BORA keuken apparatuur

BORA keuken apparatuur

BORA is vooral bekend als fabrikant van innovatieve kookveldafzuigsystemen. Maar naast deze kookplaten met afzuiging biedt BORA tegenwoordig ook stoom- en baksystemen, verlichting en koel- en vriessystemen. Zo zijn er nu naast de BORA kookplaten ook de X BO stoomoven, Cool koelkasten, Cool Combi koel-vriescombinaties en de Freeze vriezer BORA. Samen met het QVac vacumeerapparaat, de multifunctionele laden en de BORA grillplaat vormen deze keukenapparaten een visueel hoogtepunt in iedere keuken. Dankzij deze buitengewone producten voor buitengewone ervaringen brengt BORA een revolutie teweeg in de moderne leefkeuken.

BORA Productgroepen

BORA heeft de manier waarop we over keukenontwerp denken getransformeerd. Met een reeks van kookveldafzuigsystemen, koel- en vriesapparatuur, ovens, warmhoudlade, verlichting en accessoires biedt BORA een combinatie van functionaliteit en stijl die ongeëvenaard is in de keukenindustrie. Het kookveldafzuiging aanbod bestaat uit acht innovatieve productlijnen. Hierbij biedt elke lijn – op de BORA GP4U na – meerdere producten. Acht efficiënte oplossingen met hetzelfde principe: BORA Pure, BORA M Pure, BORA X Pure, BORA GP4U, BORA S Pure, BORA Basis, BORA Classic 2.0 en BORA Professional 3.0. Zo is er voor iedereen een geschikt BORA kookplaat.

BORA kookveldafzuigsystemen

Dankzij BORA’s innovatieve kookveldafzuigsystemen neem je voorgoed afscheid van kookdampen en -geuren. Bij BORA bevindt het afzuigsysteem zich namelijk niet boven, maar in of naast de kookplaat. Geuren en dampen worden hierdoor direct afgevoerd bij de plek waar deze tijdens het koken ontstaan. Dit in tegenstelling tot bij een afzuigkap boven een kookplaat waar etensgeuren kunnen ontsnappen om zich vervolgens door je keuken verspreiden. Wil je weten welke inductie kookplaat met afzuiging het beste bij jou past? Gebruik dan onze BORA keuzenhulp en kijk welke kookplaat het beste past bij jouw kookgedrag en keukenopstelling.

BORA M Pure

BORA M Pure: een combinatie van oppervlakte-inductie en zone-inductie.
Ontdek de nieuwe BORA M Pure

BORA M Pure is het NIEUWSTE en meest flexibele kookveldafzuigsysteem van BORA. Zo beschikt deze kookplaat aan de rechterkant over twee oppervlakte-inductiekookzones. Deze zijn eenvoudig te combineren tot één groot kookveld, ideaal voor grote pannen. Aan de linkerkant bevinden zich twee afzonderlijke kookzones met zone-inductie, perfect voor kleinere pannen.  Hierdoor is de M Pure geschikt voor kookgerei van alle maten en vormen. De BORA M Pure lijn bestaat uit twee varianten: de BORA PURMU (met recirculatiesysteem) en PURMA (met luchtafvoer).

BORA X Pure

BORA X Pure kookplaat
Ontdek de BORA X Pure

De BORA X Pure inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging heeft een extra brede kookveld van 830 mm, onderverdeeld in 4 kookzones. De bij de BORA Pure reeds toegepaste sControl-bediening beschikt over nieuwe bedieningsfuncties en is nu ook te koop in een moderne blauwwitte uitvoering. Daarnaast beschikt de BORA X Pure over een hoog afzuigvermogen en een extreem laag geluidsniveau. Iconisch aan deze specifieke serie is het instroom rooster. Geen ander merk of type heeft een rooster als deze. De BORA X Pure lijn bestaat uit twee varianten: de BORA PUXU (met recirculatiesysteem) en PUXA (met luchtafvoer).

