Kleine keukens voor kleine ruimtes.

Kleine keuken

Een kleine keuken inrichten kan een lastige opgave zijn. Keukens, geschikt voor een smalle of kleine ruimte bieden echter meer mogelijkheden dan u denkt. Beschik u over beperkte ruimte voor het plaatsen van uw nieuwe keuken? Lees dan eerst onze tips voor de optimale inrichting van een keuken voor kleine ruimtes. U kunt er echter ook voor kiezen om een bescheiden open keuken in uw woonkamer te plaatsen. Een open keuken die naadloos in uw woonruimte overloopt zorgt voor een ruimtelijke sfeer. Bekijk ook de varianten van onze kleine keukenopstellingen.

Keukenaanbod voor kleine ruimtes

Een kleine keuken inrichten, zo doet u dat!

10 Tips voor de optimale inrichting van een keuken voor kleine ruimtes.

Zeker bij de inrichting van een kleine keuken is het noodzakelijk optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Ook in een bescheiden ruimte wilt u immers voldoende werkruimte hebben om te kunnen koken. En uiteraard moet ook uw kookgerei, servies en keukenapparatuur een eigen plek krijgen. Om u alvast een beetje op weg te helpen bij het inrichten van een kleine keukenopstelling geven wij u 10 Tips. Van slimme opbergoplossingen tot ruimtelijke ideeën, een kleine keuken kan zo alles bieden wat u nodig heeft. De oplossing ligt in een goede combinatie van slimme opbergruimte, inbouwapparatuur en een oog voor ergonomie en speciale keukenkasten.

Kleine keukenopstelling varianten

Welke keukenopstellingen zijn geschikt voor plaatsing in een kleinere ruimte?
Er zijn nogal opstellingen waar bij de aanschaf van een nieuwe keuken uit gekozen kan worden. Niet elke opstelling is echter geschikt voor plaatsing in een kleine ruimte. De opstelling moet daarom worden afgestemd op het formaat en de vorm van de keukenruimte. Zo komt een rechte keuken goed tot zijn recht in een smalle langwerpige ruimte. Beschikt u juist over een brede rechthoekige ruimte, dan doet u er goed aan voor een hoekkeuken, parallel keuken of U-keuken te kiezen. Overweegt u om een kleine open keuken in uw woonkamer te plaatsen? Kijk dan ook eens naar de kleine keuken met eiland of bar. Een kookeiland of bar biedt veel sfeer en gezelligheid en geeft u nog meer kookplezier.

Landelijke keuken in een langwerpige smalle ruimte.

De smalle keuken

Een strakke rechte keuken is de keukenopstelling bij uitstek in een langwerpige smalle ruimte. Door de rechte keuken opstelling over de gehele lengte van de wand door te laten lopen wordt de beschikbare smalle ruimte optimaal benut.

Is uw keuken lang en smal, maar wel breed genoeg voor twee keukenblokken? Dan zou u zelfs kunnen overwegen om een deel van de keuken tegen de ene muur te plaatsen en aan de overkant een aantal keukenkasten te plaatsen. Voor uw nieuwe rechte keukenopstelling geniet u bij Bemmel & Kroon van een ruim aanbod in keukenstijlen. Van landelijk, tijdloos tot modern, rechte keukens voor smalle ruimtes zijn er voor elk budget.

Meer over rechte keukens

Een korte hoekkeuken met inbouwapparatuur.

Een korte hoekkeuken

De meeste hoekkeukens hebben een korte en een lange zijde. Beschikt u over kleine vierkante keukenruimte, dan is een keuken waarbij de lange zijde korter is dan bij een reguliere hoekkeuken voor u dé ideale opstelling. De korte hoekkeuken is dan ook een bijzonder geliefde kleine keuken. Dat is niet zo verrassend, want met deze keuken indeling creëert u een open, ongedwongen sfeer in een beperkte vierkante ruimte.

Kleine keukens kunnen met een korte hoekopstelling slim worden ingericht. Zo biedt een hoge kast bijvoorbeeld ruimte voor inbouwapparatuur. Verder worden de kookunit en spoelbak vaak schuin tegenover elkaar geplaatst. Dit zorgt voor een prettige werkomgeving in de keuken. Met onze hoekopstellingen bent u verzekerd van jarenlang kookplezier.

Meer over hoekkeukens

Een kleine keuken met kookeiland.

Kleine keuken met kookeiland

Voor veel keukenliefhebbers is een kookeiland de ideale keukenopstelling. En dat is niet zomaar. Met een eilandkeuken creëert u meer dan alleen een keuken. Een kookeiland is, naast een plek om te koken, ook een plek waar u ’s ochtends kunt ontbijten en gezellig met vrienden kunt dineren of borrelen. Heeft u maar een kleine ruimte ter beschikking? Geen nood, in een kleine vierkante ruimte van 16 m² kan al een keuken met kookeiland worden geplaatst.

Wilt u weten of een kookeiland in de voor u beschikbare kleine ruimte tot de mogelijkheden behoort? Kom gerust langs in één van onze keukenwinkels of maak direct een afspraak voor advies. Onze keukenspecialisten beschikken over vele tips waarmee uw kleine keuken met eiland optimaal kan worden ingericht. Dit advies is gedegen en volledig afgestemd op uw wensen en kookgedrag.

