• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
 • Scherpe prijzen
 • 3 échte winkels
 • Klantwaardering 9.1 uit 10
Graniet keukenblad

Graniet keukenblad

Een graniet keukenblad is vervaardigd uit een eeuwenoud product. Door zijn speciale eigenschappen wordt graniet veel in keukens gebruikt als aanrechtblad of keukenblad. Graniet is een stollingsgesteente dat uit lava is ontstaan gedurende vele honderden miljoenen jaren. De winning van graniet vindt plaats in steengroeven die u bijna overal op de wereld kun vinden. Hierbij biedt elk winningsgebied zijn eigen kleur en structuur. Deze kleur- en structuurverschillen zijn typerend voor alle soorten natuursteen. Het merendeel van de granietsoorten is relatief grof van structuur. U moet er daarom rekening mee houden dat natuursteen, vooral bij strijklicht, oppervlakteputjes zal tonen. Dit is geen teken van mindere kwaliteit, maar een eigenschap van het natuurlijke product.

Graniet is in alle gevallen een extreem harde steensoort die op verschillende manieren bewerkt kan worden. Een keukenblad van graniet geeft uw keuken een schitterende luxe uitstraling. Omdat een granieten blad zeer duurzaam is, kunt u er vele jaren van genieten. Wilt u een granieten aanrechtblad kopen? Lees dan hieronder eerst meer over de randafwerking, voordelen, aandachtspunten en tips om graniet te onderhouden!

Close-up graniet keukenblad Dark Pearl
Close-up graniet keukenblad Dark Pearl
Granieten werkblad bij een Landelijke keuken
Granieten werkblad bij een Landelijke keuken

Graniet keukenblad kleuren

Kleurstalen en werkbladen van graniet
Graniet is een natuurproduct. Zoals het steen wordt gedolven, wordt het ook gebruikt voor het keukenblad. Er wordt dus geen bestanddeel uitgehaald of aan toegevoegd. Omdat dit robuuste materiaal in veel gevallen een bijzonder expressief patroon heeft, is het zeer geschikt voor een uitgesproken keuken. Kleurstalen van graniet hebben vaak een formaat van rond de 30 cm x 30 cm. Hierdoor geeft een kleurstaal bij een groot aantal granietstructuren geen goed totaalbeeld van een volledig blad van graniet. Bij ons vindt u daarom naast elke kleurstaal ook een afbeelding van een graniet keukenblad in dezelfde kleur. Zo krijgt u een goed beeld van de door u gekozen kleur en structuur als deze binnen uw nieuwe keuken wordt toegepast. Ontdek ons uitgebreide aanbod in graniet keukenwerkblad kleuren.

Easy graniet kleurencollectie

Smart graniet kleurencollectie

Classic graniet kleurencollectie

Voorbeelden aanrecht en keukenbladen van graniet

Aanrechtblad en spoelbak in graniet
Aanrechtblad en spoelbak in graniet
Gezoet granieten blad in de kleur Misty Black.
Gezoet granieten blad in de kleur Misty Black.
Donker werkblad met waterkering
Donker werkblad met waterkering
Zwart blad met houten fronten
Zwart blad met houten fronten
Licht granieten aanrechtblad
Licht granieten aanrechtblad
Gepolijst graniet (hoogglans) in de kleur black label.
Gepolijst graniet (hoogglans) in de kleur black label.

Randafwerking granieten aanrechtblad

Bij aanrechtbladen van graniet kunt u naast de ruime keuze aan kleuren en structuren ook kiezen voor verschillende randafwerkingen van het blad. Deze randafwerking bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van uw aanrechtblad. In de moderne keuken zijn de massief look afwerkingen van graniet en composiet niet meer weg te denken. Hierdoor krijgt uw keukenblad een massief uiterlijk. Vooral bij een moderne greeploze keuken wordt deze afwerking veel toegepast. Keukenbladen worden bij de massief look aan de bovenzijde afgewerkt met een mooi facet.

