Keukenstijlen

De vele keukenstijlen maken het kopen van een nieuwe keuken er niet eenvoudiger op. Heeft u al een bepaalde keukenstijl op het oog? Of weet u nog niet welke van de beschikbare keukenstijlen het beste aansluit bij de rest van uw woning? Bemmel & Kroon biedt u alle denkbare keukenstijlen waardoor u bij ons voor iedere stijl en smaak de juiste keuken vindt. Van landelijke keukens tot design keukens en van moderne keukens tot nostalgische keukens. In onze brede collectie kwaliteitskeukens vindt u alle keukenstijlen terug.

Overzicht keukenstijlen

Landelijke keukens

Een landelijke keuken kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen. De nostalgische sfeer van het platteland wordt in deze keukens gecombineerd met de modernste keuken-apparatuur. Landelijke keukens zijn veelal voorzien van kaderdeuren die men vroeger vaak tegenkwam in de Nederlandse boerderijen. Een vrijstaand fornuis of een grote stenen spoelbak maken het plaatje voor een landelijke keukenstijl compleet. Robuuste werkbladen van natuursteen of composiet geven de keuken een gezellige natuurlijke uitstraling.

Landelijke keukens

Moderne keukens

Geeft u de voorkeur aan strakke lijnen, een gladde afwerking en moderne materialen? Dan is de moderne keukenstijl voor u waarschijnlijk de juiste keuze. Strakke vormgeving geavanceerde keukenapparatuur, brede laden en aandacht voor ergonomie, dat zijn enkele kenmerken van een moderne keuken. Blikvangers binnen deze keukenstijl zijn vaak een kookeiland, greeploze fronten en een design kraan. In combinatie met hout, steen, glas, roestvrij staal of hoogwaardig kunststof krijgt de moderne keuken een strakke, eigentijdse uitstraling.

Moderne keukens

Tijdloze keukens

Bij een tijdloze keuken worden er veelal vormen en materialen gebruikt die door de jaren heen actueel blijven. U bent dan niet na een jaar al weer uitgekeken op uw nieuwe keuken en kunt eindeloos van uw keuken genieten. Zowel de moderne als landelijke keukens zijn leverbaar in een “tijdloos” ontwerp. Uiteraard zijn al de tijdloze keukenopstellingen bij Bemmel & Kroon voorzien van de modernste materialen, technieken en keukenapparaten. Bekijk ons aanbod van tijdloze keukens.

Tijdloze keukens

Houten keukens

Een ambachtelijke houten keuken geeft uw interieur een warme en natuurlijke uitstraling. Er is een grote verscheidenheid in keukens van hout waaronder keukens van doorleefd hout en keukens van steiger hout. Keukens van hout zijn bovendien zeer trendy. Elke houten keuken is met zijn duurzame natuurlijke uitstraling uniek. Door de vele houtsoorten, kleuren en afwerkingsmogelijkheden is de houten keuken toe te passen in allerlei interieurstijlen. Niet zonder reden kiezen mensen tegenwoordig steeds vaker voor een houten keuken.

Houten keukens

Design keukens

Design keukens zijn stijlvolle keukens die zich kenmerken door strakke ontwerpen, hoogwaardige materialen en perfecte eenvoud. Het strakke lijnenspel van een design keuken zorgt voor rust, balans en ruimte. Door de vele keuzemogelijkheden in werkbladen, fronten, kleuren, opstellingen en keukenapparatuur kunt u eindeloos variëren, zodat uw design keuken volledig aansluit op uw wensen en behoeften.
De keukenkasten en lades zijn tot in detail afgewerkt. De fronten van deze keukenmeubelen zijn zowel greeploos en met handgreep leverbaar.

Design keukens

Greeploze keukens

Hoewel greeploze keukens in verschillende stijlen kunnen worden uitgevoerd hebben de meeste greeploze keukens een moderne design stijl. De afgelopen jaren is greeploos de trend! Door het toepassen van de nieuwe soft-motion techniek is het openen van een keukenkast of lade met een greeploze greep niet moeilijk. In deze keukenstijl komt men hoogglans gelakte fronten het meeste tegen, maar ook zijdeglanslak, satijnlak en glasfronten zijn mogelijk in het greeploze programma. Vanwege de strakke uitstraling wordt met name bij design keukens en moderne keukens gekozen voor greeploos.

Greeploze keukens

Luxe keukens

De luxe keukens uit onze exclusieve keuken lijn worden perfect op maat én naar uw wensen vervaardigd. Deze exclusieve keuken wordt gemaakt met de meest luxe en hoogwaardige materialen en zijn tot in perfectie afgewerkt. Uiteraard zijn deze design keukens voorzien van de laatste technische ontwikkelingen en modernste keukenapparatuur.
Een luxe keuken komt het best tot zijn recht in een grote keukenruimte met een  keukeneiland dat wordt ingericht als kookeiland. Komt gerust langs in ene van onze keukenwinkels voor inspiratie en vrijblijvend advies.

Luxe keukens

Hoogglans keukens

Hoogglans keukens zijn strak, opvallend en momenteel helemaal in! Hoogglans is de meest superieure afwerkingslaag voor een keuken. Uw keuken krijgt met deze glanzende toplaag een uitermate luxe uitstraling. De design uitstraling van een witte hoogglans keuken in combinatie met bijvoorbeeld een zwart composiet aanrechtblad is tegenwoordig een veelgevraagde combinatie in onze keukenwinkel. Hoogglans wordt veel toegepast bij moderne keuken en design keukens die greeploos wordt uitgevoerd. Bekijk onze hoogglans keukens en laat u inspireren.

Hoogglans keukens

Keukenstijlen voor elk interieur

Gezien het grote aantal verschillende keukenstijlen dat te koop is kan het bepalen van de gewenste keukenstijl nog een aardige klus zijn. Keukenstijlen zijn er om richting te geven aan de uitstraling van uw keuken. Wij zien keukenstijlen daarom breder. De gekozen stijl van de keuken is de basis die na het toevoegen van een persoonlijke touch úw keukenstijl wordt. De stijl moet immers passen bij de rest van uw woning maar, veel belangrijker nog passen als een jas.

 

Keukenstijlen en opstelling

Keukenstijlen zijn niet bepalend voor de opstelling van uw keuken. De keukenopstelling moet echter wel zodanig zijn dat u binnen de beschikbare ruimte, handig en efficiënt kunt koken. U kunt dus zowel starten met het bepalen van de opstelling als met het kiezen van de gewenste basis stijl voor uw nieuwe keuken. Kiest u voor een nostalgische landelijke keukenstijl met een eigentijds kookeiland? Of kiest uw voor een moderne keuken in een rechte opstelling, of een van de populairste keuken opstellingen de ‘hoekkeuken’? Alle keukenstijlen kunnen in iedere keukenopstelling worden toegepast.

 

Úw keukenstijl op maat ontwerpen?

Onze keukenspecialisten zijn u graag van dienst bij het ontwerpen van een droomkeuken binnen uw budget. Neem gerust eens contact op met onze adviseurs of kom eens kijken in één van onze showrooms. U kunt dan samen met onze adviseur uw keukenstijl en opstelling volledig op maat ontwerpen.