Landelijke keuken desktop afbeelding

Landelijke keukens

Hedendaagse keukens in landelijke stijl

Met een landelijke keuken beleeft u de klassieke nostalgie en proef u de sfeer van het platteland van vroeger. Landelijke keukens met moderne keukenapparatuur combineren nostalgische dorpse charme met hedendaags gebruiksgemak. Keukens van natuurlijke materialen in landelijke stijl om sfeervol te wonen en heerlijk te koken. Bekijk de landelijke en rustieke keukens uit onze collectie.

Een greep uit ons landelijke keukenaanbod

Landelijke keukenstijlen

Landelijke keukens zijn er in alle soorten en maten waaronder nostalgisch, modern landelijke, klassiek en combinaties daarvan. Keukens met een zwaar fornuis, een rustieke meubelschouw en glasdeuren met roeden die het gevoel van grootmoeders tijd doen herleven. Klassieke keukens met keukenkastjes voorzien van ouderwetse handgrepen en een robuust natuurstenen aanrechtblad. Bestaat uw droomkeuken uit een combinatie van klassieke nostalgie met moderne accenten, zoals greeploze kasten? Of een hoogglans afwerking, in plaats van mat gelakt? Bij Bemmel & Kroon keukens vind u een groot aanbod van landelijke keukens met moderne design elementen. De mogelijkheden in landelijke keukens zijn talloos.

Nostalgische keuken

De nostalgische keuken

In een nostalgische keuken wordt de warmte en gezelligheid van vroeger gecombineerd met hedendaagse functionaliteit. Deze keukens met de uitstraling uit grootmoeders tijd zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Nostalgisch landelijke keukenopstellingen zijn vaak ruim opgezet. In deze landelijke keukenstijl hangt altijd een gezellige sfeer en bereidt u de lekkerste rustieke gerechten. Kenmerkend voor nostalgische keukens zijn authentieke glasdeurtjes, gefreesde kastjes, bordenrekken, messing handgrepen en een vrijstaand fornuis.

Meer over de nostalgische keuken

Modern landelijke keuken

De modern landelijke keuken

Bij de modern landelijke keuken is het beste van twee keukenstijlen gecombineerd. Zo zijn sfeer, rust, warmte en gezelligheid van het dorpse leven kenmerkend voor de landelijk stijl. Echter is niet iedereen gecharmeerd van de sierlijke ornamenten en vele details van klassiek landelijke keukens. Daarom bepaalt u bij ons zelf of u veel aandacht besteed aan landelijke elementen, of liever de nadruk legt op een eigentijdse uitstraling.

Zo geeft de rustieke uitstraling van strak afgewerkte kaderfronten, en een robuust fornuis, al een verrassend eindresultaat. Doordat er minder authentieke versieringen aanwezig zijn, creëert de keuken rust in huis. Uw leefruimte wordt met deze moderne keukenvariant ogenschijnlijk vergroot. Een modern landelijke keuken waarin u graag kookt en gezellig tafelt.

De klassieke landelijke keuken

De klassieke landelijke keuken

Een klassieke landelijke keuken is warm, elegant en geeft een nostalgische sfeer in huis. Ornamenten, zuilen en een schouw worden in de klassiek landelijke keukenstijl veel toegepast. In het midden van een klassiek landelijke keuken staat een ouderwetse houten eettafel met daaromheen stoelen met elegante leuningen.

De sierlijke afwerkingen van een klassieke keuken is duidelijk aanwezig. Zo hebben de elegante keukenfronten een bijpassende greep. In de meeste gevallen een greep in de vorm van een knop, kom of een smeedijzeren greep. Bovendien mogen hangkasten met glazen deurtjes, open kasten en een sierlijke kraan mogen niet ontbreken. Hierbij maken een prachtige schouw en een oud servies uw klassieke keuken compleet. Deze keukenstijl mag dus op een geraffineerde wijze best een beetje ouderwets aanvoelen.

Natuurlijke materialen

Landelijke keukens kennen hun oorsprong op het platteland en worden ook wel boeren keukens genoemd. In de keukens van de boerderijen, in dit weidse landschap, werd vooral gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Materialen als hout, graniet en Belgisch hardsteen vind je in een landelijke keuken dan ook vaak terug. Toch is het niet noodzakelijk om de kastdeurtjes in een houtkleur uit te voeren. Wanneer u kiest voor een witte landelijke keuken krijgt de keuken meteen een lichte en frisse uitstraling. Terwijl de keuze voor bijvoorbeeld een zwarte keuken een stoerdere uitstraling geeft. Bij oude boerderijen worden de oorspronkelijke accenten, zoals een bakstenen muur of eiken balken, vaak in hun originele staat in de landelijke keuken geïntegreerd. Door ook kunststof of metalen materialen in het keukenontwerp te verwerken geeft u uw landelijke keuken een moderne touch.

