Kosten besparen bij de aankoop van een nieuwe keuken? Bekijk onze tips!

Kosten besparen: bekijk deze 6 tips

Bent u op zoek naar een keukenapparatuur. Bij de aankoop van een nieuwe keuken kunt u eenvoudig op de kosten besparen. Lees de hieronder vermelde tips en haal het maximale uit uw budget. Door de aankoop slim aan te pakken pakt, richt u uw nieuwe keuken geheel naar uw wensen in en kunt u flink op de keukenprijs besparen.

Zet eerst uw wensen en prioriteiten op een rijtje en kies vervolgens voor voordelige oplossingen. Qua materiaal en afwerking kunt u ook flinke besparingen realiseren. Dat kan zelfs zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling. Want een voordelige keuken kan wonderbaarlijk mooi zijn! Bemmel en Kroon keukens helpt u met nuttige bespaartips graag op weg indien u een nieuwe keuken gaat kopen.

Tip 1: Besparen op keukendeurtjes

Bespaar voor een goedkopere keuken op de afwerking en het materiaal van de keukendeurtjes. Dit hoeft niet ten koste van de kwaliteit te gaan. Wilt u een hoogglans keuken kopen? Kies dan eens voor deurtjes in kunststof in plaats van hoogglans deurtjes? Door hierbij niet te kiezen voor een (dubbele) glanzende laklaag voor extra glansintensiteit kunt u eenvoudig op de kosten besparen.

Geld besparen op keukendeurtjes

Échte houten deurtjes of hout design?
Veel mensen geven de voorkeur aan een echte houten keuken. Hout geeft de keuken een warme, knusse uitstraling. Bij keukens van Bemmel en Kroon heeft u hiervoor een ruime keuze aan houtsoorten waaronder eiken, dennen, noten, mahonie, beuken, teak en essen. Bent u een liefhebber van hout maar gaan massief houten keukenfrontjes boven uw budget? Kies dan voor keukendeurtjes met hout fineer. Het houtmotief van een goedkoper fineerdeurtje is namelijk bijna niet van echt hout te onderscheiden.

Paneeldeurtjes
Een andere manier om tot een lagere keukenprijs te komen is door niet te kiezen voor keukendeurtjes met kaders (kaderdeurtjes). Ook deurtjes met een ingefreesde bewerking zult u in een goedkope keuken meestal niet tegenkomen. De fabricage hiervan is bewerkelijk en daardoor kostbaar.

Tip 2: Maak gebruik van de huidige opstelling

Wanneer uw keuken toe is aan vervanging is het verstandig om de opstelling van uw huidige keuken aan te houden. Heeft u momenteel bijvoorbeeld een hoekkeuken, rechte keuken of U-keuken opstelling? Het kan dan om kosten te besparen slim zijn om voor uw nieuwe keuken dezelfde opstelling aan te houden. Leidingen en afvoeren hoeven hierdoor niet verlegd te worden. Extra kosten voor deze werkzaamheden tijdens de installatie worden zo bespaart. Bij een nieuwe keuken met (grotendeels) dezelfde opstelling bespaart u dus zowel geld als tijd.

Maak gebruik van de huidige keukenopstelling om kosten te besparen.Maak gebruik van de huidige keukenopstelling om kosten voor het verleggen van leidingen en afvoeren te besparen.
Keukenapparatuur kopen in Cruquius.

Tip 3: Op uw keukenapparatuur besparen

De hedendaagse keukenapparatuur beschikt over enorm veel functies. Zo had Siemens met haar Home Connect apparatuur als eerste een complete lijn met op wifi aangesloten huishoud en keukenapparaten. Maar heeft u al die technologische innovaties en extra functies nodig? Kies voor een voordelige keuken welke apparatuur met alleen basic functies ook voldoet. Ook door het combineren van meerdere functies in één apparaat bespaart u flink op de kosten. Door gebruik te maken van een combi-magnetron, koel-vriescombinatie of een combi-stoomoven bespaart u niet alleen in de kosten maar heeft u ook meer kastruimte over.

