Dekton keukenblad

Dekton keukenblad

Een Dekton keukenblad is volkomen onderhoudsvrij. Dekton is namelijk sterker dan composiet en biedt een betere slijtvastheid dan graniet. Bovendien zijn Dekton bladen bij ons verkrijgbaar in prachtige natuurlijke kleurstellingen met reliëf. Hierdoor is dit geavanceerd materiaal met het blote oog niet van natuursteen te onderscheiden. U kunt bij een Dekton aanrechtblad kiezen uit verschillende exclusieve steenkleuren. Deze kunnen worden afgewerkt met een rand van 14 tot 100 mm. Lees hieronder meer over het materiaal en de voor- en nadelen. Of kom de Dekton keukenbladen bekijken in één van onze showrooms. Naast complete keukens met een Dekton blad vindt u hier het grootste aanbod keuken- en inbouwapparatuur van Nederland.

Toon mij direct de Dekton werkbladen

Glanzend Dekton aanrechtblad in marmerlookGlanzend Dekton aanrechtblad in marmerlook.
Dekton blad en achterwand met een matte afwerking.Mat Dekton werkblad en achterwand.
Wat is Dekton? Ontdek de eigenschappen in deze video!

Wat is Dekton?

Dekton is één van de nieuwste innovaties op het gebied van industriële steensoorten. Dit geavanceerd materiaal wordt gemaakt uit een mix van grondstoffen waaronder glas, kwarts en porselein. Via een speciaal ontwikkelde techniek (Particle Sintering Technology) worden deze grondstoffen samengeperst. Zo ontstaat er een zeer hard, niet poreus en ultra-compact materiaal. Door deze uitstekende eigenschappen en mooie, natuurlijke uitstraling, is Dekton de perfecte grondstof voor werkbladen. Het materiaal is zelf zo sterk dat het regelmatig als ‘design gevelbekleding’ wordt toegepast bij moderne gebouwen.

Bekijk de video voor meer informatie over de eigenschappen van dit innovatieve materiaal.

Dekton werkblad kleuren

Kleurstalen en werkbladen van Dekton
Dekton in leverbaar in vele natuurlijk kleuren, structuren en tinten. Hierdoor past een Dekton werkblad in elke keuken. Kleurstalen van dit innovatieve materiaal hebben vaak een formaat van rond de 30 cm x 30 cm. Zeker bij een marmerlook kleurstaal geeft dit formaat geen goed totaalbeeld van een ‘Dekton keukenblad in marmerlook’. Bij ons vindt u daarom naast elke kleurstaal ook een afbeelding van een dekton keukenblad in dezelfde kleur. Zo krijgt u een goed beeld van de door u gekozen kleur en structuur als deze binnen uw nieuwe keuken wordt toegepast. Ontdek ons uitgebreide aanbod in dekton aanrechtblad kleuren.

Classic Dekton kleurencollectie

Dekton Danae kleurstaal - Classic kleurencollectie
Dekton werkblad - Danae
Dekton Eter kleurstaal - Classic kleurencollectie
Dekton werkblad - Eter
Dekton Fossil kleurstaal - Classic kleurencollectie
Dekton werkblad - Fossil
Dekton Sirius kleurstaal - Classic kleurencollectie
Dekton werkblad - Sirius

Premium Dekton kleurencollectie

Dekton Kira kleurstaal - Premium kleurencollectie
Dekton werkblad - Kira
Dekton Kreta kleurstaal - Premium kleurencollectie
Dekton werkblad - Kreta
Dekton Laos kleurstaal - Premium kleurencollectie
Dekton werkblad - Laos
Dekton Lunar kleurstaal - Premium kleurencollectie
Dekton werkblad - Lunar
Dekton Domoos kleurstaal - Premium kleurencollectie
Dekton werkblad - Domoos
Dekton Kelya kleurstaal - Premium kleurencollectie
Dekton werkblad - Kelya
Dekton Keon kleurstaal - Premium kleurencollectie
Dekton werkblad - Keon
Dekton Orix kleurstaal - Premium kleurencollectie
Dekton werkblad - Orix
Dekton Radium kleurstaal - Premium kleurencollectie
Dekton werkblad - Radium
Dekton Trilium kleurstaal - Premium kleurencollectie
Dekton werkblad - Trilium
Kleurstaal Dekton Soke
Dekton Keukenblad Soke

