Whirlpool ZEN

Whirlpool ZenMet een Whirlpool ZEN wasmachine kun je in alle rust wassen. De ZEN machines zijn namelijk de stilste wasmachines ooit gemaakt. Zelfs tijdens het centrifugeren is een Zen wasmachine fluisterstil. Naast dat de machines ontzettend stil zijn geven ze je ook de best mogelijke zorg voor je kleding. Lees hier welke technieken Whirlpool gebruikt om jouw wasgoed in alle stilte schoon te wassen.

Whirlpool Zen wasmachine

ZEN Technology sfeerbeeld

De stilste wasmachines ooit met de beste zorg voor je kleding.
In een druk, hectisch leven is het heerlijk om thuis te genieten van rust en stilte. Met een Whirlpool ZEN wasmachine zal deze rust nooit meer worden verstoord. De ZEN machines zijn namelijk de stilste machines ooit gemaakt. Naast dat een Zen machine ontzettend stil is geeft ze je ook de best mogelijke zorg voor je kleding. Je favoriete spijkerbroek of wollen trui, zijn in goede handen met bijvoorbeeld het Colours15° programma en de speciale SoftMove-technologie die zorgt voor trommelbewegingen die speciaal op jouw wasgoed zijn aangepast. Naast stilte en de beste zorg voor je kleding krijg je op de ZEN-motor ook nog levenslange garantie.

Zen technologie

Voor 1400 toeren draait een conventionele motor van een wasmachine ruim 17.000 keer. Dat zorgt voor onbalans en produceert veel geluid. De ZEN wasmachines van Whirlpool beschikken over een Direct Drive-motor welke direct op de trommel is bevestigd. Hierdoor trilt een Zen wasmachine minder en maakt deze minder geluid. De behuizing is uit één stuk gemaakt en ook hierdoor produceert de wasmachine minder geluid. Door deze technieken zijn de wasmachines met ZEN-technologie absoluut de stilste op de markt.

Fluisterstille waservaring

Met de ZEN-technologie van Whirlpool zijn de volgende punten allemaal verleden tijd:

 • Op het moment dat de wasmachine centrifugeert moet de TV harder.
 • U kunt geen was draaien omdat de kinderen naar bed moeten en anders niet kunnen slapen.
 • De vloeren trillen door de wasmachine.

De Direct Drive-motor van een Whirlpool Zen wasmachine zorgt voor een fluisterstille waservaring.

Zen technologie met innovatieve Direct Drive-motor

Bekijk hieronder de video met een toelichting over Whirlpools ZEN technologie.

Zorg voor je kleding

De Whirlpool ZEN wasmachines zijn als beste getest wanneer het om de zorg van uw kleding gaat. Dankzij de SoftMove-technologie en slimme wasprogramma’s (zoals het Colours 15° programma) zorgt de Zen wasmachine perfect voor jouw wasgoed. Door de trommelbeweging precies af te stemmen op het soort wasgoed dat je in de machine stopt blijven de vormen, kleuren en vezels van je kleding langer mooi. Zelfs na talloze wasbeurten.

SoftMove-technologie
SoftMove-technologie
Wasdragers met zijde shirtje
Wasdragers met zijde shirtje
Detailfoto van de Zen wasmachine trommel
Trommel Zen wasmachine
Wasdragers
Wasdragers

Bekijk de video van de FSCR 70422 ZEN wasmachine met SoftMove-technologie met de aangepaste trommelbewegingen voor elk wasprogramma.

6TH SENSE Live technologie

Bedien je wasmachine en droger waar je ook bent. Stel je wasmachine en droger op afstand via de app in. Met 6TH SENSE Live communiceert je wasmachine met je droger. Je droger stelt hierdoor automatisch het juiste droogprogramma in voor elk soort wasgoed. Tevens controleer en coördineer je de was- en droogbeurten moeiteloos op afstand via de App.

Whirlpool ZEN 6th SENSE live connectivity.


Op de motor van de Whirlpool Zen wasmachine heeft u levenslang garantie.

Levenslange garantie

De Whirlpool ZEN wasmachines zijn uitgerust met een Direct Drive-motor die direct op de trommel is bevestigd. Deze innovatie motor zorgt niet alleen voor minder trillingen en geluid, maar ook voor een aanzienlijk langere levensduur. Op deze motoren geeft Whirlpool u daarom levenslange garantie. Zo heeft u niet alleen de rust van de stille wasmachine, maar hoeft u zich ook geen zorgen te maken over de garantie op de motor!

