Keuken kleuren.

Keuken kleuren

Zo kiest u de perfecte kleur voor uw keuken?

De kleur van uw keuken is een belangrijke factor voor de sfeer, de stijl en de uitstraling van uw keuken. Maar hoe kiest u de juiste kleur uit het enorme aanbod van keuken kleuren? En welke kleuren zijn trendy, praktisch en duurzaam? Op deze keukenadvies pagina geven we u een aantal tips en inspiratie om de perfecte kleur of kleurencombinatie voor uw keuken te vinden.

Kleuren en materiaal maatwerk keuken kiezen.

Als u een moderne en eigentijdse keuken wilt, kunt u zich laten inspireren door de keuken kleuren trends van 2024. Een van de meest populaire kleuren van dit jaar is zwart. Zwart is een elegante, stoere en veelzijdige kleur die goed te combineren is met andere kleuren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zwarte keuken met houten accenten, een zwarte keuken met gouden details of een zwarte keuken met een contrasterende kleur op de muur.

Andere keuken kleuren die in 2024 veel gezien worden zijn pastel blauw, mauve en grijsgroen. Deze zachte en rustgevende kleuren passen goed bij een landelijke, romantische of Scandinavische keukenstijl. Deze kleuren zijn te gebruiken voor de keukenkastjes, de tegels, de muur of de accessoires. Kiest u voor een keuken met twee kleuren dan zorgt dit voor een speels en dynamisch effect.

Uitgelichte kleuren

De kleuren van uw keuken zijn belangrijk.

Waarom zijn de kleuren van uw keuken belangrijk?

De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in uw huis. Het is de plek waar u kookt, eet, en gezellige momenten deelt met uw familie en vrienden. Daarom wilt u dat uw keuken er mooi en sfeervol uitziet. Een van de manieren om dat te bereiken is door de juiste kleur te kiezen voor uw keuken. Want de kleur van uw keuken heeft een grote invloed op de uitstraling en de sfeer van uw keuken.

De kleur kan uw keuken groter, kleiner, lichter, donkerder, warmer, koeler, gezelliger, of moderner maken. Ook kan de kleur uw stemming, eetlust, en energie beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om een kleur te kiezen die bij u past en die u een goed gevoel geeft.

Keuken kleuren kiezen op basis van uw keukenstijl

Als u al een bepaalde keukenstijl in gedachten heeft, kunt u uw keuken kleuren daarop afstemmen. Elke keukenstijl heeft namelijk zijn eigen kenmerkende kleuren. Hieronder geven we u een paar voorbeelden van keukenstijlen en de bijpassende kleuren.

Meer over keukenstijlen

Moderne keukens

Moderne keuken
Ontdek de moderne keuken

Moderne keukens zijn strak, minimalistisch en functioneel. De keuken kleuren die hier goed bij passen zijn wit, zwart, grijs en antraciet. Maar u kunt ook kiezen voor een felle kleur, zoals rood, oranje, geel of paars. Hiermee geeft u de keuken een opvallend contrast.

Landelijke keukens

Landelijke keuken
Ontdek de landelijke keuken

Een landelijke keuken straalt warmte, gezelligheid en nostalgie uit. De keuken kleuren die hier goed bij passen zijn wit, crème, beige, bruin en groen. Om uw keuken een romantische touch te geven kunt u ook kiezen voor een pastelkleur, zoals roze, blauw of lila,

Industriële keukens

Industriële keuken
Ontdek de industriële keuken

Een industriële keuken kenmerkt zich door het gebruik van robuuste materialen, zoals metaal, beton, baksteen en hout. De kleuren die hier goed bij passen zijn grijs, zwart, bruin en rood. Ook kunt u kiezen voor een accentkleur, zoals geel, groen of blauw, om de keuken wat meer leven te geven.

In een keuken in uw lievelingskleur voelt u zich prettig.

Kleuren kiezen op basis van uw persoonlijke smaak

Natuurlijk is het ook belangrijk dat u keuken kleuren kiest die passen bij uw persoonlijke smaak. U wilt immers een keuken waar u zich prettig en thuis voelt. Om de kleuren voor uw keuken te kiezen op basis van uw persoonlijke smaak, kun u zichzelf een aantal vragen stellen, zoals:

  • Wat zijn uw favoriete kleuren?
  • Welke kleuren passen bij uw interieur?
  • Welke kleuren maken u blij of rustig?
  • Welke kleuren vindt u spannend of uitdagend?

