Fenix NTM keukenblad - Extreem matte aanrechtbladen voor uw keuken.

FENIX keukenblad

Het extreem matte en zijdezachte keuken werkblad.
Een FENIX keukenblad heeft een extreem mat uiterlijk. Ook voelt een Fenix aanrechtblad zijdezacht aan en blijven er geen vingerafdrukken achter op het bladoppervlak. Het gesloten oppervlak maakt dat het blad door en door watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen is. Deze werkblad eigenschappen dankt Fenix aan onderscheidende nano-technologie. Het keukenblad past hierdoor in veel verschillende keukens. Maar met name in een exclusieve, strakke of design keuken. Ontdek ons uitgebreide aanbod van Fenix keuken kleuren.

Toon alle Fenix keuken kleuren

Een Fenix keukenblad is extreem mat.

Wat is Fenix?

FENIX NTM is een innovatieve coating toplaag voor keukenbladen, fronten en meubel panelen. Deze via nanotechnologie ontwikkelde toplaag heeft zeer bijzondere eigenschappen. Zo is een Fenix aanrechtblad extreem mat en voelt het oppervlak zijdezacht aan. Ook reflecteert het geen licht en blijven er vrijwel geen vingerafdrukken achter op het aanrecht. Hierdoor is het materiaal geschikt voor vele toepassingen in interieurs en keukens. Van strak modern tot warm en intiem: Fenix is een echte kameleon.

De kern van een Fenix keukenblad bestaat uit meerdere met fenolhars doordrenkte lagen kraftpapier. Deze zijn onder hoge druk en temperatuur samengeperst tot een blad van 10 mm. Daarnaast bieden wij ook een duurzaam alternatief met een basis van Greengridz. Een Fenix keukenblad kan zowel met een gepolijste rand van 10 mm als met een haakse rand tot wel 100 mm worden afgewerkt.

Fenix keuken werkblad kleuren

Fenix NTM is leverbaar in vele prachtige kleuren. Naast de effen kleuren zwart en wit zijn de Fenix metallic kleuren echte eyecatchers in de keuken. Met een uitgesproken kleur maakt u van uw aanrechtblad een echte eye-catcher in uw keuken. Kiest u voor een rustige tint dan zal het blad moeiteloos de sfeer van de omgeving aannemen. De Fenix kleuren zijn onderverdeeld in drie collecties en prijsklassen. Deze Classic, Premium en Ultimo kleurencollecties lopen op in prijs.

Fenix Heavy Metal kleurstaal - Classic kleurencollectie
Fenix Soft Steel kleurstaal - Classic kleurencollectie
Fenix Cray Land kleurstaal - Classic kleurencollectie
Fenix Cast Iron kleurstaal - Classic kleurencollectie
Fenix Brown Sugar kleurstaal - Classic kleurencollectie
Fenix Bold Black kleurstaal - Classic kleurencollectie
Fenix Angola kleurstaal - Classic kleurencollectie
Fenix Pure Brown kleurstaal - Premium kleurencollectie
Fenix Night Blue kleurstaal - Premium kleurencollectie
Fenix Ice Cream kleurstaal - Premium kleurencollectie
Fenix Ghost White kleurstaal - Premium kleurencollectie
Fenix Forrest Green kleurstaal - Premium kleurencollectie
Fenix Beige Arizona kleurstaal - Premium kleurencollectie
Fenix Castoro Ottawa kleurstaal - Premium kleurencollectie
Fenix Alloy Champaign kleurstaal - Ultimo kleurencollectie

Eigenschappen van Fenix

Ontdek de vele voordelen van dit innovatieve en stoere keukenblad.
Fenix NTM is een revolutionair nieuw materiaal dat eindeloze mogelijkheden biedt voor uw interieur – en speciaal voor uw keuken. Het is niet alleen mooi, maar heeft ook tal van praktische voordelen. Met zijn onderscheidende toplaag vormt Fenix NTM een uniek keukenwerkblad. Niet voor niets wordt Fenix een ‘smart material’ genoemd. De belangrijkste eigenschappen van een Fenix keukenblad zijn:

