Woonkeuken: wonen en koken in één ruimte

Woonkeuken

Wonen en koken in één ruimte!

In een woonkeuken vormen woonkamer en keuken samen één open ruimte. De keuken is al lang geen ruimte meer waar alleen wordt gekookt en is regelmatig de centrale plek in huis. Niet verwonderlijk dat de keuken daarom steeds vaker in de woonkamer wordt geplaatst. Wonen en koken worden zo combineert in één en dezelfde ruimte, de “woonkeuken“. Een plek in huis om in te koken, bij te praten na het werk, te eten en ’s avonds met vrienden wat te drinken en gezellig te kletsen. Keukens zijn er in alle soorten en maten. U kunt uw keuken daarom eenvoudig afstemmen op het interieur van uw woonkamer.

Lees hier alles over de keukens waarin wonen en koken samengaan.

Uw woonkamer en keuken combineren tot één ruimte
Landelijke woonkeuken het eethoek

De landelijke woonkeuken

Over het algemeen is de woonkeuken leverbaar in twee keukenstijlen. Kiest u voor landelijk of modern? Alle varianten zoals klassiek, design, trendy, etc. zijn namelijk onder te brengen bij deze twee “hoofdstijlen”. In open keukens of zogenaamde woonkeukens worden wonen en koken gecombineerd. Valt uw keuze op een landelijke woonkeuken, dan voegt u aan deze combinatie nog een sfeervol element toe: namelijk de landelijke stijl.

Natuurlijk moet uw landelijke woonkeuken passen bij de huidige tijd. U vindt bij ons dan ook een groot aanbod woonkeukens in landelijke stijl. Deze onderscheiden zich door een veelheid aan opstellingen, kleuren, fronten, afwerkingen, aanrechtbladen en apparatuur. Zo kunt u samen met onze specialisten een landelijke keuken samenstellen die volledig aansluit bij uw woning en interieur.

Blauw witte woonkeuken in landhuisstijl
Woonkeuken met kookeiland
Moderne woonkeuken met strakke lijnen

Een moderne woonkeuken samenstellen

Woonkeukens kunnen naast de gezellige landelijke stijl, ook in een moderne stijl worden uitgevoerd. Kenmerkend voor een moderne woonkeuken zijn de strakke lijnen, moderne materialen en een gladde afwerking. Dit hoeft overigens zeker niets af te doen aan de gezelligheid van de woonkeuken.

De uitstraling van een moderne keuken wordt bepaald door de juiste combinatie van kleuren en materialen. Maar welke kleuren zijn kenmerkend, hoe kiest u het juiste werkblad en welke keukenkastjes en fronten passen daarbij? Bij deze beslissing zijn wij u graag behulpzaam. Samen met een adviseur van Bemmel & Kroon bent u verzekerd van een uniek resultaat: de moderne woonkeuken van uw dromen.

Meer over moderne keukens

Een design woonkeuken met een kookeiland
Een moderne woonkeuken met eettafel

Met of zonder eiland?

Woonkeukens zijn er in vele stijlen en opstellingen. Bij veel van deze opstellingen bestaat de woonkeuken uit twee delen. Eén deel van de keuken bevindt zich volledig tegen een wand aan. Dit deel bestaat uit een aantal kasten, inbouwapparatuur en/of vrijstaande keukenapparatuur. Het tweede deel – het “eiland”-  is het deel dat los staat van alle wanden. Indien het keukenblok met één kant tegen de wand is geplaatst, dan spreken we van een schiereiland.

Met een eiland in uw keuken wordt de keuken echt onderdeel van uw woonkamer. Door de centrale plek en het materiaalgebruik van een kookeiland wordt de stijl van een interieur versterkt. Bij een keukeneiland met een vergelijkbaar design als de omliggende ruimtes wordt dit effect nog veel sterker. In een woonkeuken met eiland smelten keuken en woonkamer samen tot het middelpunt van ontmoeting, culinaire activiteiten en design.

Een kookeiland vormt de perfecte verbinding tussen de keuken en de woonkamer.
Een kookeiland in de vorm van een tafel

Mocht het eiland enkel een spoelbak bevatten dan is er sprake van een spoeleiland. Een eiland met een kookplaat wordt een kookeiland genoemd. Bij een woonkeuken zonder eiland staat u vaak met uw rug naar iedereen toe te kokkerellen. Met een eiland keuken staat u tijdens het koken, bakken en salades maken in direct contact met uw gasten of familie. Daarnaast bevat een keuken met kookeiland of keukeneiland extra bergruimte in de vorm van laden of kasten. Bestek, servies, potten en pannen bergt u eenvoudig op in de laden en kasten van uw moderne of landelijke keuken eiland.

Een woonkeuken met bar

Een woonkeuken met daarin een bar verwerkt wordt tegenwoordig steeds populairder. Dat is niet verwonderlijk, want de bar is niet alleen hartstikke hip, maar ook nog eens super gezellig. Dit type woonkeuken nodigt mensen uit om aan de bar plaats te nemen. Het is natuurlijk extra gezellig als uw partner en kind(eren) aan de bar zitten als u aan het koken bent. Terwijl er wordt gekookt, kunnen jullie direct alle gebeurtenissen van de dag gezamenlijk doornemen. De bar wordt zo vaak een centrale plaats in de keuken. Hij zorgt er voor dat er echt in de keuken wordt gewoond.

