Betonnen aanrechtblad voor keuken

Betonnen aanrechtblad

Het betonnen aanrechtblad is helemaal van deze tijd. Een aanrechtblad van beton is samengesteld uit zand, grind en cement. Het cement, dat door toevoeging van water verhardt, is hierbij als bindmiddel gebruikt. Door de neutrale grijze tint kan een betonnen aanrecht zowel stoer, industrieel of juist landelijk zijn. Hierdoor past een betonnen werkblad in vrijwel elke keukenstijl. Gezien de vele nadelen van beton is een aanrechtblad van “gestort beton” in de keuken echter minder praktisch. Gelukkig zijn er andere materialen met een betonlook die niet van echt beton zijn te onderscheiden.

Toon mij direct de Betonlook materialen

Zeer realistische betonnen look-a-like.Zeer realistische betonnen look-a-like.
Geborsteld betonnen keukenblad look.Geborsteld betonnen keukenblad look.

Nadelen van een écht betonnen aanrechtblad

Zelf een betonnen aanrechtblad maken wordt op internet ruimschoots besproken. Hier wordt dan uitgelegd hoe u een mal maakt ter grootte en ter hoogte van het gewenste aanrechtblad. In deze mal giet u vervolgen beton (met bewapening). Vervolgens moet u vier weken wachten om het compleet te laten uitharden. Omdat beton loodzwaar is kunnen de keukenkastjes het aanrechtblad echter niet dragen. Een extra draagconstructie wordt dan ook aanbevolen.
Door de hieronder vermelde nadelen worden betonnen werkbladen in de keukenwereld niet vaak toegepast. 

  • Zwaar: een betonnen aanrechtblad is erg zwaar. Dat is ook direct de reden waarom betonnen keukenbladen niet vaak worden verkocht. Een zwaar keukenblad zonder een extra draagconstructie beschadigt uw keukenkastjes.
  • Breekbaar: een werkblad van gegoten beton breekt veel sneller dan een blad van ander materiaal. Dit kan deels worden afgevangen door het beton te bewapenen.
  • Vlekgevoelig: omdat beton van nature poreus is, is het erg vlekgevoelig en gevoelig voor zuren.
  • Veel onderhoud: om een betonnen aanrecht tegen vlekken en zuren te beschermen is goed onderhoud noodzakelijk. Een keukenblad van beton moet daarom regelmatig van een nieuwe beschermlaag worden voorzien.
  • Kwetsbaar en krasgevoelig: hoewel beton een hard materiaal is, is het niet zo dicht van structuur als natuursteen of composiet. Om krassen te voorkom moet u daarom bij het bereiden van voedsel altijd een snijplank gebruiken.

Gelukkig zijn er talloze duurzame materialen beschikbaar als alternatief voor beton. Deze materialen beschikken vaak wel over de gewenste eigenschappen. Betonlook werkbladen zijn veel lichter en bovendien een stuk onderhoudsvriendelijker. U heeft dan geen last van de nadelen maar geeft uw keuken wel de gewenste tijdloze, warme en robuuste ‘look and feel’ van beton.

Lichtgrijs betonnen blad.Lichtgrijs betonnen blad.
Betonnen werkblad van composietsteen.Betonnen werkblad van composietsteen.
Aanrechtblad in beton-loop van DecorTop

Betonlook als 2.0 alternatief voor echt beton

Hoewel de uitstraling van beton geweldig is wordt écht beton in de keukenwereld niet vaak toegepast. Een werkblad van beton heeft namelijk veel nadelen. Bovendien zijn er voor aanrechtbladen veel betere materialen op de markt. Deze materialen in betonlook hebben dezelfde onregelmatigheden waar beton haar levendige uitstraling aan dankt. Betonlook bladen zijn tegenwoordig niet van echt beton te onderscheiden.

Daarnaast zijn betonkleuren neutraal. Hierdoor sluiten ze perfect aan bij diverse keukenstijlen en interieur kleuren. Zo past beton uitstekend in een industriële keuken. Maar de robuuste look komt ook goed tot zijn recht in een moderne of landelijke keuken. Combineer het betonlook aanrechtblad met bijvoorbeeld houten, witte of zwarte fronten voor een bijzonder contrast. Afhankelijk van het gekozen materiaal is beton-look leverbaar in verschillende prijsklassen. Hierdoor is er altijd wel een ‘betonnen’ blad dat binnen uw budget past.

Betonnen keukenblad kleuren

Kleurstalen en werkbladen in betonlook
De onderstaande betonlook materialen zijn allemaal perfect geschikt als keukenblad. De prijs van een betonnen aanrechtblad is afhankelijk van het gekozen materiaal. TopLaminaat is hierbij de voordeligste keuze. Ontdek de specifieke kenmerken van de verschillende betonlook materialen, en kies het “betonnen werkblad” dat het beste aansluit bij uw wensen. Wilt u liever maatwerk advies over de voor u meest geschikte betonlookalike? Kom dan voor een persoonlijk advies naar een van onze vestigingen. Onze adviseurs zijn u graag van dienst!

TopLaminaat

TopLaminaat is voor een aanrechtblad is een van de meest geschikte materialen. Het is namelijk heel makkelijk in onderhoud en leverbaar in vele ontwerpen onderverdeeld in unikleuren, hout en steen designs en fantasiedecors. Met wel 7 prachtige betonkleuren biedt TopLaminaat ook in betonlook een ruime keuze. Mooi meegenomen dat de prijs ook nog eens zeer gunstig is! Ook is TopLaminaat, dankzij een duurzaam Greenpanel basisblad, een duurzame keuze. Hierdoor is deze betonlookalike niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu.