Meer over het kookeiland

Een kleine open keuken loopt naadloos over in de woonkamer.

Kleine open keuken in woonkamer

Bent u van plan een compacte keuken in uw woonkamer te plaatsen? Goed idee, want een open keuken biedt u tal van mogelijkheden voor wat betreft de inrichting en de aankleding. Een open keuken die naadloos overloopt in uw woonkamer geeft uw woning een zeer ruimtelijke uitstraling. Omdat een kleine open keuken naadloos overloopt in de woonkamer is dit bovendien erg gezellig. U kunt terwijl u aan het koken bent immers gezellig met uw gezinsleden in de woonkamer blijven praten. Ondanks het geringe formaat is een kleine open keuken dus een écht leefkeuken.

Let er wel op dat de gekozen keukenstijl goed matcht met de rest van uw interieur. Is uw woning ingericht met klassieke meubelen dan matcht dat niet zo goed met een greeploze of moderne keuken. Omgekeerd is een keuken met een landelijke uitstraling geen goede combinatie met een superstrak modern interieur. Uiteraard is een goede afzuigkap in een open keuken geen overbodige luxe. U wilt immers niet dat geurtjes die tijdens het koken vrijkomen tot in het woongedeelte afdrijven.

Meer over open keukens

Een kleine U-vormige keuken.

Compacte U keukens

Een compacte U-keuken is de ideale keukenvorm om in een kleine vierkante ruimte of nis in de woonkamer te plaatsen. In een kleine ruimte is de U-vormige keukenopstelling – met alle zijden tegen een muur – namelijk het meest efficient. Ook een kleine u-keuken biedt veel opbergruimte. Door in beide hoeken van de keuken een carrouselkast te installeren wordt de verloren ruimte in de hoeken toch optimaal benut.

Het is wel van belang dat u voldoende bewegingsvrijheid heeft. Zorg er dus voor dat de ruimte waar de U-keuken komt te staan niet te klein is. Te veel ruimte tussen de aanrechtbladen is ook weer niet goed omdat u hierdoor tijdens het koken meer afstand moet afleggen. Houdt daarom rekening met de vuistregel van de keukendriehoek. Deze houdt in dat de afstand tussen het fornuis, de spoelbak en de koelkast niet meer dan acht meter mag bedragen.

Meer over U vormige keukens

Keukens en inbouwapparatuur onder één dak

Veel spullen in een kleinere ruimte zorgt voor een rommelig geheel. Dat is zeker het geval bij kleine keukens. Door apparatuur in te bouwen zorgt u voor een strakke opgeruimde uitstraling. Hierdoor lijkt uw keuken groter dan hij in werkelijkheid is. Kies daarom voor een combi-oven, inbouw koel-vriescombinatie en zorg ervoor dat uw vaatwasser ook netjes is weggewerkt.

Bij Bemmel & Kroon zijn we van mening dat u deze inbouwapparatuur net als de keuken moet kunnen zien, voelen, en zelf moet kunnen gebruiken. Naast een enorme hoeveelheid complete keukenopstellingen vindt u bij ons daarom ook de grootste collectie aangesloten keuken- en inbouwapparaten. Daarin zijn wij uniek in Nederland. Alles wat u nodig heeft om uw keuken voor een kleine ruimte samen te stellen vindt u bij ons dus onder één dak. Onze keukenadviseurs stemmen uw nieuwe keuken met u tot in perfecte af op de in uw woning beschikbare ruimte.

Maak een afspraak

Meer ruimte door een inbouw koelvriescombinatie.Met gecombineerde apparatuur zoals een inbouw koelvriescombinatie wint u ruimte.
In onze shworooms vindt u keukens en inbouwapparatuur onder één dak.In onze shworooms vindt u keukens en inbouwapparatuur onder één dak.
Maak een afspraak voor vrijblijvend maatwerk advies door een keukenspecialist.

Keukenadvies op maat

Of het nu een kleine keuken of grote keuken wordt, onze keukenadviseurs hebben ruimschoots ervaring met beide. Hierdoor zijn zij als geen ander in staat om samen met u een prachtige keuken samen te stellen. Onze adviseurs luisteren naar uw wensen en stellen met u een complete keuken samen, volledig afgestemd op uw keukenruimte en wensen.

Wilt u de diverse mogelijkheden met keukens voor kleine ruimtes met eigen ogen zien? Maak vandaag nog een afspraak met een keukenadviseur in één van onze keukenshowrooms, of laat u inspireren door de prachtige voorbeelden in onze online keukencollectie.

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Keuken inspiratie opdoen?

Iedere keuken is uniek, groot of klein, breed of smal, klassiek of modern. Alle keukenruimtes in Nederland hebben een andere afmetingen en niemand wil dezelfde keuken als zijn buurman. Smaken verschillen immers. Daarom staat er bij ons in de winkel een enorm aanbod aan showroomkeukens in verschillende opstellingen. Bovendien zijn er speciale ruimtes met voorbeelden van mogelijkheden op het gebied van keukenbladen, keukenfronten, kasten en laden, keukengrepen, achterwanden, keukenverlichting en meer. Kom langs in één van onze showrooms en onze keukenadviseur maakt van uw kleine keuken een droomkeuken!