Vorige
BORA keuken apparatuur
BORA logo

BORA keukenapparatuur

BORA is vooral bekend als fabrikant van innovatieve kookveldafzuigingen. Naast deze kookplaten met afzuiging gebruik BORA nu ook stoom in zijn mooiste vorm – om mee te koken. De BORA X BO stoomoven en multifunctionele laden zijn een perfecte aanvulling op de kookveldafzuigsystemen van BORA. Samen vormen ze een visueel hoogtepunt in iedere keuken.

Dankzij BORA’s innovatieve afzuigsystemen neem je voorgoed afscheid van kookdampen en -geuren. Bij BORA bevindt het afzuigsysteem zich namelijk niet boven, maar in of naast de kookplaat. Geuren en dampen worden hierdoor direct afgevoerd bij de plek waar deze tijdens het koken ontstaan. Dit in tegenstelling tot bij een afzuigkap boven een kookplaat waar etensgeuren kunnen ontsnappen om zich vervolgens door je keuken verspreiden. Ontdek deze kookveldafzuigsystemen, flexibele oven en multifunctionele laden bij Bemmel & Kroon.

Neem contact op voor meer informatie over onze prijzen of kom langs in één van onze winkels:

BORA Productgroepen

Als fabrikant van innovatieve kookplaten met afzuiging zet BORA nu ook zijn eerste stappen op de markt voor ovens. De BORA X BO stoomoven en multifunctionele laden zijn echte allrounders. Met hun professionele kenmerken en eenvoudige bediening zorgen ze voor nieuwe eenvoud tijdens het koken. Het kookveldafzuiging aanbod bestaat uit zevern innovatieve productlijnen. Hierbij biedt elke lijn – op de BORA GP4U na – meerdere producten. Zeven efficiënte oplossingen met hetzelfde principe: BORA Pure, BORA X Pure, BORA GP4U, BORA S Pure, BORA Classic 2.0 en BORA Professional 2.0 en 3.0. Zo is er voor iedereen een geschikt BORA kookplaat.

Keukenapparaten

BORA X Pure

BORA X Pure kookplaat
Ontdek de BORA X Pure

De BORA X Pure inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging heeft een extra brede kookveld van 830 mm, onderverdeeld in 4 kookzones. De bij de BORA Pure reeds toegepaste sControl-bediening beschikt over nieuwe bedieningsfuncties en is nu ook te koop in een moderne blauwwitte uitvoering. Daarnaast beschikt de BORA X Pure over een hoog afzuigvermogen en een extreem laag geluidsniveau. Iconisch aan deze specifieke serie is het instroom rooster. Geen ander merk of type heeft een rooster als deze. De BORA X Pure lijn bestaat uit twee varianten: de BORA PUXU (met recirculatiesysteem) en PUXA (met luchtafvoer).

BORA Pure

BORA Pure: Een klasse apart. Het vlaggenschip van je keuken.
Ontdek de BORA Pure

De BORA Pure kookplaten hebben een strak en minimalistisch design. De ronde afzuigmodule loopt hier mooi over in het glas van de inductiekookplaat. Voor het ronde afzuigrooster heb je de keuze uit 5 trendy kleuren: mintgroen, lichtbruin, donkerrood, oranje of blauw. Maar je kunt uiteraard ook gewoon voor zwart gaan! De onderdelen van de afzuigmodule kunnen in de vaatwasser gemakkelijk worden schoongemaakt. De nieuw ontwikkelde sControl bediening heeft een intuïtieve touch control slider. Hiermee krijg je met slechts één touch toegang tot alle belangrijke bedieningsfuncties.