BORA Pure

BORA Pure: Een klasse apart. Het vlaggenschip van je keuken.
Ontdek de BORA Pure

BORA Pure kookplaten hebben een strak en minimalistisch design. De ronde afzuigmodule loopt hier mooi over in het glas van de inductiekookplaat. Voor het ronde afzuigrooster heb je de keuze uit 5 trendy kleuren: mintgroen, lichtbruin, donkerrood, oranje of blauw. Maar je kunt uiteraard ook gewoon voor zwart gaan! De onderdelen van de afzuigmodule kunnen in de vaatwasser gemakkelijk worden schoongemaakt. De nieuw ontwikkelde sControl bediening heeft een intuïtieve touch control slider. Hiermee krijg je met slechts één touch toegang tot alle belangrijke bedieningsfuncties.

BORA GP4U

BORA GP4U recirculatie inductiekookplaat
Ontdek de BORA GP4U

De BORA GP4U inductiekookplaat bestaat enkel in recirculatievorm. Dus van dit compacte kookplaat-model is geen lucht afvoer variant verkrijgbaar. Zeker bij een kookeiland is deze recirculatie afzuiging ideaal. Want een luidruchtige en zicht belemmerende afzuigkap boven je kookplaat is hiermee overbodig geworden. En de gefilterde lucht wordt aan de achterkant van je kookeiland terug de keuken in geblazen. Via het centrale bedieningspaneel worden de vier grote kookzones en de afzuiging aangestuurd. Kenmerkend voor de GP4U is het glaskeramiek dat is voorzien van een uniek ontwerp met een designprint en het matzwarte afzuigrooster.

BORA S Pure

BORA S Pure: speciaal voor kleine keukens
Ontdek de BORA S Pure

BORA S Pure is het meest compacte kookveldafzuigsysteem van BORA. Deze compacte oppervlakte-inductie kookplaat & afzuiging in één is leverbaar in 2 varianten. De Bora PURSU (voor recirculatie) en Bora PURSA (voor luchtafvoer).Met een breedte van slechts 60 cm is dit compacte en elegante kookveld perfect voor kleine keukens. De inductie kookplaat heeft vier asymmetrisch geplaatste kookzones en is hiermee compatibel met alle gangbare pannen. De afzuiging, waaronder zich het gemakkelijk vervangbare en zeer efficiënte actieve koolstoffilter bevindt, is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. De minimalistische S Pure kan worden bediend via een centraal touch-bedieningspaneel.

BORA Basic

BORA Basic: meer dan standaard.
Ontdek de BORA Basic

De Basic is het kookveldafzuigsysteem van BORA met kookvelden met een straalelement en effectieve afzuiging. Deze keramische kookplaat met ingebouwde afzuiging is leverbaar in 2 varianten. Zo zijn er de Bora BHU (voor recirculatie) en Bora BHA (voor luchtafvoer). Met zijn compacte afmetingen en geïntegreerde afzuiging is het de perfecte keuze voor moderne keukens. Dankzij de uiterst stille motor en optimale luchtgeleiding geniet je van stilte en comfort tijdens het koken. En met de extra grote kookzones kun je meerdere gerechten tegelijk bereiden, terwijl de kinderbeveiliging zorgt voor een veilige kookomgeving. Ontdek het Basic effect en verhoog de efficiëntie en het plezier in jouw keuken.

BORA Classic 2.0

BORA Classic 2.0: Grenzeloze vrijheid. Maximale flexibilitiet voor de individuele keuken.
Ontdek de BORA Classic 2.0

BORA classic 2.0 bestaan uit twee losse kookplaten met daartussen een afzuigmodule. Het systeem biedt door een ruime keuze aan krachtige kookvelden grenzeloze vrijheid en maximale flexibiliteit. Combineer eenvoudig verschillende domino elementen zoals een inductiekookplaat, teppanyaki, grill, of een inductie wokbrander tot jouw perfecte Bora systeem. Door de brede instroomopening worden kookdampen eenvoudig verwijderd. De automatische afzuiging wordt hierbij continu bijgesteld aan de hand van je kookgedrag op dat moment. De Intuïtieve sControl+ zorgt voor een unieke bediening door middel van licht contact om alle essentiële functies te besturen.

