Glazen aanrechtblad van gehard glas

Glazen aanrechtblad

Aanrechtbladen van gehard glas geven uw keuken een luxe uitstraling.
Glas wordt in moderne en design keukens steeds vaker toegepast. Met een glazen aanrechtblad geeft u uw keuken een eigentijdse, strakke en exclusieve uitstraling. Glazen aanrechtbladen worden vervaardigd uit thermisch gehard glas. Hierdoor is deze glassoort 5 tot 6 keer sterker en hitte bestendiger dan normaal glas. Bovendien zijn glazen keukenbladen watervast waardoor ze weinig onderhoud vergen. En, uw keuken wordt met een glazen aanrechtblad gegarandeerd uniek!

Toon mij direct de Glazen kleurstalen

Kleuren aanbod glazen werkbladen

Glas in leverbaar in vele prachtige kleuren. Met een uitgesproken kleur maakt u van uw aanrechtblad een echte eye-catcher in uw keuken. Kiest u voor een rustige tint dan zal het blad moeiteloos de sfeer van de omgeving aannemen. Onze thermisch gehard glas kan aan de bovenzijde geëtst worden. Hierdoor krijgt het een matte uitstraling (‘frosted’). De kleur wordt op de onderkant van het blad toegepast. Ontdek ons uitgebreide aanbod in glazen aanrechtblad kleuren.

Kleurstaal glas Whey
Kleurstaal glas Lageto
Kleurstaal glas Milky White
Kleurstaal glas Mink
Kleurstaal glas Monto
Kleurstaal glas Quick Silver
Kleurstaal glas Silver Ice
Kleurstaal glas Arancione
Kleurstaal glas Caldo Grigio
Kleurstaal glas Maron
Kleurstaal glas Rosso
Kleurstaal glas Caviar Black
Kleurstaal glas Glans (Extra Chiaro)
Kleurstaal glas Mat (Satinato)
Kleurstaal glas Filo (L)
Kleurstaal glas Fuori Lucido (F)
Kleurstaal glas Piezo (P)

Voordelen glazen aanrechtblad

Gehard glas heeft een hoop voordelige eigenschappen. We hebben deze voordelen van een glazen aanrechtblad hieronder voor u op een rijtje gezet:

 • Veel kleuren: de onderkant van het aanrechtblad kan in vrijwel elke gewenste kleur worden gespoten. Voor de bovenzijde van het blad kunt u kiezen uit glanzend of mat geëtst glas.
 • Erg sterk: een glazen aanrechtblad is gemaakt van thermisch gehard glas. Dit glas wordt, nadat het is verhit tot ca. 650°C, afgekoeld door gestuwde koude lucht. Hierdoor is thermisch gehard glas vele malen sterker dan normaal glas.
 • Duurzaam: glazen aanrechtbladen gaan vele jaren mee en zijn zodoende zeer duurzaam. Hierbij is 20 jaar zeker geen uitzondering.
 • Vochtbestendigheid: een glazen aanrechtblad is waterdicht. Daarom is het geen enkel probleem als er water op het werkblad blijft liggen. Eventuele kalkplekken die na verloop van tijd kunnen ontstaan zijn met natuurazijn eenvoudig te verwijderen.
 • Hygiënisch: een glazen aanrechtblad is erg hygiënisch. Omdat glas niet poreus is kan vuil niet in het blad trekken. Het vuil dat op het werkblad ligt kan dus eenvoudig worden verwijderd met een nat doekje.
 • Onderhoudsvrij: glas is onderhoudsvrij en behoeft zodoende geen periodiek onderhoud. Het dagelijks afnemen met een vochtige doek is voldoende om het blad te onderhouden.
 • Ook achterwanden: Alle bladkleuren zijn ook als achterwand verkrijgbaar. Het keukenblad en de achterwand vormen zo één geheel.

Concluderend kunnen we zeggen dat een glazen aanrechtblad door deze voordelige eigenschappen goed is toe te passen in de moderne keuken. Kiest u voor glas dan bent u verzekerd van een exclusieve uitstraling. De kans dat uw familie, vrienden of collega’s ook een glazen aanrechtblad hebben is zeer gering.

Aanrechtblad van glas in de kleur Silver Ice.Aanrechtblad van glas in de kleur Silver Ice.
Whey glazen aanrechtblad met weerspiegeling fruitmand.Whey glazen aanrechtblad met weerspiegeling fruitmand.

Nadelen glazen aanrechtblad

Hoewel thermisch gehard glas zeer goede eigenschappen heeft zijn er wel enkele nadelen aan het gebruik van dit materiaal verbonden. Hieronder treft u deze aan:

 • Een glazen aanrechtblad is niet 100% hittebestendig. Als het glas in contact komt met te veel hitte kan er een thermoshock optreden. Hierdoor kan het glas blijvend beschadigd raken. Plaats hete pannen daarom niet direct op het aanrechtblad maar gebruik hiervoor onderzetters.
 • Na verloop van tijd kan er kleurverschil ontstaan door UV-straling van de zon.
 • Hoewel gehard glas 5 tot 6 maal sterker is dan gewoon glas is een glazen aanrechtblad niet onverwoestbaar. Om krassen te voorkomen dient u direct contact tussen metaal en het glazen blad te voorkomen. Het gebruik van een snijplank en onderzetters is hiervoor de oplossing. Kies u voor glas met textuur, dan vallen krassen minder op.
 • De prijs van een glazen werkblad is vrij hoog. Thermisch gehard glas is één van de meest luxe materialen voor een keukenblad. Doordat het productieproces van een glazen blad erg uitgebreid is ligt de vierkante meterprijs hoger.
 • Op een glazen aanrechtblad zijn vlekken en vingerafdrukken net als bij een hoogglans keuken goed zichtbaar. Deze zijn met een spons in combinatie met een sopje echter heel gemakkelijk weer te verwijderen.