BORA GP4U

BORA GP4U recirculatie inductiekookplaat
Ontdek de BORA GP4U

De BORA GP4U inductiekookplaat bestaat enkel in recirculatievorm. Dus van dit compacte kookplaat-model is geen lucht afvoer variant verkrijgbaar. Zeker bij een kookeiland is deze recirculatie afzuiging ideaal. Want een luidruchtige en zicht belemmerende afzuigkap boven je kookplaat is hiermee overbodig geworden. En de gefilterde lucht wordt aan de achterkant van je kookeiland terug de keuken in geblazen. Via het centrale bedieningspaneel worden de vier grote kookzones en de afzuiging aangestuurd. Kenmerkend voor de GP4U is het glaskeramiek dat is voorzien van een uniek ontwerp met een designprint en het matzwarte afzuigrooster.

BORA S Pure

BORA S Pure: speciaal voor kleine keukens
Ontdek de BORA S Pure

BORA S Pure is het meest compacte kookveldafzuigsysteem van BORA. Deze compacte oppervlakte-inductie kookplaat & afzuiging in één is leverbaar in 2 varianten. De Bora PURSU (voor recirculatie) en Bora PURSA (voor luchtafvoer).Met een breedte van slechts 60 cm is dit compacte en elegante kookveld perfect voor kleine keukens. De inductie kookplaat heeft vier asymmetrisch geplaatste kookzones en is hiermee compatibel met alle gangbare pannen. De afzuiging, waaronder zich het gemakkelijk vervangbare en zeer efficiënte actieve koolstoffilter bevindt, is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. De minimalistische S Pure kan worden bediend via een centraal touch-bedieningspaneel.

BORA Classic 2.0

BORA Classic 2.0: Grenzeloze vrijheid. Maximale flexibilitiet voor de individuele keuken.
Ontdek de BORA Classic 2.0

BORA classic 2.0 bestaan uit twee losse kookplaten met daartussen een afzuigmodule. Het systeem biedt door een ruime keuze aan krachtige kookvelden grenzeloze vrijheid en maximale flexibiliteit. Combineer eenvoudig verschillende domino elementen zoals een inductiekookplaat, teppanyaki, grill, of een inductie wokbrander tot jouw perfecte Bora systeem. Door de brede instroomopening worden kookdampen eenvoudig verwijderd. De automatische afzuiging wordt hierbij continu bijgesteld aan de hand van je kookgedrag op dat moment. De Intuïtieve sControl+ zorgt voor een unieke bediening door middel van licht contact om alle essentiële functies te besturen.

BORA Professional 2.0

BORA professional 2.0: Het beste van de besten. Een kookveldafzuiging die voor een keukenrevolutie zorgt.
Ontdek de BORA Professional 2.0

BORA Professional 2.0 kookveldafzuiging is modulair opgebouwd en biedt een ruime keuze aan krachtige, extra diepe kookvelden. Hierdoor is deze Professionele lijn bij uitstek geschikt voor zeer ambitieuze koks. Door hun consequente functionaliteit, krachtige kookveld opties en onbeperkte ontwerpmogelijkheden vormen ze in elke droomkeuken het middelpunt. Met het nieuwe BORA Professional 2.0 kookveld afzuigsysteem kies je voor het beste van het beste. ontdek het neusje van de zalm voor de echte keukenprofessionals onder ons. Bekijk ook de All Black edition voor een trendy look in jouw nieuwe keuken!

BORA Professional 3.0

BORA professional 3.0 kookplaat met afzuiging.
Ontdek de nieuwste BORA Professional 3.0

De nieuwe BORA Professional 3.0 biedt het absolute summum voor je keuken. Met een unieke design, uitstekende prestaties en vernieuwende bediening voldoet deze nieuwste aanwinst van BORA het aan de hoogste eisen. De bediening gebeurt via een klassieke knop met een bijzonder zuiver led display. Alle functies worden eenvoudig, makkelijk en intuïtief geactiveerd door aan de knop te draaien of op het centrale aanraakvlak te tikken.t centrale aanraakvlak te tikken. De stille motor en optimale luchtgeleiding staan garant voor frisse lucht en ongestoord kookplezier. Combineer het afzuigsysteem met een kookplaat naar keuze: inductie, gas of Tepan.