BORA Professional 3.0

BORA professional 3.0 kookplaat met afzuiging.
Ontdek de nieuwste BORA Professional 3.0

De nieuwe BORA Professional 3.0 biedt het absolute summum voor je keuken. Met een unieke design, uitstekende prestaties en vernieuwende bediening voldoet deze nieuwste aanwinst van BORA het aan de hoogste eisen. De bediening gebeurt via een klassieke knop met een bijzonder zuiver led display. Alle functies worden eenvoudig, makkelijk en intuïtief geactiveerd door aan de knop te draaien of op het centrale aanraakvlak te tikken.t centrale aanraakvlak te tikken. De stille motor en optimale luchtgeleiding staan garant voor frisse lucht en ongestoord kookplezier. Combineer het afzuigsysteem met een kookplaat naar keuze: inductie, gas of Tepan.

BORA stoom- en baksystemen

De stoom- en baksystemen van BORA zijn echte allrounders. Met hun professionele kenmerken en eenvoudige bediening zorgen de BORA X BO stoomoven en multifunctionele laden voor nieuwe eenvoud tijdens het koken. Zo kun je met de 14 centimeter en 29 centimeter hoge multifunctionele lades opwarmen, warmhouden, ontdooien of op lage temperatuur koken (slow cooking). En in combinatie met de BORA X BO kunnen alle functies zelfs worden bediend via het grote display van deze flexibele oven. Daarnaast sluit hij ook visueel aan op het glazen frontpaneel.

BORA X BO

BORA X BO - Stomen en bakken tot in de perfectie.
Ontdek de BORA X BO

De BORA X BO is een echt multitalent en een combinatie van een stoomoven en oven in één apparaat. Met deze stoomoven haal je professionele technologie in thuis. Een uniek kenmerk is de stoomafzuiging. Samen met de innovatieve actieve geurfilter zorgt deze afzuiging voor schone lucht en ontsnapt er geen stoom als de ovendeur wordt geopend. Andere kenmerken zijn BORA Smart Open als automatische deuropening met stoomafzuiging, het 19-inch intuïtieve touchscreen. Maar ook de innovatieve en volledig automatische reiniging en de efficiënte LED-verlichting die de BORA X BO perfect verlicht mogen niet over het hoofd worden gezien.

BORA multifunctionele lades

BORA frontlade - verwarmen van gerechten, servies en meer.
Ontdek BORA's multifunctionele frontlades

De BORA multifunctionele lade kan alles wat je voor het verwarmen van gerechten en servies nodig hebt – en nog meer. Het apparaat kan dankzij de overzichtelijke touchscreenbalk heel eenvoudig worden bediend. En dankzij de handige vooraf geconfigureerde instellingen is regenereren, warmhouden en ontdooien kinderspel. Zelfs garen bij hele lage temperaturen is mogelijk. Gecombineerd met een flexibele BORA X BO oven en zijn talloze instelmogelijkheden zijn er nog meer functies mogelijk. Daarbij overtuigt de multifunctionele lade met zijn stijlvolle ‘All Black’-design, de hoogwaardige materialen en de moeiteloze reiniging. Gewoon geniaal!

BORA’s koel- en vriessystemen

De koel- en vriessystemen van BORA vertegenwoordigen een nieuwe standaard in voedselbehoud en keukenontwerp. Deze systemen zijn ontworpen om jou ingrediënten effectief te koelen en netjes op te bergen. Hierdoor vormen ze een essentieel onderdeel van de hedendaagse leefkeuken. BORA’s ergonomische design koel- en vriesapparatuur staat voor slimme voedselkoeling. Met deze koel- en vriessystemen ben je, door speciale zones die zorgen voor langdurige versheid, verzekerd van de optimale temperatuur voor al jouw voedingsmiddelen.

