Parallel keuken

Parallel keukens

Een parallel keuken is een keukenopstelling waarbij twee losse keukenelementen parallel aan elkaar staan. De parallele keuken is zeer efficiënte opstelling aangezien de ruimte hier zo optimaal mogelijk wordt gebruikt. Bemmel en Kroon keukens heeft een groot aanbod zeer efficiënt ingedeelde parallel keukens.

Een greep uit ons parallel keukenaanbod

De parallelle keukenopstelling

Uw parallel keuken kan, afhankelijk van de maten van uw keuken op diverse manieren worden opgesteld. Hierbij is de parallel keuken met bar een populaire keukenopstelling. Maakt u gebruik van veel inbouwapparatuur of heeft u veel kastruimte nodig voor al uw kookbenodigheden? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een parallel keuken met kastenwand. De mooiste opstelling is natuurlijk een evenwijdige opstelling met een kookeiland. Voor deze ultieme opstelling van kookliefhebbers moet u echter wel over voldoende ruimte beschikken. Zoals u ziet zijn er oneindig veel mogelijkheden. Al deze opstellingen zijn bovendien naar eigen smaak in te delen.

Parallel keuken met bar

Parallel keuken met bar

Met een keukenbar creëert u sfeer en gezelligheid. Parallel keukens met bar zijn de ideale opstellingen om tijdens het koken met uw gasten of huisgenoten in contact te blijven. Een keukenbar is een aanvulling op het kookeiland, die u creëert door middel van een verlengd aanrechtblad of een verhoogd barblad. Voeg nog enkele barkrukken toe en uw gezellige keukenbar is klaar voor gebruik! Een parallel keuken met bar ziet eruit als een sfeervolle woonkeuken. Door creatief met de ruimte om te gaan, past een keuken met bar in vele soorten ruimtes en keukens. Wilt u meer weten over keukens met een bar? Bemmel & Kroon vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Meer over keuken met bar

Parallel keuken met kastenwand

Parallel keuken met kastenwand

Omdat bovenkastjes uw keuken een onrustige of drukke uitstraling geven zijn deze in de Nederlandse huishoudens steeds minder populair. Mede daarom zien we in de paralelle keukenopstelling dan ook regelmatig een losse kastenwand. Het verlies aan opbergruimte door de ontbrekende bovenkasten wordt zo weer gecompenseerd met de extra ruimte in de kastenwand. In de diverse hoge kasten kunt u namelijk behoorlijk veel keukengerei, serviesgoed en voorraad kwijt. Een parallel keuken met kastenwand biedt bovendien de mogelijkheid om keukenapparatuur, zoals een combimagnetron, stoomoven of koelkast, netjes in te bouwen.

Ook zijn keukenruimtes steeds vaker open, zodat vaker voor een parallel keuken met kastenwand en kookeiland wordt gekozen. Met name in deze nieuwe wonen en leven stijl ziet u vaak een eilandkeuken met kastenwand.

Parallel keuken met kookeiland

Evenwijdige opstelling met kookeiland

Indien u voldoende ruimte heeft is een parallel keuken met kookeiland natuurlijk de mooiste keukenopstelling. Uw kookeiland wordt dan, naast een plek om te koken, al snel dé centrale plek in uw woning! Een gezellige plek waar u heerlijk kunt ontbijten, met vrienden kunt dineren of om te borrelen. Natuurlijk zijn er bij een eilandopstelling voldoende keukenkastjes om al uw potten, pannen, servies, bestek en meer in op te kunnen bergen. Heeft u minder ruimte in uw keuken, kies dan voor een parallel keuken waarbij twee rechte keukens tegenover elkaar tegen de wand zijn geplaatst.

Uiteindelijk is er voor de meeste ruimtes wel een parallel keukenopstelling te ontwerpen. Uiteraard zijn er in een grote keuken wel meer keukenindelingen mogelijk dan in een kleine keuken. Wilt u weten hoe een parallel keuken er in uw keukenruimte uitziet? Maak dan een afspraak, en laat geheel vrijblijvend een 3D keukenontwerp maken in één van onze showrooms.