BORA X BO

BORA X BO - Stomen en bakken tot in de perfectie.
Ontdek de BORA X BO

De BORA X BO is een echt multitalent en een combinatie van een stoomoven en oven in één apparaat. Met deze stoomoven haal je professionele technologie in thuis. Een uniek kenmerk is de stoomafzuiging. Samen met de innovatieve actieve geurfilter zorgt deze afzuiging voor schone lucht en ontsnapt er geen stoom als de ovendeur wordt geopend. Andere kenmerken zijn BORA Smart Open als automatische deuropening met stoomafzuiging, het 19-inch intuïtieve touchscreen. Maar ook de innovatieve en volledig automatische reiniging en de efficiënte LED-verlichting die de BORA X BO perfect verlicht mogen niet over het hoofd worden gezien.

BORA MS140

BORA MS140 - multifunctionele frontlade 140mm
Ontdek de BORA MS140

De BORA MS140 is een multifunctionele lade waarmee je kunt opwarmen, warmhouden, ontdooien of op lage temperatuur kunt koken. Koken wordt hiermee op veel manieren nog eenvoudiger. Het apparaat kan dankzij de overzichtelijke touchscreenbalk heel eenvoudig worden bediend. De MS140 overtuigt met zijn stijlvolle ‘All Black’-design, de hoogwaardige materialen en de moeiteloze reiniging. Dankzij het individuele design van de frontpanelen past hij perfect in iedere keuken. In combinatie met de BORA X BO kunnen alle functies worden bediend via het grote display van de flexibele oven. Daarnaast sluit hij ook visueel aan op het glazen frontpaneel.

BORA MS290

BORA MS290 - multifunctionele frontlade 290mm
Ontdek de BORA MS290

De BORA MS290 multifunctionele lade is een echte allrounder. Of je nu wilt opwarmen, warmhouden, ontdooien of garen op lage temperatuur, deze 290 mm hoge lade maakt het mogelijk. Koken wordt met de MS290 nog gemakkelijker. Via een overzichtelijke touchscreenbalk is het apparaat heel eenvoudig te bedienen. Deze 290 mm hoge variant bevat naast een glazen verwarmingsplateau ook een rooster. Hierop kunnen gerechten op lage temperatuur worden verwarmd. De lade is ook ideaal voor het verwarmen van babyvoeding, het marineren van gerechten of voor gerechten die lauw geserveerd worden.

De voordelen van BORA kookveldafzuiging

Bij BORA ontwikkelen ze innovatieve ideeën die het leven gemakkelijker en rijker maken. De systemen zijn hierdoor gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te monteren en eenvoudig in onderhoud. BORA is overtuigd van haar visie “het einde van de afzuigkap”.

BORA verwijderd de geur- en vetdeeltjes rechtstreeks uit de pan.

Schone lucht

BORA verwijderd de geur- en vetdeeltjes rechtstreeks uit de pan; kookdampen en etensgeuren kunnen hierdoor niet eerst opstijgen en zich in de keuken verspreiden. De bij het bakken en braden vrijgekomen vetdeeltjes worden direct efficiënt opgevangen in het roestvrijstalen vetfilter. Je kookt hierdoor alsof je in de frisse lucht staat.

Stille motor

BORA afzuigsystemen zijn aanzienlijk stiller dan traditionele afzuigkappen. Op hoofdhoogte produceren traditionele afzuigkappen ongeveer 70 dB (A) aan geluidshinder. Bij BORA is dat compleet anders: het geluidsniveau ligt op de hoogste stand zelfs lager dan bij het bakken van een steak. Dat komt door de goed slimme technologie, met stille motoren, een perfecte ontkoppeling en de inbouw in de keukenplint.

