Keramiek aanrechtblad

Met een keramiek aanrechtblad haalt u het beste in huis.

Een keramisch aanrechtblad is duurzaam en volkomen onderhoudsvrij. U kunt er ook iedere dag zorgeloos aan werken, want keramiek is hitte-, vlek- én krasbestendig! Wat keramiek nóg aantrekkelijker maakt voor de moderne consument, is de onvergelijkbare strakke uitstraling die de keuken een heel eigen, stijlvol gezicht geeft.

Een keuken moet tegen een stootje kunnen. Dat is duidelijk. Maar het moet ook een strakke en luxe uitstraling hebben. Kies daarom voor keukenblad van keramiek. Dan bent u verzekerd van goede eigenschappen én bijzondere kleuren.

Keramische keukenbladen hebben een prachtige uitstraling en zijn beschikbaar in vele kleuren en structuren. Aanrechtbladen van keramiek passen hierdoor in elke keuken. Het is bovendien eenvoudig op maat te maken omdat het niet gedolven wordt, maar wordt geproduceerd. De consistentie in kleur en decor is hierdoor beter vast te houden dan bij natuursteen. Kleurverschillen op bijvoorbeeld naden zullen hierdoor minder zichtbaar zijn.

Voorbeelden aanrecht en keukenbladen van keramiek

Een keramisch keukenblad is leverbaar in alle unikleuren
Keramische keukenbladen in elke stijl

Voordelen keramisch aanrechtblad

Keramiek heeft een hoop voordelige eigenschappen. We hebben deze voordelen van een keramisch aanrechtblad hieronder voor u op een rijtje gezet:

 • Veel designs: aangezien het materiaal is samengesteld uit mengsel van porselein, klei, kleurstoffen en andere keramische bindmiddelen zijn er veel verschillende designs mogelijk. De kleuren van keramische aanrechtbladen zijn ontwikkeld aan de hand van de wensen van de klant. Keramiek is verkrijgbaar in unikleuren, een marmerlook, granietlook en betonlook. Er zijn zelfs afwerkingen met het effect van geoxideerd metaal.
 • Vlekbestendig: keramieken keukenbladen zijn vlekbestendiger dan composieten of granieten bladen. Keramiek is licht in gewicht waardoor het werkblad makkelijker te transporteren is.
 • Erg sterk. Keramiek is erg sterk doordat porcelein, klei, kleurstoffen en andere keramische bindmiddelen onder hoge druk wordt gebakken en samengeperst.
 • Hygiënisch door de homogene toplaag. Keramiek is hard; harder dan graniet zelfs. De spoelbak kan vrijwel naadloos in een keramisch aanrechtblad worden geïntegreerd, hetgeen de hygiëne ten goede komt. Datzelfde geldt voor de hoge vlekbestendigheid van een keramiek werkblad.
 • Onderhoudsvrij: Keramiek is onderhoudsvrij en blijft dankzij de krasbestendigheid en watervastheid mooi. Het materiaal is niet poreus waardoor het niet wordt aangetast door vocht en voedselresten er niet in trekken. U hoeft keramiek slechts met een doekje af te nemen waarna het werkblad weer klaar is voor gebruik.
 • Keramiek is krasvast, vormvast en hittebestendig. Het is bij keramiek geen enkel probleem om een hete pan op het blad te zetten: er gebeurd dan helemaal niets met het blad. Daarnaast is een keramisch werkblad bijzonder krasvast. Om botte messen te voorkomen raden wij u aan toch een snijplank te gebruiken.
Concluderend kunnen we zeggen dat een keramiek aanrechtblad door deze goede eigenschappen een van de beste materialen is die u in uw keuken kunt hebben.
Keramiek keukenblad met hout design
Keramiek aanrechtblad met verweerd metaal design

Aandachtspunten bij een keramiek aanrechtblad

Hoewel keramiek een topmateriaal is en hierdoor zeer goede eigenschappen heeft zijn er wel enkele aandachtspunten bij het gebruik van dit materiaal. Hieronder treft u deze aan:

