• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
 • Scherpe prijzen
 • 3 échte winkels
 • Klantwaardering 9.1 uit 10

Betonnen aanrechtblad

Het betonnen aanrechtblad is helemaal van deze tijd. Een aanrechtblad van beton is samengesteld uit zand, grind en cement. Het cement, dat door toevoeging van water verhardt, is hierbij als bindmiddel gebruikt. Door de neutrale grijze tint kan een betonnen aanrecht zowel stoer, industrieel of juist landelijk zijn. Hierdoor past een betonnen werkblad in vrijwel elke keukenstijl. Gezien de vele nadelen van beton is een aanrechtblad van “gestort beton” in de keuken echter minder praktisch. Gelukkig zijn er andere materialen met een betonlook die niet van echt beton zijn te onderscheiden.

Toon mij direct de Betonlook materialen

Alternatief betonnen keukenblad
Alternatief betonnen keukenblad

Nadelen van een betonnen aanrechtblad

Zelf een betonnen aanrechtblad maken wordt op internet ruimschoots besproken. Hier wordt dan stapsgewijs besproken hoe u een mal maakt ter grootte en ter hoogte van het gewenste aanrechtblad. In deze mal giet u vervolgen beton (met bewapening), waarna u vier weken moet wachten om het compleet te laten uitharden. Omdat beton loodzwaar is kunnen de keukenkastjes het aanrechtblad echter niet dragen. Een extra draagconstructie wordt dan ook aanbevolen.
Gezien deze en de hieronder vermelde nadelen worden betonnen werkbladen in de keukenwereld niet vaak toegepast. 

 • Zwaar: een betonnen aanrechtblad is erg zwaar, vooral als je het zelf maakt. Dat is ook direct de reden waarom betonnen keukenbladen niet zoveel worden verkocht. Een zwaar keukenblad zonder een extra draagconstructie kan uw keukenkastjes beschadigen.
 • Breekbaar: een werkblad van gegoten beton breekt veel sneller dan een blad van ander materiaal. Dit kan deels worden afgevangen door het beton te bewapenen.
 • Vlekgevoelig: omdat beton van nature poreus is, is het erg vlekgevoelig en gevoelig voor zuren. Uw betonnen werkblad kan daardoor, als gevolg van onwetendheid of onoplettendheid, permanent beschadigd raken of zelfs zo verzwakken dat hij breekt.
 • Veel onderhoud: om een betonnen aanrecht tegen vlekken en zuren te beschermen is goed onderhoud noodzakelijk. Een keukenblad van beton moet daarom regelmatig van een nieuwe beschermlaag worden voorzien.
 • Kwetsbaar en krasgevoelig: hoewel beton een hard materiaal is, is het niet zo dicht van structuur als natuursteen of composiet. Om krassen te voorkom moet u daarom bij het bereiden van voedsel altijd een snijplank gebruiken. Ook het verschuiven ruwe materialen, zoals pannen, kan krassen op het aanrechtblad achterlaten.

Gelukkig zijn er talloze duurzame materialen beschikbaar als alternatief voor beton. Deze materialen beschikken vaak wel over de gewenste eigenschappen. Betonlook werkbladen zijn veel lichter en bovendien een stuk onderhoudsvriendelijker. U heeft dan geen last van de nadelen maar geeft uw keuken wel de gewenste tijdloze, warme en robuuste ‘look and feel’ van beton.

Betonnen Werkbladen en fronten van keramiek met betonnen uitstraling
Betonnen Werkbladen en fronten van keramiek met betonnen uitstraling

Betonlook als 2.0 alternatief voor echt beton

Hoewel de uitstraling van beton geweldig is wordt echt beton in de keukenwereld niet vaak toegepast. Dit komt mede omdat andere – voor aanrechtbladen meer geschikte materialen – prachtige betonlook alternatieven leveren. Deze betonlookalikes zijn niet van echt te onderscheiden en, afhankelijk van het gekozen materiaal, leverbaar in verschillende prijsklassen. Hierdoor is er altijd wel een ‘betonnen’ blad dat binnen uw budget past.

Beton in alle prijsklassen
De onderstaande betonlook materialen zijn allemaal perfect geschikt als keukenblad. De prijs van een betonnen aanrechtblad is afhankelijk van het gekozen materiaal. TopLaminaat is hierbij de voordeligste keuze. Ontdek de specifieke kenmerken van de verschillende betonlook materialen, en kies het “betonnen werkblad” dat het beste aansluit bij uw wensen. Wilt u liever maatwerk advies over de voor u meest geschikte betonlookalike? Kom dan voor een persoonlijk advies naar een van onze vestigingen. Onze adviseurs zijn u graag van dienst!

