Hoekkast keuken

Een hoekkast voor de keuken is speciaal ontworpen om efficiënt gebruik te maken van de hoekruimte binnen een keukenontwerp. Dankzij hun unieke ontwerp transformeren hoekkasten anders onbenutte hoeken in waardevolle, toegankelijke opbergplekken. Hiervoor heeft u keuze uit verschillende keuken hoekkast uitvoeringen, die elk op een andere manier openen of uitschuiven om de inhoud gemakkelijk bereikbaar te maken. Zo zijn de kasten uit te rusten met planken, draaiplateaus, keukenlades of uittrekbare elementen. Daardoor zijn ze bijzonder praktisch voor het opbergen van potten, pannen, keukengerei en andere benodigdheden. Op deze keukenadvies pagina ontdekt u de voordelen, de soorten en aandachtpunten voor het plaatsen van een hoekkast in uw keuken.

Hoekkast in keuken

De voordelen van een hoekkast in uw keuken

Een hoekkast in uw keuken biedt meerdere voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Efficiënt ruimtegebruik: Hoekkasten benutten de vaak ongebruikte hoekruimte in keukens. Hierdoor krijgt u meer opbergruimte zonder extra plaats te verliezen. Dit is vooral voordelig in kleinere keukens waar elke centimeter telt.
 • Verbeterde toegankelijkheid: Met innovatieve oplossingen zoals carrousel- of Le Mans-systemen maken hoekkasten het gemakkelijker om items op te bergen en te bereiken. Dit vermindert de noodzaak om te bukken of te reiken naar achterin gelegen spullen.
 • Veelzijdige opbergmogelijkheden: Hoekkasten komen in verschillende ontwerpen en kunnen worden uitgerust met planken, lades, draaiplateaus of uittrekbare elementen. Hierdoor is de ruimte aanpasbaar aan uw specifieke opbergbehoeften.
 • Esthetische integratie: Hedendaagse hoekkasten zijn ontworpen om naadloos in binnen keukenstijl te passen. Of u nu een moderne of landelijke keuken hebt, er is altijd een hoekkast die bijdraagt aan de algehele uitstraling van uw keuken.
 • Aanpasbaarheid: Afhankelijk van het model en ontwerp, kunnen hoekkasten aan verschillende hoogtes en dieptes worden aangepast. Daardoor zijn ze geschikt voor bijna elke keukenlayout.

Door deze voordelen zijn hoekkasten een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een manier om de keukenruimte optimaal te benutten en tegelijkertijd een stijlvolle en georganiseerde omgeving te creëren.

Keuken hoekkast oplossingen

Een hoekkast in de keuken is een slimme manier om de ruimte in je keuken optimaal te benutten. Maar welke oplossing past het beste bij uw keuken, uw smaak en uw budget? Er zijn namelijk verschillende soorten hoekkasten, elk met hun eigen voor- en nadelen. Daarom hieronder een overzicht van de meest populaire hoek oplossingen voor de keuken: de Le Mans kast, de carrouselkast, hoekkeukenlades en de reguliere hoekkast met planken.

 • Le Mans 2 hoekkast systeem

  Het Le Mans 2 hoekkast systeem is een innovatieve oplossing voor het optimaal benutten van de ruimte in een keuken hoekkast. Het systeem bestaat uit uittrekbare plateaus die in een bocht lopen, waardoor u de hele inhoud van de kast kunt overzien en bereiken. Deze Le Mans 2 kast is geschikt voor verschillende deurbreedtes en kastmaten, en is zowel links- als rechtsdraaiend te verkrijgen. Verder is het systeem voorzien van een demper, die zorgt voor een zachte sluiting.

 • Carrouselkast

  De carrouselkast is een speciale keukenkast waarin ronde draaiplateaus zijn gemonteerd. Door het draaimechanisme van de carrouselkast kunt u spullen die achter in de hoekkast staan moeiteloos naar voren draaien. Hierdoor geniet u met een draaicarrousel in uw keuken van meer praktische opbergruimte.

Le Mans 2 hoekkast systeemMet een Le Mans 2 hoekkast systeem wordt alle ruimte in de hoek van uw keuken optimaal benut. Hierdoor is dit de beste oplossing voor een hoekkeuken.
Carrouselkast in een hoekkeukenDoor de ronde draaiplateaus in de carrouselkast naar voren te draaien pakt u ook snel spullen die achter in de hoekkast staan.
 • Hoekkeukenlades

  Hoekkeukenlades zijn lades die speciaal ontworpen zijn om de hoek van een keuken te benutten. Ze hebben een schuine vorm die aansluit bij de hoekkast. Doordat ze volledig worden afgesteld op uw wensen en voorkeuren, sluiten de lades perfect aan bij de rest van uw keukeninterieur.

 • Hoekkast met planken

  De voordeligste oplossing voor de hoek van uw keuken is een standaard keukenkast met hoekplanken. Een nadeel hiervan is dat de spullen achterin de hoekkast moeilijker te bereiken zijn. Maar als u daar servies of keukengerei plaatst dat u weinig gebruikt is dat geen enkel probleem. Wanneer u de ruimte achterin de hoekkast van uw keuken optimaal wilt benutten, dan past één van de andere hoeksystemen beter bij uw keuken.

Hoge hoekkast oplossing.

Onderhoekkast of een hoge hoekoplossing?

