Keukenverlichting

Keukenverlichting

Goede keukenverlichting is essentieel om prettig en veilig in de keuken te werken. Verlichting voor uw keuken moet helder zijn en zeker op uw aanrecht voldoende licht geven. Bij het gebruik van messen en kokend water zit een ongeluk immers in een klein hoekje. Al onze inbouw en onderbouw keukenverlichting is voorzien van LED verlichting en past perfect ik elke keukenstijl. LED lampen zijn milieuvriendelijk omdat ze weinig stroom verbruiken en lang meegaan. Bevestig ze in uw servieskast, keukenkast, of als onderverlichting van uw hangende keukenkastjes voor extra verlichting boven het aanrechtblad. Zo heeft u een keuken die niet alleen stijlvol is, maar ook zeer praktisch.

Sfeervolle en praktische keukenverlichting

Keukenverlichting is er in diverse uitvoeringen, van een hanglamp voor boven de keukentafel tot onderbouw keukenverlichting die uw aanrecht goed verlicht. Bovendien biedt verlichting voor uw keuken een schitterende mogelijkheid om extra sfeer in de keuken te creëren. Via een lichtplan bedenkt u vooraf welke plekken extra licht verdienen. Hierbij is verlichting boven uw aanrechtblad niet het enige type praktische keukenverlichting. Ook verlichting in de keukenkast is erg fijn om te hebben. U heeft dan direct een goed overzicht wanneer u de kast opent. Het juiste serviesgoed, kristallen wijnglazen of kruiden heeft u dan snel gevonden. Naast functionele keukenverlichting kan verlichting ook decoratief zijn. Bij een open keuken of woonkeuken is zacht en sfeervol licht aan tafel ook wenselijk. Dit zal enorm bijdragen aan een fijne sfeer tijdens die lange avonden van koken, wijn en gezelligheid.

LED wandverlichting boven keukenkruiden

LED keuken verlichting

Al onze keukenverlichting is voorzien van LED-verlichting. LED lampen zijn zeer milieuvriendelijk omdat ze weinig stroom verbruiken en lang meegaan. Een bijkomstig voordeel van LED verlichting is dat wanneer u een LED lamp aanzet deze direct op volle sterkte licht uitstraalt. Handig, want u kunt dan gelijk starten met koken en hoeft niet eerst te wachten totdat de lamp helder brandt. Bij Bemmel & Kroon heeft u bij het samenstellen van uw nieuwe keuken een enorme keuze aan kwalitatief hoogwaardige LED verlichting. Verlichting geschikt voor gebruik onder keukenkastjes, in vitrinekastjes, keukenladen, en om bijvoorbeeld onder (leg)planken te plaatsen. De lampen in uw keuken zijn daarna indien gewenst draadloos te bedienen. Door gebruik te maken van slimme verlichting kunt u bovendien eenvoudig de sfeer bepalen door te schakelen tussen warm en koud licht.

Verlichting in keukenkast inclusief onderverlichting

Keukenkast licht

Bij verlichting voor een keukenkast, kastenwand of hangende keukenkastjes heeft u de keuze uit diverse uitvoeringen. Zo is er de onderbouw keukenverlichting welke onder bovenkastjes van uw keuken wordt gemonteerd. Daarnaast zijn er LED keukenspots voor plaatsing in keukenkasten, bovenkastjes en vitrinekastjes. Maar ook LED greeplijsten met verlichting voor greeploze keukens en uittrekkoven met-verlichting bieden zowel praktische als sfeerverhogende verlichting. De LED lichtband voor regalen zien we vooral terug bij open keukenkasten. Deze sfeerverlichting komt daarom goed tot zijn recht bij woonkeukens en open keukens. Maakt u binnen uw keukenontwerp gebruik van een zwevende keukenkast dan oogt uw keuken veel ruimtelijker. Zeker als u hierbij ook nog gebruik maakt van extra sfeerverlichting onder de kast.

Verlichting onder zwevende keukenkastVerlichting onder een zwevende keukenkast maakt uw keuken ruimtelijker.
LED lichtbak in geopende keukenkastLED lichtbak in een geopende keukenkast.