 • Speciale nanotechcoating toplaag.
 • Soft touch (zijdezacht).
 • Werkblad met extreem mat oppervlak.
 • Anti-fingerprint: er blijven er geen vingerafdrukken achter.
 • Antibacterieel en dus uiterst hygiënisch.
 • Door en door watervast dankzij gesloten oppervlak.
 • Stevig en compact materiaal.
 • Kras- en slijtbestendig: kleine krasjes zijn makkelijk weg te poetsen.
 • Relatief hoge mate van vormvastheid.
 • Geschikt voor PITT cooking.
 • Eenvoudig te reinigen en onderhouden.
 • Zekere mate van zelfherstellend vermogen.
Aanrechtblad en spoelbak in de kleur Ghost WhiteAanrechtblad en spoelbak in Ghost White
Fenix keukenbladen van één van onze showroomkeukens.Fenix keukenbladen van één van onze showroomkeukens.
Fenix NTM keukenblad coating met nanotechnologie.Fenix NTM keukenblad coating met nanotechnologie.
Fenix blad in de kleur Alloy ChampaignFenix blad in de kleur Alloy Champaign
Mat zwart Fenix blad op aanrecht.

Fenix aanrechtblad schoonmaken

Een Fenix aanrechtblad is eenvoudig te reinigen en praktisch in onderhoud. Bij normale verontreiniging neemt u het werkblad slechts af met een vochtige doek. Daarna kunt u blad drogen met een schone zachte doek. Als de vlekken oud zijn raden wij een melaminespons aan. Met deze zogenaamde wonderspons zijn deze eenvoudig te verwijderen. De wonderspons gebruikt u droog. Door de wrijving wordt het vuil verwijderd.

Door dagelijks gebruik kunnen er op een Fenix keukenblad op den duur kleine krasjes ontstaan. Hiervoor gebruikt u ook een melaminesponsje. Door warmte die vrij komt door wrijving met de spons kunnen deze krasjes zelfs verdwijnen. In geval van hardnekkige vlekken kunt u FENIX NTM Cleaning Spray gebruiken. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat u het blad altijd naspoelt met veel schoon water en droogwrijft.

Aandachtpunten bij een Fenix keukenblad.

Om problemen met Fenix keukenbladen te voorkomen.
Een goed keukenblad kan tegen een stootje. Maar een werkblad is niet onverwoestbaar. Om het Fenix-aanrechtblad goed te onderhouden zijn er dus een aantal aandachtpunten. Als u hier tijdens het koken rekening mee houdt blijft uw keukenblad jarenlang mooi.

 • Gebruik altijd een snijplank. Snijd nooit rechtstreeks op het keukenblad.
 • Plaats hete voorwerpen nooit direct op het aanrechtblad. Gebruik hiervoor altijd een onderzetter.
 • Schuif zware voorwerpen zoals bierkratten en boodschappenkratjes nooit over het aanrechtblad. Dit kan onherstelbare krassen veroorzaken.
 • Het Fenix werkblad is goed bestand tegen ‘zachte‘ huishoudmiddelen. Agressieve stoffen moeten direct worden verwijderd.
 • Gebruik nooit schurende producten of agressieve reinigingsmiddelen zoals metaalreinigers, ovenreinigers of gootsteenontstoppers.
Een eilandkeuken met een Fenix aanrechtblad.Een eilandkeuken met een Fenix aanrechtblad.
Keukenblad plus achterwand in Fenix Angola uitgevoerd.Keukenblad plus achterwand in Fenix Angola uitgevoerd.
Metalic FENIX keukenblad.

