Quooker logo

Energieverbruik Quooker

Een Quooker is zuinig en bespaart energie
Een gemiddeld huidhouden heeft meerdere keren per dag kokend water nodig. Een Quooker verbruikt in dat geval niet meer energie dan met een waterkoker. Het geheim van Quookers lage energieverbruik bevind zich onder het aanrecht. Hoe dat kan leggen we je hieronder uit.

Energieverbruik Quooker - Een Quooker is zuinig en verbruikt weinig energie

Zuinig in stroomverbruik en waterbesparend

Afhankelijk van het gekozen reservoir houdt de Quooker 3 of 7 liter water op een temperatuur van 110°C. Hiermee kan Quooker een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water voorzien. Het verwarmen tot 110°C en op temperatuur houden van water gebeurt in een reservoir onder het aanrecht. In dit vacuümgeïsoleerde reservoir kan de warmte negens heen. Daardoor verbruikt een Quooker maar heel weinig energie (10 watt) om water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren.

Het standby verbruik van een Quooker kokendwaterreservoir is €0,05 per dag. Een gemiddeld huishouden gebruikt 1000 liter kokend water per jaar. Met een Quooker zijn de kosten om dit aan de kook te brengen lager dan met de waterkoker of fluitketel.

Bekijk ons Quooker aanbod

Energieverbruik quooker combinatie

Duurzaamheid

Om het klimaat te sparen, moeten we allemaal een stapje terug doen. Minder consumeren, bewuste keuzes maken. Een Quooker kopen om kokend, koel bruisend of gefilterd water uit de kraan te tappen lijkt dan een overbodige luxe. Maar met een Quooker in de keuken, bespaar je water en energie. Hierdoor is een Quooker júist een verstandige aanschaf.

Uit een Quooker-kraan tap je altijd exact de hoeveelheid die je nodig hebt. Bij een waterkoker kook je meestal veel meer water dan nodig. Of je vergeet het water in je waterkoker, waarna je het later opnieuw aan de kook moet brengen. Zonde van de energie! Bovendien is het COMBI-reservoir gewaardeerd met energielabel A. Dit reservoir levert niet alleen kokend water, maar ook warm water. Dat betekent dat je het water nooit meer hoeft te laten stromen, tot je warm water hebt. Het warme water is er gewoon meteen.

Vaarwel keukenboiler, hallo Quooker

Wist je dat je met een Quooker COMBI(+) je zelfs energie kunt besparen. Deze reservoirs leveren namelijk niet alleen kokend water, maar ook warm water. Gebruik de Quooker als keukenboiler en wachten op warm water behoort tot het verleden. Bemmel & Kroon raad een je een COMBI(+)-reservoir aan in de volgende situaties:

Een COMBI-reservoir mengt koud leidingwater met kokend water uit de Quooker. Met een instelknop op het reservoir is de temperatuur eenvoudig tussen 40°C en 65°C in te stellen. Indien je het COMBI-reservoir leeg hebt getapt, duurt het 20 minuten om deze weer op te warmen.

In dit geval moet het warme water een flinke afstand overbruggen voor het je kraan bereikt. Het koude water dat zich nog in de leiding bevond, heb je hiervoor eerst moeten laten wegstromen. Met een Quooker COMBI+ is dit waterverlies verleden tijd. De koude voorloop wordt gemengd met kokend water uit de Quooker COMBI+. Zodra de leiding warm is, sluit het COMBI+-reservoir af en pakt de waterleiding het over. Zo bespaar je niet alleen energie, maar ook geld, water en tijd.

Quooker: de zuinigste warmwatervoorziening

Een Quooker COMBI maakt gebruik van bijna perfecte warmte-isolatie. Hierdoor verbruikt een Quooker 50% minder energie om water op temperatuur te houden dan een normale keukenboiler.

Berekening totaalverbruik
Het totaalverbruik van een Quooker-reservoir wordt opgedeeld in een deel om het water warm te houden en een deel om koud water te verwarmen. Bijvoorbeeld: een gemiddeld gezin van 3 personen gebruikt in de keuken aan warm water omgerekend circa 10L kokend water per dag. Om die hoeveelheid te verwarmen (423 kWh) en warm te houden (87,5 kWh) gebruikt de Quooker in totaal 511kWh per jaar.

Dit alles maakt van de Quooker de zuinigste warmwatervoorziening voor in de keuken. Het is hierdoor het ultieme alternatief voor de normale keukenboiler.

Vanaf september 2015 is een Europese regeling van kracht voor keukenboilers. In de categorie kleinere elektrische waterverhitters met voorraadvat voor in de keuken, zijn de Quooker COMBI en de Quooker COMBI+ de hoogst scorende keukenboilers, en hebben daarom Energielabel A gekregen.

Minder plastic afval, dankzij de Quooker CUBE

Minder plastic afval, dankzij de CUBE

Met een Quooker CUBE haal je, naast warm, koud en kokend, ook koud gefilterd en bruisend water uit je kraan. Hierdoor hoef je nooit meer water in plastic flessen te kopen. Ook niet voor onderweg. Want voor je van huis gaat, vul je thuis een fles, die je steeds hergebruikt.

De CUBE voorkomt niet alleen plastic afval, maar bespaart ook water. Als je trek hebt in een glas koel water laat je een gewone kraan waarschijnlijk eerst een tijdje lopen. Tegen de tijd dat je het water koud genoeg vindt, is er veel water verloren gegaan. Met een Quooker tap je altijd exact de hoeveelheid water die je nodig hebt. Nooit meer. En het is gelijk heerlijk koud.

Ontdek de Quooker CUBE