RVS aanrechtblad desktop afbeelding

RVS aanrechtblad

RVS aanrechtbladen met spoelbak op maat gemaakt.

Een aanrechtblad van roestvrij staal (rvs) biedt vele mogelijkheden. RVS werkbladen is zeer hygiënisch, watervast en zijn zowel bestand tegen hoge als lage temperaturen. Door hun tijdloze uiterlijk en eigen glans zijn zij niet alleen geschikt voor professioneel gebruik, maar passen ze goed in elke keuken. Het materiaal is wel krasgevoelig, hoewel dat niets af doet aan de duurzaamheid en het eigentijdse karakter. Een rvs aanrechtblad kan bij goed onderhoud zeker dertig jaar meegaan.

Aan een rvs-aanrechtblad werkt u zorgeloos! Roestvrij staal is hygiënisch en solide, en gaat jarenlang mee. RVS aanrechtbladen zijn hierdoor ideaal voor professioneel gebruik maar ook prachtig in een design keuken.

RVS keukenblad met een warm gewalste afwerking.

Meer over rvs keukenbladen

Rvs is een legering. Het wordt verkregen door verschillende metaalsoorten te smelten en met elkaar te vermengen. De belangrijkste elementen in deze legering zijn chroom en nikkel. Aan het chroom heeft rvs zijn glans te danken. Het nikkel zorgt ervoor dat rvs weliswaar niet roestvrij maar wel roestvast is – want rvs kan wel degelijk roesten, zij het alleen aan het oppervlak en niet van zichzelf maar door langdurig contact met onedele metalen. De verhouding chroom/nikkel varieert per fabrikant.

Bij Bemmel & Kroon keukens werken we uitsluitend met de hoogwaardige chroom-nikkelverhouding 18/10. Een rvs-keukenblad is leverbaar met een randafwerking van 13 mm tot 100 mm. De spoelbak wordt ingelast en heeft geen zichtbare naden. Het oppervlak kan glad, richtingsloos geborsteld of met wafelstructuur worden afgewerkt.

RVS keuken werkblad kleuren

RVS keukenbladen zijn leverbaar in vele prachtige kleuren. Naast de reguliere kleur van roestvrij staal bieden wij ook werkbladen in donker rvs, verweerd koper en messing geel kopper. Met één van deze uitgesproken kleuren wordt uw aanrechtblad de blikvanger in uw keuken.

Kleurstaal RVS regulier
RVS keukenblad Regulier
Kleurstaal RVS glad
RVS keukenblad Glad
Kleurstaal RVS richtingloos geborsteld
RVS keukenblad Richtingloos Geborsteld
Kleurstaal RVS Warmgewalst
RVS keukenblad Warmgewalst
Kleurstaal RVS Shimmer
RVS keukenblad Shimmer
Kleurstaal RVS Haze
RVS keukenblad Haze
Kleurstaal RVS Brass Brown
RVS keukenblad Brass Brown
Kleurstaal RVS Wheathered Copper
RVS keukenblad Wheathered Copper

Voordelen RVS aanrechtblad

RVS heeft een hoop voordelige eigenschappen. We hebben deze voordelen van het roestvrij stalen aanrechtblad hieronder voor u op een rijtje gezet:

 • Waterdicht: rvs keukenbladen zijn geheel waterdicht. De bladen worden bovendien naadloos afgewerkt waardoor lekkages bij bijvoorbeeld de spoelbak vrijwel onmogelijk zijn.
 • RVS keukenbladen zijn onderhoudsvriendelijk. U hoeft uw RVS keukenblad hierdoor geen extra behandeling te geven zoals dat bij granieten en massief hout keukenbladen
 • Hygiënisch: een RVS keukenblad is zeer hygiënisch! Vuil is met een vochtige doek gemakkelijk af te nemen. Bij sterkere vervuiling kunt u het keukenblad schoonmaken door wat groene zeep goed in te wrijven, waarna u het blad met een vochtige doek kunt afnemen.
 • Duurzaam: het keukenblad is duurzaam en gaat jarenlang mee.
 • Hittebestendig: een hete pan of ovenschaal kunt u gerust op het aanrecht zetten. RVS keukenbladen zijn namelijk hittebestendig.
 • Naadloos: de spoelbak wordt ingelast en heeft hierdoor geen zichtbare naden.

Concluderend kunnen we zeggen dat een rvs aanrechtblad door deze uitstekende eigenschappen zowel in de professioneel keuken als in een moderne designkeuken ideaal is in gebruik.

Aanrechtblad RVS Shimmer met ingelaste spoelbak.Aanrechtblad RVS Shimmer met ingelaste spoelbak.
Koperkleurig rvs keukenblad met bijpassende spoelbak.Koperkleurig rvs keukenblad met bijpassende spoelbak.

