• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
  • Scherpe prijzen
  • 3 échte winkels
  • Klantwaardering 9.1 uit 10

Pelgrim Kookplaten

Pelgrim

Jouw manier van koken
De basis van je keuken is je kookplaat. Welk type past het beste bij jou? Een gas-, inductie- of keramische kookplaat? Met gas kook je efficiënt en nauwkeurig; je regelt zelf de vlam onder je pan. Inductie is zeer populair; steeds meer mensen kiezen voor het voordeel van snel en energiezuinig koken (zo’n 25% zuiniger dan een keramische kookplaat). Een ander voordeel is dat je na het aanzetten (net als bij gas) direct aan de slag kunt, de plaat verwarmt namelijk direct de pan. Bij een keramische kookplaat kunt je na het uitschakelen nog even doorsudderen dankzij de restwarmte. Een gaskookplaat met of zonder wok of een inductiekookplaat met flexzones? De keuze is aan jou. Onze apparaten beschikken over veel handige eigenschappen die het koken net iets makkelijker maken. Mooi makkelijk van Pelgrim.

Bel voor de scherpste prijs voor een Pelgrim kookplaat met onze klantenservice 070 – 301 34 74

Gas, inductie of keramisch

Je bent toe aan een nieuwe kookplaat, maar welke moet je kiezen? Word het gas, inductie of toch keramisch? De meeste Nederlanders koken op gas of inductie. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze beschrijven we hieronder het verschil?

Koken op gas

Koken op gas
In ons assortiment tref je diverse gaskookplaten aan. Gaskookplaten met verschillende soorten brandertechnieken, pandragers of wokbranders. Het materiaal varieert van RVS tot stoer, geëmailleerd matzwart, tot gehard of keramisch glas. En vergeet niet: koken op gas is krachtig, maar ook subtiel genoeg om lekker te sudderen.

Koken op inductie

Koken op inductie
Onze energiezuinige inductiekookplaten zijn snel en nauwkeurig. De warmte wordt opgewekt door magnetische spoelen onder de glazen kookplaat. Hierdoor wordt alleen uw pan verwarmd en is er dus geen energieverlies. Om alvast een handige functie uit te lichten: De meeste inductiekookplaten hebben een boostfunctie waarmee u water extra snel aan de kook brengt of een biefstuk snel dichtschroeit.

Keramisch koken

Keramisch koken
De keramische kookplaten van Pelgrim hebben eigenlijk alles. Een breed scala van functionaliteiten, zoals ovale kookzones, kookduurbegrenzers, tiptoetsbediening en niet onbelangrijk: schoonmaakgemak. Dus na het gezellig samen tafelen is de kookplaat in een handomdraai weer schoon.

Gaskookplaten

Een greep uit ons gaskookplaat aanbod

Gaskookplaten met het hoogste rendement
Pelgrim vindt haar oorsprong in de ontwikkeling van gasfornuizen en later gastoestellen. Deze jarenlange ervaring wordt gebruikt om de gaskookplaten continu verder te ontwikkelen. Dit zie je onder andere terug in de techniek, het materiaalgebruik en het schoonmaakgemak. Ook de verschillende moderne designs zijn thuis in ieder huis.
Daarnaast zijn de gaskookplaten van Pelgrim zijn niet alleen mooi, ze blijven ook mooi. De RVS modellen met A+ brander techniek zijn zelfs uitgerust met de unieke Profi protect coating. Dit voorkomt krassen, corrosie en verkleuring, maar voorkomt ook vuilaanhechting en vlekken. Zo houd je tijd over om nog even lekker na te tafelen.

Reguliere of A+ wokbrander

Een A+ Vario wok brander is compacter van formaat dan de reguliere wokbrander. Dit betekent dat het de vlam meer centreert onder de pan waardoor er minder warmte verloren gaat. De A+ Vario wokbrander heeft nog een voordeel; het beschikt over een groot regelbereik (0,27 – 4,6 kW) waardoor je zowel zachtjes kunt sudderen als krachtig wokken. De A+ Vario wokbrander bestaat uit 2 branderringen die afzonderlijk bediend kunnen worden. De reguliere wokbrander heeft een regelbereik van 1,5 – 3,5 kW. Het gasrendement bij A+ brander geeft een besparing van 15% besparing t.o.v. een reguliere brander.

