Quooker logo

Quooker aansluiten

Het aansluiten van een Quooker kun je zelf
Waar de een zijn nieuwe Quooker graag door een monteur laat aansluiten, verricht de ander de aansluiting gewoon zelf. En dat kan, want een Quooker aansluiten is verrassend eenvoudig. Bekijk onze instructievideo’s en download de installatiehandleidingen met aansluitschema’s voor aansluiting van alle reservoirs en kranen. Laat je je Quooker liever door een gespecialiseerde monteur installeren? Selecteer dan de extra “Montage” optie op de productpagina van jouw favoriete Quooker kraan en reservoir.

Een Quooker aansluiten, zo werkt het.

Bestaande of nieuwe keuken?

Om een Quooker aan te kunnen plaatsen, heb je een keukenkastje nodig waar water- en stroomtoevoer is. In een nieuwe keuken inclusief installatie plaatst Bemmel & Kroon hem voor je. Maar wil je je huidige kraan in je bestaande keuken vervangen door een Quooker? Dan is het een kwestie van je nieuwe Quooker Flex of Fusion in het kraangat van de oude kraan zetten. Dat kan onze monteur doen, maar je kunt het ook prima zelf.

Quooker Flex kraan aansluitenAansluiting Quooker Flex kraan

Wat heb je nodig?

Wij leveren je Quooker met een handige aansluitset, inclusief de benodigde inlaatcombinatie en het reduceerventiel. Het enige wat je verder nodig hebt, zijn aansluitmogelijkheden op de waterleiding en een stopcontact.

Houd er bij het aansluiten rekening mee dat het reservoir, de inlaatcombinatie en het stopcontact voor service en onderhoud goed bereikbaar moeten zijn. Lees hier meer over onderhoud.

Let op! Het is niet toegestaan apparaten van Quooker aan te sluiten op een omgekeerde osmose installatie of een waterontharder met een pH-verlagende werking.

Wat moet er gebeuren?

Om je Quooker aan te sluiten, volg je deze stappen:

  • Gat boren (deze stap kun je overslaan wanneer je je huidige kraan vervangt door een Fusion of Flex-kraan).
  • Kraan op het aanrecht monteren
  • Reservoir op de waterleiding aansluiten
  • Reservoir op de afvoer aansluiten
  • Reservoir aansluiten

Toon alle instructievideo’s

Aansluiten Quooker CUBE

De CUBE is een aanvulling op de Quooker Flex, Fusion en Nordic kokend waterkraan. Hiermee geeft je Quooker kraan niet alleen koud, warm en kokend water maar ook koud, bruisend en gefilterd water. Zo haal je alles uit één kraan en maakt de CUBE van je 3-in-1 kraan dus een 5-in-1 kraan!

Aansluiten Quooker CUBE

Zelf aansluiten

Om ook koel bruisend en gefilterd water uit je kraan te kunnen tappen, installeer je een Quooker CUBE. Een CUBE aansluiten kun je makkelijk zelf. Voorwaarde is dat het kokendwaterreservoir al is aangesloten. Het aansluiten van de CUBE bestaat uit drie stappen:

  • Gekoeldwaterreservoir op de waterleiding aansluiten
  • Gekoeldwaterreservoir op het kokendwaterreservoir aansluiten
  • CO2 cilinder aansluiten

CUBE installatiehandleiding downloaden

Na aansluiting cube koud gefilterd waterGeniet na aansluiting van je CUBE van koud gefilterd water.

Aandachtspunten

Let en bij de aansluiting op dat de CUBE voldoende ruimte heeft en goed bereikbaar is voor service en onderhoud. Zorg er ook voor dat deze niet verder dan 90 cm van het kokendwaterreservoir af staat. Laat aan de zij- of voorkant van het apparaat voldoende ruimte voor het bevestigen van het CO2-cilinder.

Je CUBE werkt het best als je het keukenkastje waarin je hem installeert, voldoende kunt ventileren. Hou daarom aan de achterzijde van de CUBE minimaal 10 cm vrij voor het afblazen van warme lucht. Ook adviseren we om een opening van circa 20 x 20 cm te maken in de achterwand of in de bodemplaat van je kastje.

Om de CUBE te installeren, heb je een geaard stopcontact nodig. De aansluitwaarde van de CUBE is 100 W. Met een energieverdeler kun je de Quooker, de CUBE en één ander apparaat op dezelfde stroomgroep aansluiten. Bekijk de energieverdeler.

Als het stopcontact met randaarde onder de gootsteen al wordt gebruikt door bijvoorbeeld een vaatwasser, is het slim om een energieverdeler te plaatsen. Deze verdeelt de stroom over de aangesloten apparaten zodat de electriciteitsgroep bij overbelasting niet wordt uitgeschakeld. Je kunt de energieverdeler ook gebruiken om een Quooker-reservoir, een CUBE en een ander apparaat op één groep aan te sluiten.

Instructievideo’s aansluiting kranen en reservoirs

Hoe een Quooker reservoir of kraan aansluit, leggen we in onze instructievideo’s stap voor stap uit. Bekijk de video van de kraan en het reservoir die jouw voorkeur hebben. Wil je het een en ander later op je gemak nog eens terug lezen download dan de gewenste installatiehandleidingen. Uiteraard kun je jou Quooker ook door een monteur van Bemmel & Kroon laten aansluiten.

Kranen

Reservoirs

Aansluitschema Quooker

De afbeelding toont het aansluitschema van een Quooker Flex kokendwaterkraan in combinatie met een COMBI en CUBE reservoir. De aansluitschema’s van de verschillende kranen vind je terug in de Installatiehandleidingen van de PRO3, COMBI, COMBI+ en CUBE reservoirs.

Installatiehandleidingen

Kies en download de installatiehandleiding van het door jou aangeschafte reservoir. Hierin staat stapsgewijs beschreven hoe je het reservoir met de kraan van jouw voorkeur installeert.

PRO3 installatiehandleiding downloaden

COMBI installatiehandleiding downloaden

COMBI+ installatiehandleiding downloaden

CUBE installatiehandleiding downloaden

Het aansluitschema voor de Quooker Flex kraan op een COMBI en CUBE reservoir.Het aansluitschema voor de Quooker Flex kraan op een COMBI en CUBE reservoir.

Contact

Heb je een vraag over de Quooker kokendwaterkranen of reservoirs en wil je deze in één van onze winkels bekijken, neem gerust contact op met de winkel die je hiervoor wilt bezoeken. Wil je een Quooker via onze webshop bestellen en heb je hierover een vraag, bel dan onze klantenservice (070 – 301 34 64).

Reparatie van jouw Quooker kokend waterkraan of reservoir nodig?
Quooker Service biedt snelle, deskundige hulp voor reparatie, controle en onderhoud van al jouw Quooker apparatuur. Quooker Service is 24/7 online bereikbaar en telefonisch op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur.

Quooker laten aansluiten

Je Quooker laten aansluiten

Vakkundige installatie van je nieuwe Quooker-systeem door onze monteurs
Voor de klussers onder ons moet het zelf aansluiten van een Quooker-systeem met de aansluitinformatie op deze pagina geen probleem zijn. Heb je geen zin of tijd om je Quooker reservoir en kraan zelf aan te sluiten? Laat je Quooker dan vakkundig installeren door één van onze monteurs.

Selecteer hiervoor de extra optie “Montage” op de productpagina van het door jou geselecteerde Quooker-systeem. De extra optie “Vakkundige installatie” in je winkelmandje aanvinken kan ook. Je weet dan zeker dat je Quooker perfect wordt aangesloten.

Kies je favoriete Quooker systeem