Houten keukenblad aanrecht

Houten aanrechtblad

Een massief houten aanrechtblad geeft een keuken sfeer.

Hout kan uitstekend worden gecombineerd met ieder ander materiaal en past dus perfect in uw keuken. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende houtsoorten en behandelingen. Ieder keukenblad van hout is door de natuurlijke houtnerven uniek en wordt op maat gemaakt. Hout vraag wel meer onderhoud vergeleken met andere materialen. Dit weegt echter niet op tegen de warme natuurlijke uitstraling in uw keuken! Geen enkel keukenblad materiaal geeft de keuken en inrichting de warmte en charme als massief hout.

Wilt u een houten aanrechtblad kopen? Lees dan hieronder eerst meer over de houtsoorten, voordelen, aandachtspunten en tips om hout te onderhouden!

Kleurcollectie massief houten keukenbladen

Hout heeft een warme uitstraling en is verkrijgbaar in tal van soorten en tinten. Onze massief houten keukenbladen zijn dan ook leverbaar in vele prachtige houtsoorten. Naast een ruim aanbod van eiken houttinten bieden wij ook werkbladen in beuken, Europees noten, iroko, mahonie en teak hout. Welke houtsoort u ook kiest, een houten blad geeft uw keuken sfeer.

Kleurstaal hout Blank Beuken
Houten keukenblad Blank Beuken
Kleurstaal hout Blank Beuken White Wash
Houten keukenblad Blank Beuken White Wash
Kleurstaal Hout Eiken
Houten keukenblad Eiken
Kleurstaal Hout Eiken Carbon
Houten keukenblad Eiken Carbon
Kleurstaal hout Eiken White Wash
Houten keukenblad Eiken White Wash
Kleurstaal hout Eiken Rustiek
Houten keukenblad Eiken Rustiek
Kleurstaal hout Eiken Rustiek White Wash
Houten keukenblad Eiken Rustiek White Wash
Kleurstaal hout Europees Noten
Houten keukenblad Europees Noten
Kleurstaal hout Iroko
Houten keukenblad Iroko
Kleurstaal hout Sapelli Mahonie
Houten keukenblad Sapelli Mahonie
Kleurstaal hout Royal Eiken Rustiek
Houten keukenblad Royal Eiken Rustiek
Kleurstaal hout Royal Eiken Rustiek White Wash
Houten keukenblad Royal Eiken Rustiek White Wash
Kleurstaal hout Teak
Houten keukenblad Teak
Kleurstaal hout Teak White Wash
Houten keukenblad Teak White Wash

Houtsoorten

Bij een massief houten keukenblad kunt u kiezen uit verschillende houtsoorten, van licht tot heel donker. Niet alleen heeft elke houtsoort zijn eigen specifieke eigenschappen, zelfs van dezelfde houtsoort is geen enkel blad exact gelijk. Evenmin als dat bij bomen het geval is. Een massief houten keukenblad is verkrijgbaar met diverse randafwerkingen, zowel in vlakke uitvoering als met waterkering.

Houtlamellen aanrechtblad Iroko.Houtlamellen aanrechtblad Iroko.
Beukenhouten keukenblad 8cm dik.Beukenhouten keukenblad 8cm dik.
De natuurlijke houtnerf in de verschillende houtsoorten

Voordelen en nadelen houten keukenblad op een rijtje

Voordelen:

  • Keuze uit vele massieve houtsoorten
  • Dankzij de unieke houtnerf structuur is elk keukenblad uniek
  • Gemaakt van eerlijke en verantwoorde bomen
  • Houten aanrechtbladen zijn tijdloos
  • Hout geeft uw keuken een warme uitstraling

Nadelen:

  • Hout is gevoelig voor vocht en warmte
  • Krasgevoelig
  • Hout heeft onderhoud nodig
  • Een houten keukenblad is niet waterdicht

Onderhoudstips voor houten keukenbladen

Om zijn optimale conditie te behouden vereist een keukenblad van hardhout onderhoud. Om het hout tegen water en vochtopname te beschermen moet een houten werkblad regelmatig worden geolied (geïmpregneerd). Hoewel de houten keukenbladen van onze keukens bij aflevering ruimschoots met olie zijn behandeld is regelmatig onderhoud noodzakelijk.

