Wat kost een nieuwe keuken? Alles wat u over de prijs van een nieuwe keuken moet weten.

Wat kost een keuken?

Alles wat u over de prijs van een nieuwe keuken moet weten
Een nieuwe keuken is een grote investering die u niet zomaar doet. U wilt immers een keuken die past bij uw wensen, behoeften en budget. Een keuken waar u jarenlang plezier van heeft. Maar hoeveel kost een nieuwe keuken eigenlijk? En waar hangt de prijs van af? In dit artikel geven we u alle informatie die u nodig heeft om een goed beeld te krijgen van de kosten van een keuken. Zo kunt u een weloverwogen beslissing maken en de beste deal vinden voor uw droomkeuken.

Een luxe en grote maatwerkkeuken met exclusieve keukenapparatuur is duurder

Wat kost een nieuwe keuken gemiddeld?

De kosten van een keuken kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het formaat, de opstelling, de materialen, de apparatuur en de montage van de keuken. Ook het merk, de kwaliteit en de afwerking van de keuken spelen een rol. In Nederland geven we gemiddeld tussen de € 6.000 en € 25.000 uit aan een nieuwe keuken.

Dit zijn dan de kosten voor een complete keuken inclusief apparatuur. Een eenvoudige en kleine rechte keukenopstelling kan al voor € 5.000 worden gekocht, terwijl een luxe en grote maatwerkkeuken met de meest exclusieve keukenapparatuur wel € 30.000 of meer kan kosten. Naast aanschafkosten zijn er nog andere kosten waar u rekening mee moet houden. Hierbij kunt u denken aan het demonteren van de oude keuken, het plaatsen van de nieuwe keuken en het eventueel verleggen van leidingen.

Wat zijn de belangrijkste kostenposten van een keuken?

Om een beter inzicht te krijgen in de kosten van een keuken, is het handig om te weten wat de belangrijkste kostenposten zijn. Daarom geven we hieronder een overzicht van de meest voorkomende kostenposten uitgedrukt als percentage van de totaalprijs. U kunt zo precies zien welke onderdelen in het kostenplaatje van een nieuwe keuken het meest prijzig zijn.

U kunt bij Bemmel & Kroon flink besparen op de kosten van keukenapparatuur.

Bespaar op de kosten van uw keukenapparatuur!

Zoals u heeft kunnen lezen neemt de apparatuur in een nieuwe keuken ongeveer 40% van de kostprijs voor zijn rekening. Bij Bemmel en Kroon betaalt u voor keukenapparatuur echter de laagste internetprijs. Dit komt doordat wij de prijzen van huishoudelijkkeuken en inbouwapparatuur via Kieskeurig.nl elektronisch in de gaten gehouden. Zodra de prijs ergens anders lager is passen we deze in onze webshop meteen aan.

Maar ook de elektronische prijslabels in onze showrooms zijn gekoppeld aan ons computernetwerk. De prijs in onze winkels wordt hierdoor dus ook onmiddellijk aan de actuele prijs aangepast: webprijs=winkelprijs! En omdat wij ook onze keukenkasten groot inkopen, kunnen we u een een complete keuken aanbieden tegen een super scherpe prijs.

Welke factoren bepalen hoeveel een keuken kost?

Er zijn vele factoren die van invloed zijn op hoeveel een keuken uiteindelijk kost. De belangrijkste factoren hebben we hieronder kort voor u toegelicht:

Maak een afspraak voor vrijblijvend maatwerk advies door een keukenspecialist.

Wat kost een keuken? Vraag het aan de experts

Will u meer weten over de kosten van een keuken? Of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor uw droomkeuken? Neem dan contact op met een van onze keukenexperts. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden, de prijzen en de service van onze keukens. Vul het afspraakformulier in op onze website of bel naar één van onze Mega showrooms voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij helpen u graag met het ontwerpen van uw ideale keuken. Deze is dan volledig afgestemd op uw smaak, kookgedrag, budget en de beschikbare ruimte.

Maak een afspraak