Goede werkverlichting op uw aanrecht

Goede keukenverlichting boven uw aanrecht is noodzakelijk om veilig te kunnen koken. Zeker waar groenten en vlees wordt gesneden en waar wordt gekookt is goed zicht erg belangrijk. Een plafondlamp alleen is vaak niet voldoende voor een veilige werkomgeving. Als u met uw rug naar het licht staat gekeerd creëert u met uw eigen lichaam namelijk allerlei schaduwen op het aanrechtblad en de kookplaat. Gelukkig zijn er tal van oplossingen voor extra licht dat direct op uw aanrechtblad schijnt. Het bekendste type keukenverlichting voor helder licht op het aanrecht is de onderbouw verlichting. Deze verlichting wordt direct onder de keukenkastjes gemonteerd en zorgt zo voor een goed verlicht aanrechtblad. Maar wat als u geen bovenkastjes wenst omdat u uw nieuwe keuken een meer ruimtelijke uitstraling wilt geven? Ook dan bieden wij verschillende oplossingen die uw werkbladen helder verlichten. Met deze stijlvolle en praktische LED keukenverlichting bent u verzekerd van voldoende werklicht. Want veiligheid gaat natuurlijk boven alles.

Keukenverlichting onderbouw

Keukenverlichting onderbouw, de voordelen!

Goed licht is essentieel tijdens het koken. U wilt immers geen groenten snijden op het werkblad als het licht te wensen over laat. De ideale oplossing voor het juiste licht op uw werkbladen is keukenverlichting onderbouw. Dit type LED keukenverlichting wordt onder de keukenkastjes geplaatst en zorgt zo voor helder licht waar u dat nodig heeft, het werkblad. Dit is wel zo handig wanneer u met scherpe messen en ander keukenmateriaal in de weer bent.

Maar keukenverlichting onderbouw is niet alleen praktisch maar kan met een dimmer ook sfeervol zijn. Zo heeft u tijdens het koken veel licht en kunt u de onderbouw verlichting dimmen tot sfeerverlichting tijdens een gezellige borrel met vrienden.

LED TL-keukenverlichting onderbouwLED TL-keukenverlichting onder keukenkastjes.
Keukenverlichting onderbouw dimbaarDimbare onderbouw keukenverlichting is zowel praktisch als sfeervol.
Keukenadvies op maat

Advies keukenverlichting?

Bent u zich aan het oriënteren voor een nieuwe keuken? Het kiezen van de juiste keukenverlichting is hierbij een niet te onderschatten aandachtspunt. Naast het bepalen van de keukenopstelling in de door u gewenste stijl geven onze adviseurs ook advies over het juiste sfeerlicht of werklicht. Keukenverlichting met het juiste doel, precies daar waar het moet zijn! De mogelijkheden richten zich volledig naar uw wensen. Van halogeen tot energiebeparende LED-techniek is alles mogelijk. Onze keukenadviseurs zijn er speciaal voor u en willen u graag in alle rust informeren en adviseren.

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Inspiratie opdoen?

Wilt u alvast wat inspiratie opdoen voor uw nieuwe keuken? Kijk dan naar de mogelijkheden bij het vormgeven van uw complete keuken met keukenapparatuur via onze informatie pagina “Keukens”. Hier vindt u informatie over de verschillende keukenstijlen en opstellingen, maar ook informatie over het kiezen van de juiste keukenapparatuur. Uw nieuwe keuken moet er immers niet alleen mooi uitzien, maar moet tevens functioneel zijn. Lees vooral ook onze aankoop tips die u verder helpen bij het kopen van een nieuwe keuken.

Door de oneindige combinatiemogelijkheden met keukendeurtjes, kastruimte en lades, keukenbladen en keukenverlichting kunnen we samen uw droomkeuken ontwerpen. Een droomkeuken met geavanceerde apparatuur die het koken nog eenvoudiger maakt.

Voorbeelden keukenverlichting

Om u een beter beeld te geven van wat verlichting in uw keuken kan doen treft u hieronder een aantal voorbeelden van keukens waarbij moderne lichttechniek is toegepast. Houdt u er rekening mee dat alle keukens in onze showroom leverbaar zijn in elke gewenste opstelling. Bovendien kunnen de onderdelen, gebruikte materialen en inbouwapparatuur van een keuken uit onze keukencollectie naar uw specifieke wensen worden aangepast. Zo ontwerp u samen met onze keukenontwerpers de perfecte keukenopstelling. Een opstelling met moderne keukenapparatuur en werk- en sfeerverlichting die volledig is afgestemd op uw kookgedrag en wensen.

Sfeervolle onderbouw keukenverlichting
Verlichting in keukenkastjes van glas
LED keukenverlichting in afzuigkap
Wandverlichting naast wave afzuigunit
Keuken onderverlichting onder betonlook keukenkastjes
Verlichting in keuken nis
Verlichting boven keukentafel en onderbouw driehoeken
Werk- en sfeerverlichting rond keukenkastjes