Hierbij geldt ‘Hoe harder de houtsoort, des te eenvoudiger is het werkblad in gebruik en onderhoud‘. Met olie behandeld hout kan bij beschadiging opgeschuurd en weer geolied worden waarna de beschadiging is verdwenen. Laat natte vaat of vochtige vaatdoeken niet langdurig op het blad liggen. Neem vocht en vlekken af met een vaatdoek. Gebruik echter nooit schurende of geconcentreerde schoonmaakmiddelen. Dit kan blijvende schade aan het houten blad veroorzaken. Om langdurig van uw houten aanrechtblad te kunnen genieten dient u het blad circa 2 keer per jaar met onze onderhoudsolie te behandelen.

Opschuren houten keukenbladHet opschuren van een houten keukenblad
Met olie behandeld houtMet olie behandeld hout

Alleen een Houten barblad voor uw keuken?

Met een keukenbar is gezelligheid gegarandeerd.
Een houten keukenblad geeft uw keuken sfeer. Maar om er lang plezier van te hebben moet een houtenblad wel regelmatig met olie worden behandeld. Misschien gaat uw voorkeur daarom uit naar een gebruiksvriendelijker keukenbladmateriaal. Alleen een barblad van hout is in dat geval een uitstekend alternatief. Want hout laat zich goed met elk materiaal combineren. Laat uw gasten of huisgenoten aan de bar zitten terwijl u kookt. Maar ook ’s ochtends ontbijten of ’s avonds met vrienden borrelen aan de bar behoort ineens tot de mogelijkheden. Door de ruimte creatief te benutten, past een keuken met bar in vele soorten ruimtes en keukens. Zowel in een kleine als grote keuken is er met een keukenbar meer mogelijk dan u waarschijnlijk denkt. Kom gerust langs voor een adviesgesprek. Onze keukenspecialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Notenhouten doorlopend bar blad aan kookeiland.Notenhouten doorlopend bar blad aan kookeiland.
Barzitje met kort beukenhouten blad.Barzitje met kort beukenhouten blad.

Voorbeelden aanrecht en keukenbladen van hout

Houten aanrechtblad
Massief houten aanrechtblad van ahornhout
Keukenwerkblad in essen houtsoort
Houtnerf houten keukenblad
Notenhouten keukenblad met doorlopende lamellen
Donker eiken aanrechtblad

Keukenadvies op maat

Onze keukenadviseurs helpen u graag bij het samenstellen en ontwerpen van uw droomkeuken. Eerst brengen we uw wensen in kaart. Daarna ontwerpen we samen een keuken die volledig op uw leef-, kook en woonstijl is afgestemd. Geheel vrijblijvend en passend binnen uw gewenste budget. Hierbij heeft u een ruime keuze in massief houten keukenbladen. Wij bieden deze werkbladen in verschillende houtsoorten en kleuren. Bovendien koopt u houten werkbladen bij ons, net als onze keukens en apparatuur, voor de laagste prijs. Maak dus gerust een afspraak voor een vrijblijvende keuken adviesgesprek. Onze adviseurs zijn er speciaal voor u en willen u graag in alle rust informeren en adviseren.

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Houten eilandkeuken blad en eettafel van dezelfde houtsoort.Houten eilandkeuken blad en eettafel van dezelfde houtsoort.
Inductie kookplaten in onze showroom.Inductie kookplaten in onze showroom.
Klantwaardering
Kieskeurig
9,2
Qasa
9,4
Trustpilot
9

Keukenbladen in andere materialen

Naast ´keukenbladen van massief hout´ kunt u bij ons voor het werkblad van uw keuken kiezen uit vele andere materialen. Ieder materiaal heeft zijn kenmerkende eigenschappen met zijn eigen voor- en nadelen. Vergelijk het houten aanrechtblad dus ook met bladen in andere materialen. Kies vervolgens welk type werkblad het best bij uw stijl, wensen en budget past.

Heeft u vragen over de verschillende materialen en wilt u weten welk keukenblad het best aansluit bij uw wensen en budget?
Kom gerust langs in een van onze showrooms en stel uw vraag aan één van onze keukenadviseurs.

Kies uw Showroom