Ultimo Dekton kleurencollectie

Dekton Liquid Sky kleurstaal - Ultimo kleurencollectie
Dekton werkblad - Liquid Sky
Dekton Arga kleurstaal - Ultimo kleurencollectie
Dekton werkblad - Arga
Dekton Aura kleurstaal - Ultimo kleurencollectie
Dekton werkblad - Aura
Dekton Laurent kleurstaal - Ultimo kleurencollectie
Dekton werkblad - Laurent
Dekton Bergen kleurstaal - Ultimo kleurencollectie
Dekton werkblad - Bergen
Dekton Zenith kleurstaal - Ultimo kleurencollectie
Dekton werkblad - Zenith
Dekton Rem kleurstaal - Ultimo kleurencollectie
Dekton werkblad - Rem
Kleurstaal Dekton Liquid Embers
Dekton Keukenblad Liquid Embers

Impressie keukenbladen van Dekton

Dekton keukenblad in betonlookDekton keukenblad in betonlook.
De kleurstaal Keon heeft een lichte betonkleur.Het werkblad in de kleur Keon heeft een lichte betonlook.
Aanrechtblad in Dekton met natuurlijke marmerlookAanrechtblad in Dekton met natuurlijke marmerlook.
Trilium werkblad uit de Tech-collection van Dekton.Trilium werkblad uit de Tech-collection van Dekton.

Voordelen Dekton aanrechtblad

Dekton heeft een hoop voordelige eigenschappen. Deze voordelen van een Dekton keukenblad hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet:

 • Slijtvast en krasbestendig doordat het is samengeperst met behulp van een speciaal ontwikkelde techniek. Hierdoor hoeft u bij het bereiden van voedsel in principe geen snijplank te gebruiken. Maar met een snijplank voorkomt u wel dat uw messen te veel slijten. Dekton werkbladen zijn zelfs beter bestand tegen slijtage dan graniet.
 • Vlekbestendig. Een werkblad in Dekton is geheel vlekvast. Daarom kunt u er zonder problemen wijn of koffie op morsen. Ook druppels chloor, oven-ontvetter of afvoerreiniger veroorzaken geen schade aan het blad. Dit komt door de extreem lage poreusheid van het materiaal. Zelfs de hardnekkigste vlekken kunnen eenvoudig van het aanrechtblad worden verwijderd.
 • Kleurvast. Keukenbladen in Dekton is zeer 100% bestendig tegen ultraviolette straling van de zon. Hierdoor zullen deze werkbladen dus nooit verkleuren. Ook niet na tien jaar.
 • Hittebestendig. Op een Dekton keukenblad kunt u probleemloos een hete pan plaatsen. Hierdoor zal het werkblad niet barsten, beschadigen of verkleuren. Dit maakt Dekton een stevige concurrent voor composiet werkbladen. Ook zal dit materiaal zelfs bij sterke temperatuurwisselingen niet gaat werken. Omdat het zelfs vrieskou kan doorstaan wordt Dekton ook voor allerlei buitentoepassingen (zoals gevelbekleding) gebruikt.
 • Veel designs. Aangezien het materiaal is samengesteld uit glas, kwarts en porselein zijn er vele natuurlijke designs mogelijk. Bij graniet zit u vast aan de kleuren en designs die de natuur te bieden heeft. In het geval van Dekton zijn de kleuren aan de hand van klantwensen ontwikkeld.
Keuken met kookeiland in betonlookBij deze moderne keuken lijkt het kookeiland een massief blok beton.

Nadelen Dekton keukenblad

Dekton heeft nagenoeg geen nadelen. Het grootste nadeel is dan ook de prijs. Dekton is namelijk één van de duurste materialen voor de vervaardiging van een  keukenblad. Daar staat wel tegenover dat een dergelijk werkblad geen onderhoud vergt en een leven lang mee gaat. Een ander nadeel heeft meer te maken met uw persoonlijk smaak. Sommige klanten geven de voorkeur aan natuurlijke materialen. Zij vinden het juist mooi dat een werkblad op termijn enigszins gaat verweren. Bij een Dekton keukenblad zal dit nooit gebeuren. Het blad blijft er altijd hetzelfde uitzien.

