Hoe meet ik de nismaten voor een inbouw koelkast?

Zo kies je een inbouw koelkast met de juiste afmetingen, afgestemd op de nismaten in je keuken.
Om een inbouw koelkast zonder problemen in te kunnen bouwen moeten de afmetingen overeen komen met de nismaten in je keuken. Het goed opmeten van de nishoogte, nisbreedte en nisdiepte is daarom van groot belang. Pas als deze maten overeenkomen met de hoogte, breedte en diepte van je inbouw koelkast kan deze probleemloos worden ingebouwd. Het opmeten van de juiste inbouw maten verschilt echter per koelkast-type. Maak daarom hieronder eerst een keuze van het type inbouwkoelkast dat je op het oog hebt.

Nismaten inbouw 1-deur koelkast bepalen

Nismaten inbouw 1-deur koelkast bepalen

Zo meet je de nismaten voor een inbouw 1-deur koelkast op
Voor een 1-deurskoelkast meet je de nishoogte, nisbreedte en nisdiepte op. Zorg dat je deze maten altijd checkt met de inbouwtekening op de productpagina zodat je zeker weet dat de koelkast past. De meest verkochte inbouwkoelkasten hebben een nishoogte van 88 cm, 102 cm, 122 of 178 cm. Daarnaast zijn er ook inbouwmodellen van 140, 158 cm beschikbaar. Er zijn echter ook modellen met afwijkende maten.

Ik zoek een 1-deurskoelkast

Nismaten inbouw koel-vriescombinatie bepalen

Nismaten inbouw koel-vriescombinatie bepalen

Zo meet je de nismaten voor een inbouw koelvriescombinatie op
Voor een koel-vriescombinatie meet je de nishoogte, nisbreedte, nisdiepte en de hoogte van het onderste deurpaneel op. Houdt bij de hoogte van het deurpaneel goed rekening met het uitstekende stukje paneel aan de onderkant. Zorg dat je deze maten altijd checkt met de inbouwtekening op de product pagina. Zo weet je zeker dat de koel vries combinatie van jouw keuze zonder problemen kan worden ingebouwd.

Ik zoek een koel-vriescombinatie

Nismaten onderbouw koelkast bepalen

Nismaten onderbouw koelkast bepalen

Zo meet je de nismaten voor een onderbouw koelkast op
Een onderbouw koelkast is een 82 cm hoge inbouw koelkast speciaal voor montage onder het aanrechtblad. Omdat je dit type koelkast onder een aanrecht plaatst, heeft deze extra ventilatieruimte nodig. Dit model is dan ook herkenbaar aan het ventilatierooster aan de onderkant. Een onderbouw koelkast heeft een standaard nishoogte van 82 centimeter. Deze hoogte is eenvoudig aan te passen met verstelbare pootjes. Op de inbouwtekening staat precies vermeld tot welke hoogte de onderbouw koelkast is te verstellen. Meet vervolgens de nisbreedte en nisdiepte op en vergelijk deze met de afmetingen op de inbouwtekening.

Ik zoek een onderbouw koelkast

Welke deursystemen kies je?

Welk deursysteem heb ik voor mijn inbouw koelkast nodig?
Bij een inbouw koelkast wordt de deur van de koelkast aan de deur van je keukenkast bevestigd. Hierbij heb je de keuze uit 2 soorten deursystemen: met sleepgeleiders of met een deur-op-deur bevestiging. Deze verschillende deursystemen lichten we hieronder kort toe.

Voorbeeld werking sleepdeursysteem van een koelkast

Sleepdeursysteem
Bij het sleepdeursysteem hebben de deur van je inbouw koelkast en je keukendeur elk eigen scharnieren. Beide deuren zijn door middel van sleepgeleider aan elkaar bevestigd. Dit is een soort railsysteem waarmee beide deuren tegelijk geopend worden.

Heb je een oude inbouw koelkast met sleepdeursysteem? Dan kun je deze vervangen door een inbouw koelkast met sleepdeursysteem of deur-op-deursysteem.

Voorbeeld werking deur-op-deursysteem koelkast

Deur-op-deursysteem
Bij het deur-op-deursysteem wordt de keukendeur met een vlakscharnier direct op de deur van je inbouw koelkast gemonteerd. Met een deur-op-deursysteem kan de koelkastdeur verder open. Daarnaast is deze constructie steviger, en ziet deze er netter uit.

Heeft je oude koelkast een deur-op-deursysteem? Dan zijn alleen inbouw koelkasten met deur-op-deursystemen geschikt voor je keuken.

Het typenummer vind je terug aan de binnenkant van de koelkast.

Hulp nodig?

Problemen met opmeten?
Heb je geen rolmaat of vind je het opmeten van de nismaten lastig? Zoek dan naar het typenummer van jouw huidige inbouw koelkast. Het typenummer bevindt zich meestal aan de binnenkant van de koelkast. Heb je nog een handleiding van jouw huidige inbouwkoelkast dan kun je het typenummer en de maten daar ook in terugvinden.

Onze klantenservice helpt je graag verder!
Op onze klantenservice (070 – 301 34 74) kunnen ze je aan de hand van het typenummer van je huidige koelkast precies vertellen aan welke maten jouw nieuwe inbouw koelkast moet voldoen. Onze klantenservice is dagelijks tot 23:00 uur geopend en is je graag van dienst.