• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
 • Scherpe prijzen
 • 3 échte winkels
 • Klantwaardering 9.1 uit 10

Wat kost een keuken?

Kosten besparen bij de aankoop van een nieuwe keuken? Bekijk onze tips!Wat kost uw keuken? Bekijk hier uit welke kostenposten de prijs van een nieuwe keuken is opgebouwd en hoe u op de kosten kunt besparen! Gemiddeld komt 40% van de totale keukenprijs voor rekening van de keukenkasten. Onder de keukenkastjes vallen in dit geval onder andere de onderkastjes, bovenkasten, keukendeurtjes en plinten. Verder zijn de keukenstijl en opstelling ook van invloed op de totaalprijs. Een landelijke keuken met een kookeiland en een granieten aanrechtblad is nu eenmaal duurder dan een tijdloze rechte keuken met een kunststof keukenblad.

Eigenlijk is de vraag “Wat kost een nieuwe keuken” hierdoor heel lastig te beantwoorden, want iedere keuken is nu eenmaal anders. Toch vinden we het belangrijk dat u een zo goed mogelijk antwoord krijgt op deze vraag. Lees daarom snel verder waardoor een beter beeld krijgt van de verschillende kostenposten en de opbouw van de totaalprijs voor een nieuwe keuken.

Kostenopbouw: de keuken prijs in percentages

De prijs van een nieuwe keuken wordt opgebouwd uit verschillende kostenposten. Een keuken bestaat namelijk uit verschillende onderdelen: boven en onderkasten, keukendeurtjes en lades, handgrepen, aanrechtblad, spoelbak, (inbouw)apparatuur en kraan. Al deze onderdelen zijn te koop in verschillende materialen, afwerkingen, en van verschillende merken. Elk met hun eigen prijskaartje. De kostenposten uit keukenoffertes zijn echter in percentages globaal genomen ongeveer gelijk. Hieronder ziet u de kostenposten in percentages. U kunt zo precies zien welke onderdelen in het kostenplaatje van een keuken het meest prijzig zijn.

40% Keukenkasten (onderkastjes, bovenkasten, keukendeurtjes en plinten)

40% Apparatuur (koelkast, kookplaat, oven, afzuigkap en vaatwasser)

20% Aanrechtblad (Aanrechtblad, uitsparingen in het werkblad en uitsparingen voor de kraan of Quooker)

De apparatuur in een nieuwe keuken neemt dus ongeveer 40% van de kostprijs voor zijn rekening. Door die prijs te drukken en doordat we de keukenkasten ook in het groot inkopen, kunnen we u een super scherpe prijs aanbieden voor een complete keuken.

Laagste kosten voor uw apparatuur?

Bemmel en Kroon heeft de grootste apparaten webwinkel van Nederland. De prijzen van huishoudelijk, keuken en inbouwapparatuur worden door ons via Kieskeurig.nl elektronisch in de gaten gehouden. Zodra de prijs ergens anders lager is kunnen we deze in onze webshop meteen aanpassen. Maar ook de elektronische prijslabels in onze showrooms zijn gekoppeld aan ons computernetwerk. De prijs in onze winkels wordt hierdoor dus ook onmiddellijk aan de actuele prijs aangepast: webprijs=winkelprijs!
Zo betaalt u voor de apparatuur in uw nieuwe keuken altijd de laagste prijs.

Welke factoren bepalen wat een keuken kost?

Er zijn vele factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten van een keuken. Een aantal van deze factoren zijn:

 • De groter de keuken hoe hoger de prijs
  Over het algemeen geldt: hoe groter de keuken, hoe duurder. Bij een grotere keuken heeft u hoogstwaarschijnlijk meer keukenkasten nodig en een langer keukenblad. Dit zorgt komen logischerwijs ook voor een stijging van de kosten.
 • Het materiaal van het aanrechtblad
  Het aanrechtblad is voor een groot deel bepalend voor de uitstraling van de keuken. Het prijskaartje wordt hierbij voornamelijk bepaald door de materiaalkeuze. Een kunststof aanrechtblad is een voordelige keuze. Een marmeren aanrechtblad of werkblad van graniet is daarentegen een stuk prijziger. Zorg dat u op de hoogte bent van de voor- en nadelen van elk materiaal of vraag hiernaar bij één van onze keukenspecialisten. U kunt dan een weloverwogen keuze maken.
 • De keukenopstelling
  Gaat uw voorkeur uit naar een woonkeuken met kookeiland of een hoekkeuken? Of is de beschikbare keukenruimte in uw woning alleen geschikt een rechte keuken? Dit kan behoorlijke prijsverschillen met zich meebrengen. Meestal is een eilandkeuken duurder dan een hoek- of rechte keuken. Dit is echter niet altijd het geval. Als vuistregel geldt hierbij“Hoe meer kasten hoe hoger de prijs”.
 • De stijl van de keuken
  Keukens zijn leverbaar in verschillende stijlen. Zo kunt u o.a. kiezen uit landelijke, moderne, massief houten, design en tijdloze keukens. Deze verschillende stijlen hebben elk een eigen prijskaartje. Het mag duidelijk zijn dat keukens van massief eikenhout over het algemeen een hoger prijskaartje hebben. U kunt bij een houten keuken om kosten te besparen echter ook kiezen voor een materiaal met een houtlook. U heeft dan dezelfde uitstraling maar betaalt een veel lagere prijs!
 • Het soort en merk van de keukenapparatuur
  Bij keukenapparatuur zijn er vele keuzes mogelijk.  Wat betreft merken, functionaliteit, luxe en design kunt u alle kanten op. Dit betekent ook dat u het zo duur kunt maken als u zelf wilt. Het is hierbij vanzelfsprekend dat meer functies er voor zorgen dat het apparaat ook duurder is. Daarnaast is de prijs van sommige merken dan bij andere merken. Prijstechnisch is het voordeliger als u een complete keuken aanschaft in combinatie met apparatuur. U weet dan zeker dat de gekozen inbouwapparatuur perfect past in uw nieuwe keuken. Bij Bemmel & Kroon heeft u de keuze uit alle A-merken en bent u verzekerd van de laagste prijs!
De kosten van een eilandkeuken met massief houten kasten
Een ruime eilandkeuken met massief houten kasten brengt hogere kosten met zich mee.
De kosten van een rechte keuken met houtlook keukendeurtjes is lager
De prijs van een rechte keuken met houtlook keukendeurtjes is een stuk lager

