Keuken inspiratie en ideeën: laat u inspireren bij Bemmel & Kroon

Keuken inspiratie: ideeën en tips voor uw droomkeuken

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan bent u bij Bemmel en Kroon keukens aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u de beste keuken inspiratie voor uw droomkeuken, gebaseerd op de laatste trends, stijlen en tips van onze keukenexperts. We laten u zien welke keukenstijlen, opstellingen, kleuren en materialen er zijn en hoe u deze kunt combineren tot een prachtig geheel. Lees snel verder en ontdek hoe u uw keukenwensen kunt realiseren!

Keukenstijlen: welke past bij u?

Er zijn veel verschillende keukenstijlen, van landelijk tot modern, van industrieel tot design. Elke stijl heeft zijn eigen kenmerken, sfeer en uitstraling. Het is belangrijk om een keukenstijl te kiezen die aansluit bij uw persoonlijkheid, interieur en levensstijl. Hieronder geven we u ter inspiratie een overzicht van de populairste keukenstijlen op dit moment.

Landelijke keuken

Een landelijke keuken straalt warmte, gezelligheid en nostalgie uit.

Een landelijke keuken straalt warmte, gezelligheid en nostalgie uit. Landelijke keukens zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, steen en beton. Hierbij zijn de kleuren meestal zacht en neutraal, zoals wit, beige, grijs en groen. Verder zijn veel details, zoals sierlijsten, grepen, kranen en tegels vaak kenmerkend voor een landelijke keuken. De landelijke keukenstijl past goed bij een rustiek of romantisch interieur. Laat u inspireren door ons aanbod.

Landelijke keukens tonen

Moderne keuken

Voorbeeld van een moderne strakke witte keuken zonder poespas.

Een moderne keuken kenmerkt zich door een strak, minimalistisch en functioneel design. Moderne keuken hebben vaak weinig poespas, maar wel veel gemak en comfort. Hierbij zijn de gebruikte materialen meestal glad en glanzend, zoals kunststof, glas en metaal. De kleuren zijn vaak zwart, wit of grijs, of juist fel en contrastrijk. Een moderne keukenopstelling is ideaal voor mensen die houden van een ruimtelijke en rustgevende sfeer in hun keuken.

Moderne keukens tonen

Industriële keuken

Een industriële keuken met materialen van beton, baksteen, hout en metaal.

Een industriële keuken heeft een stoere, robuuste en rauwe uitstraling. Industriële keukens zijn geïnspireerd door oude fabrieken, loodsen en werkplaatsen. Hierdoor zijn de materialen zijn vaak ruw en onbewerkt, zoals beton, baksteen, hout en metaal. Verder zijn de kleuren zijn meestal donker en sober, zoals zwart, bruin en grijs. Vaak heeft een industriële keukenopstelling open kasten, metalen buizen en lampen en vintage accessoires. Een industriële keuken past goed bij een loft of een eclectisch interieur.

Industriële keukens tonen

Design keuken

Een luxe design keuken gemaakt van exclusieve materialen.

Een design keuken is een echte blikvanger in je huis. Design keukens zijn vaak uniek, origineel en creatief vormgegeven. De materialen zijn meestal luxe en exclusief, zoals marmer, leer of goud. Verder vallen ook opvallende en gedurfde kleuren, zoals rood, blauw of geel onder deze keukenstijl. Ook heeft een design keuken vaak een bijzondere opstelling, een opvallend werkblad of eyecatching details. Een design keukenopstelling past goed bij een stijlvol en exclusief interieur en geeft een luxe en persoonlijk gevoel.

Design keukens tonen

Inspiratie keukenopstellingen: welke past in uw ruimte?

Naast de keukenstijl is ook de keukenopstelling een belangrijke factor bij het kiezen van een nieuwe keuken. De keukenopstelling bepaalt namelijk hoeveel ruimte u heeft om te koken, te werken en te bewegen in uw keuken. Bovendien heeft de keukenopstelling invloed op de sfeer en de uitstraling van uw keuken. Er zijn veel verschillende keukenopstellingen mogelijk, afhankelijk van de vorm en de grootte van uw keukenruimte. Laat u inspireren door de meest voorkomende keukenopstellingen.

Eilandkeuken inspiratie

Een exclusieve eilandkeuken met een kookeiland en twee losse hoge kasten.

