BORA X-BO oven
BORA logo

BORA X BO

XBO: Stomen en bakken tot in de perfectie

De BORA X BO is een echt multitalent. Een combinatie van een afzuiging, stoomoven en oven met geïntegreerde reinigingsfuncties in één. Het is de eerste stoomoven met professionele technologie voor thuis. Door een combinatie van professioneel premium design en eenvoudige bediening geniet je van puur kookplezier. Hoogwaardige glasoppervlakken en het ‘Black Panel’-effect maken deze stoomoven in iedere keuken tot een visueel hoogtepunt. Een uniek kenmerk van de X BO is de stoomafzuiging. Hiermee voorkomt BORA dat er stoom ontsnapt als de ovendeur wordt geopend. Daarbij zorgt het speciale innovatieve geurfilter voor schone lucht.

 • Type: Stoomoven
 • Nishoogte: 60 cm
 • Reiniging: Hydrolyse
Leverbaar

Kenmerken XBO Stoomoven

De BORA X BO in beeld

BORA keuken met XBO stoomoven.
BORA X BO oven met gestoomde vis.
BORA X-BO visgerecht.
Uitklapbaar 19 inch touchscreen van de X-BO stoomoven.
Taart in een geopende X BO oven.
X-BO sfeerfoto.

Productinformatie BORA X BO

BORA X BO stoomoven
X-BO stoomoven van BORA

De BORA X BO heeft een uitklapbaar 19-inch touchscreen met een hoge resolutie en met smartphone-achtige sensortechnologie.

BORA Clear View zorgt voor goed zicht: vóór het openen van de deur wordt de stoom automatisch uit de oven naar achteren afgezogen. Zo krijg je bij het openen van de ovendeur geen stoom in je gezicht. De duur van de afzuiging en de hoeveelheid van de af te zuigen stoom is naar keuze in te stellen. Indien gewenst kan ja de stoomafzuiging ook volledig uitschakelen of de deur openen voordat de stoom is afgezogen.

Nadat u de BORA Smart Open deuropening hebt geactiveerd, worden de dampen uit de oven gezogen voordat de deur wordt ontgrendeld. Hierdoor krijg je geen stoom in je gezicht als je de deur opent. Als je de deur na de ontgrendeling niet in een andere stand zet, dan gaat deze na enige tijd ook vanzelf weer dicht. Dat is niet alleen beter voor de bereiding maar, bespaart ook energie.

BORA X BO reinigt en ontkalkt de ovenruimte van de BORA X BO grondig met hete waterdamp en de milieuvriendelijke additieven in de BORA reinigingscartridge. Deze reinigingsmethode bespaart je als gebruiker veel werk en zorgt ervoor dat het apparaat lang meegaat.

Een uiterst efficiënte actievekoolfilter neutraliseert alle geurtjes, zelfs bij het bereiden van vis. Voor de beste prestaties moet het filter regelmatig worden vervangen. Je hoeft hiervoor geen schroeven of onderdelen te verwijderen. Het filter kan heel eenvoudig aan de voorkant van het apparaat worden vervangen door het display omhoog te klappen. De BORA X BO is het enige systeem met deze functie.

Met de unieke meerpuntstemperatuursensor kan je op betrouwbare wijze de optimale gaartemperatuur bepalen. De thermometer bevindt zich aan de bovenkant van de oven en wordt in het vleesgebraad of de vis gestoken. Daarbij hoef je niet langer te zoeken waar het best kan worden gemeten: de meetpunten zijn gemonteerd langs de sensor. Zij detecteren altijd de koudste plek in het voedingsmiddel. Zodra de bereiding de vooraf ingestelde temperatuur heeft bereikt, stopt het gaarproces.

De BORA X BO wekt de stoom rechtstreeks in de ovenruimte op vol verwarmingsvermogen op door water op de ventilatorrotor te spuiten. Deze technologie zorgt in tegenstelling tot externe stoomopwekking voor een hele snelle naregeling en zo voor de beste en gelijkmatige garing.