Een woonkeuken met bar creëert extra gezelligheid.

Vanzelfsprekend biedt de bar ook de perfecte gelegenheid om gezellig een drankje te doen met vrienden en familie. Zoals u ziet, ligt een keuken met bar als basis voor vele gezellige momenten in huis. Dankzij de bar wordt de keuken dan ook een sfeervolle ruimte waar u, samen met je gezin of met vrienden, kunt genieten van de mooie momenten van het leven.

Een eilandkeuken met een kleine bar
Een open keuken met een houten barblad

Inspiratie voorbeelden

De mogelijkheden voor een het samenstellen van een keuken zijn bij Bemmel & Kroon enorm. Ook voor de inrichting van de woonkeuken is er geen vast stramien. Woonkeukens kunnen immers in elke stijl en in vele verschillende opstellingen worden gerealiseerd. Om u een idee te geven van de mogelijkheden, zetten wij hieronder een aantal voorbeelden op een rij. Wilt u u graag samen met een van onze adviseurs naar de opties voor uw eigen woonkeuken kijken, maak dan gerust een vrijblijvende afspraak. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van mooie woonkeukens.

De droom van veel keukenliefhebbers

Woonkeukens met een kookeiland staan bij veel kopers hoog op het verlanglijstje. Dit keukenontwerp is dan ook de droom van veel keukenliefhebbers. Terecht, want met een kookeiland maakt u van uw keuken het kloppende hart van uw woning. Eiland keukens zijn in allerlei stijlen beschikbaar. Welke keukenstijl u ook kiest, het resultaat is een luxe en exclusieve uitstraling.

Eiland woonkeuken

De onderscheiden kooktafel van next125

Hieronder zie u één van de design keukens uit onze next125 keukencollectie. Het vrijstaande statement midden in de keuken: de onderscheiden kooktafel van next125. Zijn schuin geplaatste poten maken hem tot een echte  blikvanger en elegante werkplek. De kookplaat sluit vlak af met het heldere oppervlak en laat zo de strakke lijnvoering optimaal tot zijn recht komen.

Keuken in donkergrijs grafiet in combinatie met licht hout (beuken).

Zwevende onderkasten

Met de aan de wand hangende elementen, in de uitvoeringen met greep en greeploos, kunt u zwevende oplossingen realiseren. Dit met de doelstelling om de leefruimte keuken meer ruimte en gewichtloosheid te verlenen.

Een moderne woonkeuken met houten kastenwand en zwevende onderkastjes.

Een praktisch zitgedeelte

U kunt er ook voor kiezen een deel van het spoel- of kookeiland niet van onderkastjes te voorzien. Op deze manier creëert u een gezellig zitje voor familieleden of gasten. De barkrukken nodigen iedereen uit om gezellig plaats te nemen en de dag even door te spreken. Dat terwijl u zelf aan het koken bent. Dit is niet alleen heel gezellig, maar ook erg praktisch.

Woonkeuken met spoeleiland en gezellig zitgedeelte

Tip van Bemmel & Kroon

Onze Tip!

Koop een paar bladen als Vtwonen, Eigen Huis & Interieur, Ariadne at Home en WONEN Landelijke stijl en zoek naar ideeën voor uw woonkeuken. Neem de ideeën die u in deze woonbladen het meest aanspreken mee tijdens een afspraak met één van onze keukenadviseurs. Samen met u kijken wij dan of deze naar uw woonsituatie zijn te vertalen.

Keukenadvies op maat

Woonkeukens in onze showroom bekijken

Woonkeukens kunnen op elke interieurstijl worden afgestemd. Dus of u nu een modern, design of klassiek interieur heeft, een passende keuken is geen probleem. Weet u nog niet welke keuken het beste bij uw stijl en ruimte past? Onze adviseurs laten u in onze showroom graag de mogelijkheden zien. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek, waarbij u gezamenlijk met een specialist de voor u ideale keuken ontwerpt.

Maak een afspraak

Zelf alvast keukeninspiratie opdoen?

Wilt u alvast wat inspiratie opdoen voor uw nieuwe droomkeuken? Kijk dan naar de mogelijkheden bij het samenstellen van een woonkeuken via onze informatie pagina “Keukens”. U vindt hier informatie over de verschillende keukenstijlen en opstellingen, maar ook informatie over het kiezen van de juiste keukenapparatuur. Uw nieuwe open keuken moet immers niet alleen mooi uitzien, maar moet ook functioneel zijn. Vergeet niet onze aankoop tips te lezen die u verder helpen bij het kopen van een nieuwe keuken. Een volledig op uw smaak en kookgedrag afgestemde woonkeuken die van uw keuken de centrale ontmoetingsplek van uw woning maakt.

Door de oneindige combinatiemogelijkheden met kastruimte en lades, fronten, keukenbladen en apparatuur kunnen wij voor u altijd de perfecte keuken ontwerpen.