Een eilandkeuken is voor veel mensen een droom. Eilandkeukens hebben een losstaand element in het midden van de ruimte. Dit ‘eiland’ fungeert als extra werkblad, kookeiland, spoeleiland of zitplek. Eilandkeukens zijn ideaal voor een grote of open ruimte, omdat u zo meer interactie en gezelligheid creëert. Verder is een eilandkeuken in elke keukenstijl uitvoerbaar.

Eilandkeukens tonen

Hoekkeuken inspiratie

Een minimalistische lichte hoekkeuken met een contrasterend zwart werkblad.

Een hoekkeuken is een populaire en veelzijdige keukenopstelling. Hoekkeukens bestaat uit twee wanden met kasten, een werkblad en apparatuur, die haaks op elkaar staan. Een hoekkeuken is geschikt voor een middelgrote of grote ruimte, omdat je zo meer werk- en opbergruimte creëert. De hoekkeuken opstelling is in elke stijl uit te voeren, van industrieel tot design.

Hoekkeukens tonen

Inspiratie rechte keuken

Rechte keuken met geïntegreerde keukentafel.

Een rechte keuken is een eenvoudige en praktische keukenopstelling. Rechte keukens bestaat uit één wand met kasten, een werkblad en apparatuur. Verder is een rechte keuken ideaal voor een kleine of smalle ruimte, omdat je zo optimaal gebruik maakt van de beschikbare lengte. Een rechte keukenopstelling is leverbaar in elke stijl, van landelijk tot modern.

Rechte keukens tonen

Keukenkleuren: van wit tot zwart

Een derde belangrijk aspect bij het kiezen van een nieuwe keuken, is de keukenkleur. De keukenkleur bepaalt namelijk de sfeer en uitstraling van je keuken. Er zijn veel verschillende keukenkleuren waaronder zoals wit, zwart, grijs, blauw, groen, rood en nog veel meer. Elke kleur heeft zijn eigen effect, voordelen en nadelen. Hieronder geven we u een kort overzicht van de populairste keukenkleuren van dit moment.

Witte keuken

Een stijlvolle en tijdloze witte keuken.

Een witte keuken is een keuken die voornamelijk witte elementen heeft, zoals kasten, werkbladen en apparatuur. Witte keukens zijn ruimtelijk, stijlvol en tijdloos. Voor elke keukenstijl en elk interieur is er wel een witte keuken te vinden. Wit laat uw ruimte groter en lichter lijken en geeft een fris en schoon gevoel. Bovendien is een witte keuken makkelijk te combineren met andere kleuren, zoals zwart, grijs, hout of pastel. Ook is een witte keuken makkelijk schoon te houden. Maar wit kan ook wel eens saai of kil overkomen.

Inspiratie witte keukens

Zwarte keuken

Zwarte keukens zijn trendy, chique en stoer.

Een zwarte keuken heeft voornamelijk zwarte elementen. Bijvoorbeeld kasten, werkbladen en apparatuur. Zwarte keukens zijn trendy, chique en stoer. Daarnaast passen ze goed bij een moderne, industriële of design keukenstijl. Zwart laat uw ruimte kleiner en intiemer lijken en geeft een luxe en spannend gevoel. Een zwarte keuken is mooi te combineren met andere kleuren, zoals wit, goud, koper of groen. Hoewel een zwarte keuken makkelijk is te onderhouden ziet u er echter wel sneller vingerafdrukken of stof op.

Inspiratie zwarte keukens

Groene keuken

Een groene keuken met een donkergroene matlak afwerking.

Een groene keuken is een keuken waarbij de keukenkasten en fronten voornamelijk in de kleur groen zijn uitgevoerd. Groene keukens ogen fris, natuurlijk en rustgevend. Groene keukens passen daarom goed bij een landelijke, bohemian of duurzame keukenstijl. Verder laat een groene keuken een ruimte levendig en harmonieus lijken en geeft de kleur een gezond en vrolijk gevoel. Ook is een groene keuken goed te combineren met andere kleuren, zoals wit, hout, zwart of geel. Verfraai uw groene keuken met planten, kruiden of bloemen.

Inspiratie groene keukens

Grijze keuken

Grijze landelijke keuken in matlak stratusgrijs.

Bij een grijze keuken zijn de elementen zoals de kasten, werkbladen en apparatuur voornamelijk uitgevoerd in de kleur grijs. Grijze keukens zijn veelzijdig, elegant en rustig. Daarom sluit een grijze keuken perfect aan bij een moderne, landelijke of design keukenstijl. Ook laat en grijze keuken uw ruimte neutraal en stijlvol lijken. Grijs geeft een sereen en harmonieus gevoel. Verder is een grijze keuken mooi te combineren met andere kleuren, zoals wit, zwart, hout of pastel.