TopLaminaat betonlook kleurstaal Wave
TopLaminaat betonlook kleurstaal VV Strong
TopLaminaat betonlook kleurstaal Move
TopLaminaat betonlook kleurstaal FG Fresco
TopLaminaat betonlook kleurstaal CTN Calm
TopLaminaat betonlook kleurstaal Boulder
Toplaminaat betonlook kleurstaal

DecorTop

Door de levensechte structuur geeft DecorTop aan het aanrecht een echt betongevoel. DecorTop heeft vier betonlook designs in haar assortiment. Zo heeft het decor Cliff een levensechte betonstructuur in een eigentijdse betonkleur en heeft het decor Craft een meer geborstelde structuur. Daarnaast biedt de DecorTop betonlook collectie ook twee mooie donkere varianten. Dit robuuste, extra dikke laminaat is overigens niet veel duurder is dan TopLaminaat?

DecorTop betonlook kleurstaal Moonscape
DecorTop betonlook kleurstaal Craft
DecorTop betonlook kleurstaal Cliff
DecorTop betonlook kleurstaal Clay

TopCore

Een TopCore aanrechtblad is stootvast, watervast, hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Maar de werkelijke kracht van TopCore zit in de decoratieve toplaag. Want de betonstructuren zien er niet alleen uit als beton ‒ ze voelen ook echt zo aan! Dit hoogwaardige materiaal biedt u tal van mogelijkheden voor een origineel en trendy betonlook ontwerp.

TopCore betonlook kleurstaal Jupiter
TopCore betonlook kleurstaal Hawk
TopCore betonlook kleurstaal Ash Grey

Composiet

Composietsteen bestaat grotendeels uit kwarts, net als graniet. Daardoor is het keihard, en heeft het een natuurlijke uitstraling. In een composietstenen keukenblad zijn design, gemak en duurzaamheid verenigd. Composiet is verkrijgbaar in een reeks van tinten. Hieronder maar liefst zes prachtige, natuurlijke betonkleuren met rijke schakeringen.

Composiet betonlook kleurstaal Cloudy Grey gezoet
Composiet betonlook kleurstaal Mamoth fluweel
Composiet betonlook kleurstaal Ithaki gepolijst
Composiet betonlook kleurstaal Elephant gezoet
Composiet betonlook kleurstaal Concreto
Composiet betonlook kleurstaal Capiz grey fluweel

Keramiek

Een keukenblad van keramiek is duurzaam en volledig vrij van onderhoud. Want keramiek is hitte-, vlek- én krasbestendig. Houdt u van een strak blad met de looks van beton? Ontdek dan de betonkleuren van keramiek met hun prachtige betonnen look and feel. Keramiek kan worden afgewerkt met een rand van 14 tot 100 mm.

Keramiek betonlook kleurstaal Stucco Dark
Keramiek betonlook kleurstaal River
Keramiek betonlook kleurstaal Stucco Dark
Keramiek betonlook kleurstaal Krypton
Keramiek betonlook kleurstaal

Corian

Een Corian keukenblad van massief en homogeen kunststof kan volledig op maat worden gemaakt. Bovendien kunnen de bladen in iedere gewenste vorm worden gebogen. Door de homogene massa is het bladoppervlak nagenoeg ondoordringbaar, en kleine krassen of inkervingen kunt u eenvoudig herstellen. Corian biedt twee natuurgetrouwe betonkleuren die uw keuken een geweldige designuitstraling geven.

Corian betonlook kleurstaal Neutral Concrete
Composiet betonlook kleurstaal Ash Concrete

Voorbeelden aanrecht en keukenbladen van beton lookalikes

Landelijke keuken met betonlook keukenblad.Landelijke keuken met betonlook keukenblad.
Kunststof betonblad voor keuken.Kunststof betonblad voor keuken.
Kunststof keukenblad met betonprint.Kunststof keukenblad met betonprint.
Aanrecht met onderbouw spoelbak in beton.Aanrecht met onderbouw spoelbak in beton.
Betonnen Werkbladen en fronten van keramiek met betonnen uitstralingBetonnen Werkbladen en fronten van keramiek met betonnen uitstraling
Betonnen licht gekleurd aanrechtblad.Betonnen licht gekleurd aanrechtblad.

Impressie aanrechtbladen met betonnen uitstraling

Keukenadvies op maat

De keukenadviseurs van Bemmel & Kroon helpen u graag bij het samen stellen van uw droomkeuken. Eerst luisteren we naar uw wensen. Daarna stellen we samen een keuken samen die volledig is afgestemd op uw leef-, kook en woonstijl. Geheel vrijblijvend en passend binnen uw gewenste budget. Hierbij heeft keuze uit een enorme collectie keukenbladen in marmerlook. Of u nu gaat voor een betonlook keukenblad kunststof, composiet of keramiek? Wij bieden deze bladen in vele kleuren en beton-structuren.

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Donker betonnen blad met Lanesto spoelbak.Donker betonnen blad met Lanesto spoelbak.
Inbouw koelkasten in onze showroom.Inbouw koelkasten in onze showroom.

Keukenbladen in andere materialen

Naast ´betonlook keukenbladen´ kunt u bij ons voor het werkblad van uw keuken kiezen uit vele andere materialen. Ieder materiaal heeft zijn kenmerkende eigenschappen met zijn eigen voor- en nadelen. Vergelijk het betonnen aanrechtblad dus ook met bladen in andere materialen. Kies vervolgens welk type werkblad het best bij uw stijl, wensen en budget past.

Heeft u vragen over de verschillende materialen en wilt u weten welk keukenblad het best aansluit bij uw wensen en budget?
Kom gerust langs in een van onze showrooms en stel uw vraag aan één van onze keukenadviseurs.

Kies uw Showroom