Onbelemmerd zicht zonder een afzuigkap

Vrij, onbelemmerd zicht

BORA bevrijdt je van de beperkingen van traditionele afzuigkappen. Randen en hoeken op hoofdhoogte, met een gebogen houding tot gevolg, behoren hiermee tot het verleden. Geen damp meer die je zicht belemmert of je bril laten beslaan. Dankzij BORA kunnen koks en kokkinnen niet uit het zicht, maar kunnen ze zelf ook een bijdrage leveren aan de gezellige sfeer.

Eenvoudig te reinigen in de vaatwasser

Eenvoudig te reinigen

Het schoonmaken van traditionele afzuigkappen is duur en tijdrovend. BORA daarentegen overtuigt met een hoge gebruiksvriendelijkheid, ook op het gebied van onderhoud en reiniging. De drie bewegende onderdelen zijn heel eenvoudig zonder gereedschap te demonteren. Je kunt ze hierna gemakkelijk schoonmaken in de vaatwasser.

Het meest effectieve afzuigsysteem met een 100% cleanrate.

Uiterst effectief

Traditionele afzuigkappen zijn in verhouding tot hun lage rendement behoorlijk duur. De kookveldafzuigingen van BORA vormen een slimme en uiterst efficiënte oplossing. Het beste bewijs: een cleanrate van 100% op hoofdhoogte. Want met de slim gebruikte stromingssnelheid en innovatieve motortechnologie wordt het doel zonder omwegen bereikt.

Alleen de beste materialen zijn gebruikt.

De beste materialen

Een BORA afzuigsystemen zijn uiterst functioneel en duurzaam. Hoogwaardige materialen die een hoge functionaliteit en duurzaamheid garanderen, zijn verenigd in een compromisloos premium afzuigsysteem. De toon wordt hier gezet door zuiver roestvrij staal en glaskeramiek zonder zware metalen. Je bent verzekerd van heel veel kookplezier met BORA.

Designvrijheid voor keukenarchitecten

Designvrijheid

BORA overtuigt met volledig nieuwe mogelijkheden in keukenontwerp. Bijna alles wordt mogelijk: kokkerellen voor het venster, onder het schuine dak of op een kookeiland zonder storende afzuigkap, meer ruimte voor hangkasten in kleinere keukens, minimalisme zonder voegen … Zo bepaalt BORA de maatstaf voor een nieuwe keukenesthetiek.

Afzuiging gebeurt bij BORA direct bij het kookveld.

Toegepaste natuurkunde

Hoe mooi kan natuurkunde zijn. Bij BORA laten ze kookdampen en -geurtjes niet eerst opstijgen. Deze worden direct weggezogen waar ze ontstaan: direct bij het kookveld, recht uit de pan, kookpot, braadslee of grill. Dat is geen magie, maar gewoon toegepaste natuurkunde volgens de basisprincipes van de stromingsleer. Ze gebruiken hiervoor gewoon een dwarsstroming die groter is dan de stijgsnelheid van de kookdampen.

BORA heeft een cleanrate van 100%

Een cleanrate van 100%

Om het prestatievermogen van de verschillende afzuigsystemen objectief te kunnen vergelijken, is de cleanratemethode ontwikkeld. Met een effectief afzuigsysteem kook je alsof je in de frisse lucht staat – er wordt een cleanrate van 100% bereikt. De metingen volgens de cleanratemethode leveren het bewijs: BORA bereikt een cleanrate van 100% – een waarde waar conventionele afzuigkappen alleen maar van kunnen dromen.

De BORA kookveld afzuigsystemen

Het kookveld afzuigsysteem van BORA is een compleet systeem met garantie. De BORA systeemproducten toveren de productlijnen om tot sluitende totaalsystemen voor recirculatie- en luchtafvoeroplossingen. Door de perfect op elkaar afgestemde onderdelen ben je verzekerd van optimale prestaties en een 100% werkingsgarantie.