Kies uw afzuigkap aan de hand van wat uw keukenruimte aan afzuiging nodig heeft. Veel vermogen (wat niet noodzakelijk is) maakt niet alleen de afzuigkap duurder maar ook uw energierekening hoger. Daarnaast kunt u kiezen voor LED verlichting waarmee u bij aankoop van uw keuken niet zult besparen. Deze investering verdient u echter weer snel terug door energiebesparing.

Keukenapparatuur nergens goedkoper!

Bij Bemmel en Kroon vindt u alle A-merk apparatuur overigens voor de laagste prijs. In onze showrooms mag u zelf op internet zoeken naar een aanbieders die nóg goedkoper is: webprijs=winkelprijs! Want zo kunt u zélf zien dat Bemmel en Kroon de voordeligste van Nederland is zijn!

De juiste keukenapparatuur kiezen

Tip 4: Besparen op keukenkastjes

Keukenkasten vormen de basis van uw keuken en bieden u de noodzakelijke opbergruimte. Er zijn nogal wat typen keukenkastjes met elk hun eigen prijskaartje. Voor een goedkope keuken is het daarom raadzaam bepaalde kasten achterwege te laten. Een voorraadkasten met uittrekbare laden is nu eenmaal een stuk duurder dan een voorraadkast met planken. Ook de zeer populaire uittrekbare voorraadkast (apothekerskast) die van beiden zijden bereikbaar is zal de totaalprijs van uw keuken opschroeven. Dit kasttype waarmee blikjes, potjes en houdbaar voedsel zeer overzichtelijk kunnen worden bewaard kunt u daarom maar beter van uw wensenlijstje schrappen.

Hoge bovenkasten die doorlopen tot aan het plafond zien er imposant uit. Maar wat heeft u er aan als u er niet bij kunt. Handige onderhoekkasten zoals de carrousel kast en de onder hoekkast ‘Le Mans’ maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Ook bij de onderhoekkast kan flink bezuinigd worden door gebruik te maken van planken. De achterste spullen komen bij het openen van de kast dan niet automatisch naar voren maar de keukenprijs zakt weer.

Hoge voorraadkast met uittrekbare laden.Hoge voorraadkast met uittrekbare laden.
De uittrekbare voorraadkast (apothekerskast)De uittrekbare voorraadkast (apothekerskast)
Onder hoekkast ‘Le Mans’. Onder hoekkast ‘Le Mans’.
Bespaar kosten door de keuken zelf te plaatsen.

Tip 5: Zelf slopen en plaatsen

Bent u handig en vindt u het niet vervelend om de handen uit de mouwen te steken?  Dan is het zelf slopen van uw huidige keuken een goede optie. Voor échte doe-het-zelvers kan het zelf plaatsen van de nieuwe keuken een optie zijn. Laat u het plaatsen van de keuken en installeren van de keukenapparatuur toch liever aan vakmensen over? De deskundige monteurs van Bemmel en Kroon monteren uw nieuwe keuken vakkundig en voordelig.

Bestaande apparatuur plaatsen
Is uw huidige keuken aan vervanging toe, maar werkt de koelkast nog prima of heeft u net een nieuwe inbouwoven? Hergebruik deze nog goed functionerende apparatuur dan gewoon. Zo geniet u tegen een nog scherpere prijs van uw nieuwe keuken.

Tip 6: Besparen op de prijs van het aanrechtblad

Het aanrechtblad is een belangrijke factor in de uitstraling van een nieuwe keuken. Hierdoor is het dus ook een belangrijke keuze tijdens het kopen van een nieuwe keuken. Wilt u een luxe, landelijke keuken met een aanrechtblad van natuursteen, hout of graniet, maar vind je het materiaal te duur? Een kunststof aanrechtblad kan hiervoor de oplossing zijn. Kunststof aanrechtbladen zijn verkrijgbaar in alle dessins, patronen en kleuren. Zo heeft uw keuken toch de gewenste uitstraling voor een veel lagere prijs.

Kunststof aanrechtblad bij strakke moderne keuken.Kunststof aanrechtblad bij strakke moderne keuken.
Kunststof TopLaminaat keukenblad met marmer design.Kunststof TopLaminaat keukenblad met marmer design.