Apothekerskast keuken

Ontdek de wereld van apothekerskasten voor de keuken: een onmisbaar element voor elke moderne keukeninrichting. Op deze adviespagina duiken we diep in de veelzijdigheid, functionaliteit en esthetische waarde van de keuken apothekerskast. Van ruimtebesparende oplossingen tot elegante designkeuzes, apothekerskasten bieden een slimme manier om keukenbenodigdheden te organiseren. Of u nu kiest voor klassiek wit, modern grijs, of stijlvol zwart, deze kasten passen in elke keukenstijl. Ontdek de variatie in breedtes en hoogtes, samen met innovatieve inbouwsystemen zoals de Space Tower. Hier vindt u alle nodige informatie om de ideale apothekerskast voor uw keuken te kiezen.

Introductie apothekerskasten

Introductie tot apothekerskasten

Apothekerskasten waren ooit een kenmerk van oude apotheken. Apothekers konden hierin makkelijk zien welke recepten of medicijnen er in de kast lagen. Tegenwoordig is de apothekerskast een stijlvolle en praktische toevoeging aan moderne keukens. Deze speciale opbergkasten staan bekend om hun slanke ontwerp en efficiënte opbergruimte. Daardoor zijn ze ideaal zijn het bewaren van keukengerei, blikken, kruiden en andere keukenbenodigdheden. Apothekerskasten hebben meestal een hoge, smalle vorm en uittrekbare planken. Hierdoor bieden ze een unieke oplossing voor het maximaliseren van de opslagruimte in de keuken, terwijl alles overzichtelijk en binnen handbereik blijft.

Hoogwaardige uittreksystemen
Waar u een normale keukenkast met een deur opent, trekt u een keuken apothekerskast in zijn geheel als een lade uit de kast. Hiervoor is dit type keukenkast voorzien van een uittreksysteem dat op rails loopt. Voor een soepele werking moet dit systeem van hoogwaardige kwaliteit zijn en beschikken over stevige stoppers. Immers kan de kastinhoud dat via de rails verplaatst moet worden een vrij zwaar gewicht hebben. Bij Bemmel & Kroon bieden we alleen uittreksystemen van hoge kwaliteit. Hierdoor bent u na het kopen van een keuken met apothekerskast verzekerd van een lange levensduur.

Voordelen apothekerskast voor keuken

Voordelen apothekerskast voor in de keuken

Een apothekerskast biedt diverse voordelen voor elke keuken:

  • Efficiënte opslag: Optimaliseert verticale ruimte, ideaal voor het opbergen van kruiden, blikken en andere keukenbenodigdheden.
  • Verbeterde toegankelijkheid: De uittrekbare kast maakt het gemakkelijk om items te vinden zonder te hoeven bukken of strekken.
  • Ruimtebesparend: Het slanke ontwerp past perfect in smalle ruimtes, waardoor meer vloerruimte vrij blijft.
  • Esthetisch aantrekkelijk: Moderne ontwerpen en materialen kunnen een stijlvolle toevoeging aan de keuken zijn.
  • Personalisatie: Beschikbaar in verschillende maten, stijlen en afwerkingen om aan individuele voorkeuren te voldoen.
  • Veelzijdigheid: Niet alleen beperkt tot keukens, maar ook bruikbaar in bijkeukens en als garderobekast.

Deze voordelen maken apothekerskasten een praktische en stijlvolle keuze voor het organiseren van uw keuken.

Soorten keuken apothekerskasten

Apothekerskasten zijn een populaire keuze voor keukenopslag, bekend om hun slanke design en efficiënte gebruik van ruimte. Ze variëren van traditionele, hoge modellen die van vloer tot plafond reiken, tot modernere versies met innovatieve uittreksystemen die een gemakkelijke toegang tot inhoud bieden. Sommige apothekerskasten zijn specifiek ontworpen voor kruidenopslag met kleinere compartimenten, terwijl andere breder zijn om grotere keukenbenodigdheden op te bergen. Materialen variëren van hout en MDF tot glas en keramiek. Elk met unieke afwerkingen die passen bij verschillende keukenstijlen.

Hoge apothekerskast 200 cm hoog

Hoge apothekerskast

Een apothekerskast van 200 cm hoog wordt vaak aangeduid als ‘hoge apothekerskast’ Met deze hoogte beschikt u over maximale verticale opbergruimte voor het overzichtelijk bewaren van kruiden en keukenbenodigdheden.

Halfhoge apothekerskast

Halfhoge apothekerskast

Halfhoge apothekerskasten combineren toegankelijkheid met stijl. Hierdoor zijn deze modellen ideaal voor het opbergen van dagelijkse benodigdheden op een gemakkelijk bereikbare hoogte.

Apthekers onderkast

Apothekers onderkast

Een apothekers onderkast maakt efficiënt gebruik van ruimte onder het werkblad voor opslag. Naast uittrekbare planken voor  keukengerei en ingrediënten beschikken ze soms over een extra lade.

Apothekers bovenkast

Apothekers bovenkast

In een apothekers bovenkast is de verticale opslagruimte boven uw werkblad geoptimaliseerd. Ideaal voor het organiseren van kleinere keukenitems, met een design dat functionaliteit en toegankelijkheid verhoogt.

Dispensa apothekerskasten

Dispensa apothekerskasten

Dispensa apothekerskasten staan bekend om hun efficiënte opslagsysteem en zijn dubbel uitgevoerd een eye-catcher in uw keuken. Ze combineren gebruiksgemak met een strak design, perfect voor elke moderne keuken.

