Quooker logo

Quooker onderhoud

Hoe onderhoud ik een Quooker?
Het onderhouden van een Quooker is niet moeilijk. In de meeste gevallen is het voldoende om het HiTAC-filter eens in de vijf jaar te vervangen. Ontdek hier op welke onderdelen het onderhoud betrekking heeft. Lees verder hoe je veel onderhoudswerkzaamheden zelf kunt verrichten.

Quooker onderhoud

Quooker kraan onderhoud

Hoe houd je jouw Quooker-kraan het beste schoon?
Hieronder staat per finisch beschreven met welk schoonmaakmiddel je jouw Quooker kraan het best kunt reinigen. Wij raden het ten zeerste af om bij alle Quooker-kranen gebruik te maken van andere schoonmaakmiddelen zoals antikalkmiddelen, schuurmiddelen en azijn of schuursponsjes. Deze kunnen de coating van onderdelen en het vet in de kraan, dat ervoor zorgt dat alle onderdelen soepel bewegen, aantasten. Daarnaast kunnen dit soort reinigingsmiddelen, als ze onder de Quooker-knop komen, leiden tot verstoringen in de kraan.

Dus wil je er voor zorgen dat je kraan hygiënisch gereinigd is? Kies dan het juiste schoonmaakmiddel voor de finish van jouw kraan.

Quooker zeefje schoonmaken

Kraanzeefje ontkalken

Hoe houd je jouw Quooker-kraan het beste schoon?
Het kraanzeefje aan het uiteinde van de kraan heet officieel de perlator. Om een goede werking van jouw Quooker kraan te garanderen is het van belang dit zeefje af en toe te ontkalken. Hoe vaak je dit moet doen, is afhankelijk van de waterhardheid bij jou in de buurt. Reken op gemiddeld twee keer per jaar.

Het kraanzeefje zit in het uiteinde van de kraan verwerkt. Deze is eenvoudig te demonteren door de metalen huls aan het einde van de uitloop los te draaien en het zeefje eruit te halen. In tegenstelling tot de metalen huls mag het zeefje wel in schoonmaakazijn worden gelegd. Doe dit 1 a 2 uur en spoel het zeefje daarna goed af. Plaats het ontkalkte zeefje weer terug in de metalen huls en draai deze weer op zijn plek. Wij raden aan om het kraanzeefje minimaal twee keer per jaar te ontkalken.

Quooker onderhoudsset

Onderhoudsbeurt

De juiste onderhoudsset bestellen
Wij adviseren je om gemiddeld eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt uit te (laten) voeren. Hoe vaak er onderhoud plaats moet vinden is mede afhankelijk van de waterhardheid binnen jouw regio. Misschien heb je een complete onderhoudsset nodig, maar het vervangen van je HiTAC-filter is wellicht al voldoende. De juiste onderhoudsset kun je eenvoudig bestellen via de Quooker serviceshop. Let er hierbij op dat je de onderhoudsset bestelt op basis van je serienummer. De servicemedewerkers adviseren je graag op maat.

Het onderhoudswerk kun je eenvoudig zelf uitvoeren, ongeveer 90% van de Quooker-gebruikers kiest hiervoor. Maar je kunt hier ook een afspraak voor inplannen bij Quooker.

Quooker filter vervangen

Quooker filter vervangen

Laten vervangen, of zelf doen met het meegeleverde instructieboekje
In het Quooker kokendwaterreservoirs zit een HiTAC-filter. Deze koolstoffilter voorkomt dat verontreinigingen uit het leidingwater, zoals chloor, bacteriën, bestrijdingsmiddelen etc. in jouw drinkwater komen. Het filter zal bij regelmatig gebruik ééns per c.a. vijf jaar vervangen moeten worden.

De kwaliteit van het water is afhankelijk van het gebied waar je woont. Als je in een gebied woont met een hogere waterhardheid (meer kalk in het water) is het aan te raden om het filter eerder te vervangen. Dit filter zorgt er voor dat het water geurloos, smakeloos en natuurlijk schoon is. Voor het bestellen van onderdelen van de boiler en de kraan verwijzen wij je naar de service afdeling van Quooker. Een servicemedewerker van Quooker weet ná het gesprek precies welk onderdeel je nodig hebt. Graag wel jouw serieummer van het reservoir bij de hand houden. Dit serienummer vind je op een sticker aan de voorzijde van het reservoir, net onder het deksel.

Wanneer je een filter besteld wordt er een instructieboekje meegeleverd. Hierin staat precies aangegeven hoe de filter van jouw reservoir te vervangen.

Contact

Heb je een vraag over de Quooker kokendwaterkranen of reservoirs en wil je deze in één van onze winkels bekijken? Neem dan gerust contact op met de winkel die je hiervoor wilt bezoeken. Wil je een Quooker via onze webshop bestellen en heb je hierover een vraag, bel dan onze klantenservice (070 – 301 34 64).

Reparatie van jouw Quooker kokend waterkraan of reservoir nodig?
Quooker Service biedt snelle, deskundige hulp voor reparatie, controle en onderhoud van al jouw Quooker apparatuur. Quooker Service is 24/7 online bereikbaar en telefonisch op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur.

Klantwaardering
Kieskeurig
9,2
Qasa
9,4
Trustpilot
9