Tips parallel keuken

Een parallel keuken opstelling is feitelijk een uitbreiding van de rechte keukenopstelling. Bij een parallel keuken worden twee rijen van keukenelementen tegenover elkaar geplaatst. Er ontstaat hierdoor veel kast en werkruimte. Bent u zichzelf aan het oriënteren op de diverse opstellingen en lijkt de parallel keuken u wel wat? Dan zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. Bekijk deze tips bij de keuze voor een parallel keuken:

Keukens en keukenapparatuur onder één dak

De meeste keukenwinkels verkopen alleen keukens. De keukenapparatuur voor uw nieuwe parallel keuken kunt u hier vanuit een catalogus samen met een verkoper uitzoeken. Bij Bemmel & Kroon geloven wij echter dat u de apparatuur net als de keuken moet kunnen zien, voelen, en zelf moet kunnen gebruiken. Naast een enorme hoeveelheid complete keukenopstellingen vind u bij ons daarom ook de grootste collectie aangesloten keukenapparaten. Daarin zijn wij uniek in Nederland. Alles wat u nodig heeft om uw droomkeuken samen te stellen onder één dak. Onze keukenontwerpers zijn u graag van dienst om uw nieuwe keuken gezamenlijk tot in perfecte samen te stellen.

Maak een afspraak

Parallel keuken in onze showroom.Parallel keuken in onze showroom.
Aangesloten keukenapparatuur in onze showroom.Aangesloten keukenapparatuur in onze showroom.

Parallel keukens ik elke stijl?

De parallel keuken is in alle denkbare keukenstijlen uit te voeren. Parallel keukens hebben dikwijls een recht design met een gladde afwerking. Een witte keuken in parallel opstelling past hierdoor perfect in een modern interieur. Door minimalistisch design, greeploze fronten en innovatieve inbouwapparatuur wordt het moderne karakter van de keuken hierbij versterkt. Kiest u liever voor een andere stijl dan een moderne parallel keuken? Door gebruik te maken van een uniek contrast in kleuren en materiaalgebruik maakt u er zomaar een design keuken van. Liever een landelijke keukenstijl? Ook dan kunt u met een keuken in parallel opstelling alle kanten op. Of gaat uw voorkeur uit naar een stoere, robuuste afwerking? Dan is een betonlook keuken mogelijk wat voor u.

Keukenadvies op maat

Keukenadvies op maat?

Een keuken koopt u niet elke dag. Goed advies van een keukenspecialist is dan ook van groot belang. Samen met u zorgen wij ervoor dat uw nieuwe paralelle keukenopstelling perfect is afgestemd op uw wensen, persoonlijke stijl en leefsituatie. U heeft hierbij de keuze uit een enorme collectie fronten, werkbladen, kasten en grepen. Onze keukenadviseurs zijn er speciaal voor u en willen u graag in alle rust informeren en adviseren.

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Inspiratie opdoen?

Wilt u alvast wat inspiratie opdoen voor uw nieuwe parallel keuken? Kijk dan naar de mogelijkheden bij het vormgeven van uw complete droomkeuken met luxe keukenapparatuur via onze informatie pagina “Keukens”. Hier vindt u informatie over de verschillende keukenstijlen en opstellingen, maar ook informatie over het kiezen van de juiste keukenapparatuur. Uw nieuwe keuken moet er immers niet alleen mooi uitzien, maar moet tevens functioneel zijn. Lees vooral ook onze aankoop tips die u verder helpen bij het kopen van een nieuwe keuken.

Door de oneindige combinatiemogelijkheden met keukendeurtjes, kastruimte en lades, keukenbladen en keukenverlichting kunnen we samen uw droomkeuken ontwerpen. Een parallel droomkeuken met geavanceerde apparatuur die het koken nog eenvoudiger maakt.

Parallel showroomkeuken opstellingen

Hieronder treft u een aantal showroom voorbeelden van de parallel keukens uit onze keukencollectie. Houdt u er rekening mee dat alle keukens in onze showroom leverbaar zijn in een parallel opstelling. Bovendien kunnen de onderdelen, gebruikte materialen en inbouwapparatuur van een parallel keuken naar uw specifieke wensen worden aangepast. Zo ontwerp u samen met onze keukenontwerpers een parallel keukenopstelling met moderne keukenapparatuur die volledig is afgestemd op uw wensen en kookgedrag.

Luxe parallel keuken van next125.
Parallel keuken in mat zwart.
Evenwijdig geplaatst spoeleiland en kookunit.
Luxe parallel keuken met mat glazen fronten.
Witte moderne parallele opstelling.
Industriele keuken met evenwijdig geplaatste werkruimte.
Parallel geplaatste keukenelementen.
Greeploze parallel keuken met kastenwand.
Parallel keuken met composiet werkbladen.
Moderne blauwe parallel keuken.
Trendy grijze parallel keuken.
Parallel keuken eiland met zitgedeelte.