BORA COOL

De BORA Cool koeler zonder vriesvak.
Ontdek de BORA koelkasten

De BORA COOL koelkasten hebben een optimaal voorgeprogrammeerd bewaarklimaat dat aan verschillende eisen voldoet. Hierbij zijn de nuttige accessoires een perfecte aanvulling en heb je de keuze uit een variant met of zonder 4-sterren-vriesvak.

BORA COOL COMBI

BORA COOL COMBI inbouw koel-vriescombinatie
Ontdek de BORA koel-vriescombinaties

De COOL COMBI koel-vriescombinaties van BORA houden je voedsel langer vers. Dit doen ze met twee aparte koelcircuits die uitdrogen en geuroverdracht tussen koel- en vriesgedeelte voorkomen. Kies jouw favoriet met of zonder wateraansluiting voor ijsblokjes.

BORA FREEZE

BORA Freeze vriezer vrieskast
Ontdek BORA vriezers

In de BORA FREEZE vriezers bewaar je jouw voedsel ijskoud zonder lastige ijsvorming. Want dankzij No Frost-technologie in het vriesvak gebeurt invriezen zonder ongewenste ijsvorming. Geniet van de voordelen van unieke uitschuifbare plateaus en een geïntegreerde wateraansluiting voor ijsklontjes.

BORA verlichting

BORA verlichting combineert functionaliteit met esthetiek om de perfecte sfeer in je keuken te creëren. Of je nu van een gezellige maaltijd geniet of je concentreert op het koken, BORA biedt verlichtingsoplossingen die zich naadloos aanpassen aan je behoeften. Met intuïtieve bedieningdimbaarheid en tijdloos design, zorgt BORA ervoor dat jouw keuken niet alleen prachtig verlicht is, maar ook een plek wordt waar je je echt thuis voelt. Ontdek de veelzijdigheid van BORA’s verlichting en hoe deze jouw kookervaring kan transformeren.

BORA HORIZON

BORA HORIZON: horizontale hanglampen voor werklicht én sfeerverlichting.
Ontdek de BORA Horizon hanglampen

De lineaire hanglamp BORA Horizon is zowel geschikt voor werklicht als voor sfeerlicht. Zo geniet je niet alleen van helder werklicht boven het kookveld en het keukenblad, maar ook van indirecte sfeerverlichting boven de eettafel. Hiervoor kan de lichttemperatuur op vijf niveaus worden ingesteld. Met BORA geniet je in elke kooksituatie van een aangename sfeer.

BORA STARS

BORA STARS: het variabele verticale verlichtingssysteem.
Ontdek de BORA Stars hanglampen

Met het variabele systeem van BORA Stars kan elke woonruimte individueel worden vormgegeven. De verticale hanglamp BORA Stars is verkrijgbaar als enkele lichtbuis in een opbouw- of inbouwvariant, of met drie lichtbuizen die lineair of circulaire gerangschikt zijn. Ook de BORA Stars kan traploos worden gedimd met een draai- of lichtschakelaar.

De voordelen van BORA kookveldafzuiging

Bij BORA ontwikkelen ze innovatieve ideeën die het leven gemakkelijker en rijker maken. De systemen zijn hierdoor gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te monteren en eenvoudig in onderhoud. BORA is overtuigd van haar visie “het einde van de afzuigkap”.

Afzuiging gebeurt bij BORA direct bij het kookveld.

Toegepaste natuurkunde

Hoe mooi kan natuurkunde zijn. Bij BORA laten ze kookdampen en -geurtjes niet eerst opstijgen. Deze worden direct weggezogen waar ze ontstaan: direct bij het kookveld, recht uit de pan, kookpot, braadslee of grill. Dat is geen magie, maar gewoon toegepaste natuurkunde volgens de basisprincipes van de stromingsleer. Ze gebruiken hiervoor gewoon een dwarsstroming die groter is dan de stijgsnelheid van de kookdampen.

