Wasmachines

Wasmachine kopen? Een voorlader wasmachines, was-droogcombinatie of bovenlader koop je hier voor de laagste prijs! Wasmachines van A-merken zoals Miele, Bosch, AEG, Samsung en Siemens. Of een goedkopere wasautomaat van Beko. Ook vind je hier informatie over het nieuwe wasmachine energielabel, vulgewicht en toerental. Hoe meer toeren, hoe droger je was uit de machine komt.

Geen resultaten

We hebben geen resultaten kunnen vinden voor je zoekterm, probeer het opnieuw met een andere zoekterm.

  • Controleer de spelling van je zoekterm
  • Maak je zoekterm minder specifiek
Geen resultaten
    Konings DEALS: royale korting en vorstelijke cashback acties.
    Prijs
    t/m
    Merk
    Acties
    Vulgewicht
    Een hoog vulgewicht is duurzamer
    Energiebesparing
    Verlaag je ecologische voetafdruk
    Energieklasse
    Toerental
    Geluidsniveau centrifugeren
    Grootte huishouden
    Type wasmachine
    Programmaduur Eco volle lading
    Wasmiddeldoseersysteem
    Extra's
    Wasprogramma's
    Serie
    Merkspecifieke functies
    • Bosch Active Water Plus(17)
    • Bosch AntiVibration-wand(17)
    • Bosch Donkere Was(25)
    • Bosch Iron Assist(21)
    • Bosch+AquaStop(0)
    Kleur
    Accentkleur
    Reviewscore
    Status
    Bekijk in winkel

    Wasmachine kopen?

    Wasmachines voor de laagste prijs
    Als je een nieuwe wasmachine gaat kopen wil je niet te veel betalen. Daarom vind je op onze website wasautomaten van alle bekende merken voor de laagste prijs. Onze wasmachine prijzen worden hiervoor dagelijks vergeleken met de prijzen van de grootste online aanbieders in Nederland.

    Voor je een wasautomaat gaat bestellen zijn er echter een aantal punten om even bij stil te staan. Naast de capaciteit van de trommel en het toerental is de energieklasse een belangrijk aandachtpunt. Misschien heb je voorkeur voor een wasmachine van Bosch, Siemens, LG, AEG, Samsung, Whirlpool of Miele. Staat jouw machines dicht bij de woonkamer of slaapkamer, en maakt deze veel lawaai tijdens het centrifugeren? Kies dan voor een stille wasmachine met een geluidsniveau van minder dan 73 decibel. Wasmachines van A-merken zijn gemaakt voor minimaal 3000 wasbeurten. Voor een gemiddeld gezin is dat een levensduur van 10 jaar of langer. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij onze wasmachine aanbiedingen.

    De wasmachine capaciteit

    Het vulgewicht van de wasautomaat
    Heb je een klein of groot huishouden? Zorg er voor dat het vulgewicht van de wasmachine goed is afgestemd op jouw gezinssamenstelling en wasfrequentie. Met een automaat met genoeg vulgewicht doe jij je was in één keer. Zo bespaar je tijd en energie. Weet je niet hoeveel kilo inhoud je was machine nodig heeft? Houd dan deze richtlijnen aan. Een kleine wasmachine met een vulgewicht van 6 kilo of 7 kilo is geschikt voor een huishouden van 1 tot 2 personen. Hiermee doe je meerdere keren per week de was. Een wasautomaat met 8 kilo vulgewicht is geschikt voor een gezin met 1 of 2 kinderen. En voor een 4-persoons huishouden is een automaat met 8 kilo vulgewicht dus zeer geschikt. Wasautomaten met een trommel voor 9 kilo of 10 kilo wasgoed zijn geschikt voor 5 personen of meer. Wil je gordijnen, dekbedden of kussens wassen? Dan raden wij minimaal een trommel van 8 kg aan. Heb je een groot gezin of was je meer dan gemiddeld? Koop dan een grote wasmachine. Zo weet je zeker dat al jouw wasgoed in één keer in de trommel kan.

    Energieklasse wasmachine

    Besparen met energiezuinige wasmachines
    Met de energieklasse wordt aangegeven hoe energiezuinig een wasmachine is. Zuinige wasmachines zijn over het algemeen iets duurder in aanschaf. Omdat een wasautomaat erg veel energie verbruikt is het toch verstandig om voor een energiezuinig(er) model kiezen. Dat is goed voor het milieu en voor je portemonnee.