Space tower

Space Tower

De Space Tower is een opbergoplossing die efficiëntie en toegankelijkheid in de keuken maximaliseert. Hierbij zorgen uittrekbare lades voor het gemakkelijk en bereikbaar opslaan van voedsel en kookbenodigdheden.

Voorraad uittrekelement

Voorraad uittrekelement

Ook een voorraad uittrekelement maakt optimaal gebruik van keukenruimte. Ze biedt gemakkelijke toegang tot voorraden met overzichtelijke opslag, en verbetert de organisatie en efficiëntie in uw keukenopstelling.

Hoge space tower

Hoge Space Tower

De hoge Space Tower biedt een revolutionaire opbergoplossing, met meerdere uittrekbare lades voor een maximaal overzicht en toegankelijkheid van voorraad. Perfect voor het efficiënt organiseren van uw keuken.

Apothekerskast hoogwaardige materialen

Apothekerskast materialen en ontwerpen

Veel gebruikte materialen voor het front van apothekerskasten zijn hout, MDF (Medium-Density Fibreboard), spaanplaat, glas en keramiek. Hiervan biedt hout een tijdloze en warme uitstraling, ideaal voor zowel traditionele als moderne keukens. MDF is vooral bekend om zijn gladde oppervlak. Dit materiaal leent zich dan ook uitstekend voor een verscheidenheid aan afwerkingen en kleuren.

Voor een kosteneffectieve oplossing is spaanplaat, vaak bedekt met een melamine laag, een goede optie met een breed scala aan designmogelijkheden. Maar ook glas en keramiek zijn perfecte toe te passen voor het front van uw apothekerskast. Zo hebben gekleurde mat glazen fronten een chique, matte glans, waar anders contrasterende lichtreflecties schitteren. Hierdoor oogt alles wat stiller en ingetogener. Met de juiste keuze van materialen en ontwerp, kan een apothekerskast niet alleen de opslagcapaciteit van uw keuken vergroten, maar ook een stijlvol statement binnen uw keukendesign maken.

Ontdek onze keukenfront materialen

Apothekerskast keuken 30 cm breed

Breedtes en aanpassingen apothekerskast keuken

Apothekerskasten zijn verkrijgbaar in diverse breedtes, van smalle modellen die perfect zijn voor compacte ruimtes tot bredere varianten die meer opbergruimte bieden. Deze breedtevariatie zorgt ervoor dat er voor elke keuken een passende oplossing is, ongeacht de grootte of indeling.

De meeste gangbare inbouw apothekerskasten voor keukens zijn vaak hoog en smal. Indien u geen bovenkasten of hoge kasten hebt, is een lage apothekers onderkast een goede keuze. Voor de breedte bieden wij verschillende standaard maten. Zo kunt u bij ons kiezen voor een apothekerskast van 15, 20, 25, 30, 40, 50 en 60 cm breed. Hiervan wordt de extra smalle apothekerskast van 15 cm of 20 cm breed vaak gebruikt om kleine ruimtes op te vullen. Voor in de keuken is de apothekerskast van 30 cm breed het meest gangbaar.

Wilt u echter graag een strakke, minimalistische uitstraling behouden, dan raden we een Space Tower aan. Deze revolutionaire opbergoplossing van 40 cm of 60 cm breed beschikt over meerdere uittrekbare lades. Dit zorgt voor een maximaal overzicht en toegankelijkheid van uw voorraad. Hiermee minimaliseert u het lijnenspel van uw keukenontwerp en geniet u toch van een praktisch en overzichtelijk opbergsysteem.

Daarnaast biedt Bemmel & Kroon de mogelijkheid tot maatwerk, waardoor de kasten exact op de beschikbare ruimte en specifieke opbergbehoeften worden afgestemd.

Meer over keukenkast formaten

Maak een volledig vrijblijvende afspraak voor keukenadvies.

Vrijblijvend keukenadvies

Op deze keuken adviespagina over apothekerskasten heeft u gelezen hoe een apothekerskast in uw keuken zowel praktisch als esthetisch is. U heeft geleerd dat een weloverwogen keuze voor een apothekerskast niet alleen essentiële opbergmogelijkheden biedt voor keukenbenodigdheden, maar ook een stijlvolle aanvulling vormt. Of u nu de voorkeur geeft aan standaardmaten, uittrekbare modellen, of kasten met speciale functies, elke optie verbetert zowel het uiterlijk als de functionaliteit van uw keukenopstelling.

Bent u op zoek naar een keukenontwerp dat perfect aansluit bij uw huis en levensstijl? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek met onze keukenspecialisten. Zij helpen u graag bij het realiseren van uw droomkeuken met apothekerskast. U geniet dan van een keuken die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook naadloos aansluit bij uw levensstijl.

Maak direct een afspraak

Klantwaardering
Kieskeurig
9,2
Qasa
9,4
Trustpilot
9

Onze keukenkast gids

Duik dieper in de wereld van keukenkasten met onze uitgebreide lijst van gerelateerde informatie. Of u nu zoekt naar tips voor het optimaliseren van uw opbergruimte, de nieuwste trends in kastdesigns wilt ontdekken, of advies nodig hebt over het kiezen van het juiste materiaal voor uw keukenkastjes, hieronder vindt u alles wat u moet weten.