Door deze vragen te beantwoorden, kunt u een kleurenpalet samenstellen dat bij uzelf en uw keuken past. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van een kleurenwaaier, een kleurenapp of een online kleurentool om u te helpen bij het kiezen van uw keuken kleuren.

De kleuren van uw keuken afstemmen op uw keukenruimte

Tot slot is het ook belangrijk dat u keuken kleuren kiest die bij uw keukenruimte passen. De grootte, de vorm, de lichtinval en de indeling van uw keuken hebben namelijk invloed op de kleurkeuze voor uw keuken. Hieronder geven we u een paar tips om kleuren voor uw keuken te kiezen op basis van uw keukenruimte.

Kleine keuken

Kleine keuken

Als u een kleine keuken heeft, kunt u het beste kiezen voor lichte en neutrale keuken kleuren, zoals wit, crème, beige of lichtgrijs. Deze kleuren zorgen ervoor dat uw keuken ruimer en lichter lijkt. Ook kunt u kiezen voor een glanzende afwerking, zoals hoogglans of lak, om het licht te reflecteren. Vermijd donkere en felle kleuren in uw keuken, want deze maken uw keuken kleiner en donkerder.

Grote keuken

Grote keuken

Heeft u een grote keuken, dan kunt u meer met kleuren spelen. U kunt dan ook kiezen voor donkere en felle keuken kleuren, zoals zwart, bruin, rood of paars. Deze geven uw keuken meer karakter en sfeer. Daarnaast kunt u kiezen voor een matte afwerking, zoals hout of beton. Deze geven uw keuken meer warmte en textuur. Vermijd te veel wit of lichte kleuren in uw keuken, want deze maken uw keuken kil en saai.

Smalle keuken

Smalle keuken

Als u een smalle keuken heeft, kunt u het beste kiezen voor lichte en neutrale kleuren, zoals wit, beige, grijs, of pastel. Deze kleuren zorgen ervoor dat uw keuken breder lijkt. Verder zorgen glanzende materialen, zoals glas, metaal, of lak ervoor dat het licht wordt weerkaatst. Zo krijgt uw keuken meer diepte. Tot slot maakt u de breedte van uw keuken beter zichtbaar door met lage kasten of open planken te werken.

Keukeninspiratie: voorbeelden van gekleurde keukens

Om u nog meer inspiratie te geven vindt u hieronder een aantal voorbeelden van gekleurde keukens uit onze keukencollectie. Of u nu gaat voor een rustige tint of juist een opvallend gekleurde keuken? Bij Bemmel & Kroon is alles mogelijk!

Moderne strakke keuken in de kleuren havannabruin en currygeel.
Keuken met leisteen imitatie fronten en Indisch rode kleur accenten.
Design keuken in de kleuren zachtroze en mosselwit.
Eilandkeuken in grijs betonlook met houten kleuraccenten.
U-keuken in een neutrale kleur met kleurrijke accenten.
Hoekkeuken in de kleur diepblauw met zwarte stalen grepen.
Keuken met hoge kasten op pootjes in de kleuren goud en metaal.
Luxe champagne kleurige woonkeuken.
Agaat grijze klassiek landelijke keuken.
Landelijke keuken in de warme kleur salie groen.
T-keuken in de kleur basalt grijs met glazen deurtjes.
Keuken in de kleurcombinatie knoestig eikenhout en lavazwart.
Maak een afspraak voor kleuradvies met een keukenexpert.

Kom langs voor vrijblijvend keukenadvies

Weet u na het lezen van deze keukenadvies pagina al welke kleuren u in uw nieuwe keuken wilt toepassen? Wordt het een zwarte, taupe of blauwe keuken? Of gaat u voor een kleurcombinatie met een basiskleur en een accentkleur? Wat uw smaak ook is, bij Bemmel & Kroon helpen we u graag verder. Maak dus snel een afspraak en bespreek uw wensen met één van onze keukenexperts.

Samen ontwerpen wij dan uw droomkeuken in de beste passende kleuren. Volledig afgestemd op uw keukenstijl, persoonlijke smaak, beschikbare ruimte en interieur. Na afloop van dit geheel vrijblijvende adviesgesprek ontvangt u van ons een keukenofferte met een in 3D uitgevoerd keukenontwerp. Dus waar wacht u nog op? Maak snel een afspraak of kom langs in één van onze winkels voor meer inspiratie over de diverse keuken kleuren.

Ja, ik wil vrijblijvend advies