A+ Vario wok brander
A+ Vario wok brander

Bandstalen of geëmailleerde gietijzeren pandragers

Bandstalen pandragers hebben een glad oppervlak waardoor deze makkelijk af te nemen zijn. Onze geëmailleerde gietijzeren pandragers zijn robuust en duurzaam. Het oppervlak is ruwer waardoor uw pannen zeer stevig staan.

Bandstalen pandragers

Bandstalen pandragers

Gietijzeren pandragers

Gietijzeren pandragers

Inductie kookplaten

Een greep uit ons inductie kookplaat aanbod

Koken op inductie gaat lekker snel, is energiezuinig en veilig. Kookzones worden immers niet heet zolang er geen pan op staat. De Pelgrim inductiekookplaten bieden je alle instrumenten om van koken een feest te maken. Gebruiksvriendelijkheid staat daarbij altijd voorop en is het uitgangspunt van hun innovaties.

A+ inductietechniek

Een inductiekookplaat verwarmt alleen de pan. Er is dus geen warmteverlies. A+ inductietechniek is de meest effectieve techniek (bij Pelgrim tot 13% effectiever dan reguliere inductiekookplaten). Wat komt doordat A+ techniek zorgt voor:

  • Stabiliteit; je houdt de gerechten gedurende de kooktijd op constante temperatuur. Ook als je tussendoor ingrediënten toevoegt.
  • Snelheid; de A+ zones zijn effectiever. Je kookt 2 liter water 3 minuten sneller dan andere reguliere kookplaten.
  • A+ inductiekookplaten zijn een Groene keuze. Door effectiever gebruik bespaar je tot wel 35% energie.
  • Extra boostvermogen; de A+ techniek brengt de pan supersnel op de gewenste temperatuur.
A+ inductietechniek
A+ inductietechniek

Flexzones, voor alle formaten pannen

Inductiekookplaat met flexzones
Inductiekookplaat met flexzones

Met het innovatieve 8-hoekige design van onze flexzones wordt een optimale kookoppervlakte gecreëerd. Daardoor is er een extreem kleine ruimte tussen de recht afgesneden koppelbare zones. Kortom de échte volwaardige flexzone.

Grillplaat

Gietaluminium grillplaat
Gietaluminium grillplaat

Deze rechthoekige grillplaat is perfect voor gebruik op de flexzones. De plaat is eenvoudig van de kookplaat af te halen dankzij de handvatten en is gemaakt van gietaluminium. Let wel op, de grillplaat wordt zeer heet!

Keramische kookplaten

Een greep uit ons keramische kookplaat aanbod

De keramische kookplaten van Pelgrim zijn zeer compleet. Eén van de vele handigheidjes is bijvoorbeeld de aankookfunctie. Ideaal om uw gerecht op de hoogste stand aan de kook te brengen en vervolgens op lagere stand te laten doorkoken.

Elektrische kookplaten

Ons elektrische kookplaat aanbod

Inbouw of vrijstaand

PELGRIM kookplaat voor de laagste prijs

Kookplaten van het merk Pelgrim worden alleen verkocht via de vakhandel. Via onze webshop (en andere webshops in Nederland) zul je daarom geen Pelgrim kookplaat kunnen kopen. Je bent echter van harte welkom in één van onze showrooms.

Bij Bemmel & Kroon kun alle kookplaattype zien én ervaren. Ons vakkundig personeel kan je alles over de kookplaat uitleggen en laat je het gebruikersgemak ervaren. Onze apparaten zijn namelijk allemaal aangesloten. Zo kun je zélf ervaren of een apparaat je bevalt en welke de juiste voor je is. Want het hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat je er precies mee wilt doen, hoe jouw gezinssamenstelling is en hoe intensief je er gebruik van maakt. Bemmel & Kroon helpt je graag bij het maken van de juiste keuze!

