Bemmel & KroonThuiswinkel Waarborg
U-keuken - Keukens in U-vorm voor elk budget.

U-keuken

Keukens in U-vorm hebben de ideale keukenvorm

U zoekt een U-keuken? De U-vormige keuken is één van de meest functionele en ruime keukenopstellingen. Met een keuken in U-vorm heeft u meer dan voldoende opbergruimte en veel werkruimte. In een kleine ruimte is de klassieke opzet – met alle zijden tegen een muur – het meest efficient. U heeft dan voldoende loopruimte en alles is binnen handbereik. In een grotere ruimte behoort een U-keuken met bar of eiland ook tot de mogelijkheden. Ontdek hier meer over de mogelijkheden met U-keukens.

Ons U-keukenaanbod

Kenmerken van een keuken in U-vorm

Een keuken in U-vorm (ook wel U-opstelling genoemd) is de ideale keukenvorm voor de fanatieke thuiskok. Want bijna geen enkele keukenindeling biedt meer werkruimte én opbergruimte dan een U-keuken. Deze keukenopstelling heeft, zoals de naam al doet vermoeden, de vorm van de letter ‘U’.

Voor de traditionele U opstelling betekend dit dat zich aan maar liefst drie zijden van de ruimte een keukenelement bevindt. Dit kan een klassiek keukenblok met een spoelbak of kookunit zijn. Maar ook een kastenwand waarin uw inbouwapparatuur netjes wordt weggewerkt behoort tot de mogelijkheden. Dankzij de vele onderkasten, lades en soms ook bovenkasten kunt u uw serviesgoed, pannen, keukengerei en voorraad gemakkelijk kwijt.

U-keuken met kastenwand voor inbouwapparatuur.
Grijze keuken in U-vorm.

U-keukenopstelling varianten

Verschillende keukens met een U-vorm
Een U-vormige keuken is op diverse manieren in een ruimte te plaatsen. Iedere ruimte is anders, hierdoor is het kiezen van de juiste keukenopstelling een belangrijke beslissing is. De traditionele U keuken grenst met drie zijden aan de wand. Door het U-vormige keukenontwerp is er echter plaats voor diverse keukenopstelling varianten. Onderstaand lichten wij daarom een aantal andere mogelijke U-opstellingen voor u uit.

U-keuken met bar

Een U-keuken met bar staat garant voor sfeer en gezelligheid. Door één van de drie zijdes los van de wand te plaatsen creëert u een U-opstelling met bar. Met een aantal barkrukken heeft u direct een knusse plek om te zitten, eten of borrelen. Dankzij de bar blijft u tijdens het koken gezellig in contact met gasten of gezinsleden. Of wat dacht u van een snel ontbijt in de ochtend? Een u-keuken met bar is een plek om te koken, eten, werken én genieten. Kortom, een U-vormige keuken met bar is ideaal om ’s ochtends eenvoudig te ontbijten of ’s avonds met vrienden te borrelen.

U-keuken met eiland

Mocht u over veel ruimte beschikken, dan is een U-keuken met eiland ook een mogelijkheid. Bij deze variant wordt er een keuken- of kookeiland in de open ruimte van de U-keuken geplaatst. Door hier een aantal barkrukken bij te plaatsen kunnen uw gasten of huisgenoten u tijdens het koken gezelschap houden. U kunt er ook een gezellige eethoek van maken. Ideaal om ’s ochtends eenvoudig te ontbijten of ’s avonds met vrienden te borrelen. Hierbij is het van belang dat er voldoende ruimte is tussen de werkbladen en keukenkasten. Daarnaast ontstaat er door het kookeiland extra veel werk- en opbergruimte.

U-keuken met raam

Beschikt de ruimte waarin u een U-keuken wilt plaatsen over een raam, dan zal dit uw keuken een meer open karakter geven. Door de natuurlijke lichtinval oogt een U-keuken met raam namelijk veel ruimtelijker en sfeervoller dan een keuken zonder raam. Ook maakt een raam het mogelijk om tijdens het koken af en toe lekker naar buiten te kijken. Indien u het raam kunt openen heeft dit ook nog een praktisch voordeel. Een open raam zorgt immers direct voor frisse lucht in de keuken. Heeft u alleen plaats voor een kleine U-keuken, zorg er dan voor dat er zo min mogelijk losse keukenspulletjes in staan. Hoe rustiger de keuken, hoe groter deze oogt. Maak tevens zo veel mogelijk gebruik van inbouwapparatuur.