Kies uw Showroom

TopLaminaat

TopLaminaat is voor een aanrechtblad is een van de meest geschikte materialen. Het is namelijk heel makkelijk in onderhoud en leverbaar in vele ontwerpen onderverdeeld in unikleuren, hout en steen designs en fantasiedecors. Met wel 7 prachtige betonkleuren biedt TopLaminaat ook in betonlook een ruime keuze. Mooi meegenomen dat de prijs ook nog eens zeer gunstig is! Ook is TopLaminaat, dankzij een duurzaam Greenpanel basisblad, een duurzame keuze. Hierdoor is deze betonlookalike niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu.

DecorTop

Door de levensechte structuur geeft DecorTop aan het aanrecht een echt betongevoel. DecorTop heeft vier betonlook designs in haar assortiment. Zo heeft het decor Cliff een levensechte betonstructuur in een eigentijdse betonkleur en heeft het decor Craft een meer geborstelde structuur. Daarnaast biedt de DecorTop betonlook collectie ook twee mooie donkere varianten. Dit robuuste, extra dikke laminaat is overigens niet veel duurder is dan TopLaminaat?

TopCore

Een TopCore aanrechtblad is stootvast, watervast, hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Maar de werkelijke kracht van TopCore zit in de decoratieve toplaag. Want de betonstructuren zien er niet alleen uit als beton ‒ ze voelen ook echt zo aan! Dit hoogwaardige materiaal biedt u tal van mogelijkheden voor een origineel en trendy betonlook ontwerp.

Composiet

Composietsteen bestaat grotendeels uit kwarts, net als graniet. Daardoor is het keihard, en heeft het een natuurlijke uitstraling. In een composietstenen keukenblad zijn design, gemak en duurzaamheid verenigd. Composiet is verkrijgbaar in een reeks van tinten. Hieronder maar liefst zes prachtige, natuurlijke betonkleuren met rijke schakeringen.

Keramiek

Een keukenblad van keramiek is duurzaam en volledig vrij van onderhoud. Want keramiek is hitte-, vlek- én krasbestendig. Houdt u van een strak blad met de looks van beton? Ontdek dan de betonkleuren van keramiek met hun prachtige betonnen look and feel. Keramiek kan worden afgewerkt met een rand van 14 tot 100 mm.

Corian

Een Corian keukenblad van massief en homogeen kunststof kan volledig op maat worden gemaakt. Bovendien kunnen de bladen in iedere gewenste vorm worden gebogen. Door de homogene massa is het bladoppervlak nagenoeg ondoordringbaar, en kleine krassen of inkervingen kunt u eenvoudig herstellen. Corian biedt twee natuurgetrouwe betonkleuren die uw keuken een geweldige designuitstraling geven.

Voorbeelden aanrecht en keukenbladen van beton lookalikes

Betonnen aanrechtblad
Keramisch aanrechtblad met betonlook
Lichtgrijs betonlook aanrecht
Kunststof imitatie beton

Beton kleuren en structuren

Een betonnen aanrechtblad geeft uw keuken een robuuste en stoere uitstraling. Maar een werkblad van echt beton kent vele nadelen. Gelukkig zijn er ook materialen in betonlook, met dezelfde onregelmatigheden, die het beton haar levendige uitstraling geven. Omdat de kleur van beton neutraal is, sluit deze bovendien perfect aan bij diverse stijlen en kleuren van uw interieur. Zo past beton uitstekend in een industriële keuken, maar komt zijn robuuste look ook goed tot zijn recht in een moderne of landelijke keuken. Combineer het betonlook aanrechtblad met bijvoorbeeld houten, witte of zwarte fronten voor een bijzonder contrast.

Impressie aanrechtbladen met betonnen uitstraling

Betonnen barblad kunststof
Aanrechtblad beton moderne keuken
Dik betonnen keukenblad van kunststof
Aanrechtblad beton moderne keuken
Betonnen keukenbladen alternatief bruin
Aanrechtblad kunststof beton

Keukenbladen in andere materialen

Naast ´betonlook keukenbladen´ kunt u bij ons voor het werkblad van uw keuken kiezen uit vele andere materialen. Ieder materiaal heeft zijn kenmerkende eigenschappen met zijn eigen voor- en nadelen. Vergelijk het betonnen aanrechtblad dus ook met bladen in andere materialen. Kies vervolgens welk type werkblad het best bij uw stijl, wensen en budget past.

 • Kunststof; voordelig en verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en dessins
 • Graniet; bijzonder duurzaam en ziet er fantastisch uit
 • Composiet; hét alternatief voor natuursteen met een luxe uitstraling
 • Massief hout; voor een warme natuurlijke uitstraling in uw keuken
 • RVS; duurzaam materiaal dat zorgt voor een tijdloze uitstraling
 • Keramiek; hitte bestendig met een zeer luxe moderne uitstraling
 • Beton; zorgt voor een stoer en robuust uiterlijk van uw keuken.
 • Gehard glas; stoot en krasvast, eenvoudig in onderhoud en zeer hygiënisch

Heeft u vragen over de verschillende materialen en wilt u weten welk keukenblad het best aansluit bij uw wensen en budget?
Kom gerust langs in een van onze showrooms en stel uw vraag aan één van onze keukenadviseurs.

Kies uw Showroom