Quooker logo

Quooker voor bruisend water?

Nu ook sprankelend koolzuurhoudend water uit je Quooker
Plat of bruisend water? Met de Quooker CUBE tap je nu ook heerlijk koel bruisend en gefilterd water uit je Quooker-kraan. De CUBE wordt als aanvulling onderin je keukenkastje naast het Quooker-reservoir gemonteerd. Ontdek alles over bruiswater, de voordelen van het drinken van bruisend water, waterbesparing en de werking van de Quooker CUBE.

Bruisend water uit je Quooker kraan

Wat is bruiswater?

Bubbels, bubbels en nog eens bubbels.
Sprankelend of koolzuurhoudend water ontstaat door gewoonweg kooldioxide op te lossen in normaal plat water. Als je gefilterd water met koolzuur drinkt, voegt de CUBE tijdens het proces alleen bubbels toe. Hierdoor geniet je van dezelfde gezonde voordelen van plat, terwijl je geniet van een verfrissende, bruisende drank. Afgezien van dat het suikervrij is, biedt gefilterd bruisend water uit een Quooker-kraan een aantal extra gezondheidsvoordelen.

Met de nieuwe Quooker CUBE haal je ook koel bruisend en gefilterd water uit de Quooker-kraan. In een handomdraai geniet je van een glas puur tintelend fris water. Uiteraard kun je het bruiswater ook gebruiken om er de lekkerste priklimonades en cocktails mee te maken. Zo haal je alles uit één kraan.

Koolzuurhoudend water met een Quooker CUBE

Quooker CUBE werking

Hoe werkt een Quooker met CUBE?
De CUBE is los te bestellen en wordt onderin je keukenkastje naast het Quooker-reservoir geplaatst. In de Quooker CUBE zit een filter die het water zuivert. Met dit Hollow Fiber filter worden er nog aanwezige bacteriën uit het water gefilterd. Aan de CUBE zit een CO2-cilinder, een koolzuurfles, waarmee je wel 60 liter koud bruiswater uit je Quooker-kraan kunt tappen.

Met een Quooker CUBE naast je Quooker reservoir tap je alles uit één kraan: kokend, warm, koud, bruisend en gefilterd water.

Quooker CUBE bestellen

CO2 cilinders voor koolzuurhoudend water

CO2-cilinder

Geniet van bruisend water en bespaar
De CUBE wordt standaard geleverd met één CO2-cilinder voor bruisend water. Zodra de waterstraal zwakker wordt en er minder koolzuur in het water zit, is deze cilinder aan vervanging toe. Als je veel mineraalwater drinkt, ben je met een Quooker die bruisend water geeft, een stuk goedkoper uit, dan met waterflessen uit de winkel. Reken maar mee.

Voor vier CO2-cilinders, die je nodig hebt om bruisend water uit je Quooker te kunnen tappen, betaald je bij Quooker €60. Deze CO2-cilinders zijn samen goed voor 240 liter bruisend water. Dat is € 0,25 per liter. Het gefilterde water kost € 0,03 per liter. Stel dat jullie thuis acht liter bruisend en vier liter gefilterd water per week drinken. Als een liter mineraalwater dan € 0,50 kost, bespaar je met een CUBE al snel meer dan € 200,-  per jaar. Bovendien is de CUBE goed voor het milieu. Het gebruik van plastic flessen behoort immers tot het verleden.

Voordelen drinken bruiswater

1. Bruisend water houdt je gehydrateerd

Bruisend water tegen uitdroging

Veel mensen denken dat het drinken van koolzuurhoudend water je kan uitdrogen. Gezondheidsdeskundigen hebben bewezen dat dit slechts een mythe is. Het drinken van bruisend water heeft namelijk dezelfde dorstlessende voordelen als gewoon water. Zelfs nog meer als het bruiswater is gefilterd. Gefilterd water verwijdert verontreinigingen, organische verbindingen en schadelijke chemicaliën. Zo ben je er zeker van dat het water dat je drinkt, schoon en gezond is. Probeer maar eens wat gefilterd, koolzuurhoudend water uit een waterautomaat in plaats van normaal water. Je zal verrast zijn hoe jij je na het drinken voelt.

2. Het drinken van bruiswater helpt bij de spijsvertering

Drinken van bruiswater helpt bij de spijsvertering

Heb je regelmatig last van spijsverteringsstoornissen of heb je af en toe maagklachten? Het drinken van een groot glas gefilterd, bruisend water zorgt ervoor dat je buikproblemen verminderen. Volgens een studie (European Journal of Gastroenterology and Hepatology), toonden patiënten die aanleg hadden voor galsteenvorming of constipatie dat hun spijsvertering en constipatieproblemen verbeterden na het drinken van koolzuurhoudend water gedurende twee weken. Gewoon bruiswater zonder toegevoegde suikers werkt ook goed tegen misselijkheid.

3. Sprankelend water geeft je een vol gevoel

Sprankelend water geeft je een vol gevoel

Die kleine koolzuurbubbeltjes in een glas bruiswater helpen ook bij het behouden van een gezond gewicht of bij het afslanken. De koolstofdioxide in bruisend water zorgt ervoor dat koolzuurhoudende bubbels je maag vullen. Deze bubbeltjes verleiden je hersenen tot een vol gevoel. Hierdoor zal je waarschijnlijk minder eten. Het bruisen verhoogt de maagactiviteit die helpt bij dat “volle” gevoel. Een studie uit 2012 (Journal of Nutritional Science and Vitaminology), toonde aan dat deelnemers die op een lege maag bruisend water dronken, het gevoel hadden dat ze zich voller voelden dan wanneer ze plat water dronken. Wil je niet teveel eten tijdens de maaltijd? Zorg er dan voor dat je dertig minuten voordat je gaat eten twee glazen gefilterd, bruiswater drinkt.

4. Bruisend water drinken verhoogt je productiviteit

Bruisend water drinken verhoogt je productiviteit

Ben jij in de loop van de middag ook vaak vermoeid? In plaats van weer een kopje koffie te drinken voor meer energie, kun je ook een lekker koud glas bruisend water drinken. Wetenschappers hebben bewezen dat zelfs minimale uitdroging tijdens de werkdag een aanzienlijke invloed heeft op de productiviteit van werknemers. Dat komt doordat onze hersenen niet zo goed werken als ons waterpeil niet voldoende wordt aangevuld. Volgens een onderzoek uit 2014 (Journal of Cerebral Blood Flow & Metabolism), ontdekten wetenschappers dat zelfs minimale uitdroging (5 procent van ons lichaamsgewicht) de bloedtoevoer in onze hersenen kan verstoren. Dit leidt tot vermindering van de reactietijd, focus en het kortetermijngeheugen.

Contact

Heb je een vraag over de Quooker CUBE, kokendwaterkranen of reservoirs en wil je deze in één van onze winkels bekijken, neem gerust contact op met de winkel die je hiervoor wilt bezoeken. Wil je een CUBE via onze webshop bestellen en heb je hierover een vraag, bel dan onze klantenservice (070 – 301 34 64).

Reparatie van jouw Quooker kokend waterkraan of reservoir nodig?
Quooker Service biedt snelle, deskundige hulp voor reparatie, controle en onderhoud van al jouw Quooker apparatuur. Quooker Service is 24/7 online bereikbaar en telefonisch op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur.

Klantwaardering
Kieskeurig
9,2
Qasa
9,4
Trustpilot
9