Koelkast vervoeren? Met onze tips en adviezen vervoer je jouw koelkast zelf.

Koelkast vervoeren?

Met onze tips en adviezen vervoer je jouw koelkast zelf.
Een koelkast vervoeren is geen eenvoudige klus om dat koelkasten vaak zwaar, groot en kwetsbaar zijn. Je wilt natuurlijk niet dat je koelkast beschadigd raakt of dat je jezelf bezeert tijdens het vervoer. Daarom is het belangrijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen en de juiste hulpmiddelen te gebruiken. Op deze pagina geven we je een aantal tips en adviezen voor het veilig en efficiënt vervoeren van je koelkast.

Het is voor koelkasten het beste om ze niet liggend maar rechtop staand te vervoeren.

Mag ik een koelkast liggend vervoeren?

Het is voor koelkasten het beste om ze rechtop staand te vervoeren.
Omdat een koelkast koelmiddel bevat is het beter dat je deze niet liggend of plat te vervoert. Wanneer je een koelkast liggend vervoert, of te veel kantelt tijdens het tillen, gaat dit koelmiddel schuimen. Als je de koelkast na het vervoer vervolgens weer te snel aanzet, kan dit problemen opleveren voor de koelkast. Het kan er zelfs voor zorgen dat je koelkast kapot gaat. Daarom vervoer je een koelkast het liefst staand.

Indien je jouw koelkast toch liggend of gekanteld moet vervoeren, laat hem dan na de verhuizing minimaal 12 uur op zijn plaats staan voordat je de stekker in het stopcontact steekt.

Hoe bereid je je koelkast voor op het vervoer?

Voordat je je koelkast gaat vervoeren, moet je een aantal stappen volgen om je koelkast klaar te maken voor het transport. Daarom hebben we hieronder de belangrijkste stappen voor je op een rijtje gezet:

Hoe til en verplaats je je koelkast?

Nadat je je koelkast hebt voorbereid op het vervoer, kun je hem gaan tillen en verplaatsen naar het voertuig waarmee je hem gaat vervoeren. Dit is waarschijnlijk het moeilijkste en zwaarste onderdeel van het proces. Daarom is het belangrijk om de volgende tips en adviezen in acht te nemen:

Hoe vervoer je je koelkast?

Als je de koelkast in het voertuig hebt gezet, kun je hem gaan vervoeren naar zijn nieuwe bestemming. Ook hierbij moet je een aantal zaken in de gaten houden om het vervoer veilig en de koelkast heel te houden.

Een oude koelkast kan je wellicht beter vervangen door een energiezuinig model.

Koelkast vervangen?

Zoals je hebt kunnen lezen kan je een koelkast het best liggend vervoeren. Heb je voor het transport geen aanhanger of bestelbusje tot je beschikking dan zal je deze dus moeten huren. Heeft jouw koelkast inmiddels zijn beste tijd gehad en twijfel je of je deze wilt vervangen? Bereken dan eens hoeveel je elk jaar kunt besparen met een nieuw energiezuinig model. In sommige gevallen verdien je het aankoopbedrag namelijk eenvoudig terug via de jaarlijkse energiebesparing.

Bovendien koop je koelkasten en koel-vriescombinaties bij Bemmel & Kroon voor de laagste internetprijs. En als je er toch bent, vergeet dan niet om ook een kijkje te nemen bij onze koelkast aanbiedingen. Hier vind je koelkasten met extra kassakorting op onze laagste prijzen.

Toon energiezuinige koelkasten