Kies bewust met Greengridz

Het basismateriaal van een Fenix keukenblad bestaat uit meerdere lagen met fenolhars doordrenkte kraftpapier. Er is echter ook een duurzaam alternatief beschikbaar met een Greengridz basis. Greengridz is een nieuw basismateriaal voor keukenbladen met een duurzaam karakter. Dit innovatieve, watervaste materiaal is namelijk FSC-gecertificeerd. Bovendien laat het een kleinere ecologische voetafdruk achter. Maar het heeft wel dezelfde eigenschappen als reguliere Fenix keukenbladen. Bovendien kan Greengridz in alle Fenix kleuren worden afgewerkt. Ook Fenix keukenbladen met een Greengridz kern worden met een gepolijste rand van 10 mm of met een haakse rand tot wel 100 mm afgewerkt.

Dit bewijst dat gemak en design heel goed hand in hand kunnen gaan met milieuvriendelijkheid. En u betaalt voor Greengridz niet eens méér!

Fenix keukens

Keukens met een keukenblad én keukenfronten in Fenix.
Naast keukenbladen van Fenix zijn er ook keukenfronten van dit innovatieve materiaal. Bij een ‘Fenix keuken’ zijn zowel het keukenblad als de fronten van Fenix. Zeker de anti-fingerprint eigenschap is voor keukenkastjes een positieve eigenschap. U hoeft dat niet telkens vingerafdrukken van de keukendeurtjes te verwijderen. Bij sommige Fenix keukens is het materiaal zelfs op de achterwand doorgevoerd.

De Fenix keuken is momenteel razend populairder. Dit komt mede door de extreme matte en zijdezachte uitstraling. Daarnaast zijn Fenix keukens onderhoudsvriendelijk en zeer sterk. Bent u van plan een nieuwe keuken te kopen? Kom dan vrijblijvend langs in één van onze showrooms. Onze keukenadviseurs vertellen u graag alles over dit innovatieve materiaal. Zo komt u er eenvoudig achter of Fenix in uw ideale keukenplaatje past!

Maak een afspraak

Fenix keuken uit de next125 keukencollectie.Fenix keuken uit de next125 keukencollectie.
Showroomkeuken met Fenix NTM werkbladen.Showroomkeuken met Fenix NTM werkbladen.

Keukenadvies op maat

De keukenadviseurs van Bemmel & Kroon helpen u graag bij het samenstellen van uw droomkeuken. Eerst luisteren we naar uw wensen. Daarna ontwerpen we samen een keuken die volledig is afgestemd op uw leef-, kook en woonstijl. Geheel vrijblijvend en passend binnen uw gewenste budget. Hierbij heeft u keuze uit een enorme collectie Fenix keukenbladen én keukenfronten. Wij bieden zowel de bladen als fronten in vele kleuren en structuren. Bovendien koopt u deze werkbladen bij ons, net als onze keukens en apparatuur, voor de laagste prijs. Maak dus gerust een afspraak voor een vrijblijvende keuken adviesgesprek. Onze keukenadviseurs zijn er speciaal voor u en willen u graag in alle rust informeren en adviseren.

Ja, ik wil vrijblijvend advies

Ruime showrooms voor keukens én keukenapparatuur.Ruime showrooms voor keukens én keukenapparatuur.
Inductie kookplaten in onze showroom.Inductie kookplaten in onze showroom.
Klantwaardering
Kieskeurig
9,2
Qasa
9,4
Trustpilot
9

Aanrechtbladen in andere materialen

Naast het ´Fenix keukenbladen´ heeft u bij ons keuze uit vele andere materialen. Ieder materiaal heeft zijn kenmerkende eigenschappen met zijn eigen voor- en nadelen. Vergelijk het aanrechtblad in Fenix dus ook met bladen in andere materialen. Kies vervolgens welk type werkblad het best bij uw stijl, wensen en budget past.

Heeft u vragen over de verschillende materialen en wilt u weten welk keukenblad het best aansluit bij uw wensen en budget?
Kom gerust langs in een van onze showrooms en stel uw vraag aan één van onze keukenadviseurs.

Kies uw Showroom