Inspiratie grijze keukens

Keukentrends: wat is er nieuw?

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van keukens. Sommige trends zijn blijvend, andere zijn tijdelijk of veranderen mee met de tijd. Het is leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste keukentrends, zodat u uw keuken aan uw eigen smaak en wensen kunt kunt aanpassen. Hieronder geven we u een overzicht van de belangrijkste keukentrends voor dit jaar.

Duurzame keuken

Duurzame keuken in organisch stratusgrijs en oud eiken karmijnrood.

Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze samenleving, en dat ziet u ook terug in de keukentrends voor dit jaar. Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame keuken, die goed is voor het milieu en voor hun portemonnee. Een duurzame keuken kunt u op verschillende manieren realiseren. Bijvoorbeeld door te kiezen voor energiezuinige apparatuur, gerecyclede materialen, waterbesparende kranen of biologische producten. Zo draagt u met een duurzame keuken bij aan een betere wereld en een gezondere levensstijl.

Marmer

Marmer eilandkeuken in keramiek marmer grigio imitatie.

Een andere keukentrend is marmer. Marmer is een natuursteen die al eeuwenlang wordt gebruikt voor luxe en elegante interieurs. Het heeft een unieke en verfijnde uitstraling, die uw keuken een vleugje klasse en glamour geeft. Marmer is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en afwerkingen. Hierdoor kunt u altijd een marmeren keuken vinden die past bij uw stijl. Omdat marmersteen een kostbaar en kwetsbaar materiaal is heeft het regelmatig onderhoud en bescherming nodig. Daarom is een marmerlook een uitstekend alternatief.

Metallic keuken

Metallic keuken met geborstelde gouden keukenfronten.

Een metallic keuken is een keuken die glanst en schittert door het gebruik van metalen of metaallook elementen. Metallic keukens zijn modern, chic en opvallend. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende metalen, zoals goud, brons, platina, zilver, koper of messing. Deze metalen zijn te gebruiken voor uw kasten, werkblad, apparatuur of uw accessoires. Metallic past goed bij een design, industriële of luxueuze keukenstijl, laat uw ruimte stralen en geeft een rijk en glamoureus gevoel.

Mix & match keuken

Een mix & match keuken met een houten werkblad en een betonnen achterwand.

Een mix & match keuken is een keuken die verschillende stijlen, materialen en kleuren combineert tot een uniek en persoonlijk geheel. Mix & match keukens zijn speels, creatief en verrassend. Verder kan een mix & match keuken allerlei elementen hebben. Bijvoorbeeld een houten werkblad met een betonnen achterwand, een witte kast met een zwarte greep, of een landelijke kraan met een moderne spoelbak. De mix & match keuken past goed bij een eclectisch en eigenzinnig interieur en geeft een vrolijk en levendig gevoel.

Ronde vormen

Een keuken met ronde vormen is zacht, vriendelijk en ruimtelijk.

Een ronde vormen keuken is een keuken die gebruikmaakt van ronde of ovale vormen in plaats van rechte of hoekige vormen. Keukens met ronde vormen zijn zacht, vriendelijk en ruimtelijk. Dit type keuken kan verschillende onderdelen hebben, zoals een rond of ovaal eiland, een rond of ovaal werkblad, een rond of ovaal raam, of ronde of ovale accessoires. De ronde vormen keuken past goed bij een modern, romantisch of Scandinavisch interieur en geeft een harmonieus en gezellig gevoel.

Open keuken

Een open keuken verbindt de keuken met de woonkamer of de eetkamer.

Een open keuken is een keuken die rechtstreeks in verbinding staat met de woonkamer of de eetkamer. Open keukens zijn ruimtelijk, gezellig en sociaal. De open keuken heeft vaak een eiland, een bar of een tafel die de keuken scheidt van de rest van de ruimte. Hierbij zijn de kleuren en materialen van de keuken meestal afgestemd op die van de woonkamer of de eetkamer. Een open keuken past goed bij een modern, landelijk of Scandinavisch interieur en geeft een open en gastvrij gevoel.