De hier gemarkeerde producten kunnen helpen om eigen voedingsdoelen te behalen. De gerechten waar ‘BORA Choice’ bij staat, worden nog smaakvoller als ze in de BORA X BO worden bereid – en zijn ook nog eens heel gezond. Deze gerechten voldoen aan de voedingsrichtlijnen van de profwielrenners van de ploeg BORA – hansgrohe.

De BORA X BO kan met de BORA multifunctionele lade worden gekoppeld. Daardoor kunnen de volgende functies van de BORA multifunctionele lade via het grote display van de BORA X BO worden bediend:

 • de handmatige tijd- en temperatuurinstellingen
 • de vooraf geconfigureerde instellingen ‘Ontdooien’ en ‘Garen bij hele lage temperaturen’ en de speciale programma’s ‘Services & eten opwarmen’
 • ‘Warmhouden’ en ‘Ontdooien’

Via het display van de BORA X BO kan de gebruiker verder de functiestatus van de BORA multifunctionele lade bekijken. Het gaat hierbij om welke functie actief is, of de lade is geopend of gesloten en welk signaal er bij het beëindigen of afbreken van een programma in werking moet worden gesteld. Door de BORA X BO aan de BORA multifunctionele lade te koppelen, zijn ook andere speciale programma’s van de BORA multifunctionele lade, zoals de wellnessfuncties en verbinding met alle menugaarfuncties mogelijk.

Met de LED-multilevel-ovenruimteverlichting van de BORA X BO wordt de ovenruimte op alle niveaus perfect verlicht met een natuurlijke lichtkleur. Zo heb je altijd natuurgetrouw zicht op het eten en kan je het kookproces steeds goed in de gaten houden.

X-BO voordelen

Waarom zou je de BORA X BO kopen?
Ontdek een aantal van de unieke kenmerken van deze nieuwe multifunctionele X-Bo oven van BORA worden hieronder met een video toegelicht.

BORA X BO: Geen stoom, geen geuren

Schone lucht en vrij, onbelemmerd zicht

Zo behoudt je altijd een goed zicht: De BORA X BO voorkomt dat je bij het openen van de ovendeur stoom in je gezicht krijgt. Dankzij de automatische stoomafzuiging wordt de stoom naar achteren geleid voordat de deur wordt ontgrendeld en automatisch wordt geopend. Dit alles gebeurt geheel zonder geurtjes. Het speciale filter absorbeert alle geuren, zelfs die van visgerechten.

BORA X BO: De bediening is kinderspel

Eenvoudige bediening

De bediening van de BORA X BO verloopt via een groot 19-inch-display. Indien gewenst kan dit dispay zelf omhoog worden geklapt. Het touchscreen reageert net zo comfortabel op aanrakingen als bij een smartphone. En dankzij de talrijke vooraf geconfigureerde programma’s en de intuïtieve gebruikersbegeleiding wordt koken kinderspel!

BORA X BO: Oven reinigen in een handomdraai

Oven reinigen in een handomdraai

Ovenruimte vuil? Geen probleem! De BORA X BO verwent je met drie reinigingsprogramma’s, van snelle tot intensieve reiniging. Welk programma je ook kiest, achteraf schoonvegen is niet nodig! Met behulp van de cartridge met twee kamers wordt de ovenruimte in een handomdraai weer brandschoon. Vergelijkbaar met de borden en kopjes in een vaatwasser.

BORA X BO: Koken als profs met het beste kook en bakresultaat.

Topprestatie / beste kook- en bakresultaat

Beter kan niet: De BORA X BO blinkt uit met haar bijzonder gelijkmatige kook- en bak resultaten en optimale warmteverdeling. Ook als je alle drie de niveaus tegelijk gebruikt zullen je gerechten perfect zijn. Als je bijvoorbeeld veel croissants tegelijk maakt op drie bakplaten, zullen ze allemaal lekker smaken!