Bij een hoekkast voor in de keuken denken de meeste mensen direct aan een onderhoekkast. Dit type onderkast wordt onder het keukenblad in de hoek van de keuken gemonteerd. Maar wist u dat het, binnen onderhoekkasten vaak toegepaste, Le Mans 2 systeem ook bij hoge kasten die in de hoek doorlopen kan worden geïnstalleerd.

Door bij een hoge hoekkast de keukenplanken tot op borsthoogte te vervangen door uittrekbare Le Mans 2 plateaus wordt ook de ruimte in de hoeken efficiënt benut. Vergeet het ongemak van diepe, onbereikbare hoeken. Met het Le Mans 2 systeem trekt u de plateaus soepel naar u toe, waardoor alles binnen handbereik is. Deze slimme hoekoplossing maximaliseert niet alleen de opslagcapaciteit in de onderste hoeken van een hoge hoekkast. Ook het gebruiksgemak en de toegankelijkheid wordt verhoogt. De innovatieve hoge hoekkast oplossing brengt de inhoud met een eenvoudige beweging naar voren. Hierdoor behoort bukken of onnodig zoeken tot het verleden.

Elke plank van het Le Mans 2 systeem biedt ruime opbergmogelijkheden voor al uw keukenbenodigdheden. Van potten en pannen tot serveer schalen, allemaal binnen een stijlvol en gestroomlijnd ontwerp dat elke keukenhoek verrijkt. De hoge hoekkast met Le Mans 2 systeem is de ideale oplossing voor iedereen die droomt van een keuken waarin design en functionaliteit samenkomen. Transformeer uw keukenhoek in een toonbeeld van innovatie en stijl met onze hoge hoekkast.

Hoekkast keukendeur materialen

Hoekkast keukendeurtjes materialen en ontwerpen

Veel gebruikte materialen voor hoekkast keukendeurtjes zijn hout, MDF (Medium-Density Fibreboard), spaanplaat, glas en keramiek. Hiervan zorgen massief houten deurtjes of keukendeurtjes met houtfineer voor een warme uitstraling. Perfecte voor een gezellige landelijke keuken en stijlvolle design keukens. MDF is met name bekend om zijn gladde oppervlak. Hierdoor leent dit materiaal zich uitstekend voor een verscheidenheid aan afwerkingen en kleuren.

Voor een goedkopere oplossing is spaanplaat, vaak bedekt met een melamine laag, een goede optie. Dit keukenfront materiaal biedt een breed scala aan designmogelijkheden. Maar glas en keramiek zijn ook perfecte toe te passen voor de deurtjes van uw hoekkeuken. Zo hebben gekleurde mat glazen fronten een chique, matte glans, waar anders contrasterende lichtreflecties schitteren. Hiermee oogt alles wat stiller en ingetogener. Door de juiste keuze van materialen en ontwerp, kan een hoekkast in uw keuken niet alleen de opslagcapaciteit van uw keuken vergroten, maar ook een stijlvol statement binnen uw keukendesign maken.

Ontdek onze keukendeurtjes materialen

Kom onze hoekoplossingen bekijken en laat u inspireren!

U bent van harte welkom om de keuken hoekkastoplossingen in een van onze showrooms te komen bekijken. Een showroom van Bemmel & Kroon is meer dan alleen een plek om keukens te bekijken; het is een inspiratiebron waar uw creatieve ideeën tot leven komen. Wandel door onze prachtig ontworpen ruimtes en laat u verrassen door de nieuwste trends, innovatieve ontwerpen en hoogwaardige materialen. Laat u betoveren door de grenzeloze mogelijkheden en de ongeëvenaarde kwaliteit die onze keukens én keukenapparaten te bieden hebben.

Hoekkeukens en andere keukenopstellingen in onze showroom.
Inspirerende keukenshowrooms waar uw dromen werkelijkheid worden.
Klantwaardering
Kieskeurig
9,2
Qasa
9,4
Trustpilot
9

Onze keukenkast gids

Duik dieper in de wereld van keukenkasten met onze uitgebreide lijst van gerelateerde informatie. Of u nu zoekt naar tips voor het optimaliseren van uw opbergruimte, de nieuwste trends in kastdesigns wilt ontdekken, of advies nodig hebt over het kiezen van het juiste materiaal voor uw keukenkastjes, hieronder vindt u alles wat u moet weten.

Maak een volledig vrijblijvende afspraak voor keukenadvies.

Persoonlijk keukenadvies

Op deze keukenadvies pagina over hoekkasten heeft u gelezen hoe een hoekkast in uw keuken onbenutte hoeken transformeert in waardevolle, toegankelijke opbergplekken. U heeft ontdekt dat u door een weloverwogen keuze voor een hoekkast hele inhoud van de kast perfect kunt overzien. Of u nu de voorkeur geeft aan een Le Mans 2 systeem, een carrouselkast of hoekkeukenlades, elke optie verbetert zowel de functionaliteit als het uiterlijk van uw keukenopstelling.

Bent u op zoek naar een keukenontwerp dat perfect aansluit bij uw woning en kookgedrag? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek met onze keukenexperts. Zij helpen u graag bij het realiseren van uw droomkeuken in hoekopstelling. U geniet dan van een keuken die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook naadloos aansluit bij uw levensstijl.

Maak uw afspraak