BORA logo

BORA kookveldafzuigingen en kookvelden

BORA is efficiënt, innovatief & stijlvol en maakt de afzuigkap overbodig. Ontdek de BORA kookveldafzuiging en kookvelden bij Bemmel & Kroon.

Dankzij de innovatieve afzuigsystemen van BORA neem je voorgoed afscheid van kookdampen en -geuren. Bij BORA bevindt het afzuigsysteem zich namelijk niet boven, maar in of naast de kookplaat. Geuren en dampen worden hierdoor direct afgevoerd bij de plek waar deze tijdens het koken ontstaan. Dit in tegenstelling tot bij een afzuigkap boven een kookplaat waar etensgeuren kunnen ontsnappen om zich vervolgens door je keuken verspreiden. BORA afzuigsystemen geven koken een nieuwe betekenis.

BORA Productoverzicht

Met de nieuwe BORA Pure kookveldafzuiging bestaat het assortiment van BORA nu uit vier innovatieve productlijnen, elk met meerdere producten. Vier efficiënte oplossingen met hetzelfde principe: BORA Basic, BORA Pure, BORA Classic en BORA Professional. Zo is er voor iedereen een geschikt kookveld afzuigsysteem.

BORA Basic

BORA Basic: Kookveld en kookveldafzuiging in één. Een compact design voor elke keuken.

BORA basic is het instapmodel en daarmee ook de goedkoopste optie. Deze productlijn bestaat uit compacte inductie kookvelden met een ingebouwde kookveldafzuiging. Deze kookveldafzuiging is in verschillende varianten leverbaar. Daarnaast kun je – afhankelijk van de mogelijkheden in je woning – kiezen voor een luchtafvoer of een recirculatiesysteem. Heb je een keuken met een kookeiland dan is het recirculatiesysteem ideaal. BORA basic kookvelden hebben een compact formaat met vier kookzones en een ingebouwde afzuiging. Je kunt hierbij kiezen uit een formaat van 515 x 760 mm of 515 x 830 mm.

BORA Pure

BORA Pure: Een plasse apart. Het vlaggenschip van je keuken.

De in 2019 geïntroduceerde BORA Pure kookplaten hebben een strak en minimalistisch design. De ronde afzuigmodule loopt hier mooi over in het glas van de inductiekookplaat. Voor het ronde afzuigrooster heb je de keuze uit 5 trendy kleuren: mintgroen, lichtbruin, donkerrood, oranje of blauw. Maar je kunt uiteraard ook gewoon voor zwart gaan! De onderdelen van de afzuigmodule kunnen in de vaatwasser gemakkelijk worden schoongemaakt. De nieuw ontwikkelde sControl bediening heeft een intuïtieve touch control slider. Hiermee krijg je met slechts één touch toegang tot alle belangrijke bedieningsfuncties.

BORA Classic 2.0

BORA Classic 2.0: Grenzeloze vrijheid. Maximale flexibilitiet voor de individuele keuken.

BORA classic 2.0 bestaan uit twee losse kookplaten met daartussen een afzuigmodule. Het systeem biedt door een ruime keuze aan krachtige kookvelden grenzeloze vrijheid en maximale flexibiliteit. Combineer eenvoudig verschillende domino elementen zoals een inductiekookplaat, teppanyaki, grill, of een inductie wokbrander tot jouw perfecte Bora systeem. Door de brede instroomopening worden kookdampen eenvoudig verwijderd. De automatische afzuiging wordt hierbij continu bijgesteld aan de hand van je kookgedrag op dat moment. De Intuïtieve sControl+ zorgt voor een unieke bediening door middel van licht contact om alle essentiële functies te besturen.

BORA Professional 2.0

BORA professional 2.0: Het beste van de besten. Een kookveldafzuiging die voor een keukenrevolutie zorgt.

BORA Professional 2.0 is bij uitstek de keuze voor zeer ambitieuze koks. De modulaire extra diepe kookvelden – van 540 x 370 mm – én het eigentijdse design zorgen voor eindeloze flexibiliteit. Doordat de kookvelden en de kookveldafzuiging met elkaar communiceren wordt maximale gebruiksgemak verkregen. Via de aan de voorkant geïntegreerde slimme bedieningsknoppen is het een eitje om de verschillende functieprogramma’s of temperatuur te regelen. Consequente functionaliteit, een enorme keuze aan krachtige kookvelden en onbeperkte ontwerpmogelijkheden voor de meest speciale droomkeukens.

De voordelen van BORA kookveldafzuiging

Bij BORA ontwikkelen ze innovatieve ideeën die het leven gemakkelijker en rijker maken. De systemen zijn hierdoor gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te monteren en eenvoudig in onderhoud. BORA is overtuigd van haar visie “het einde van de afzuigkap”.

BORA gebruikt toegepaste natuurkunde volgens de basisprincipes van de stromingsleer.

Toegepaste natuurkunde

Hoe mooi kan natuurkunde zijn. Bij BORA laten ze kookdampen en -geurtjes niet eerst opstijgen. Deze worden direct weggezogen waar ze ontstaan: direct bij het kookveld, recht uit de pan, kookpot, braadslee of grill. Dat is geen magie, maar gewoon toegepaste natuurkunde volgens de basisprincipes van de stromingsleer. Ze gebruiken hiervoor gewoon een dwarsstroming die groter is dan de stijgsnelheid van de kookdampen.