Product video van de BORA X BO

Product video van de BORA X BO

Technische gegevens BORA’s XBO

X BO Maatschets 1 (vooraanzicht)
X BO Maatschets 2 (zijaanzicht)
X BO Maatschets 3 (bovenaanzicht)
X BO Maatschets 4 (presentatie zicht)
 • Formaat (breedte x hoogte x diepte) : 595 x 595 x 580 mm
 • Aansluitspanning meerfasig : 380 – 415 V 2N
 • Aansluitspanning eenfasig : 220 – 240 V
 • Frequentie : 50 Hz
 • Maximale vermogensopname : 6,1 kW
 • Zekering / netaansluiting tweefasig : 2 x 16 A
 • Zekering / netaansluiting eenfasig : 1 x 16 A / 1 x 32 A
 • Gewicht : 47 kg
 • Gewicht (incl. toebehoren/verpakking) : 62 kg
 • Oppervlaktemateriaal : Glass
 • Temperatuurregelbereik : 30 – 230 °C
 • Filtermateriaal : Actieve kool met ionenwisselaar
 • Standtijd filter max. : 1 jaar
 • Formaat ovenruimte (breedte x hoogte x diepte) : 480 x 308 x 405 mm
 • Oveninhoud : 51,5 l
 • Aantal schapniveaus : 3
 • Vermogensregeling : Traploos
 • Lengte aansluitslang : 2,5 m
 • Verbinding aansluitslang : 3/4”
 • Lengte afvoerslang : 2,5 m
 • Binnen diameter afvoerslang : 19 mm
De BORA multifunctionele lade en X BO zijn de perfecte combinatie.

Ideale aanvulling

De BORA multifunctionele lade en de X BO zijn de perfecte combinatie.
De multifunctionele lade van BORA kan alles wat je voor het verwarmen van gerechten en servies nodig hebt – en nog meer. Dankzij een overzichtelijke touchscreenbalk kan het apparaat heel eenvoudig worden bediend. Met handige vooraf geconfigureerde instellingen is regenereren, warmhouden en ontdooien kinderspel. Zelfs garen bij hele lage temperaturen is geen enkel probleem. De combinatie met een BORA X BO flexibele oven en zijn talloze instelmogelijkheden maakt nog meer functies mogelijk. Daarbij overtuigt de BORA multifunctionele lade met zijn stijlvolle ‘All Black’-design, de hoogwaardige materialen en de moeiteloze reiniging. Gewoon geniaal!

BORA multifunctionele lade tonen

Onze winkels

In onze webshop vind je een totaalaanbod van BORA’s apparatuur. Heb je een vraag over deze unieke keukenapparatuur neem dan gerust contact op met onze klantenservice (070 – 301 34 64). Onze klantenservice is elke dag tot 23:00 uur bereikbaar, zaterdag tot 17:00 uur.

Wil je voor je jouw nieuwe BORA stoomoven of multifunctionele lade gaat kopen deze liever eerst LIVE bekijken? Wij heten je graag welkom in één van onze winkels waar je deze hoogwaardige apparatuur kunt zien en aanraken. Naast werkend opgestelde huishoudelijke en keukenapparaten van A-merken vind je hier ook een enorme hoeveelheid keukenopstellingen. Ervaar met eigen ogen al het moois wat wij voor jouw keuken te bieden hebben. Bij vragen en/of advies zijn onze verkopers je graag van dienst. Zij laten je graag kennismaken met een uitgebreid apparaten aanbod van BORA en andere Top-merken.

Moderne keuken met een BORA Basic kookplaatModerne keuken met een BORA Basic kookplaat
Inductie kookplaten in onze winkelInductie kookplaten in onze winkel
Klantwaardering
Trustpilot
9,2
Qasa
9,4
Kieskeurig
9,2

Advies in showroom

Heb je een vraag over BORA apparatuur en wil je deze in één van onze showrooms bekijken, neem dan contact op met de winkel die je hiervoor wilt bezoeken. Uiteraard kun je jouw vraag over de professionele kookplaten met geïntegreerde afzuiging, stoomoven of lade ook telefonisch stellen via onze klantenservice (070 – 301 34 64).