Randafwerking granieten aanrechtblad

Voordelen granieten aanrechtblad

 • Graniet is keihard dankzij een uithardingsproces van soms wel duizenden jaren en hierdoor krasbestendig en snijvast.
  Mocht u een keer uitschieten met uw mes dan zal dit niet direct gevolgen hebben. Let wel op bij een gepolijst aanrechtblad. Hier wil wanneer u heel veel kracht zet nog wel eens een krasje op ontstaan.
 • Aangezien graniet een stollingsgesteente is kan het vrij goed tegen hitte. Graniet heeft hierdoor goede hittebestendige eigenschappen. Een hete schaal of pan kan dus zonder probleem op het aanrecht geplaatst worden. Snelle en extreme temperatuurwisselingen kunnen wel een probleem vormen. Bij een erg koud keukenblad waar opeens een gloeiend hete pan op wordt geplaatst is het mogelijk dat er een thermoshock optreed. Het graniet wordt dan te snel warm waardoor het kan barsten. Een onderzetter biedt hier eenvoudig uitkomst.
 • Een aanrechtblad van graniet is, net als composiet, ook stootvast en slijtvast. Indien u bijvoorbeeld een bord, bestek of glas op uw blad laat vallen dan zal dit niet snel breken. Alleen bij keukenproducten die harder zijn dan graniet zoals bijvoorbeeld een pan is het mogelijk dat er een stukje steen afspringt.
 • Elk blad heeft een uniek design. Een aanrechtblad van graniet is een 100% natuurproduct en daarom altijd uniek. Ieder keukenblad ziet er anders uit en geen twee stukken zijn te vergelijken. Uiteraard letten wij bij de productie van uw werkbladen op dat twee bladen steen er ongeveer gelijk uitzien. Toch zal, in tegenstelling tot bijvoorbeeld composiet, geen stuk steen ooit hetzelfde zijn.
Aanrechtblad van graniet bij een Landelijk keukenontwerp
Aanrechtblad van graniet bij een Landelijk keukenontwerp

Nadelen bij een aanrechtblad van graniet

Een granieten werkblad heeft wat beperkingen. Hieronder treft u de nadelen bij het gebruik van graniet voor uw aanrechtblad:

 • Graniet is een licht poreus materiaal waardoor vocht in het aanrechtblad kan indringen. Gekleurde vloeistoffen, zoals rode wijn, kunnen hierdoor voor vlekken zorgen. Afhankelijk van de afwerking van het aanrechtblad (gezoet of leather touch) heeft het blad zeker bij de lichtere steensoorten wat meer aandacht nodig. Aangezien graniet poreuzer is dan composiet bestaat de kans dat er vlekken in het keukenblad trekken. Kiest u echter voor een gepolijst blad in een donkere steensoort dan heeft u dit probleem niet. Een keertje knoeien is in dat geval geen enkel probleem.
 • De structuur van graniet kan vrij grof zijn. Het is hierdoor mogelijk dat er hele kleine oneffenheden en puntjes in het oppervlak voorkomen. Deze poreuze puntjes kunnen afhankelijk van de granietkleur en afwerking groot of klein zijn. Indien ze wat groter zijn is het voor vloeistoffen eenvoudiger om in het materiaal te trekken.
 • Graniet is zoals u bij de voordelen heeft kunnen lezen zeer hittebestendig, tenzij het blad erg koud is. Indien u een literbak roomijs op het aanrecht laat staan zal het blad hierdoor erg afkoelen. Als u direct daarna een hete pan op dezelfde plek plaatst bestaat de kans op een thermoshock.
 • Omdat granieten aanrechtbladen uit magma zijn samengesteld, zijn ze zeer licht radioactief. De magmadeeltjes zorgen dat er radongas kan ontstaan. Dit radon gas brengt een (gering) risico met zich mee indien u het graniet aanrechtblad in uw keuken niet goed kunt ventileren. Zorg dus altijd voor goede ventilatiemogelijkheden in uw keuken.
 • Graniet is gevoelig voor bijtende middelen. Wees bij een granieten aanrechtblad dus altijd voorzichtig met bijtende middelen. Voorbeelden van bijtende middelen zijn de meeste bleekmiddelen, ontkalkingsmiddelen en ontstoppingsmiddelen. Op de verpakking van het materiaal staat dit vaak vermeld met een icon.
 • Graniet heeft onderhoud nodig. Wij raden u aan om het aanrechtblad regelmatig te impregneren. Hoe u dit precies doet kunt u lezen bij onze onderhoudstips.

Van alle keukenblad materialen heeft graniet de meeste aandachtspunten. Dit komt doordat graniet een natuurlijk product is en niet vanuit een compositie van materialen of uit een chemische reactie wordt gemaakt. Dit maakt het product zeer uniek maar maar ook minder onderhoudsvriendelijk. Bij normaal gebruik blijft graniet echter een geweldige, keiharde steensoort waarvan de nadelen allemaal zijn te overzien.