BORA heeft een cleanrate van 100%

Een cleanrate van 100%

Om het prestatievermogen van de verschillende afzuigsystemen objectief te kunnen vergelijken, is de cleanratemethode ontwikkeld. Met een effectief afzuigsysteem kook je alsof je in de frisse lucht staat – er wordt een cleanrate van 100% bereikt. De metingen volgens de cleanratemethode leveren het bewijs: BORA bereikt een cleanrate van 100% – een waarde waar conventionele afzuigkappen alleen maar van kunnen dromen.

De BORA kookveld afzuigsystemen

Het kookveld afzuigsysteem van BORA is een compleet systeem met garantie. De BORA systeemproducten toveren de productlijnen om tot sluitende totaalsystemen voor recirculatie- en luchtafvoeroplossingen. Door de perfect op elkaar afgestemde onderdelen ben je verzekerd van optimale prestaties en een 100% werkingsgarantie.

Luchtafvoersysteem BORA

Luchtafvoersysteem

Bij een BORA luchtafvoersysteem worden de kookdampen rechtstreeks naar buiten geleid. Dit gebeurt via de motor, het kanaalsysteem BORA Ecotube en het muurrooster BORA 3box. Kookdampen en geurtjes worden zo volledig uit de kookzone verwijderd. Ale BORA systemen werken met intelligente stromingstechniek. Hierdoor wordt er minder warme kamerlucht uit het huis geleid en aldus energie bespaard. Dit in tegenstelling tot conventionele afzuigkappen die werken met grote transportvolumes, met warmteverlies als gevolg.

Recirculatiesysteem BORA

Recirculatiesysteem

Het BORA recirculatiesysteem is de alternatieve oplossing voor de luchtafvoervariant. De kookdampen worden hierbij via de motor in het speciaal ontwikkelde recirculatiefilter ULB1, ULB3 of BAKFS (alleen Basic) geleid. De geuren van de keukenafvoerlucht worden in deze filter effectief geelimineerd. Op die manier zorgen ook de BORA recirculatiesystemen voor schone lucht in de keuken. Omdat bij recirculatiesystemen de warme lucht in het huis wordt gehouden, zijn deze ideaal voor passiefhuizen of energieneutrale woningen.

Welke BORA past bij mij?

Kook jij op een kookeiland of een keukenblok? En verwen jij je gasten met jouw familierecept of een drie sterren menu? Keukens en kookgewoonten variëren net zo veel als de mensen die erin koken. Je hebt al kunnen lezen over BORA’s productlijnen, maar vindt het nog lastig om te beslissen welke BORA nu echt bij jou past. De hieronder getoonde tabel maakt het wat makkelijker om de juiste beslissing te maken. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van de Bemmel & Kroon showrooms. Hier kan je Bora’s kookplaten met eigen ogen ervaren en de mogelijkheden met een adviseur bespreken.

X PureM PurePureGP4US PureBasicClassic 2.0Professional 3.0
OntdekOntdekOntdekOntdekOntdekOntdekOntdekOntdek
SYSTEEMTYPE
Compact toestel met geïntegreerde afzuiging en 4 kookzones
Modulair afzuigsysteem met vrij combineerbare kookvelden
SOORT KEUKEN
Standaard keukenblok met een diepte van 60 cm
Extra diep keukenblok met een diepte van min. 70 cm
Kookeiland met een diepte van min. 70 cm
Kookeiland met een diepte van min. 70 cm
WELK SOORT KOOKVELD
Inductie
Straalelement
Gas
Tepan kookveld
Wok
SOORT BEDIENING
Touchbediening op kookveld
Bedieningsknop
Verlengde garantie op BORA kookveld afzuigsystemen

Garantie op BORA kookveld afzuigsystemen

Op alle BORA producten heb je standaard 2 jaar garantie. Daarnaast biedt BORA op elk kookveldafzuigsysteem een GRATIS garantieverlenging naar 3 jaar aan. Noteer hiervoor de registratiecode die zich op een sticker op de kookveldafzuiging bevindt. Door deze op de website van BORA in te voeren is de garantieverlenging helemaal gratis! Deze garantieverlening kan op elk BORA afzuigysteem worden toegepast.