Hoe wordt de totaalprijs van een nieuwe keuken bepaald?

De totaalprijs van uw nieuwe keuken wordt bepaald door een aantal belangrijke factoren:

1. Uw budget
2. De keukenkosten inclusief apparatuur
3. De montagekosten van de keuken en het meerwerk
4. Het keukenmerk
5. De korting van onze lopende aanbiedingen

Deze factoren bepalen de uiteindelijke prijs die voor de aanschaf van u toekomstige betaalt.

Uw budget voor de nieuwe keuken

Uw budget voor de nieuwe keuken

Het totale budget dat u aan uw nieuwe keuken wilt uitgeven. Veel gezinnen vergeten daar de montagekosten vanaf te halen. Het beschikbare budget moet gesplitst worden in de keukenofferte, de montage en het meerwerk. De vraag die daarom veel wordt gesteld is “moet in in een keukenwinkel mijn budget aangeven?”. Dit is wel zo verstandig aangezien de keukenadviseur dan direct de perfecte keuken voor u kan samenstellen die binnen uw budget valt. De keukenspecialisten van Bemmel & Kroon zullen er alles aan doen de perfecte balans te vinden tussen uw wensen en uw budget.

De keukenkosten inclusief apparatuur

De keukenkosten inclusief apparatuur

Bent u van plan een complete keuken inclusief apparatuur te kopen? De complete keukenofferte zal dan bestaan uit de kosten van de keuken inclusief werkblad en apparatuur. De prijzen van deze drie kostenposten zullen nader worden gespecificeerd. De prijs van elk onderdeel van de keuken en elk keukenapparaat zal in de offerte apart worden vermeld. U heeft zo een goed beeld van de prijsopbouw van uw keukenofferte.

Montagekosten beïnvloeden de prijs

Montagekosten beïnvloeden de prijs

De kosten van de montage en het meerwerk van de keuken die u wilt kopen. Montagekosten en meerwerk zijn eigenlijk twee aparte kostenplaatjes. Onder meerwerk vallen alle kosten zoals het vervangen of verlegen van leidingwerk of het plaatsen van een groepenkast in de keuken. Bemmel & Kroon biedt haar klanten een totaalpakket aan diensten; van verkoop tot en met installatie. Wij doen alles zelf en daar schuilt onze kracht.

Verschil in prijs per keukenmerk

Verschil in prijs per keukenmerk

De Crown keukencollectie is de basis van het assortiment van de keukens van Bemmel & Kroon. Deze keukencollectie is onderverdeeld in 3 prijsgroepen: budget tot uiterst luxe keukens, er is altijd wel een keuken die voorziet in al uw wensen. Daarnaast bieden wij u de volledige collectie next125 Keukens. De exclusieve keukens, keukentafels en stoelen van next125 fascineren zowel in vormgeving als in techniek. Bij elke lijn uit onze keukencollectie kunt u kiezen uit vele keukenstijlen en kan de afwerking naar wens worden aangepast.

Keukenaanbiedingen voor nog meer korting

Keukenaanbiedingen voor nog meer korting

Als we de totaalprijs hebben berekend en bij elkaar hebben, zijn alle kosten van de keuken inzichtelijk. De totale optelsom van de offerte en de montage en het meerwerk geven een totaalbedrag van de keukenkosten. Echter, lopen er bij ons regelmatig mooie keukenacties. Hiermee ontvangt u bij aanschaf van een complete keuken nog meer korting op de al laagste keukenprijs. Kijk voor de lopende actie en de actieperiode op onze website of vraag één van onze keukenspecialisten in onze winkel naar de lopende actie.