Dekton voor- en nadelen op een rijtje

Voordelen:

 • Uiterst krasbestendig
 • Hittebestendig tot 450°C
 • Vlekbestendig
 • Niet poreus en watervast
 • Zeer hygiënisch
 • De spoelbak kan vrijwel naadloos worden geïntegreerde
 • Onderhoudsarm

Nadelen:

 • De prijs. Maar het blad gaat wel een leven lang mee.
 • Sommige mensen vinden het mooi als een werkblad op termijn enigszins verweerd. Een Dekton blad blijft er altijd hetzelfde uitzien.
Keuken met in kleurstaal Orix uitgevoerde werkbladen.Keuken met in kleurstaal Orix uitgevoerde werkbladen.
Keukenblad in Dekton met Pitt cooking.Keukenblad in Dekton met Pitt cooking.

Dekton is praktisch in onderhoud

Een werkblad in Dekton vergt in principe geen onderhoud. Uiteraard kan het geen kwaad om het blad schoon te houden van bijvoorbeeld zeepresten en andere chemische schoonmaakproducten. Dit geldt eigenlijk vooral voor de gepolijste keukenbladen uit onze Dekton collectie. Vet- en wijnvlekken verwijdert u met een vloeibaar schuurmiddel zoals Cif. Eventuele kalkvlekken zijn te verwijderen met een universele kalkreiniger.

Keuken met kookeiland in de kleur Radion.Keuken met kookeiland in de kleur Radion.
Kookeiland van Dekton Kira materiaal.Kookeiland van Dekton Kira materiaal.
Ultra matte werkbladen in een moderne keuken.Ultra matte werkbladen in een moderne keuken.
Dekton Kelya keukenblad.Dekton Kelya keukenblad.

Keukenadvies op maat

De keukenadviseurs van Bemmel & Kroon helpen u graag bij het samen stellen van uw droomkeuken. Eerst luisteren we naar uw wensen. Daarna ontwerpen we samen uw droomkeuken. Een keuken die volledig is afgestemd op uw leef-, kook en woonstijl. Geheel vrijblijvend en passend binnen uw gewenste budget. Hierbij heeft keuze uit een enorme collectie Dekton keukenbladen. Of u nu gaat voor een Dekton keukenblad in marmer of betonlook, wij bieden deze bladen in vele kleuren en structuren.

Maar ook onze collectie van keukenbladen in andere materialen, keukenfronten, grepen, kasten, en achterwanden is uniek. Bovendien vind u in onze showrooms naast complete keukens de grootste collectie vrijstaande en inbouwapparatuur. Deze keukenapparatuur koopt u bij ons net als onze keukens voor de laagste prijs. Maak dus gerust een afspraak voor een vrijblijvende keuken adviesgesprek. Onze keukenadviseurs zijn er speciaal voor u en willen u graag in alle rust informeren en adviseren.

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Modern landelijke keuken met Dekton werkbladen.Modern landelijke keuken met Dekton werkbladen.
Inbouw koelkasten in onze showroom.Inbouw koelkasten in onze showroom.
Klantwaardering
Kieskeurig
9,2
Qasa
9,4
Trustpilot
9

Aanrechtbladen in andere materialen

Naast het ´Dekton keukenbladen´ heeft u bij ons voor het werkblad van uw keuken keuze uit vele andere materialen. Ieder materiaal heeft zijn kenmerkende eigenschappen met zijn eigen voor- en nadelen. Vergelijk het aanrechtblad in Dekton dus ook met bladen in andere materialen. Kies vervolgens welk type werkblad het best bij uw stijl, wensen en budget past.

Heeft u vragen over de verschillende materialen en wilt u weten welk keukenblad het best aansluit bij uw wensen en budget?
Kom gerust langs in een van onze showrooms en stel uw vraag aan één van onze keukenadviseurs.

Kies uw Showroom