Bemmel & KroonThuiswinkel Waarborg
Een Corian keukenblad is een aanrechtblad van hoogwaardig kunststof.

Corian keukenblad

Een Corian keukenblad is een 100% homogeen zeer hygiënisch werkblad. Aanrechtbladen van Corian worden volledig op maat gemaakt. Dankzij hun speciale samenstelling zijn Corian keukenbladen in iedere gewenste vorm te buigen. Daarnaast kunnen de bladen naadloos worden afgewerkt. Hierdoor is dit materiaal ideaal voor designkeukens met ronde vormen. Ontdek snel meer over de samenstelling, voor- en nadelen en het onderhoud.

Design keuken met maatwerk wit keukenblad.
Corian keukenblad op kookeiland.

Wat is Corian?

Corian is een solid surface materiaal dat is uitgevonden en geproduceerd door Du Pont. Naast Corian ontwikkelde deze toonaangevende kunststoffenfabrikant ook andere materialen waaronder Nylon. Corian is gemaakt van natuurlijke materialen en een acryl- of polyesterhars. Door deze homogene samenstelling is het bladoppervlak nagenoeg ondoordringbaar voor vloeistoffen. Hierdoor heeft Corian ideale eigenschappen voor toepassing in de keuken.

Het materiaal is in iedere gewenste vorm naadloos te verwerken, wat veel exclusieve mogelijkheden biedt. Zo zijn verschillende elementen, zoals bijvoorbeeld de zijkanten van een kookeiland of een spoelbak, naadloos te verwerken. Daarnaast voelt dit kunststof materiaal warm en prettig aan. En omdat het in vele kleuren verkrijgbaar is vindt u gegarandeerd de juiste kleur voor uw keuken.

Corian keukenblad materialen en kleuren

Kleurstalen en keukenbladen van Corian
Corian in leverbaar in vele natuurlijk kleuren, structuren en tinten. Hierdoor past een Corian werkblad in elke keuken. Kleurstalen van dit innovatieve kunststof materiaal hebben meestal een formaat van rond de 30 cm x 30 cm. Zeker bij de bladen uit de ultimo kleurencollectie geeft dit formaat geen goed totaalbeeld. Bij ons vindt u daarom naast elke kleurstaal ook een afbeelding van een Corian keukenblad in dezelfde kleur. Zo krijgt u een goed beeld van de door u gekozen kleur en structuur als deze binnen uw nieuwe keuken wordt toegepast. Ontdek ons uitgebreide aanbod in Corian aanrechtblad kleuren.

Classic Corian kleurencollectie

Premium Corian kleurencollectie

Premium Corian kleurencollectie

Voordelen Corian aanrechtblad

Corian heeft een hoop voordelige eigenschappen. Deze voordelen van een Corian keukenblad hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet:

 • Geproduceerd werkblad. Hierdoor is het in vrijwel iedere denkbare vorm of afmeting verkrijgbaar.
 • Zeer bewerkbaar. Zo kan het materiaal worden gepolijst, geslepen, versneden en naadloos worden verlijmd.
 • Maatwerk. Corian keukenbladen worden geheel op maat gemaakt.
 • Schuurbaar. Omdat het materiaal schuurbaar is zijn krassen met schuurmiddel en een schuursponsje te verwijderen.
 • Doorlopend keukendesign. Spoelbak en spatwand van hetzelfde materiaal zijn naadloos te verbinden.
 • Homogeen materiaal. Hierdoor kan geen enkele stof in het blad trekken waardoor een Corian keukenblad zeer hygiënisch is.
 • Onderhoudsvriendelijk. Corian is een duurzaam materiaal dat zeer weinig onderhoud vereist.
 • Veel designs. Aangezien het materiaal bestaat uit natuurlijke materialen en een acryl- of polyesterhars zijn veel natuurlijke designs mogelijk. Corian kleuren zijn ontwikkeld aan de hand van klantwensen.
Dubbele onderbouw spoelbak in Corian aanrechtblad.
Een Corian aanrechtblad in een Landelijke keuken.