Koop je PELGRIM kookplaat voor de laagste prijs!

Kom langs in één van onze showrooms!

Het uitzoeken van de juiste apparatuur voor je keuken vraagt om goed advies. Kom daarom gerust langs in één van onze showrooms om alle Pelgrim apparatuur te zien en te ervaren. Naast alle werkend opgestelde apparaten vind je hier ook een enorme hoeveelheid keukens. Ervaar met eigen ogen al het moois wat wij voor jouw keuken te bieden hebben. In ons showroom bieden gespecialiseerde adviseurs je graag de helpende hand bij het maken van de juiste keuze.

Voor elke thuiskok het juiste gasfornuis.
Onze keukenshowroom in Cruquius
Pelgrim vaatwassers in onze showroom
Keukens en inbouwapparatuur in één winkel
Keukenshowroom: De next125 -keukencollectie
Pelgrim kookplaten
Onze keukenshowroom in Den Haag.
Keuken voor kookdemonstratie en masterclasses

Unieke garantie

Pelgrim is zó overtuigd van de kwaliteit van hun apparatuur, dat zij een unieke garantie aanbieden. Standaard ontvang je een fabrieksgarantie van 2 jaar. De mogelijkheid bestaat om deze garantie met 3 of 6 jaar te verlengen.*

Tot 8 jaar garantie

Wanneer je in één koop tot en met drie (of minder) Pelgrim inbouw- en/of vrijstaande apparaten aankoopt, ontvangt je na registratie vijf jaar garantie*, waarvan twee jaar volledige fabrieksgarantie. Voor de resterende drie jaar betaal je slechts de voorrijkosten. Wanneer je in één koop minstens vier Pelgrim inbouwapparaten aankoopt, ontvang je na registratie maar liefst acht jaar garantie*, waarvan twee jaar volledige fabrieksgarantie. Voor de resterende zes jaar betaal je slechts de voorrijkosten.

* Je dient de nieuwe Pelgrim apparaten binnen 30 dagen na aankoop te registreren. Registreren kan eenvoudig via www.pelgrimservice.nl of telefonisch via 0900 555 00 03 (€ 1,- per gesprek).

Pelgrim garantie - Tot 8 jaar garantie

Certimark Garantiekeurmerk 5 sterren

Maximale score Certimark Garantiekeurmerk

Pelgrim heeft in november 2014 als eerste fabrikant in Nederland een 5-sterren Certimark Garantiekeurmerk verkregen. Dit betekent dat als je keukenapparatuur van Pelgrim koopt, je kunt rekenen op een garantieservice van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Certimark, hét garantie-instituut van Nederland, heeft de garantievoorwaarden en de  serviceorganisatie van Pelgrim objectief beoordeeld met een 5-sterren garantieklasse, de maximale score van de Certimark garantie-audit.

Vlak RVS gaskookplaat met A+ branders

Vrijblijvend kookplaat advies?

Bemmel & Kroon Keukens is leverancier van alle Pelgrim apparatuur waaronder de kookplaat. Naast kookplaten van Pelgrim leveren wij ook alle andere Topmerken die in Nederland verkrijgbaar zijn. In onze showroom kun je deze eenvoudig vergelijken. Onze deskundige adviseurs kunnen je uitgebreid informeren over de verschillende mogelijkheden. Zij vertellen je de voor- en nadelen van de verschillende keuze opties zodat jij een kookplaat kiest dat volledig aansluit op jou wensen en kookgedrag! Kom voor vrijblijvend advies over de voor jou meest geschikte apparatuur langs in één van onze winkels.

Productgroepen Pelgrim keukenapparatuur

De hoogwaardige keukenapparatuur van Pelgrim is onderverdeeld in productgroepen. Wil je naast informatie over Pelgrims kookplaten meer weten over andere keukenapparaten kies dan hieronder een andere productgroep.