Al met al kunnen we stellen dat wanneer u oppast met het stoten van zware scherpe voorwerpen, dat gehard glas in de keuken moeiteloos is in te zetten.

Glazen werkblad op aanrecht met onderbouw spoelbak.Glazen werkblad op aanrecht met onderbouw spoelbak.
Glazen achterwand in moderne keuken.Glazen achterwand in moderne keuken.

Voordelen en nadelen gehard glas op een rijtje

Voordelen:

 • Hygiënisch: voedselresten trekken er niet in
 • Hittebestendig tot 230°C
 • Keuze uit vele kleuren
 • Alle bladkleuren zijn ook verkrijgbaar als achterwand
 • Leverbaar in hoogglans of mat glas
 • Niet poreus en watervast
 • Vrijwel naadloos geïntegreerde spoelbak
 • Bijzonder milieuvriendelijk
 • Duurzaam en onderhoudsarm

Nadelen:

 • Een glazen aanrechtblad is niet uv-bestendig, waardoor op lange termijn kleurverschil door lichtinval kan ontstaan.
 • Gebruik snijplanken en onderzetters om uw glazen blad tegen krassen te beschermen.
 • Gehard glas is niet onverwoestbaar. Scherpe voorwerpen die hard neerkomen op de rand van het glazen keukenblad kunnen schade veroorzaken.
 • Schuurmiddelen of zeer agressieve schoonmaakmiddelen kunnen het blad onherstelbaar beschadigen.

Impressie glazen aanrecht en keukenbladen

Eeen glazen aanrechtblad is zeer hygiënisch.Eeen glazen aanrechtblad is zeer hygiënisch.
De greeplijsten onder het glazen keukenblad zorgen voor een strak geheel.De greeplijsten onder het glazen keukenblad zorgen voor een strak geheel.

Onderhoudstips voor een glazen keukenblad

Een glazen keukenblad is eenvoudig te onderhouden. Uw aanrechtblad kan dagelijks met een natte doek worden afgenomen. Ook vingerafdrukken op uw aanrechtblad zijn, net zoals bij het ramen lappen, snel en effectief te verwijderen met een vochtige doek. Vermijd bij het schoonmaken agressieve schoonmaakmiddelen en/of zuren. Kalkplekken kunnen met natuurazijn worden behandeld. Gebruik hiervoor nooit een schuurspons of een schuurmiddel. Een aanrechtblad van glas is erg hygiënisch, omdat vuil en bacteriën geen kans krijgen om in het werkblad te trekken. Houd het blad ook zo veel mogelijk uit de zon.

Bij aankoop van een glazen keukenblad van Bemmel & Kroon keukens ontvangt u een boekje met praktische informatie over het gebruik en onderhoud van gehard glas.

Afwerking mat glazen keukenwerkblad.Afwerking mat glazen keukenwerkblad.
Aanrechtblad in zwart glas (Caviar Black)Aanrechtblad in zwart glas (Caviar Black)

Keukenadvies op maat

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken met een glazen aanrechtblad? Laat u dan vooraf goed adviseren over de vele mogelijkheden. Hierbij zijn onze keukenspecialisten u graag van dienst. Samen met u zorgen zij ervoor dat uw nieuwe keuken perfect op uw wensen, persoonlijke stijl en leefsituatie wordt afgestemd. Zo heeft u de keuze uit een enorme collectie keukenbladen van thermisch gehard glas. Of u nu gaat voor een werkblad van glanzend of mat geëtst glas, wij bieden deze maatwerk bladen in vele kleuren en afwerkingen.

Maar ook onze collectie van keukenbladen in andere materialen, fronten, kasten, grepen en achterwanden is enorm. Bovendien vind u in onze showrooms naast complete keukens de grootste collectie vrijstaande en inbouw-keukenapparatuur. Zowel onze keukens als apparatuur bieden wij voor de laagste prijs. Maak dus gerust een vrijblijvende afspraak. Onze keukenadviseurs zijn er speciaal voor u en willen u graag in alle rust informeren en adviseren.

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Een complete keuken in onze showroom.Een complete keuken in onze showroom.
Keukens en keukenapparatuur onder één dak.Keukens en keukenapparatuur onder één dak.
Klantwaardering
Kieskeurig
9,2
Qasa
9,4
Trustpilot
9

Aanrechtbladen in andere materialen

Naast ´glazen aanrechtbladen´ kunt u bij ons voor het werkblad van uw keuken kiezen uit vele andere materialen. Ieder materiaal heeft zijn kenmerkende eigenschappen met zijn eigen voor- en nadelen. Vergelijk het aanrechtblad van gehard glas dus ook met bladen in andere materialen. Kies vervolgens welk type werkblad het best bij uw stijl, wensen en budget past.

Heeft u vragen over de verschillende materialen en wilt u weten welk keukenblad het best aansluit bij uw wensen en budget?
Kom gerust langs in een van onze showrooms en stel uw vraag aan één van onze keukenadviseurs.

Kies uw Showroom