Registreer jouw BORA systeem

Bora zelf beleven? Kom langs in één van onze showroom

Zie jij het ook wel zitten om die grote afzuigkap boven je kookplaat te vervangen voor een nieuw Bora afzuigsysteem? In de showrooms van Bemmel & Kroon kan je het Bora systeem in het echt bewonderen en de mogelijkheden bespreken. Deze afzuigsystemen zijn bovendien geluidsarm, wat een flinke verbetering is ten opzichte van de lawaaierige afzuigkappen.

Inductie kookplaten in onze showroom.Inductie kookplaten in onze showroom.
Keukens en BORA apparatuur onder één dak.Keukens en BORA apparatuur onder één dak.
BORA X Pure bediening

Wat kost de BORA kookveldafzuiging?

De prijs van de BORA kookveldafzuiging en kookvelden is afhankelijk van het type kookplaat en afzuigsysteem.

  • De prijs van Pure en X Pure kookplaten ligt tussen de €2300 en €4100. Vooral de keuze voor een luchtafvoersysteem of recirculatiesysteem is hierbij bepalend.
  • Kies je voor een BORA Classic kookplaat, dan ligt de prijs tussen de €3500 en €6400. Dit prijsverschil wordt veroorzaakt door de combinatiemogelijkheden van de kookvelden. Je kunt naast het afzuigsysteem kiezen voor een combinatie van een twee-pits inductie of gaskookplaat, teppanyaki-plaat of wokbrander.
  • De BORA Professional 2.0 en 3.0 kookvelden zijn de meest luxe opties. Naast alle opties van de Classic en de Pure, is het afzuigsysteem van de Professional nog krachtiger. De prijzen liggen daarom tussen de €5600 tot €8600.

De BORA kookplaten met afzuiging zijn momenteel onderverdeeld in acht productlijnen met ieder hun eigen producten. Hierbij kunnen de Classic 2.0 en Professional 2.0 en 3.0 systemen naar wens worden samengesteld. Zo kun je een kookplaat met afzuiging samenstellen die volledig is afgestemd op jouw kookgedrag. Afhankelijk van de mogelijkheden in je woning kun je vervolgens kiezen voor een luchtafvoer of een recirculatiesysteem. Al deze factoren zijn zoals eerder vermeld van invloed op de prijs.

Klantwaardering
Kieskeurig
9,2
Qasa
9,4
Trustpilot
9

Advies in showroom

Het BORA kookveldafzuigsystemen aanbod bestaat uit zeven innovatieve productlijnen. Hierbij is elke lijn, op de Bora GP4U na, onderverdeeld in meerdere producten. Zeven efficiënte oplossingen met hetzelfde principe: BORA X PureBORA Basic, BORA Classic 2.0 en BORA Professional 3.0. Zo is er voor iedereen een geschikt kookveld afzuigsysteem.

De BORA X BO stoomoven en multifunctionele laden zijn hier een perfecte aanvulling op. Samen vormen ze een visueel hoogtepunt in iedere keuken.

Heb je een vraag over deze BORA apparatuur en wil je deze in één van onze winkels bekijken, neem dan contact op of kom lang bij één van onze winkels. Uiteraard kun je jouw vraag over deze professionele kookplaten met geïntegreerde afzuiging, stoomoven of lade ook telefonisch stellen via onze klantenservice (070 – 301 34 64).