Quooker logo

Hoe werkt een Quooker?

De werking van Quookers kokendwaterkranen en reservoirs toegelicht
Veel mensen stellen ons de vraag “Hoe werkt een Quooker?” Hieronder geven we antwoord op deze vraag en leggen we de werking van Quooker kraan uit. Ook de verschillende type Quooker-kranen komen aan bod. Daarnaast geven we een duidelijke toelichting over de verschillende kokendwaterreservoirs en het optionele CUBE reservoir. Weet je inmiddels welk reservoir en kraan model je wilt, kies dan de gewenste afwerking voor jouw Quooker kokend waterkraan.

Hoe werkt een quooker?

Werking Quooker kraan

Video toelichting Quooker Flex handelingen.
Een Quooker bestaat uit twee delen: een kokendwaterkraan óp het aanrecht en een klein reservoir eronder. In het reservoir wordt het water bewaard op een temperatuur van 110º. Het is dus een soort thermosfles die is aangesloten op de waterleiding. De warmte kan nergens naartoe. Dit is de reden dat er maar heel weinig energie (10 watt) nodig is om het water in het reservoir op temperatuur te houden. Als je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er onder het aanrecht meteen weer vers water in het reservoir.

Wil je naast warm en kokend water ook koud, bruisend en gefilterd water uit jouw Quooker-kraan? Maak jouw Quooker-set dan compleet met een extra Quooker Cube reservoir.

De bediening van de kokendwaterkraan kan per type kraan verschillen. In de video bij deze toelichting worden bijvoorbeeld alle handelingen van de Quooker Flex-kraan uitgelegd.

Toon alle Quookers

Welke Quooker kranen zijn er?

Na het zien van de video over de werking van een Quooker Flex weet je hoe een Quooker-systeem werkt? De volgende stap is te bepalen welke type kraan jouw voorkeur heeft. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende kraan modellen. Het verschil tussen het Flex en Fusion model is de flexibele uittrekslang voor meer bereik. De kranen uit de Nordic-serie bestaan uit aparte een kokendwaterkraan en mengkraan uitgevoerd in hetzelfde design.

Hoe werken de verschillende kokendwaterreservoirs?

Een Quooker-systeem bestaat uit een kraan op het aanrecht en een kokendwaterreservoir in het kastje eronder. Voor het kokende water heb je de keuze uit drie verschillende reservoirs. Wil je ook koel bruisend en gefilterd water uit jouw Quooker-kraan? Combineer het Quooker kokendwaterreservoir van jouw keuze dan met een CUBE. Bekijk hier de collectie kokendwaterreservoirs.

Quooker CUBE voor bruisend koud en gefilterd water

Hoe werkt een Quooker CUBE?

Met de Quooker CUBE geniet je in een handomdraai van een glas sprankelend koud water. Ook maak je er de lekkerste limonades en soda cocktails mee. De CUBE is een aanvulling op de Quooker Flex, Fusion en Nordic kokend waterkraan. Hiermee geeft je Quooker kraan niet alleen koud, warm en kokend water maar ook koud, bruisend en gefilterd water. Zo haal je alles uit één kraan en maakt de CUBE van je 3-in-1 kraan dus een 5-in-1 kraan!

De CUBE brengt nóg meer plezier in de keuken. Hij gebruik van plastic flessen wordt overbodig, je bespaart tijd en ruimte en de Quooker is 100% veilig. Om bruisend water te krijgen, druk en draai je één keer. De lichtring die bij kokend water rood wordt, knippert nu blauw: er komt bruiswater aan. Houd je de draaiknop iets langer vast voor je draait dan komt er gefilterd water uit de kraan. Hierdoor is kokend water tappen terwijl je bruisend water bedoelde niet mogelijk.

Toon de Quooker CUBE

Welke afwerking krijgt jouw Quooker kraan?

Weet je inmiddels naar welk model Quooker-kraan en kokendwaterreservoir jouw voorkeur uitgaat? Dan hoef je alleen nog maar de afwerking van kraan te bepalen. Hierbij heb je de keuze uit zes mogelijkheden: chroom, rvs, zwart, goud, messing patina en nikkel glans. Maar past op, niet elke afwerking is voor elke kraan beschikbaar. Kies jouw favoriete afwerking.

Onze winkels

In onze webshop vind je een compleet Quooker aanbod. Heb je een vraag over één van deze Quookers neem dan gerust contact op met onze klantenservice (070 – 301 34 64). Onze klantenservice is elke dag tot 23:00 uur bereikbaar, zaterdag tot 17:00 uur.

Wil je de werking voor je een nieuwe Quooker gaat kopen liever eerst LIVE bekijken? Kom dan langs in één van onze winkels waar de Quookers werkend staan opgesteld. Hier vind je naast huishoud- en keukenapparatuur ook een enorme hoeveelheid keukenopstellingen. Ervaar met eigen ogen al het moois wat wij voor jouw keuken te bieden hebben. Bij vragen en/of advies zijn onze verkopers je graag van dienst. Zij laten je graag kennismaken met een uitgebreid aanbod van kokend waterkranen van Quooker en andere A-merken.

Vrijstaande en inbouw keukenapparatuur van alle A-merken.Vrijstaande en inbouw keukenapparatuur van alle A-merken.
Complete keukens in winkel showroomComplete keukenopstellingen en keuken- en inbouwapparatuur onder één dak.

Contact

Heb je een vraag over de Quooker kokendwaterkranen of reservoirs en wil je deze in één van onze winkels bekijken, neem gerust contact op met de winkel die je hiervoor wilt bezoeken. Wil je een Quooker via onze webshop bestellen en heb je hierover een vraag, bel dan onze klantenservice (070 – 301 34 64).

Reparatie van jouw Quooker kokend waterkraan of reservoir nodig?
Quooker Service biedt snelle, deskundige hulp voor reparatie, controle en onderhoud van al jouw Quooker apparatuur. Quooker Service is 24/7 online bereikbaar en telefonisch op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur.

Klantwaardering
Kieskeurig
9,2
Qasa
9,4
Trustpilot
9