Whirlpool 6TH SENSE technologie met wasmiddeldoseeradviesWasmiddel doseeradvies

Nooit meer teveel of te weinig wasmiddel gebruiken? Het kan dankzij het wasmiddel doseeradvies. Met het het wasmiddeldoseeradvies bespaar je tot wel 10 liter wasmiddel per jaar*. Het gebruik van wasmiddel is een belangrijk deel van de kosten die je per wasbeurt maakt en er wordt al snel te veel gebruikt. De Whirlpool 6TH SENSE technologie met wasmiddeldoseeradvies lost dit probleem op door je te adviseren hoeveel wasmiddel je precies moet gebruiken. Dit is beter voor het milieu en je portemonnee. Het advies is gebaseerd op de vuilheidsgraad van het wasgoed en de waterhardheid. Daarnaast wordt er ook nog gekeken naar het soort textiel en de hoeveelheid wasgoed. De machine detecteert namelijk de hoeveelheid was in de machine en vertelt je precies hoeveel wasmiddel er toegevoegd moet worden.

*(Getest door Whirlpool, vergelijking met de standaarddosering voor 220 wascycli per jaar).

Extreem stil

Elke Whirlpool ZEN wasmachine is voorzien van een direct-drive motor welke direct op de trommel is bevestigd. Hierdoor trillen de wasmachines minder en maken ze minder geluid. Wil je het verschil in geluid tussen een reguliere wasmachine en een ZEN wasmachine horen?

Meer functies

Whirlpool FSCR 80621 Zen wasmachine in woonkamerNaast de innovatieve ZEN-technologie zijn de ZEN wasmachines van Whirlpool uitgerust met vele andere functies;

 • FreshCare
  FreshCare draait je kleding na het wasprogramma zachtjes rond. Je kleding blijft hierdoor langer fris.
 • Anti-kreuk
  Helpt je wasgoed fris te houden als je deze niet snel na afloop van het programma uit de machine kan worden gehaald. Een paar minuten na het einde van het programma begint de wasmachine regelmatig te draaien. Dit draaien duurt tot ongeveer 6 uur na het einde van je wasprogramma. Je kunt het op elk gewenst moment stoppen door een willekeurige toets in te drukken; de deur wordt ontgrendeld en je kunt je wasgoed er uit halen.
 • Kleuren 15º
  Kleuren 15º draagt bij tot de bescherming van de kleuren van je wasgoed, door ze te wassen met koud water (15° C). Bespaart energie voor het verwarmen van water terwijl tevens een goed wasresultaat gewaarborgd is. Geschikt voor licht vervuild gekleurd wasgoed zonder vlekken. Controleer of je wasmiddel bij koude wastemperaturen (15 of 20°C) kan worden gebruikt.
 • BioStain 15º
  Help bij het verwijderen van alle soorten vlekken op 15º o.a. moddel, gras, bloed, koffie met uitzondering van vet/olie. Het programma begint met een fase van wassen met koud water. Het programma wordt met ongeveer 10 minuten verlengd. Voorbehandeling aanbevolen voor hardnekkige vlekken. Niet te kiezen voor Katoen 95ºC
 • SoftMove
  Met SoftMove heeft de wasmachine aangepaste trommelbewegingen voor elk wasprogramma. Wasgoed is uitzonderlijk schoon en je kleding is langer als nieuw dankzij deze innovatieve technologie.
 • Gemengde was
  Licht tot normaal vervuild stevig wasgoed van katoen, linnen, synthetische vezels en gemengde weefsels. Effectief programma van één uur. Alleen soortgelijke kleuren samen in één wasbeurt wassen. Maximale belading 4 kg. Temperatuurbereik koud – 60ºC.
 • Ontkalken
  Een melding op het display zal je er regelmatig aan herinneren dat je de wasmachine moet ontkalken.
 • Energie/watercontrole
  Geeft feedback over het energie- en waterverbruik van je programma-instelling. Hoe minder indicatoren er branden, des te economischer je programma-instelling is. Deze kan nog worden aangepast na de lastafhankelijke fase van het laden van het wasgoed.
 • De deur kan geopend worden
  Deze indicator zal branden voordat je een programma hebt gestart of wanneer je een programma hebt onderbroken en het waterniveau niet te hoog is, of de was niet te warm is in deze programmafase wanneer een programma is voltooid en de was er uit gehaald kan worden.
 • PrecisionClean
  PrecisionClean’s sterke waterstralen pakken vlekken direct aan. Buitengewone wasresultaten gegarandeerd!