ASKO wasprogramma's

Modusfunctie: ASKO’s snelkoppeling naar beter wassen

Wilt je jou wasmachine aanpassen aan je behoeften en voorkeuren? Met de modusfunctie van ASKO heb je de keuze uit verschillende modi die het geselecteerde programma optimaliseren voor snelheid, energiebesparing, allergievriendelijkheid, intensiteit of stilte. Elke modus verandert de hoeveelheid water, energie en tijd die wordt gebruikt om voor elke situatie het beste wasresultaat te bereiken. Of je nu haast hebt, milieubewust bent, gevoelig bent voor wasmiddelresten of hardnekkige vlekken wilt verwijderen, er is een modus voor jou.

Daarnaast hebben de ASKO wasmachines ook een breed scala aan programma’s voor verschillende soorten kleding en stoffen, zodat je altijd de juiste keuze kunt maken. Ontdek onze modusfunctie en andere innovatieve functies op onze website

ASKO wasmachines bekijken

Normal mode: geen wijzigingen in het programma.

Normal mode

De normale modus houdt het programma ongewijzigd. Deze mode gebruikt de optimale hoeveelheid water, energie en tijd om een perfect wasresultaat te garanderen voor normaal vervuilde wasgoed. De nornal mode is de standaardmodus die geschikt is voor de meeste soorten kleding en stoffen. Je gebruikt de normale modus als je geen speciale eisen of wensen hebt voor je was. Ook is de normale modus de meest gebalanceerde modus, die een goede combinatie biedt van efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid.

Green mode: water en energie besparen.

Green mode

Deze modus is bedoeld om water en energie te besparen. Het verlengt elke fase van het programma om het best mogelijke was- en spoelresultaat te bereiken met een lager energieverbruik. Hierdoor zal de totale programmatijd langer zijn in vergelijking met de normale modus. De Groene modus is ideaal voor licht vervuilde wasgoed of als je de wasmachine niet volledig vult. Gebruik de Groene modus als je milieubewust bent en geld wilt besparen op je energierekening. Omdat deze mode minder slijtage veroorzaakt is de Groene modus ook vriendelijker voor je kleding.

Allergy mode: extra spoelen tegen wasmiddelresten.

Allergy mode

De allergy mode is speciaal ontworpen voor mensen met een gevoelige huid of allergieën voor bepaalde stoffen. Deze modus voegt extra water toe om alle wasmiddelresten uit de lading en uit het wasmiddelbakje te kunnen spoelen. Het gebruikt meer water, energie en tijd dan de normale modus. De Allergiemodus zorgt voor extra hygiëne en reinheid voor uw wasgoed. Gebruik de Allergiemodus als je last hebt van huidirritatie, jeuk of uitslag door wasmiddelresten. Ook is de Allergiemodus ideaal voor het wassen van babykleding, beddengoed en handdoeken.

Speed modus: wassen in minder tijd dan normaal.

Speed mode

Deze Speed-modus is handig voor als je haast hebt of als je een kleine hoeveelheid wasgoed wilt wassen. Het geeft de wasmachine de opdracht om perfecte was- en spoelresultaten te leveren in minder tijd dan normaal. Om dit te bereiken wordt er zowel meer water als meer energie aan het wasprogramma toegevoegd. In vergelijking met de normale modus verkort de Speed-modus de programmatijd aanzienlijk. Gebruik de Speed-modus als je tijd wilt besparen en snel schone kleding wilt hebben. Verder is de Speed-modus ook handig als je vaak wast of als je weinig kleding hebt.

Intensive mode: voor het wassen van sterk vervuilde kleding.

Intensive mode

De intensive-mode is geschikt voor zeer vuil wasgoed of voor kleding die een grondige reiniging nodig heeft. Deze modus geeft de wasmachine meer tijd om de lading te wassen, meer tijd dan in de normale modus. Om ook bij sterk vervuilde kleding een perfect resultaat te krijgen wordt er wel meer water en energie gebruikt. Daarnaast wordt de geselecteerde temperatuur in de Intensieve modus langer op hetzelfde niveau gehouden. Gebruik de Intensieve modus dus als je hardnekkige vlekken of geuren wilt verwijderen uit uw wasgoed. Verder is de intensive mode ook zeer effectief voor het doden van bacteriën en schimmels.

Nacht mode: wast stiller.

Nacht mode

Deze nachtmodus is ideaal voor als je de wasmachine ’s nachts wilt laten draaien of als je in een appartement woont waar je rekening moet houden met je buren. Het maakt de wasmachine stiller door de trommelbewegingen te verzachten en het laatste centrifugeertoerental te verlagen. Om ervoor te zorgen dat de lading toch perfect wordt gewassen voegt deze modus tijd toe. De nachtmodus vermindert dus de geluidsoverlast en zorgt voor een rustige nachtrust. Gebruik de nachtmodus als je de wasmachine wilt laten draaien wanneer de energietarieven lager zijn of als je de was ’s ochtends klaar wilt hebben.

Programma's voor alle soorten was

Wasprogramma's ontdekken.
Ontdek de ASKO wasprogramma's

Onze kleding is veel diverser geworden dan 10 jaar geleden, met verschillende soorten stoffen en vaak combinaties van meerdere materialen. Dit maakt het ook lastiger om het juiste programma te selecteren. Bij ASKO hebben ze dit gemakkelijker voor je gemaakt om de juiste optie te vinden. Dit hebben ze gedaan door veel programma’s te ontwikkelen voor verschillende soorten kleding en stoffen, waarvan we enkele voorbeelden hebben toegelicht.

ASKO wasmachine functies

Wasmachine functies ontdekken.
Ontdek de ASKO wasmachine functies

Voorafgaande aan het ontwikkelen van hun nieuwste wasmachines en drogers hebben ze bij ASKO veel eindgebruikers gesproken. Deze gesprekken werden kleine verhalen met uiteenlopende meningen, ideeën en wensen. Hiervan hebben ze veel opgestoken waarna ze aan de slag zijn gegaan met het ontwikkelen van een nieuwe generatie wasmachines en drogers met veel verbeteringen en oplossingen. Enkele van de meest voorkomende problemen en hoe ze die verhelpen hebben we op een rijtje gezet.

Klantwaardering
Kieskeurig
9,2
Qasa
9,4
Trustpilot
9,2

Onze winkels

In onze webshop vind je het grootste aanbod huishoudapparatuur van ASKO. Heb je een vraag over één van deze was- en droogapparaten neem dan gerust contact op met onze klantenservice (070 – 301 34 74). Onze klantenservice is elke dag tot 23:00 uur bereikbaar.

Wil je voor je een nieuwe wasmachine of andere huishoudelijke apparaat koopt deze eerst in de winkel bekijken? Kom dan langs in één van onze winkels waar je de apparatuur van dit topmerk kunt zien en aanraken. Ook vind je hier naast werkend opgestelde huishoud- en keukenapparatuur een grote hoeveelheid keukens. Ontdek al het moois wat wij voor jouw keuken en huishouden te bieden hebben. En heb je vragen en/of advies, dan zijn onze verkopers je graag van dienst. Zij laten je graag kennismaken met een uitgebreid ASKO aanbod voor wassen en drogen.

Onze winkels

Winkel ASKO dealer Bemmel & Kroon.Winkel ASKO dealer Bemmel & Kroon.
De keuken showroom van Bemmel & Kroon.De keuken showroom van Bemmel & Kroon.