Keukenkasten

Ontdek de wereld van keukenkasten en hoe deze de functionaliteit en uitstraling van uw keuken transformeren. Van het kiezen van het juiste materiaal en de stijl tot het begrijpen van de diverse keukenkast soorten en hun functionaliteiten. Deze keukenadvies pagina biedt een uitgebreide gids die u helpt bij het bepalen van de perfecte kastverdeling binnen uw keukenontwerp. Een combinatie van keukenkasten die niet alleen aan al uw opbergbehoeften voldoen, maar uw keuken ook een esthetische boost geeft. Of je nu gaat voor een moderne, minimalistische look of een landelijke sfeer, ontdek hoe onze keukenkasten het hart van uw huis kunnen verrijken.

Soorten keukenkasten

Het zorgvuldig selecteren van de juiste combinatie van keukenkasten is cruciaal voor het creëren van een functionele en esthetisch aantrekkelijke keuken. Hierbij moet de mix van onderkasten, bovenkasten, en speciale kasten zoals apothekers- en hoekkasten zijn afgestemd op uw opslagbehoeften en de beschikbare ruimte. Want een goed doordachte kastenconfiguratie optimaliseert de efficiëntie, verbetert de toegankelijkheid en draagt bij aan de algehele sfeer van de keuken. Gelukkig vindt u bij Bemmel & Kroon alle hedendaagse keukenkastmodellen. Stuk voor stuk van hoogwaardige kwaliteit.

Keukenkast materialen

Keukenkast materialen

Bij het ontwerpen van een nieuwe keuken is de materiaalkeuze voor keukenkasten essentieel voor de uitstraling, functionaliteit en duurzaamheid. Zo staat hout bekend om zijn tijdloze charme en bieden houten keukenkasten een natuurlijke, warme uitstraling. Voor een moderne afwerking is MDF erg populair. Hiervoor wordt eerst hoogwaardige PET folie aangebracht op een MDF-basisplaat. Deze keukenkast folie wordt in het productieproces vervolgens in hoogglans of mat gelakt.

Verder zijn melamine en laminaat zijn budgetvriendelijke opties die een breed scala aan kleuren en patronen bieden. Hierdoor zijn deze keukenkast deurtjes geschikt zijn voor diverse designvoorkeuren. Maar ook glazen fronten zijn een geweldige keuze. Het optische effect van glas komt door het elegante front van polymeerglas met satijnmat oppervlak perfect tot zijn recht. Elk materiaal heeft unieke eigenschappen die invloed hebben op de sfeer van de keuken. Daarom is het belangrijk om een materiaal te kiezen dat niet alleen voldoet aan uw esthetische wensen maar ook past bij uw levensstijl en het gebruik van de keuken.

Materialen keukendeurtjes

De kastverdeling binnen het keukenontwerp

De kastverdeling binnen het keukenontwerp

Een doordachte indeling van keukenkasten is cruciaal voor een efficiënte en prettige kookomgeving. Het optimaliseren van de ruimte begint met het strategisch plaatsen van onderkasten voor dagelijkse benodigdheden, bovenkasten voor minder frequent gebruikte items en een apothekerskast voor kruiden en kleine voorraad. Verder wordt door het slim integreren van hoekkasten de opbergruimte in anders ongebruikte hoeken gemaximaliseerd. Daarnaast zijn voorraadkasten essentieel voor bulkgoederen. Overweeg ook de toevoeging van specifieke lades voor bestek en keukengerei voor gemakkelijke toegang.

Een logische verdeling houdt rekening met de workflow in de keuken. Plaats daarom veelgebruikte items binnen handbereik van het fornuis en de werkplek. Het succes van een keukenontwerp hangt af van een balans tussen esthetiek en functionaliteit. Hierbij speelt naast de juiste kastverdeling binnen het ontwerp ook de interieur inrichting van de individuele kasten een sleutelrol.

Koken vraagt vaak om improvisatie, maar voor het opbergen van keukengerei is structuur essentieel. Daarom bieden wij een zeer ruim en gevarieerd aanbod van inzet-elementen en specifieke uitrustingsonderdelen. Zo heeft alles een vaste plek in lades, korven en kasten, en vindt u snel wat u nodig heeft.

Tips voor een slimme keukenkast indeling

Keukenkast stijl kiezen

Keukenkast stijlen

De stijl van keukenkasten varieert van modern tot landelijk en alles daar tussenin. Daarbij heeft elke keukenstijl zijn unieke kenmerken die de sfeer van de keuken bepalen. Zo wordt er bij moderne keukens vaak gekozen voor strakke lijnen, minimalistische grepen en een matte afwerkingen. Bij landelijke keukens worden warme houtsoorten en open schappen benadrukt voor een huiselijke sfeer. En bij de industriële stijl wordt metaal met ruwe materialen gecombineerd voor een robuust uiterlijk. Ten slotte staan Scandinavische keukens bekend om hun lichte houtsoorten, eenvoudige lijnen en functionele design.