Luchtafvoersysteem BORA

Luchtafvoersysteem

Bij een BORA luchtafvoersysteem worden de kookdampen rechtstreeks naar buiten geleid. Dit gebeurt via de motor, het kanaalsysteem BORA Ecotube en het muurrooster BORA 3box. Kookdampen en geurtjes worden zo volledig uit de kookzone verwijderd. Ale BORA systemen werken met intelligente stromingstechniek. Hierdoor wordt er minder warme kamerlucht uit het huis geleid en aldus energie bespaard. Dit in tegenstelling tot conventionele afzuigkappen die werken met grote transportvolumes, met warmteverlies als gevolg.

Recirculatiesysteem BORA

Recirculatiesysteem

Het BORA recirculatiesysteem is de alternatieve oplossing voor de luchtafvoervariant. De kookdampen worden hierbij via de motor in het speciaal ontwikkelde recirculatiefilter ULB1, ULB3 of BAKFS (alleen Basic) geleid. De geuren van de keukenafvoerlucht worden in deze filter effectief geelimineerd. Op die manier zorgen ook de BORA recirculatiesystemen voor schone lucht in de keuken. Omdat bij recirculatiesystemen de warme lucht in het huis wordt gehouden, zijn deze ideaal voor passiefhuizen of energieneutrale woningen.

Welke BORA past bij mij?

Kook jij op een kookeiland of een keukenblok? En verwen jij je gasten met jouw familierecept of een drie sterren menu? Keukens en kookgewoonten variëren net zo veel als de mensen die erin koken. Je hebt al kunnen lezen over BORA’s productlijnen, maar vindt het nog lastig om te beslissen welke BORA nu echt bij jou past. De hieronder getoonde tabel maakt het wat makkelijker om de juiste beslissing te maken. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van de Bemmel & Kroon showrooms. Hier kan je Bora’s kookplaten met eigen ogen ervaren en de mogelijkheden met een adviseur bespreken.

X PurePureGP4US PureClassic 2.0Professional 2.0 & 3.0
OntdekOntdekOntdekOntdekOntdekOntdek
SYSTEEMTYPE
Compact toestel met geïntegreerde afzuiging en 4 kookzonesCompact toestel met geïntegreerde afzuiging en 4 kookzones
Modulair afzuigsysteem met vrij combineerbare kookveldenModulair afzuigsysteem met vrij combineerbare kookvelden
SOORT KEUKEN
Standaard keukenblok met een diepte van 60 cmStandaard keukenblok met een diepte van 60 cm
Extra diep keukenblok met een diepte van min. 70 cmExtra diep keukenblok met een diepte van min. 70 cm
Kookeiland met een diepte van min. 70 cmKookeiland met een diepte van min. 70 cm
Kastbreedte vanaf 60cmKookeiland met een diepte van min. 70 cm
WELK SOORT KOOKVELD
Inductie kookveldInductie
Straalelement kookveldStraalelement
Gas kookveldGas
Teppanyaki kookveldTepan kookveld
Wok kookveldWok
SOORT BEDIENING
Touchbediening op kookveld
BedieningsknopBedieningsknop
Verlengde garantie op BORA kookveld afzuigsystemen

Garantie op BORA kookveld afzuigsystemen

Op alle BORA producten heb je standaard 2 jaar garantie. Daarnaast biedt BORA op elk kookveldafzuigsysteem een GRATIS garantieverlenging naar 3 jaar aan. Noteer hiervoor de registratiecode die zich op een sticker op de kookveldafzuiging bevindt. Door deze op de website van BORA in te voeren is de garantieverlenging helemaal gratis! Deze garantieverlening kan op elk BORA afzuigysteem worden toegepast.

Registreer jouw BORA systeem

Bora zelf beleven? Kom langs in één van onze showroom

Zie jij het ook wel zitten om die grote afzuigkap boven je kookplaat te vervangen voor een nieuw Bora afzuigsysteem? In de showrooms van Bemmel & Kroon kan je het Bora systeem in het echt bewonderen en de mogelijkheden bespreken. Deze afzuigsystemen zijn bovendien geluidsarm, wat een flinke verbetering is ten opzichte van de lawaaierige afzuigkappen.