Inspiratie opdoen

De mogelijkheden bij het ontwerpen van een nieuwe keuken lijken oneindig. Wat is de meest geschikte keukenopstelling voor de beschikbare ruimte in uw woning? Welke keukenstijl sluit het best aan bij uw interieur? Hoe maakt u een keuze uit de verschillende keukenbladenkeukenkastenkastfrontenkeukengrepen, achterwanden en of keukenapparatuur? We zetten de mogelijkheden van de verschillende keuken elementen op een rij. Heerlijk veel inspiratie zodat u de keuken kunt samenstellen die bij u past.

Ideeën en inspiratie voor:

Inspiratie opdoen voor uw keukenblad.

Keukenbladen

Wilt u een keukenblad met fineer, dat voordelig is en eenvoudig schoon te houden? Of heeft u liever een werkblad van composiet of graniet voor een exclusieve uitstraling? Ga naar onze keukenbladen pagina voor meer informatie over de verschillende soorten keukenbladen en de voor- en nadelen hiervan.

Keukenbladen inspiratie
Keukenfront inspiratie

Keukenfronten

Het front verleent uw keuken een persoonlijk gezicht – volledig naar uw smaak en wensen. In onze keukenfronten bibliotheek maakt u kennis met de laatste trends en de beste materialen en afwerkingen. Keukenfronten zijn leverbaar in vele kleuren en designs zowel met handgrepen als greeploos.

Keukenfronten inspiratie
Inspiratie keukenkasten en laden.

Keukenkasten en laden

De indeling van keukenkasten en laden moet aansluiten op de manier waarop u de keuken gebruikt. Koken wordt hierdoor minder tijdrovend en inspannend. Ontdek ons enorme aanbod keukenkasten, waaronder modellen speciaal voor inbouwapparatuur, zodat u altijd de ideale keuken kunt samenstellen.

Keukenkasten en laden inspiratie
Ideeën voor de keuze van uw grepen en/of knopen.

Grepen en knoppen

Bij Bemmel en Kroon bieden wij voor elke keukenstijl een ruim aanbod aan keukengrepen en knoppen. Indien uw voorkeur uit gaat naar een greeploze keuken kunnen wij de keukenkastjes en lades uitrusten met een speciale greeplijst. Een TIP-ON oplossing zonder grepen of greepopeningen kan natuurlijk ook.

Grepen en knoppen aanbod
Tips voor een functionele achterwand van uw keuken.

Achterwanden

Maak uw keuken helemaal af door te kiezen voor een passende achterwand. Tegenwoordig kunt u kiezen uit tegels, RVS, afwasbare muurverf, behang of een glazen achterwand. De trend van dit moment: het blad doortrekken op de achterwand van de keuken. Zowel het keukenblad als de achterwand zijn dan van hetzelfde materiaal.

Tips voor achterwanden
Inspirerende keukenverlichting verwerkt in de greeplijsten.

Keukenverlichting

Keukenverlichting is niet alleen handig bij het bereiden van uw maaltijd; het brengt ook sfeer en gezelligheid in uw keuken. Er zijn vele soorten keukenverlichting. Van warm halogeenlicht tot speelse ledverlichting in allerlei kleuren. Kies voor lichtbronnen en armaturen die passen bij de uitstraling en indeling van je keuken.

Keukenverlichting inspiratie
Klantwaardering
Kieskeurig
9,2
Qasa
9,4
Trustpilot
9

Ideeën en inspiratie opdoen in onze keukenshowrooms

Voor u een nieuwe keuken koopt wilt u natuurlijk eerst keuken inspiratie opdoen. Onze website is hiervoor een uitstekende start, maar voor de beste keukeninspiratie brengt u een bezoek aan één van de Mega showrooms van Bemmel & Kroon. In deze showrooms vindt u meer dan 150 keukens in verschillende stijlen, opstellingen, kleuren en materialen. Hier zijn alle keukentrends te bewonderen, kunt u de nieuwste apparatuur uitproberen en het beste advies krijgen van de deskundige medewerkers. Bovendien profiteert u bij ons van de laagste prijzen, de hoogste kwaliteit en de beste service. Dus waar wacht u nog op? Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend advies gesprek met één van onze keukenspecialisten. Gewoon lanskomen voor keukeninspiratie mag uiteraard ook. De koffie staat klaar. U vind de Mega showrooms van Bemmel & Kroon in Den Haag, Zoeterwoude en Cruquius. Laat u verrassen en inspireren door het grootste aanbod van keukens in Nederland!

Maak een afspraak