    Sinds 1 maart 2021 nieuw energielabel
    Sinds 1 maart 2021 zijn alle wasmachines vanwege nieuwe richtlijnen voorzien van een nieuw energielabel. Een wasautomaat met energielabel A+++ of A+++-30% behoort hierdoor tot het verleden. Voortaan loopt de energieklasse van A tot en met G. Daarnaast zullen nieuwe methodes worden gebruikt om het stroomverbruik te meten en de klasse te bepalen.

    Vergelijk het oude label niet met het nieuwe energielabel
    Het is namelijk goed mogelijk een zuinige A+++ wasmachine op het nieuw energielabel slechts een C krijgt. Je hoeft hier niet van te schrikken. Dezelfde wasautomaat is met een nieuw label niet ineens minder energiezuinig.

    Lees voor meer informatie onze toelichting op het nieuwe energielabel voor wasmachines.

    Toerental centrifuge

    Hoe droog komt de was uit de machine?
    Met het toerental van een wasmachine wordt aangeduid hoeveel rondjes de trommel per minuut draait. Het toerental wordt ook wel “rpm” of “rounds per minute” genoemd. Deze varieert van 1200 tot 1600 rpm. Hoe hoger deze centrifugesnelheid, des te droger je kleding na het centrifugeren uit de trommel komt. Droog je jou wasgoed na het wassen in een wasdroger? Koop dan een wasautomaat met 1400 of 1600 toeren. De was komt dan veel droger uit de machine. Hierdoor hoef je deze daarna minder lang in de wasdroger te doen. Hang je de was vaak buiten te drogen? Dan volstaat een lager toerental. Omdat de was buiten (bij droog weer) meestal sneller droogt dan binnen. Hieronder vind je nog wat voor- en nadelen per toerental.

    • Met 1200 toeren komt je wasgoed er wat natter uit. Maar je kleding slijt hierdoor wel minder snel.
    • Bij wasmachines met 1400 toeren komt je was er droger uit. Hierdoor hoeft deze daarna minder lang in de wasdroger. Zo bespaar je bovendien energiekosten.
    • Wil je dat de trommel zo snel mogelijk centrifugeert? Kies dan voor 1600 toeren. Ook erg handig als je regelmatig beddengoed wast. Je hoeft de vochtige hoeslakens dan minder lang te drogen of aan de waslijn te hangen.

    Veelgestelde vragen over de wasmachine

    Siemens wasdroger met warmtepomptechnologie

    De gemiddelde levensduur van een wasmachine varieert van 4 tot 9 jaar. Hierbij zijn wij uitgegaan van 5 wasbeurten per week. Daarnaast zijn er meer factoren die bepalen hoe lang een wasmachine precies meegaat. Zo zijn de bouwkwaliteit, het merk, het onderhoud en hoe je de machine gebruikt ook van belang. Maar een defecte wasautomaat betekend geen einde levensduur. De automaat kan immers in veel gevallen gerepareerd worden.

    Welke wasmachine je moet kopen is afhankelijk van meerdere factoren. Heb je weinig ruimte? Kies dan voor een bovenlader of was-droogcombinatie. Bovenlader wasmachines zijn vaak maar 40 centimeter breed en hebben een vulgewicht van 6 of 7 kilo. Hierdoor dit type wasmachine vooral praktisch voor een huishouden van 1 of 2 personen. Een was-droogcombinatie is een wasmachine en wasdroger in één. Daarom is dit een goed ruimtebesparend alternatief voor een aparte wasmachine en wasdroger.

    De standaard breedte van een voorlader wasmachine is 60 centimeter. Kies je voor een bovenlader model dan is de standaard breedte 40 centimeter.

    Hoe zwaar is een wasmachine is verschilt per merk. Maar de meeste wasmachines wegen tussen de 61 en 85 kilogram. In elke automaat zit een namelijk betonblok. Omdat centrifugeren veel trillingen produceert zorgt het betonblok hierbij voor stabiliteit.

    Een wasmachine reinigen doe je eenvoudig met soda of natuurazijn. Hiervoor doe je een halve kop soda (geen baksoda) of een fikse scheut natuurazijn in de lege trommel. Dus niet in het zeeplaatje. Vervolgens draai je een wasprogramma op 90 graden. Door de hoge temperatuur en het schoonmaakmiddel lossen kalk, vet en vuil op. Dit zorgt ervoor dat je wastrommel weer lekker ruikt.