Elk van deze stijlen is aanpasbaar met verschillende kleuren, materialen, afwerkingen, handgrepen en knoppen. Want bij een traditionele keukenkast past nou eenmaal een andere handgreep dan bij een moderne uitvoeringen, die steeds vaker greeploos wordt uitgevoerd. Met zo’n ruim aanbod is het toevoegen van een persoonlijke touch aan uw keukenruimte een fluitje van een cent.

Ontdek de vele keukenstijlen

Keukenkast verlichting

Keukenkast verlichting

Keukenkast verlichting verhoogt zowel de functionaliteit als de sfeer van uw keuken. Zo zorgen LED-strips onder de bovenkasten voor heldere werkplekken en veiligheid tijdens het koken. Indien toegepast binnenin de kasten lichten de strips echter de inhoud mooi uit en maken ze deze toegankelijker. Verder bieden dimbare opties flexibiliteit in sfeer, terwijl kleurveranderende LED’s de keuken kunnen aanpassen aan verschillende stemmingen of gelegenheden. Dit zorgt voor een flexibele en dynamische keukenomgeving.

Bovendien kan het strategisch plaatsen van verlichting in open kasten, vitrinekasten of boven een kastenwand decoratieve elementen benadrukken. Uw nieuwe keuken krijgt hierdoor een warme en uitnodigende uitstraling. Door verlichting slim toe te passen, verhoogt u dus niet alleen de functionaliteit maar ook de visuele aantrekkelijkheid van uw keuken. Zo wordt het een centrale plek in huis waar mensen graag tijd doorbrengen.

Meer over keukenkast verlichting

Afmetingen keukenkast

Afmetingen keukenkast

Omdat geen keuken hetzelfde heeft u bij Bemmel & Kroon keuze uit standaard keukenkast afmetingen en keukenkasten op maat. Dus ook als uw keuken net wat groter of juist wat kleiner is dan het standaard formaat bent u bij ons aan het juiste adres.

Standaard is een keukenkast 60 cm breed en diep. Gaat uw voorkeur echter uit naar een smalle keukenkast dan zijn kasten van 30, 40, 45 of 50 cm breed ook mogelijk. Deze alternatieve standaard breedtematen zijn zowel beschikbaar voor hoge kasten als voor en bovenkastjes. Bij onderkasten behoren ook kasten en lades met een breedte 80, 90, 100 of 120 centimeter tot onze standaard formaten. Daarnaast is ook de hoogte en de diepte van de onderkasten aanpasbaar. Wel zo fijn als u lang bent dat u gewoon recht achter uw aanrecht kunt staan. Het voordeel van keukenkasten op maat is dat de mogelijkheden oneindig zijn.

Keukenkast afmetingen nader toegelicht

Open mechanismes en scharnieren

Open mechanismes en scharnieren

Keukenkasten kennen diverse open mechanismen, elk afgestemd op gebruiksgemak en esthetische voorkeuren. Zo zijn traditionele scharnierdeuren die zijwaarts openen wijdverbreid en passen ze in bijna elke keukenstijl. Voor een modernere benadering zijn er echter ook systemen die naar boven openen, zoals klapdeuren. Deze verbeteren de toegankelijkheid en bieden nuttige ruimtebesparing in kleinere keukens. Verder zijn schuifdeuren ideaal voor strakke keukenontwerpen. Dit open mechanisme elimineert de noodzaak voor uitstekende deuren en maken het navigeren in de keuken efficiënter.

Greeploze push-to-open mechanismen bieden een minimalistische uitstraling; een lichte druk op de deur of lade activeert het openen. Daarnaast zorgen lades met soft-close technologie voor een soepele en geruisloze sluiting, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van de kasten. Elk van deze mechanismen heeft zijn eigen charme en functionaliteit. Daardoor is de keuze sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de specifieke eisen van de keukenruimte.

Ontdek onze open mechanismes

Maak een volledig vrijblijvende afspraak voor keukenadvies.

Vrijblijvend keukenadvies

Zoals u in deze gids heeft kunnen ontdekken, zijn keukenkasten veel meer dan alleen opbergruimte. Ze vormen een essentiële stijlcomponent, weerspiegelen uw persoonlijkheid en verhogen de functionaliteit van uw keuken. Of u nu kiest voor hout, MDF, glas of speciaal ontworpen kasten met ingebouwde verlichting en slimme opbergoplossingen, elke keuze draagt bij aan de unieke sfeer van uw keuken.

Wilt u ook een keuken die perfect aansluit bij uw interieur, keukenruimte en kookstijl? Maak dan snel een afspraak voor een adviesgesprek met een van onze keukenspecialisten. Wij helpen u graag bij het realiseren van een keuken die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een inspirerende en gezellige plek voor koken en samenzijn biedt.

Maak een afspraak