Belgisch hardstenen aanrechtbladBelgisch hardstenen blad
Robuuste houten plankenRobuuste houten planken
Rustieke knoppenRustieke knoppen
Zwarte schouw met granietZwarte schouw met graniet

Kleuren landelijke keukens

Bij een landelijke inrichting van uw woning wilt u natuurlijk dat uw keuken en uw interieur goed op elkaar zijn afgestemd. Heeft u uw woonkamer ingericht met zachte, natuurlijke tinten zoals grijsbruin, crème en antraciet, dan is een rode keuken geen goede keuze. Bij landelijke keukens wordt meestal gekozen voor hout of een rustige, warme kleur zoals gebroken wit of zand. Maar ook zwart, groen of grijs past erg mooi bij dit type keukens. Deze kleuren geven je keuken net een wat stoerder uiterlijk. Uw keuken kleuren hoeven echter niet altijd een geheel te vormen met uw interieur. Wel is het belangrijk om dezelfde interieurstijl te blijven.

Keuken landelijk wit

Witte landelijke keuken

Witte landelijke keukens zijn al jarenlang ongekend populair. Dit komt mede doordat de kleur wit tijdloos is en goed met veel andere kleuren gecombineerd kan worden. Door de lichte tinten in huis zorgt een witte kleur voor veel ruimte, rust en overzicht. Voor een modernere look binnen de landelijke keukenstijl kunt u de witte frontjes combineren met een donker aanrechtblad van graniet of composiet. Hout zorgt daarentegen weer voor een meer de landelijke look in huis. Het resultaat is een witte landelijke keuken die de ideale balans heeft tussen strak en functioneel, maar toch gezellig en huiselijk aanvoelt.

Meer over witte keukens

Lavazwarte landelijke keuken

Zwarte landelijke keukenopstelling

Kenmerkend voor een landelijke keuken is onder andere een rustig en neutraal kleurgebruik. Omdat zwart net als wit een neutrale kleur is, zie je de kleur zwart dan ook regelmatig terug binnen de landelijke keukenstijl. Zwarte fronten met kaders of diepe groeven passen perfect bij dit type keuken. Daarnaast zijn graniet en hout ook kenmerkende elementen in een landelijke keuken. Onder een granieten of massief houten aanrechtblad komen de zwarte frontjes dan ook goed tot hun recht. Maar ook met de tegenpool wit is de kleur zwart uitstekend te combineren. Deze contrasterende kleuren vind u vooral terug bij moderne landelijke keukens. Alle kleurtinten hout zijn te combineren met zwart.

Meer over zwarte keukens

Grijze landelijke keuken

Grijs landelijk keuken ontwerp

Binnen de landelijke keukenstijl is grijs een populaire kleur. De kleur grijs biedt voor keukens in landelijke stijl namelijk vele mogelijkheden. Door een grijstint te kiezen die goed aansluit bij de stijl van uw keuken, creëert u precies de juiste uitstraling. Zo geeft een donkere tint uw keuken al snel een robuuste en stoere uitstraling. Deze keuken springt eruit! Kiest u echter voor een lichte kleur, dan wordt de uitstraling ruimtelijker.

Door het toevoegen van landelijke stijlelementen zoals paneeldeuren met verticale groeven is grijs bij landelijke keukens veel beter toe te passen dan de meeste mensen denken. Binnen de landelijke stijl kunt u dus, ook met de kleur grijs, alle kanten op.

Meer over grijze keukens

Boerenkeuken in de kleur olijfgroen

Landelijke keuken in de kleur groen

Ook de kleur groen biedt bij een landelijke keuken vele mogelijkheden. Door een groentint te kiezen die goed aansluit bij de stijl van uw landelijke keuken creëert u precies de gewenste uitstraling. Zo geeft een donkergroen tint uw keuken een robuuste en stoere uitstraling. Daartegenover wordt de uitstraling van uw landelijke keuken met een lichtgroene kleur ruimtelijker. Bent u op zoek naar een keuken met een mediterrane uitstraling denk dan eens aan de kleur olijfgroen. Door het toevoegen van landelijke elementen zoals paneeldeuren met verticale groeven is groen in een landelijke keuken veel beter toe te passen dan veel mensen denken. Met de kleur groen kunt u binnen de landelijke stijl dan ook alle kanten op.

Meer over groene keukens

De opstelling van uw landelijke keuken

Uw keuken in landelijke stijl kan, afhankelijk van de maten van uw keuken op diverse manieren worden opgesteld. Landelijke keukens zijn vaak ruim, zoals dat vroeger bij boerderijen op het platteland ook het geval was. Hierdoor zijn de parallelle landelijke keuken en de landelijke keuken met eiland erg populair. Maar ook bij rechte keukens landelijke stijl en hoekkeukens in landelijke stijl zijn er veel mogelijkheden.