Hoekkeuken met werkbladen van graniet
Hoekkeuken met werkbladen van graniet

Voordelen en nadelen graniet op een rijtje

Voordelen:

 • Natuurproduct waardoor elk blad uniek is
 • Graniet is keihard en zeer krasvast
 • Zeer hittebestendig
 • Stootvast en slijtvast
 • Graniet geeft uw keuken een luxe uitstraling

Nadelen:

 • Licht poreus
 • Gevoelig voor bijtende middelen
 • Zeer licht radioactief
 • Graniet heeft onderhoud nodig
 • Kleine kans op thermoshock
 • Gekleurde vloeistoffen kunnen vlekken veroorzaken

Onderhoudstips voor granieten aanrechtbladen

Indien u voor een granieten aanrechtblad kiest dan wilt u natuurlijk lang kunnen genieten van dit elementaire deel van de werkruimte in uw keuken. Zolang u rekening houdt met de mogelijkheden van een graniet werkblad in de keuken zult u van deze 100% natuurlijke bladen vele jaren kook- en eetplezier ervaren. Hieronder geven we wat tips voor een lange levensduur van uw granieten keukenblad. Voorkomen is immers beter dan genezen…

 • Uw keukenblad dagelijks afnemen met een vochtige doek en nadrogen is genoeg.
 • Voor hardnekkige vlekken in een granieten aanrechtblad zijn er speciale middelen te verkrijgen.
 • Een granieten keukenblad is niet waterdicht waardoor u uw regelmatig moet impregneren. Impregneermiddel maakt steen waterafstotend waardoor vocht niet in het van nature poreuze graniet kan doordringen.
Kleurstalen van granietsteen
Kleurstalen van granietsteen
Graniet blad met een Lapato afwerking
Graniet blad met een Lapato afwerking
Graniet keukenwerkblad
Graniet keukenwerkblad
Keukenblad in graniet met PITT cooking
Keukenblad in graniet met PITT cooking

Keukenadvies op maat

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken met een graniet werkblad? Laat u vooraf dan goed adviseren over de vele mogelijkheden. Hierbij zijn onze keukenspecialisten u graag van dienst. Samen met u zorgen zij ervoor dat uw nieuwe keuken perfect op uw wensen, persoonlijke stijl en leefsituatie is afgestemd. Zo heeft u de keuze uit een enorme collectie keukenbladen van granietsteen. Wij bieden deze maatwerk bladen in vele kleuren en structuren.

Maar ook onze collectie van keukenbladen in andere materialen, fronten, kasten, grepen en achterwanden is enorm. Bovendien vind u in onze showrooms naast complete keukens de grootste collectie vrijstaande en inbouw-keukenapparatuur. Zowel onze keukens als apparatuur bieden wij voor de laagste prijs. Maak dus gerust een vrijblijvende afspraak. Onze keukenadviseurs zijn er speciaal voor u en willen u graag in alle rust informeren en adviseren.

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Kleurstalen van granietsteen
Kleurstalen van granietsteen
Kookplaten en andere inbouwapparatuur in onze showroom
Kookplaten en andere inbouwapparatuur in onze showroom
Klantwaardering
Kieskeurig
9.1
Trustpilot
9.0
Qasa
9.2

Keukenbladen in andere materialen

Naast ´keukenbladen van graniet´ kunt u bij ons voor het werkblad van uw keuken kiezen uit vele andere materialen. Ieder materiaal heeft zijn kenmerkende eigenschappen met zijn eigen voor- en nadelen. Vergelijk het aanrechtblad van graniet dus ook met bladen in andere materialen. Kies vervolgens welk type werkblad het best bij uw stijl, wensen en budget past.

Toon alle keukenblad materialen.

Alle keukenblad materialen

Composiet keukenblad - Ontdek alle kleuren van composietsteen

Composiet keukenbladen

Keramiek werkblad voor keuken in marmerlook.

Keramiek keukenbladen

Dekton keuken werkblad in marmerlook.

Dekton keukenbladen

Graniet keukenblad - Ontdek alle granieten aanrechtbladen

Granieten keukenbladen

Een TopCore keukenblad is stootvast, watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen.

TopCore keukenbladen

DecorTop werkblad

DecorTop keukenbladen

Aanrechtblad van kunststof

Kunststof keukenbladen

Een Fenix keukenwerkblad heeft een extreem mat uiterlijk.

Fenix keukenbladen

Houten keukenblad

Houten keukenbladen

Corian is een materiaal dat massief en homogeen is.

Corian keukenbladen

RVS keukenbladen - aanrechtbladen in roestvrij staal

RVS keukenbladen

Glas aanrechtblad

Glazen keukenbladen

Keukenwerkblad in Marmer-look.

Marmer-look keukenbladen

Terrazzo look keukenblad en achterwand keuken.

Terrazzo keukenbladen

Betonnen aanrechtblad of keukenblad in betonlook?

Betonnen keukenbladen

Heeft u vragen over de verschillende materialen en wilt u weten welk keukenblad het best aansluit bij uw wensen en budget?
Kom gerust langs in een van onze showrooms en stel uw vraag aan één van onze keukenadviseurs.

Kies uw Showroom