Nadelen Corian aanrechtblad

Een Corian aanrechtblad heeft ook wat beperkingen. Hieronder treft u de nadelen bij het gebruik van Corian voor uw keukenblad:

 • Niet hittebestendig. Plaats warme pannen, schalen of potten dus niet direct op het keukenblad. Daarnaast kan kokend water ook schade aanrichten.
 • Gevoelig voor zuren. Corian is gevoelig voor bijtende stoffen en bepaalde zuren. Citroenen of andere zure etenswaren moeten daarom op een snijplank worden gesneden.
 • Niet krasvrij. Het materiaal kan vrij makkelijk krassen. Maar krassen en brandvlekken laten zich vrij eenvoudig verwijderen met een mild schuurmiddel en een schuursponsje.
Maatwerk Corian aanrechtblad met een onderbouw spoelbak.
Design keuken met maatwerk wit keukenblad.

Onderhoud corian aanrechtblad

Corian is een geproduceerd niet-poreus materiaal. Doordat de naden onopvallend worden verwerkt is het oppervlak van een Corian aanrechtblad heel hygiënisch. Bij normale reiniging is het blad eenvoudig af te nemen met een vochtige doek.

Voldoet dit niet of zitten er kleine krasjes in het blad? Geen nood, want oppervlakken van Corian zijn herstelbaar. Met een mild schuurmiddel en een schuursponsje zijn ze te herstellen naar hun oorspronkelijke staat. Schade door onoplettendheid of verkeerd gebruik kan vaak ter plaatste worden hersteld. Hiervoor hoeft het werkblad niet te worden verwijderd en worden meegenomen. Zo lang deze keukenbladen op de juiste manier gebruikt en behandeld worden, gaan ze jarenlang meegaan.

Klantwaardering
9
9.2
9.1

Keukenadvies op maat

De keukenadviseurs van Bemmel & Kroon helpen u graag bij het samenstellen van uw droomkeuken. Eerst luisteren we naar uw wensen. Daarna ontwerpen we samen een keuken die volledig is afgestemd op uw leef-, kook en woonstijl. Geheel vrijblijvend en passend binnen uw gewenste budget. Hierbij heeft u keuze uit een enorme collectie Corian keukenbladen. Of u nu gaat voor een wit keukenblad of een blad met de look van natuursteen, wij bieden deze bladen in vele kleuren en structuren. Bovendien koopt u deze werkbladen bij ons, net als onze keukens en apparatuur, voor de laagste prijs. Maak dus gerust een afspraak voor een vrijblijvende keuken adviesgesprek. Onze keukenadviseurs zijn er speciaal voor u en willen u graag in alle rust informeren en adviseren.

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Design keukens zijn uitermate geschikt voor een Corian werkblad.
Inductie kookplaten in onze showroom.

Aanrechtbladen in andere materialen

Naast het ´Corian keukenbladen´ heeft u bij ons voor het werkblad van uw keuken keuze uit vele andere materialen. Ieder materiaal heeft zijn kenmerkende eigenschappen met zijn eigen voor- en nadelen. Vergelijk het aanrechtblad in Corian dus ook met bladen in andere materialen. Kies vervolgens welk type werkblad het best bij uw stijl, wensen en budget past.

Alle keukenblad materialen

Composiet keukenbladen

Keramiek keukenbladen

Dekton keukenbladen

Granieten keukenbladen

TopCore keukenbladen

DecorTop keukenbladen

Kunststof keukenbladen

Fenix keukenbladen

Houten keukenbladen

Corian keukenbladen

RVS keukenbladen

Glazen keukenbladen

Marmer-look keukenbladen

Terrazzo keukenbladen

Betonnen keukenbladen

Heeft u vragen over de verschillende materialen en wilt u weten welk keukenblad het best aansluit bij uw wensen en budget?
Kom gerust langs in een van onze showrooms en stel uw vraag aan één van onze keukenadviseurs.

Kies uw Showroom

Copyright © 2002 - 2023 - Bemmel & Kroon
Volg ons op: