Miele TwinDos: wat is het en hoe werkt het?

Miele Twindos is een systeem voor automatische wasmiddel dosering. Het TwinDos-systeem van Miele doseert geheel automatisch exact de juiste hoeveelheid wasmiddel. En dat op het ideale moment tijdens het wasproces, ongeacht of er bonte of witte was in de trommel zit.  Hiervoor gebruikt het TwinDos-systeem UltraPhase 1 en UltraPhase 2-wasmiddel van Miele zelf. Maar het is ook mogelijk om je eigen wasmiddel te gebruiken. Ontdek Twin Dos van Miele bij Bemmel & Kroon.

De 5 voordelen van Miele TwinDos

Maak kennis met Miele TwinDos, het handige doseersysteem dat wassen een stuk makkelijker maakt. Lees alles over de voordelen zoals automatische dosering afgestemd op je was. Maar ook hoe je met dit vloeibaar wasmiddel doseer systeem energiekosten bespaart.

Miele TwinDos automatische wasmiddeldosering.

1. TwinDos maakt wassen makkelijker

Door de automatische wasmiddel dosering van TwinDos wordt wassen een fluitje van een cent. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken of je wel genoeg of juist te veel wasmiddel hebt gebruikt.

Het werkt namelijk heel simpel.
Je vult de twee Twindos-reservoirs met UltraPhase-cartridges van Miele of via lege cartridges met eigen vloeibaar wasmiddel en wasverzachter. Vervolgens kies je een wasprogramma voor witte of gekleurde was. Daarna zet je de wasmachine aan, een kind kan de was doen.

De wasmachine bepaalt nu zelf hoeveel was er in de trommel zit en hoe vuil het wasgoed is. Daarna voegt het TwinDos-systeem automatisch wasmiddel en wasverzachter toe. Dat doet het systeem precies op het juiste moment tijdens het wassen. Zo krijg je de beste wasresultaten met slechts één druk op de knop.

Miele UltraPhase 1 en 2 wasmiddel cartridges

2. Twee wasmiddel cartridge voor alle soorten was

Het TwinDos-systeem gebruik je met het UltraPhase 1- en UltraPhase 2-wasmiddel van Miele of met regulier vloeibaar wasmiddel of wasverzachter. De Miele UltraPhase 1 cartridge is zowel geschikt voor bonte als voor witte was. Het UltraPhase 2 wasmiddel wordt alleen voor witte was gebruikt. Zelfs de meest hardnekkige vlekken verdwijnen hiermee als sneeuw voor de zon. Dit dankt het wasmiddel aan specifieke ingrediënten, zoals optisch witmiddel en bleekmiddel. Juist de combinatie van beide producten zorgt voor het beste wasresultaat.

Om gebruik te kunnen maken van UltraPhase 1 en 2, moet het TwinDos doseersysteem op de wasautomaat geactiveerd zijn. In de video wordt uitgelegd hoe je het TwinDos systeem activeert.

Bespaar wasmiddel en voorkom overdosering.

3. Bespaar wasmiddel

Met een Miele TwinDos wasmachine behoort overdosering van je wasmiddel definitief tot het verleden. Door de speciale cartridges in je wasmachine te plaatsen wordt het wasmiddel tijdens het wassen automatisch op het juiste moment gedoseerd. Altijd in de juiste hoeveelheid, waardoor je nooit te veel gebruikt. Nooit meer gedoe met afmeten dus!

Voordat je de was aanzet kun je kiezen voor een licht, normaal of sterk vuile was. De wasmachine bepaalt zelf hoe vol de trommel zit en stemt daarop de hoeveelheid wasmiddel af. Dat scheelt afwegen en zo kun je wasmiddel besparen.

TwinDos is zuinig en voordelig.

4. TwinDos is zuinig en voordelig

Wist jij dat een wasmachine langer spoelt dan nodig als je te veel wasmiddel gebruikt? Dit komt doordat de machine blijft wassen tot al het schuim uit de trommel is verdwenen. Met TwinDos verspil je dus geen water.

Daarnaast zorgt het systeem dat er niet meer wasmiddel wordt toegevoegd dan nodig, waarmee je ook nog geld bespaart. Je wasmiddel gaat namelijk langer mee. Hierdoor is dit wasmiddel doseersysteem niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor je portemonnee!

Het Twindossysteem is goed voor je kleding

5. Beter voor je kleding

Het Miele TwinDos-systeem geeft automatisch de juiste dosis wasmiddel af. Dit is niet alleen handig, maar ook nog eens veel beter voor je kleding. Want door teveel of te weinig wasmiddel kunnen er namelijk vlekken of strepen op je wasgoed achterblijven.

Minder slijtage
Daarnaast slijt je kleding ook nog eens sneller als je langer moet wassen dan noodzakelijk is. Met TwinDos is dit niet het geval, aangezien het systeem voorzichtig met jouw wasgoed omgaat. Hierdoor hoef je je over het sneller slijten van je kleding ook geen zorgen meer te maken.

Miele TwinDos wasmiddel

UltraPhase wasmiddel voor Miele TwinDos-systeem

Het TwinDos-systeem is te gebruiken met het UltraPhase 1- en UltraPhase 2-wasmiddel van Miele of met vloeibaar wasmiddel en wasverzachter voor standaard wasautomaten. Miele adviseert om de UltraPhase Nr 1  en Nr 2 cartridges met hun eigen wasmiddel te gebruiken.

De reden voor dit advies is dat er in cartridge 2 naast optisch witmiddel voor witte was ook een beetje bleekmiddel zit. Dit is ideaal voor het verwijderen van bloed of rode wijnvlekken. Omdat bleekmiddel normaal alleen in poeders zit kan je het niet toevoegen aan een vloeibaar wasmiddel. En doordat het TwinDos systeem UltraPhase 1 en 2 tijdens het wasproces op verschillende momenten doseert, hebben ze hiermee een uniek vloeibaar wasmiddel gecreëerd.

Miele TwinDos met eigen wasmiddel gebruiken.

Miele TwinDos met eigen wasmiddel gebruiken

Ben je geïnteresseerd in een Miele wasmachine met TwinDos systeem, maar wil je hiervoor eigen wasmiddel gebruiken? Geen probleem, je kunt Miele TwinDos namelijk ook met je eigen wasmiddel en wasverzachter gebruiken. Hiervoor koop je 2 lege navulreservoirs: TwinDos 1 en TwinDos 2. Vervolgens vul je deze met jouw favoriete wasmiddel en wasverzachter. Met een inhoud van 1,5 liter voeg je per reservoir genoeg toe voor bijna 40 wasbeurten. Nu hoef je alleen nog maar in te stellen wat er in de reservoirs zit. Dit doe je eenvoudig via het display van je TwinDos-wasmachine. Daarna voegt TwinDos per wasbeurt een automatische dosering toe.

Overigens is het ook mogelijk om via de reguliere wasmiddellade bovenin zelf handmatig te doseren.

Miele TwinDos reinigen met het TwinDosCare reinigingsmiddel.

Miele TwinDos reinigen

Zo reinig je het Twindossysteem bij een Miele wasmachine
Wil je van wasmiddel wisselend in jouw TwinDos wasmachine? Of wordt het TwinDos-systeem langere tijd (meer dan 2 maanden) niet gebruikt? Dan is het verstandig het Miele TwinDos systeem eerst te reinigen.

Dit doe je met TwinDosCare, het unieke reinigingsmiddel speciaal voor je TwinDos-wasmachine. Dit reservoir bevat een krachtig reinigingsmiddel dat de leidingen gegarandeerd schoon krijgt. Zo blijft een optimale werking van je apparaat behouden.

Miele TwinDos wasmachine kopen.

TwinDos wasmachine kopen?

Koop jouw nieuwe Miele wasmachine met TwinDos dan voor de laagste prijs!

Ben je na het lezen van de informatie over Miele TwinDos overtuigd van de vele voordelen van dit wasmiddeldoseersysteem? Bekijk dan ons ruime TwinDos wasmachine aanbod. Vergelijk onze prijzen gerust met die van andere Miele dealers.

Ontdek dat je een nieuwe Miele wasmachine bij Bemmel & Kroon voor de scherpste prijs koopt. En kijk ook eens naar onze Miele wasmachine aanbiedingen. Hier geven we zelfs nog extra kassakorting op onze laagste internet prijzen. Om het voor jou gemakkelijk te maken hebben ook een pagina met alleen TwinDos wasmachines van Miele

Miele TwinDos wasmachine kopen