Inductie kookplaten in onze showroom.Inductie kookplaten in onze showroom.
Keukens en BORA apparatuur onder één dak.Keukens en BORA apparatuur onder één dak.
BORA X Pure bediening

Wat kost de BORA kookveldafzuiging?

De prijs van de BORA kookveldafzuiging en kookvelden is afhankelijk van het type kookplaat en afzuigsysteem.

  • De prijs van Pure en X Pure kookplaten ligt tussen de €2300 en €4100. Vooral de keuze voor een luchtafvoersysteem of recirculatiesysteem is hierbij bepalend.
  • Kies je voor een BORA Classic kookplaat, dan ligt de prijs tussen de €3500 en €6400. Dit prijsverschil wordt veroorzaakt door de combinatiemogelijkheden van de kookvelden. Je kunt naast het afzuigsysteem kiezen voor een combinatie van een twee-pits inductie of gaskookplaat, teppanyaki-plaat of wokbrander.
  • De BORA Professional 2.0 en 3.0 kookvelden zijn de meest luxe opties. Naast alle opties van de Classic en de Pure, is het afzuigsysteem van de Professional nog krachtiger. De prijzen liggen daarom tussen de €5600 tot €8600.

De BORA kookplaten met afzuiging zijn momenteel onderverdeeld in zeven productlijnen met ieder hun eigen producten. Hierbij kunnen de Classic 2.0 en Professional 2.0 en 3.0 systemen naar wens worden samengesteld. Zo kun je een kookplaat met afzuiging samenstellen die volledig is afgestemd op jouw kookgedrag. Afhankelijk van de mogelijkheden in je woning kun je vervolgens kiezen voor een luchtafvoer of een recirculatiesysteem. Al deze factoren zijn zoals eerder vermeld van invloed op de prijs.

Klantwaardering
Trustpilot
9,2
Qasa
9,4
Kieskeurig
9,2

Advies in showroom

Het BORA kookveldafzuigsystemen aanbod bestaat uit zeven innovatieve productlijnen. Hierbij is elke lijn, op de Bora GP4U na, onderverdeeld in meerdere producten. Zeven efficiënte oplossingen met hetzelfde principe: BORA X Pure, BORA Pure, BORA GP4U, BORA S Pure, BORA Classic 2.0, BORA Professional 2.0 en BORA Professional 3.0. Zo is er voor iedereen een geschikt kookveld afzuigsysteem.

De BORA X BO stoomoven en multifunctionele laden zijn hier een perfecte aanvulling op. Samen vormen ze een visueel hoogtepunt in iedere keuken.

Heb je een vraag over deze BORA apparatuur en wil je deze in één van onze winkels bekijken, neem dan contact op of kom lang bij één van onze winkels. Uiteraard kun je jouw vraag over deze professionele kookplaten met geïntegreerde afzuiging, stoomoven of lade ook telefonisch stellen via onze klantenservice (070 – 301 34 64).

BORA Customer Care Center
Innstrasse 1
6342 Niederndorf (Oostenrijk)
Service aanvragen
B&K Den Haag
Neckar 24
Industrieterrein Forepark
Winkel informatie
B&K Zoeterwoude
Hoge Rijndijk 269
Rijneke Boulevard
Winkel informatie
Cruquius
Cruquiusplein 50Cruquiusplaza
Vrijdag koopavond
Routebeschrijving
Den Haag
Neckar 24Industrieterrein Forepark
Donderdag koopavond
Routebeschrijving
Zoeterwoude
Hoge Rijndijk 269Rijneke Boulevard
Donderdag koopavond
Routebeschrijving
Copyright © 2002 - 2023 - Bemmel & Kroon
Volg ons op:
iDealBancontactCreditcardCreditcardPinnen bij afleveringVooruitbetalen per bankThuiswinkel WaarborgCBW Erkend