 • Keramiek is niet onverwoestbaar. Het materiaal is zeer stevig en flexibel maar niet 100% stootvast. Net zoals bij alle materiaalsoorten Met name de randen van het blad blijven altijd kwetsbaar wanneer er een bord, pan of schaal op zou vallen.
 • De prijs van een keramisch werkblad is vrij hoog. Keramiek is één van de beste materialen voor een keukenblad. Doordat het productieproces van een keramisch blad erg uitgebreid is ligt de vierkante meterprijs hoger.
 • Keramiek wordt gebouwd uit materiaal dat uit meerdere lagen bestaat. Wij raden daarom altijd aan om een vlakinbouw spoelbak te nemen. Hoewel een onderbouw spoelbak ook tot de mogelijkheden behoort, ziet u bij de afwerking van dit type spoelbak dat het blad uit meerdere laagjes bestaat. Wij vinden dit minder mooi maar indien u dit niet belangrijk vindt dan is dit eigenlijk geen nadeel.

Al met al kunnen we stellen dat wanneer u oppast met het stoten van zware scherpe voorwerpen, dat keramiek in de keuken moeiteloos is in te zetten.

Voordelen en aandachtspunten graniet op een rijtje

Voordelen:

 • Keramiek is verkrijgbaar in veel kleuren en designs
 • Hittebestendig tot 450°C (schalen uit de oven zijn geen probleem)
 • Hygiënisch: voedselresten trekken er niet in
 • Keramiek is krasbestendig en vormvast
 • Niet poreus en watervast
 • Vrijwel naadloos geïntegreerde spoelbak
 • Bijzonder milieuvriendelijk
 • Onderhoudsarm
 • 100% kleurvast

Aandachtpunten:

 • Gevoelig voor voor zuren, harde schuurmiddelen en agressieve chemische producten
 • De prijs van een keramisch aanrechtblad is vrij hoog. Keramiek is een echt top-materiaal
 • Keramiek is niet onverwoestbaar. Scherpe voorwerpen die hard neerkomen op de rand van een het keramische keukenblad kunnen schade veroorzaken

Onderhoudstips voor keramiek aanrechtbladen

Het keramische werkblad is nagenoeg onderhoudsvrij. Bij normale verontreiniging hoeft u het keramiek keukenblad slechts af te nemen met een natte doek. Vlekken kunt u met een sopje of eventueel Cif (zonder citroen) verwijderen, en kalkplekken kunt u behandelen met natuurazijn. Gebruikt u echter nooit harde schuurmiddelen, zoals schuurpapier, en ook geen agressieve middelen zoals zuren en chemische producten. Die middelen zult u bij morsen direct moeten verwijderen om onherstelbare schade te voorkomen.

Bij aankoop van een keramisch keukenblad van Bemmel & Kroon keukens ontvangt u een boekje met praktische informatie over het gebruik en onderhoud van keramiek.

Keramiek aanrechtblad in betonlook
Grijs keramiek aanrechtblad

Aanrechtbladen in andere materialen

Naast ´keramische aanrechtbladen´ kunt u bij ons voor het werkblad van uw keuken kiezen uit vele andere materialen. Ieder materiaal heeft zijn kenmerkende eigenschappen met zijn eigen voor- en nadelen. Vergelijk het aanrechtblad van keramiek dus ook met bladen in andere materialen. Kies vervolgens welk type werkblad het best bij uw stijl, wensen en budget past.

 • Kunststof; voordelig en verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en dessins
 • Natuursteen of graniet; bijzonder duurzaam en ziet er fantastisch uit
 • Composiet; hét altermatief voor natuursteen met een luxe uitstraling
 • Massief hout; voor een warme natuurlijke uitstraling in uw keuken
 • RVS; duurzaam materiaal dat zorgt voor een tijdloze uitstraling
 • Keramiek; hitte bestendig en voor een zeer luxe moderne uitstraling
 • Beton; zorgt voor een stoer en robuust uiterlijk van uw keuken.
 • Gehard glas; stoot en krasvast, eenvoudig in onderhoud en zeer hygienisch

Heeft u vragen over de verschillende materialen en wilt u weten welk keukenblad het best aansluit bij uw wensen en budget?
Kom gerust langs in een van onze showrooms en stel uw vraag aan één van onze keukenadviseurs.

Kies uw Showroom