Nadelen van een RVS aanrechtblad

Aan een roestvrijstalen keukenblad werkt u zorgeloos! Hoewel RVS zowel voor de professionele keuken als voor de hobbykok zeer goede eigenschappen is er wel een nadeel bij het gebruik van dit materiaal.

 • RVS aanrechtbladen zien er heel goed uit. Het materiaal is zeer duurzaam maar niet krasbestendig. Om uw rvs aanrechtblad te beschermen tegen krassen is het verstandig om snijplanken en onderzetters te gebruiken. Op keukenbladen die al een bekrast of geschuurd uiterlijk hebben vallen krassen in het RVS minder op. Na verloop van tijd zullen de krassen in het aanrechtblad een soort waas vormen die er authentiek maar gebruikt uitziet.

Al met al kunnen we stellen dat wanneer u oppast met het snijden, dat roestvrij staal in de keuken moeiteloos is in te zetten.

Keuken met een warm gewalst aanrechtblad.Keuken met een warm gewalst aanrechtblad.
Luxe next125 keuken met keukenblad en stolwand in rvs.Luxe next125 keuken met keukenblad en stolwand in rvs.

Voordelen en nadelen RVS op een rijtje

Voordelen:

 • Hygiënisch: voedselresten trekken er niet in
 • Meest hittebestendige materiaal
 • Volledig waterdicht
 • Naadloos geïntegreerde spoelbak
 • Zeer duurzaam, gaat jarenlang mee
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Resistent tegen tal van ook niet-huishoudelijke chemicaliën
 • 100% recyclebaar

Nadelen:

 • Roestvrijstalen keukenbladen zijn duurzaam maar niet krasbestendig. Gebruik een aparte snijplank om krassen te voorkomen.

Onderhoudstips voor RVS aanrechtbladen

RVS is zeer onderhoudsvriendelijk. Bij normale vervuiling hoeft u het blad slechts af te nemen met veel water en een ontvettende, zachte zeep. Bij sterkere vervuiling de plekken goed afspoelen met veel water en behandelen met Staalfix. Als u krassen op het blad wilt voorkomen kunt u beter een snijplank gebruiken. Alleen het uiterlijk van het aanrechtblad wordt door krassen aangetast, niet zijn duurzaamheid. Agressieve schoonmaakmiddelen direct verwijder om onherstelbare schade te voorkomen.

Bij aankoop van een RVS keukenblad van Bemmel & Kroon keukens ontvangt u een boekje met praktische informatie over het gebruik en onderhoud van roestvrij staal.

Brass Brown rvs keuken werkblad.Brass Brown rvs keuken werkblad.
RVS Haze roestvrij stalen werkblad.RVS Haze roestvrij stalen werkblad.

Keukenadvies op maat

De keukenspecialisten van Bemmel & Kroon helpen u graag bij het samenstellen van uw droomkeuken. Eerst luisteren we naar uw wensen. Daarna ontwerpen we samen een keuken die volledig is afgestemd op uw leef-, kook en woonstijl. Geheel vrijblijvend en passend binnen uw gewenste budget. Hierbij heeft u een ruime keuze in RVS keukenbladen. Wij bieden deze werkbladen in verschillende afwerkingen en kleuren. Bovendien koopt u roestvrij stalen werkbladen bij ons, net als onze keukens en apparatuur, voor de laagste prijs. Maak dus gerust een afspraak voor een vrijblijvende keuken adviesgesprek. Onze keukenadviseurs zijn er speciaal voor u en willen u graag in alle rust informeren en adviseren.

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Keuken met RVS werkbladen in onze showroom.Keuken met RVS werkbladen in onze showroom.
Inductie kookplaten in onze showroom.Inductie kookplaten in onze showroom.
Klantwaardering
Kieskeurig
9,2
Qasa
9,4
Trustpilot
9,2

Aanrechtbladen in andere materialen

Naast ´RVS aanrechtbladen´ kunt u bij ons voor het werkblad van uw keuken kiezen uit vele andere materialen. Ieder materiaal heeft zijn kenmerkende eigenschappen met zijn eigen voor- en nadelen. Vergelijk het roestvrij stalen aanrechtblad dus ook met bladen in andere materialen. Kies vervolgens welk type werkblad het best bij uw stijl, wensen en budget past.

Heeft u vragen over de verschillende materialen en wilt u weten welk keukenblad het best aansluit bij uw wensen en budget?
Kom gerust langs in een van onze showrooms en stel uw vraag aan één van onze keukenadviseurs.

Kies uw Showroom