Quooker - De kokend-water-kraan

Wanneer, welke Quooker

Welke Quooker kan ik het beste kopen?

Je wilt weten welke Quooker je het best kunt aanschaffen? De keuze van de juiste Quooker is afhankelijk van vele factoren. In de hieronder getoonde toelichting en tabel kun je snel zien welk Quooker reservoir voor jou situatie het beste is.

Er zijn drie type reservoirs, de keuze hangt af van de situatie in de keuken. 

  1. Heb je geen keukenboiler en hoef je niet lang te wachten op het warme water? Dan volstaat het PRO 3-VAQ reservoir.
  2. Loopt er enkel een koud waterleiding naar de keuken en/of maak je momenteel gebruik van een keukenboiler? Dan is de COMBI het meest geschikt.
  3. Lopen er zowel een koud, als warm waterleiding naar de keuken én vind je dat je lang moet wachten op het warme water? Dan is de COMBI+ geschikt voor jouw situatie. In dit geval levert de Quooker naast kokend water het warme water totdat het warme water uit de leiding de juiste temperatuur heeft bereikt.

Nadat je het schema hebt doorlopen weet je welk reservoir voor jou situatie de beste keuze is. Bij dit PRO3-VAQ, COMBI of COMBI+ reservoir kun je dan eenvoudig een bijpassende Quooker kraan kiezen met een finisch naar keuze.

Welk reservoir kies je? Deze tabel kan behulpzaam zijn bij het kiezen van een reservoir.

Toelichting Quooker reservoirs

Quooker heeft drie verschillende reservoirs ontwikkeld. De PRO3-VAQ voor direct kokend water, COMBI voor direct kokend én warm water en de COMBI+ voor direct kokend en onbeperkt warm water. Allemaal voorzien van de gepatenteerde hoogvacuümisolatie, waardoor het water op energiezuinige manier op temperatuur wordt gehouden. Het stand-by verbruik is maar 5 cent per dag.

Quooker PRO3 reservoir

PRO3

Het PRO3-reservoir is voorzien van hoogvacuümisolatie. Vacuüm in combinatie met een warmtestralingsscherm zoals gebruikt in de PRO3 is de beste isolatie die denkbaar is. Door dit principe is het apparaat extreem zuinig en compact. Het stand-by verbruik is maar 5 eurocent per dag. Het reservoir kan zelfs in keukens met ladenkasten geplaatst worden, eventueel met ophangbeugel, als accessoire leverbaar.

Quooker COMBI reservoir

COMBI

De Quooker COMBI levert niet alleen kokend water (100°C), maar ook warm water (50-60°C). Hierdoor is ook wachten op warm water verleden tijd. Bovendien is het de eerste ‘boiler’ met hoogvacuümisolatie. Door dit principe is het de zuinigste warm- en kokendwatervoorziening voor de keuken. Het stand-by verbruik is net als bij de VAQ maar 5 cent per dag.

Quooker COMBI+ reservoir

COMBI+

De COMBI+ is aangesloten op zowel de koud- als de warmwaterleiding. Net als de ‘gewone’ COMBI rekent hij af met het lange wachten op warm water en de verspilling van drinkwater. Bovendien heb je met de COMBI+ niet alleen kokend water maar ook onbeperkt warm water uit de keukenmengkraan.