Parallel keukens

Een parallel keuken is een keukenopstelling waarbij twee losse keukenelementen parallel aan elkaar staan. De parallele keuken is zeer efficiënte opstelling aangezien de ruimte hier zo optimaal mogelijk wordt gebruikt. Bemmel en Kroon keukens heeft een groot aanbod zeer efficiënt ingedeelde parallel keukens.

  • 1
  • 2

Resultaat 1-10 van 20

  • 1
  • 2

Resultaat 1-10 van 20

Parallel keuken opstellingen

Een parallel keuken opstelling is feitelijk een uitbreiding van de rechte keukenopstelling. Bij een parallel keuken worden twee rijen van keukenelementen tegenover elkaar geplaatst. Er ontstaat hierdoor veel kast en werkruimte. Een minimale tussenruimte van 2 meter wordt bij de parallele opstelling wel aangeraden. Bij een parallelle keuken met minder tussenruimte zouden de kastdeuren indien u deze aan beide kanten tegelijkertijd open wilt doen elkaar kunnen raken.

Bij de parallel keuken staat meestal minimaal één gedeelte tegen een wand. Door één deel van de parallel opstelling los in de ruimte te plaatsen kunt u eenvoudig een woonkeuken of kookeiland realiseren. Het losstaande gedeelte van de parallelle keuken biedt ook de mogelijkheid om een bar te maken!

Parallel keukens kopen?

Bij het kopen van een parallel keuken moet vakkundig advies moet niet worden onderschat. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden de kookplaat en de spoelbak in hetzelfde keukenblok te plaatsen. De loopafstand wordt hierdoor beperkt waardoor u morsen op de grond vermijdt. Een verkeerde keukenindeling kan er dus voor zorgen dat u in uw nieuwe droomkeuken niet efficiënt kunt werken en koken. Wilt u weten of een paralelle keukenopstelling binnen de beschikbare ruimte in uw woning tot de mogelijkheden behoort? Kom dan gerust langs in een van onze mega showrooms. Onze keukenspecialisten kunnen er dan voor zorgen dat uw nieuwe keuken volledig aansluit op uw kookgedrag.