U-vorm keuken met kastenwand

Beschikt u als fanatieke thuiskok over veel kookgereedschap, dan is extra opbergruimte in uw U-keuken vaak gewenst. U kunt er in dat geval voor kiezen om aan één van de drie zijdes een kastenwand te plaatsen. Door deze kastenwand tot aan het plafond door te laten lopen ontstaat er veel extra opbergruimte! Bovendien kunt u alle keukenapparatuur netjes laten inbouwen waardoor het een rustig geheel wordt. Plaats de vaatwasser en vriezer bijvoorbeeld aan de onderkant van de kastenwand. Hierdoor kunt u de oven en koelkast dan mooi op ooghoogte in de kastenwand opnemen. Het nadeel van een U-keuken met kastenwand is wel dat u hierdoor over minder werkruimte beschikt.

Stijlen U-keuken opstellingen

Modern, landelijk, design of hout?
Keukens zijn er in veel verschillende stijlen. Zo vindt u in het keukenaanbod van Bemmel & Kroon onder andere moderne, landelijke, design keukens & houten keukens. Elk met zijn eigen specifieke kenmerken. Voor een ultieme thuisgevoel kiest u voor een landelijke keuken met natuurlijke elementen en rustige kleuren. Wilt u ouderwetse gezelligheid in huis te halen met de technische snufjes van tegenwoordig? Ga dan voor een nostalgische keuken! Toch liever een strakke keuken met een luxe uitstraling? Ga dan voor een moderne keuken. Aangezien wij al onze keukens op maat ontwerpen, kan iedere keuken uit onze showroom ook als een U-vormige keuken worden geleverd. Onze keukenadviseurs ontwerpen samen met u een keuken in U-vorm die perfect op de voor uw beschikbare keukenruimte is afgestemd. Neem voor meer inspiratie een kijkje in één van onze showrooms, of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend advies gesprek!

U-keukens en inbouwapparatuur onder één dak

Veel spullen in een kleinere ruimte zorgt voor een rommelig geheel. Dat is ook bij een u-keuken het geval. Door apparatuur in te bouwen zorgt u voor een strakke opgeruimde uitstraling waardoor uw keuken groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Kies daarom voor inbouw magnetron, inbouw koelkast en zorg ervoor dat uw vaatwasser ook netjes is weggewerkt.

Bij Bemmel & Kroon zijn we van mening dat u deze inbouwapparatuur net als de keuken moet kunnen zien, voelen, en zelf moet kunnen gebruiken. Naast een enorme hoeveelheid compleet uitgevoerde u-opstellingen vindt u bij ons daarom ook de grootste collectie aangesloten keuken- en inbouwapparaten. Daarin zijn wij in Nederland uniek. Alles wat u nodig heeft om uw droomkeuken samen te stellen onder één dak. Onze keukenadviseurs zijn u graag van dienst om uw nieuwe in u-vorm uitgevoerde opstelling tot in perfecte met u samen te stellen.

Maak een afspraak

Keukens in onze showroom in Zoeterwoude
Keuken inbouwapparatuur in onze showroom

U-keukenadvies op maat

Rechte keukens zijn er in vele soorten en maten. Goed advies van een keukenspecialist is dan ook van groot belang. Samen met u zorgen zij ervoor dat uw nieuwe keuken perfect is afgestemd op uw wensen, persoonlijke stijl en leefsituatie. U heeft hierbij eindeloos veel keuze uit kleuren, materialen en keukenindelingen. Hiermee is voor elk budget wel een recht uitgevoerde keukenopstelling te realiseren. Onze keukenadviseurs zijn er speciaal voor u en willen u graag in alle rust informeren en adviseren.

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Keukeninspiratie opdoen?

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken, en wilt u alvast inspiratie opdoen? Kijk dan naar de mogelijkheden bij het samenstellen van een rechte keuken via onze informatie pagina “Keukens”. Hier vindt u informatie over de verschillende keukenstijlen en opstellingen, maar ook informatie over het kiezen van de juiste keukenapparatuur. Uw nieuwe keuken moet er tenslotte niet alleen mooi uitzien, maar moet ook functioneel zijn. Lees vooral ook onze aankoop tips die u verder helpen bij het kopen van een keuken in rechte opstelling.

Door de oneindige combinatiemogelijkheden met keukenfronten, kastruimte en lades, keukenbladen en grepen en knopjes kunnen we de rechte keuken van uw dromen samen ontwerpen. De keuken wordt hierbij volledig afgestemd op uw persoonlijke smaak en kookgedrag.

U-keuken voorbeelden

Copyright © 2002 - 2023 - Bemmel & Kroon
Volg ons op: