afhankelijk van welke ovenlijn u kiest. Het mooie? Welke ovenlijn u ook kiest, alles is combineerbaar. Als uw oven is uitgeschakeld, ziet u alleen de designlijn en de bedieningsknop.

activeClean® pyrolyse: uw oven reinigt zichzelf.

activeCleanHet reinigingssysteem activeClean® klinkt te mooi om waar te zijn: met één druk
op de knop reinigt de oven zichzelf. Het automatische programma gebruikt hoge temperaturen om etensresten tot as te verbranden. U hoeft alleen maar een doekje door de ovenruimte te halen en u bent al klaar. Ook hebt u geen dure en milieubelastende schoonmaakmiddelen meer nodig.

activeClean rails

activeClean railsDe telescooprails met stopfunctie is nu ook geschikt voor activeClean®. Met de telescoopfunctie schuift u uw bakblikken, roosters en braadsledes stabiel en recht
uit uw oven. De telescooprails schuiven aan beide kanten soepel uit en stoppen automatisch op de verste stand.

ecoClean katalyse: terwijl u bakt, reinigt uw oven zichzelf.

ecoClean PlusEen ecoClean-katalysewand reinigt zichzelf wanneer u de oven gebruikt. Op de ecoClean-wand zit een speciale coating van poreus keramiek. Deze absorbeert vuil
en vetspetters en breekt ze af bij een hoge temperatuur. Enkele ovens zijn voorzien van een ecoClean-achterwand. De luxere ovens zijn uitgerust met een ecoClean plafond,
achter-, en zijwanden.

Telescooprails.

TelescooprailsSchuift u uw bakblikken, braadsledes en roosters veilig in en uit de oven. De telescooprails schuift aan beide kanten soepel uit en stopt op de verste stand. U kunt overal goed bij en u heeft een goed overzicht. De telescooprails voor de ovens met activeClean is nu ook pyrolysebestendig en kan tijdens de pyrolytische reiniging in
de oven blijven zitten.