Landelijke keuken met eilandLandelijke keuken met eiland
Modern landelijke hoekkeukenModern landelijke hoekkeuken

Landelijke keuken met eiland

Indien u voldoende ruimte heeft is een landelijke keuken met eiland natuurlijk de mooiste keukenopstelling. Zo wordt een kookeiland, naast een plek om te koken, dé centrale plek in uw woning! Een gezellige plek waar u heerlijk kunt ontbijten, met vrienden kunt dineren of om te borrelen. Natuurlijk zijn er bij een eilandopstelling voldoende keukenkastjes om al uw potten, pannen, servies, bestek en meer in op te kunnen bergen. Een vrijstaande fornuis biedt hierbij alle ruimte om heerlijk bourgondisch te koken. Heeft uw huis minder ruimte, maar houdt u toch van de landelijke stijl? Ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos.

Keukens en keukenapparatuur onder één dak

De meeste keukenwinkels verkopen alleen keukens. De keukenapparatuur voor uw nieuwe landelijke keuken kunt u hier vanuit een catalogus samen met een verkoper uitzoeken. Bij Bemmel & Kroon geloven wij echter dat u de apparatuur net als de keuken moet kunnen zien, voelen, en zelf moet kunnen gebruiken. Naast een enorme hoeveelheid complete keukenopstellingen vind u bij ons daarom ook de grootste collectie aangesloten keukenapparaten. Daarin zijn wij uniek in Nederland. Alles wat u nodig heeft om uw droomkeuken samen te stellen onder één dak. Onze keukenadviseurs zijn u graag van dienst om uw nieuwe keuken gezamenlijk tot in perfecte samen te stellen.

Maak een afspraak

Keuken showroom met een enorme hoeveelheid complete keukenopstellingenKeukens in onze showroom
Winkels met keukens en keukenapparatuur in Den Haag, Zoeterwoude en Cruquius.Keukenapparatuur in onze showroom

Landelijke keukenapparatuur

De landelijke keukens van Bemmel & Kroon zijn een aanwinst voor elke woning en brengen altijd een gezellige sfeer, meer thuisgevoel en keukenplezier in uw huis. Uiteraard mag moderne keukenapparatuur hierin niet ontbreken. Hierbij is het de moeite waard om ook te letten op de uitstraling van de apparatuur. Zo vindt u bij ons een schitterende collectie traditioneel ogende robuuste fornuizen, die een diep nostalgisch verlangen weten op te roepen. Maar ook voor modern ogende apparatuur, als tegenhanger voor de klassieke sfeer in de keuken, bent u bij ons aan het juiste adres. De combinatie van onze landelijk keukens met moderne apparatuur met een rustieke uitstraling maakt ze een perfecte keuze voor liefhebbers van landelijk wonen. De volmaakte mix tussen landelijke sfeer en modern gebruiksgemak.

Traditioneel robuust zwart fornuisTraditioneel robuust zwart fornuis
Nostalgische keukenkraanNostalgische keukenkraan
Oven in landelijke stijlOven in landelijke stijl
Stalen fornuis in landelijke stijlStalen fornuis in landelijke stijl
Keukenadvies op maat

Keukenadvies op maat

Een keuken koopt u niet elke dag. Goed advies van een keukenspecialist is dan ook van groot belang. Samen met u zorgen wij ervoor dat uw nieuwe landelijke keuken perfect is afgestemd op uw wensen, persoonlijke stijl en leefsituatie. U heeft hierbij de keuze uit een enorme collectie fronten, werkbladen, kasten en grepen. Onze keukenadviseurs zijn er speciaal voor u en willen u graag in alle rust informeren en adviseren.

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Landelijke keukeninspiratie opdoen?

Wilt u alvast wat inspiratie opdoen voor uw nieuwe keuken landelijke stijl? Kijk dan naar de mogelijkheden bij het samenstellen van een landelijke keuken via onze informatie pagina “Keukens”. Hier vindt u informatie over de verschillende keukenstijlen en opstellingen, maar ook informatie over het kiezen van de juiste keukenapparatuur. Uw nieuwe keuken moet er immers niet alleen mooi uitzien, maar moet tevens functioneel zijn. Lees vooral ook onze aankoop tips die u verder helpen bij het kopen van een nieuwe keuken.

Door de oneindige combinatiemogelijkheden met keukendeurtjes, kastruimte en lades, keukenbladen en grepen en knopjes kunnen we samen uw droomkeuken ontwerpen. Een landelijke keuken die de warmte, nostalgie en gezelligheid uitstraalt van het dorpse leven van vroeger. Of een keuken waarin de landelijke en moderne stijl perfect zijn gecombineerd. Aan u de keuze.