BORA bereikt een cleanrate van 100% – een waarde waar conventionele afzuigkappen alleen maar van kunnen dromen.

Een cleanrate van 100%

Om het prestatievermogen van de verschillende afzuigsystemen objectief te kunnen vergelijken, is de cleanratemethode ontwikkeld. Met een effectief afzuigsysteem kook je alsof je in de frisse lucht staat – er wordt een cleanrate van 100% bereikt. De metingen volgens de cleanratemethode leveren het bewijs: BORA bereikt een cleanrate van 100% – een waarde waar conventionele afzuigkappen alleen maar van kunnen dromen.

Het BORA kookveld afzuigsysteem

Het kookveld afzuigsysteem van BORA is een compleet systeem met garantie.
De BORA systeemproducten toveren de productlijnen om tot sluitende totaalsystemen voor recirculatie- en luchtafvoeroplossingen. Door de perfect op elkaar afgestemde onderdelen ben je verzekerd van optimale prestaties en een 100% werkingsgarantie.

Het kookveld afzuigsysteem van BORA is een compleet systeem met garantie.

Welke BORA past bij mij?

Kook jij op een kookeiland of een keukenblok? En verwen jij je gasten met jouw familierecept of een drie sterren menu? Keukens en kookgewoonten variëren net zo veel als de mensen die erin koken. Je hebt al kunnen lezen over BORA’s productlijnen, maar vindt het nog lastig om te beslissen welke BORA nu echt bij jou past. De hieronder getoonde tabel maakt het wat makkelijker om de juiste beslissing te maken. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van de Bemmel & Kroon showrooms. Hier kan je Bora’s kookplaten met afzuiging met eigen ogen ervaren en de mogelijkheden met een adviseur bespreken.

Basic
Ontdek
Pure
Ontdek
Classic 2.0
Ontdek
Professional 2.0
Ontdek
SYSTEEMTYPE
Compact toestel met geïntegreerde afzuiging en 4 kookzonesCompact toestel met geïntegreerde afzuiging en 4 kookzones × ×
Modulair afzuigsysteem met vrij combineerbare kookveldenModulair afzuigsysteem met vrij combineerbare kookvelden × ×
SOORT KEUKEN
Standaard keukenblok met een diepte van 60 cmStandaard keukenblok met een diepte van 60 cm ×
Extra diep keukenblok met een diepte van min. 70 cmExtra diep keukenblok met een diepte van min. 70 cm
Kookeiland met een diepte van min. 70 cmKookeiland met een diepte van min. 70 cm
WELK SOORT KOOKVELD
Inductie kookveldInductie
Straalelement kookveldStraalelement ×
Gas kookveldGas × × ×
Teppanyaki kookveldTepan kookveld × ×
Wok kookveldWok
SOORT BEDIENING
Touchbediening op kookveld ×
BedieningsknopBedieningsknop × × ×

Bora zelf beleven? Kom langs in één van onze showroom

Zie jij het ook wel zitten om die grote afzuigkap boven je kookplaat te vervangen voor een nieuw Bora afzuigsysteem? In de showrooms van Bemmel & Kroon kan je het Bora systeem in het echt bewonderen en de mogelijkheden bespreken. Deze afzuigsystemen zijn bovendien geluidsarm, wat een flinke verbetering is ten opzichte van de lawaaierige afzuigkappen.

Bora zelf beleven één van onze showroom van Bemmel & Kroon
Kom onze showroom keukens en het BORA systeem live bekijken

Garantie op BORA kookveld afzuigsystemen

Op alle BORA producten heb je standaard 2 jaar garantie. Daarnaast biedt BORA op elk kookveldafzuigsysteem een GRATIS garantieverlenging naar 3 jaar aan. Noteer hiervoor de registratiecode die zich op een sticker op de kookveldafzuiging bevindt. Door deze op de website van BORA in te voeren is de garantieverlenging helemaal gratis! Deze garantieverlening kan op elk BORA afzuigysteem worden toegepast.

Registreer jouw BORA-systeem voor een verlengde garantie van 3 jaar.

Videos

Met de nieuwe BORA Pure kookveldafzuiging bestaat het assortiment van BORA nu uit vier innovatieve productlijnen, elk met meerdere producten. Vier efficiënte oplossingen met hetzelfde principe: BORA Basic, BORA Pure, BORA Classic en BORA Professional. Zo is er voor iedereen een geschikt kookveld afzuigsysteem.

BORA Basic

BORA Pure

BORA Classic 2.0

BORA Professional 2.0

Wat kost een BORA kookplaat met afzuiging?

Zoals hierboven staat beschreven heeft BORA vier productlijnen met ieder hun eigen producten. Daarnaast kunnen de Classic 2.0 en Professional 2.0 systemen naar wens worden samengesteld. Afhankelijk van de mogelijkheden in je woning kun je vervolgens kiezen voor een luchtafvoer of een recirculatiesysteem. Al deze factoren zijn van invloed op de prijs.

Prijzen vergelijken… Dat doen wij elke dag voor jou!

In onze showrooms wordt gebruik gemaakt van elektronische prijslabels die automatisch worden aangepast naar de laagste prijs. Je betaalt hierdoor bij Bemmel & Kroon voor deze innovatieve, nieuwe afzuigsystemen dus altijd de laagste prijs.
Onze slogan is niet voor niets ‘Let op voordeliger bestaat niet!’.

Laagste prijs garantie