Hoekkeuken Keuken in hoekopstelling

Hoekkeukens

Een hoekkeuken is misschien wel de meest voorkomende opstelling voor een keuken. Door de L-vorm neemt een hoekkeuken weinig ruimte in waardoor deze keukenopstelling ideaal is voor kleinere ruimtes. Handige onderhoekkasten zoals de carrouselkast en de onder hoekkast ‘Le Mans’ zorgen ervoor dat ook de hoekruimtes optimaal gebruikt worden. Bekijk onze praktische hoek keuken opstellingen!

Ons hoekkeuken aanbod

Hoek keukenopstelling

De hoek keukenopstelling (ook wel L-opstelling genoemd) is een zeer veel toegepaste keukenopstelling. Gezien het gemiddelde formaat van de Nederlandse keuken is dat ook wel logisch. Met een hoek keuken opstelling wint u namelijk de meeste ruimte. De hoekkeuken leent zich uitstekend voor de ideale keukenindeling om efficiënt te koken waarbij u zo min mogelijk hoeft te lopen. Het werkblad is bij een hoekkeuken relatief groot en er is meestal veel kastruimte beschikbaar.

Vroeger hadden hoekkeukens last van verloren ruimte in de hoeken. Bij hedendaagse hoekkeukens is dit probleem opgelost door in de hoek een handige draaicarrousel te installeren. Bij deze carrousselkast draaien de plateaus rond in de kast. U draait gewoon totdat de juiste afmeting pan voorbij komt zonder dat u in een kast hoeft te kruipen. Bij de nog luxere Le Mans uitvoering draaien de zwenkbare plateaus zelfs de kast uit! Makkelijker kunt u het uzelf niet maken. Verder worden de kookunit en spoelbak vaak schuin tegenover elkaar geplaatst. Dit zorgt voor een prettige werkomgeving in de keuken. Met onze hoekopstellingen bent u verzekerd van jarenlang kookplezier.

Le Mans draaiplateau in hoekkastLe Mans draaiplateau in hoekkast
Schuin tegenover elkaar geplaatste spoelbak en kookplaatSchuin tegenover elkaar geplaatste spoelbak en kookplaat

Varianten keuken in hoek

Bij een keuken in hoek opstelling zijn er naast de ‘standaard hoekkeuken’ ook varianten van deze keukenopstellingen mogelijk. Als er voldoende ruimte is, behoren een hoekkeuken met bar, kookeiland of kastenwand ook tot de mogelijkheden. Een hoekkeuken met bar is een praktische en gezellige optie. Bij deze afwijkende hoekoplossing worden de voordelen van de hoekkeuken met die van een open keuken en een keuken met bar gecombineerd.

Ook is de opstelling van een hoekkeuken met eiland een mooie optie. Het keukeneiland biedt veel sfeer en gezelligheid en geeft u nog meer kookplezier. De hoekkeuken wordt verder regelmatig onder een raam geplaatst. Een hoekkeuken met raam is zowel sfeervol als praktisch. Het licht valt nu perfect op het keukenblad terwijl u aan het koken bent, en ondertussen kunt u heerlijk naar buiten kijken.

Hoekkeuken met bar

Hoekkeuken met bar

De hoekkeuken met bar combineert de voordelen van een hoekkeukenblok, een open keuken en een keuken met bar. Bent u op zoek naar een gezellige en functionele opstelling met veel opbergruimte? Dan is de L-keuken met bar voor u de perfecte keukenopstelling! De bar zorgt niet alleen voor gezelligheid, maar is ook nog eens zeer praktisch. Bijvoorbeeld om te ontbijten, want alles wat u voor het ontbijt nodig heeft is snel gedekt en weer afgeruimd. Daarbij maakt u met een hoekkeuken met bar makkelijker sociaal contact met de mensen in de woonkamer.

Meer over de keuken met bar

Hoekkeuken met eiland

Hoekkeuken met eiland

Een hoekkeuken is nog steeds een van de meest voorkomende keukenopstellingen. Dit komt vooral omdat deze opstelling niet alleen stijlvol is maar ook erg praktisch. Keukens worden echter steeds vaker ingericht als woonkeukens. Deze open keukenopstelling staat dan in direct verbinding met de woonkamer. Het aan de hoekkeuken toevoegen van een eiland biedt hierbij een prachtige mogelijkheid. Het kookeiland biedt extra sfeer en gezelligheid omdat u nu tijdens het koken niet met uw rug naar de woonkamer staat. De hoekkeuken met eiland is dus een slimme en stijlvolle variant op een standaard hoekopstelling.

Meer over het kookeiland

Hoekkeuken met kastenwand

Hoekkeuken met kastenwand

In de keuken met hoekopstelling kookt u gemakkelijk en hoeft u nauwelijks te lopen. Hoekkeukens met een losse kastenwand winnen hierbij in de Nederlandse huishoudens steeds meer aan populariteit. Bovenkastjes worden namelijk steeds minder populair. Met name in een woonkeuken kunnen deze voor een onrustige of drukke uitstraling zorgen. Een hoekkeuken met kastenwand is daarom een mooi alternatief. De kastenwand biedt bij deze hoekkeuken variant lekker veel opbergruimte. Bovendien kunt u hierin al uw keukenapparatuur op een strakke manier wegwerken. Hoekkeukens met kastenwand sluiten zo perfect aan bij de trend van open woonkeukens.

Meer over de woonkeuken

Hoekkeuken met raam

Hoekoplossing bij raam

In een hoekkeuken met raam straalt er daglicht uw keuken binnen, waardoor uw keuken ruimtelijk en sfeervol oogt. Bij het plaatsen van een L-keuken voor het raam zijn er echter wel een aantal aspecten om rekening mee te houden. Is het een raam dat geopend kan worden, let u dan op de richting waar naartoe dit raam opent. Het zou spijtig zijn als uw mooie designkraan het naar binnen komend keukenraam zou blokkeren. Een spoelbak voor het raam is een gezellige oplossing om terwijl u bezig bent naar buiten te kunnen kijken. Waterspetters op het raam kunnen hierbij echter een bron van ergernis worden. Denkt daarom vooraf goed na over de hoogte van de wateruitloop van de kraan. Een hoge kraan veroorzaakt nu eenmaal meer gespetter dan een kraan met een lage wateruitloop.

Hoekkeukens in elke stijl

Houten keukens zijn er in alle soorten, maten en keukenstijlen, waaronder landelijk, modern, design, industrieël en combinaties daarvan. Door de warme uitstraling van hout vindt u massief houten keukens vooral binnen de landelijke keukenstijl. Hout wordt door haar natuurlijk uitstraling echter ook veel gecombineerd met andere kleuren. In combinatie met (hoogglans) wit en strakke fronten creëert u al snel een bijzonder effect. Zeker in combinatie met een bijzondere houtsoort geeft dit een zeer exclusieve design uitstraling. Speel ook met de hoeveelheid hout die u in uw keuken verwerkt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor enkel een houten kastenwand, barblad, of houten werkblad met wat extra accenten van hout.

Landelijke hoekkeuken

Landelijke hoekkeuken

Bij landelijke keukens wordt vooral gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Hierdoor zijn houten keukens ruimschoots vertegenwoordigd binnen de landelijke keukenstijl. Naast hout vindt u in een landelijke keuken ook vaak materialen als graniet en Belgisch hardsteen terug. Ook kenmerken landelijke keukens zich vaak door een grote schouw boven het kookgedeelte. In een landelijke houten keuken hangt hierdoor altijd een gezellige sfeer, en bereidt u met ingebouwde moderne keukenapparatuur de lekkerste gerechten.

Meer over de landelijke keuken

Moderne hoekkeuken

Moderne hoekkeuken

In een moderne houten keuken wordt hout vaak gecombineerd met eigentijdse materialen in diverse kleuren. Zo kunt u een deels houten keuken nemen, met een ander deel van de keuken in een andere kleur of bijvoorbeeld een beton uitstraling. De enorme keuze in verschillende materialen, die u bij ons in de showroom aantreft, maken het voor iedereen mogelijk een unieke moderne keuken samen te stellen. Een deels houten keuken of een keuken met alleen houten accenten. Eikenhout, dennenhout, lariks of walnoot, en met welk werkblad dan ook, uw droomkeuken wordt exact naar wens.

Meer over de moderne keuken

Houten hoekkeuken

Houten hoekkeuken

Het samenspel van verschillende materialen maakt een design keuken met hout zo verrassend. In wit uitgevoerde hoogglans fronten en contrasterend ingezet hout van oud eiken maken van uw keuken een indrukwekkend en uniek object. Met deze in het oog springende materialen worden kracht en warmte gecombineerd met een strak en functioneel ontwerp. Ze vertegenwoordigen de trends van nu. Strakke, pure vormen en natuurlijke looks.

Elke keuken wordt bij Bemmel & Kroon geheel op maat gemaakt. U kiest zelf de gewenste materialen, waarna wij samen met u dan uw eigen unieke design keuken ontwerpen. De mogelijkheden zijn hierbij zeer divers.

Meer over de houten keuken

Stoere industriële houten hoekkeuken

Stoere industriële hoekkeukens

Industriële hoekkeukens zijn niet strak afgewerkt, maar voorzien van ruwe randjes en stoere materialen als RVS, beton, hout en bakstenen. De warme natuurlijke uitstraling van hout komt bij de industriële hoekkeuken samen met de sfeer van oude gebouwen en fabrieken. Industriële keukens kenmerken zich verder door weinig of geen afwerking. Denk hierbij aan een bakstenen muur als achterwand, die niet is gestukt, of aan balken en stalen buizen die in in het zicht worden gehouden. Combineer dit met de juiste materialen en u krijgt een stoere en gezellige industriële keuken in hoekopstelling. Onze adviseurs kunnen u uitstekend helpen bij het samenstellen van uw industriële hoekkeuken.

Meer over de industriële keuken

Keukens en inbouwapparatuur onder één dak

Veel spullen in een kleinere ruimte zorgt voor een rommelig geheel. Dat geldt ook voor uw hoekkeuken. Door apparatuur in te bouwen zorgt u voor een strakke opgeruimde uitstraling waardoor uw keuken groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Kies daarom voor inbouw magnetron, inbouw koelkast en zorg ervoor dat uw vaatwasser ook netjes is weggewerkt.

Bij Bemmel & Kroon zijn we van mening dat u deze inbouwapparatuur net als de keuken moet kunnen zien, voelen, en zelf moet kunnen gebruiken. Naast een enorme hoeveelheid complete keukenopstellingen vindt u bij ons daarom ook de grootste collectie aangesloten keuken- en inbouwapparaten. Daarin zijn wij uniek in Nederland. Alles wat u nodig heeft om uw droomkeuken samen te stellen onder één dak. Onze keukenadviseurs zijn u graag van dienst om uw nieuwe hoekkeuken met u tot in perfecte samen te stellen.

Maak een afspraak

Keukens in onze showroom in ZoeterwoudeKeukens in onze showroom in Zoeterwoude
Keuken inbouwapparatuur Den HaagKeuken inbouwapparatuur in onze showroom
Keukenadvies op maat

Keukenadvies op maat

Keukens zijn er in vele soorten en maten. Goed advies van een keukenspecialist is dan ook van groot belang. Samen met u zorgen wij ervoor dat uw nieuwe hoekkeuken perfect is afgestemd op uw wensen, persoonlijke stijl en leefsituatie. U heeft hierbij de keuze uit een enorme collectie fronten, werkbladen, kasten en grepen. Hiermee is voor elk budget wel een keuken in hoekopstelling te realiseren. Onze keukenadviseurs zijn er speciaal voor u en willen u graag in alle rust informeren en adviseren.

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Keukeninspiratie opdoen?

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken, en wilt u alvast inspiratie opdoen? Kijk dan naar de mogelijkheden bij het samenstellen van een hoekkeuken via onze informatie pagina “Keukens”. Hier vindt u informatie over de verschillende keukenstijlen en opstellingen, maar ook informatie over het kiezen van de juiste keukenapparatuur. Uw nieuwe keuken moet er tenslotte niet alleen mooi uitzien, maar moet ook functioneel zijn. Lees vooral ook onze aankoop tips die u verder helpen bij het kopen van een nieuwe keuken.

Door de oneindige combinatiemogelijkheden met keukenfronten, kastruimte en lades, keukenbladen en grepen en knopjes kunnen we de hoekkeuken van uw dromen samen ontwerpen. Een hoekkeuken die volledig is afgestemd op uw persoonlijke smaak en kookgedrag.