• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
  • Scherpe prijzen
  • 3 échte winkels
  • Klantwaardering 9.1 uit 10
Quooker logo

Hoe werkt een Quooker?

De werking van Quookers kokendwaterkranen en reservoirs toegelicht
Veel mensen stellen ons de vraag “Hoe werkt een Quooker?” Hieronder geven we antwoord op deze vraag en leggen we de werking van Quooker kraan uit. Ook de verschillende type Quooker-kranen komen aan bod. Daarnaast geven we een duidelijke toelichting over de verschillende kokendwaterreservoirs en het optionele CUBE reservoir. Weet je inmiddels welk reservoir en kraan model je wilt, kies dan de gewenste afwerking voor jouw Quooker kokend waterkraan.

Hoe werkt een quooker?

Werking Quooker kraan

Video toelichting Quooker Flex handelingen.
Een Quooker bestaat uit twee delen: een kokendwaterkraan óp het aanrecht en een klein reservoir eronder. In het reservoir wordt het water bewaard op een temperatuur van 110º. Het is dus een soort thermosfles die is aangesloten op de waterleiding. De warmte kan nergens naartoe. Dit is de reden dat er maar heel weinig energie (10 watt) nodig is om het water in het reservoir op temperatuur te houden. Als je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er onder het aanrecht meteen weer vers water in het reservoir.

Wil je naast warm en kokend water ook koud, bruisend en gefilterd water uit jouw Quooker-kraan? Maak jouw Quooker-set dan compleet met een extra Quooker Cube reservoir.

De bediening van de kokendwaterkraan kan per type kraan verschillen. In de video bij deze toelichting worden bijvoorbeeld alle handelingen van de Quooker Flex-kraan uitgelegd.

Toon alle Quookers

Welke Quooker kranen zijn er?

Na het zien van de video over de werking van een Quooker Flex weet je hoe een Quooker-systeem werkt? De volgende stap is te bepalen welke type kraan jouw voorkeur heeft. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende kraan modellen. Het verschil tussen het Flex en Fusion model is de flexibele uittrekslang voor meer bereik. De kranen uit de Nordic-serie bestaan uit aparte een kokendwaterkraan en mengkraan uitgevoerd in hetzelfde design.

Quooker Flex kraanmodel

Quooker Flex

De Flex is enige Quooker-kraan met een flexibele uittrekslang. Met de uittrekslang van de Flex kun je overal bij (handig bij het afwassen). Zoals alle Quooker-kranen geeft de Flex warm, koud en 100°C kokend water. Vuil je hem aan met de Quooker CUBE, dan kan je met de Flex-kraan ook koel bruisend en gefilterd water tappen.

Toon alle Flex kranen
Quooker Fusion kraanmodel

Quooker Fusion

Met de Quooker Fusion haal je alles uit één kraan. Kokend, warm en koud water. Maar ook koel bruisend en gefilterd water, als je hem met een Quooker CUBE combineert. De Fusion is verkrijgbaar in chroom, roestvrij staal, zwart, goud en messing patina. Deze alles-in-één kraan met ronde of rechte uitloop is bovendien leverbaar in een modern of een klassiek jasje.

Toon alle Fusion kranen
Quooker Nordic kraanmodel

Quooker Nordic

De Nordic-serie bestaat uit een in hetzelfde design uitgevoerde kokendwaterkraan en mengkraan. De Quooker-kraan uit de Nordic-serie is ook los te verkrijgen. Zo kan je hem ook met je eigen mengkraan combineren. De Nordic is verkrijgbaar met een ronde en rechte uitloop. In combinatie met de Quooker CUBE kun je er zelfs koel bruisend en gefilterd water uit tappen.

Toon alle Nordic kranen

Hoe werken de verschillende kokendwaterreservoirs?

Een Quooker-systeem bestaat uit een kraan op het aanrecht en een kokendwaterreservoir in het kastje eronder. Voor het kokende water heb je de keuze uit drie verschillende reservoirs. Wil je ook koel bruisend en gefilterd water uit jouw Quooker-kraan? Combineer het Quooker kokendwaterreservoir van jouw keuze dan met een CUBE. Bekijk hier de collectie kokendwaterreservoirs.

Quooker PRO3 reservoir

PRO3

Kokend water
Het PRO3-reservoir is goed voor 3 liter kokend water. Dit reservoir wordt toegepast indien er geen keukenboiler in het keukenkastje staat en je niet lang op warm leidingwater hoeft te wachten. De PRO3 is het goedkoopste reservoir.

Quookers met PRO3 reservoir tonen
Quooker COMBI reservoir

COMBI

Kokend en warm water
Met het Quooker COMBI reservoir hoef je nooit meer op warm water te wachten. Het reservoir mengt koud leidingwater met kokend water uit het Quooker kokendwaterreservoir. Hierdoor is de COMBI het ultieme alternatief voor een keukenboiler.

Quookers met COMBI reservoir tonen
Quooker COMBI Plus reservoir

COMBI+

Kokend en onbeperkt warm water
De COMBI+ wordt zowel op de koud- als de warmwaterleiding aangesloten. Net als de ‘gewone’ COMBI levert hij direct warm water en verspilt hij geen drinkwater. Door aansluiting op de warmwaterleiding beschik je onbeperkt over warm water.

Quooker met COMBI+ reservoir tonen
Quooker CUBE voor bruisend koud en gefilterd water

Hoe werkt een Quooker CUBE?

Met de Quooker CUBE geniet je in een handomdraai van een glas sprankelend koud water. Ook maak je er de lekkerste limonades en soda cocktails mee. De CUBE is een aanvulling op de Quooker Flex, Fusion en Nordic kokend waterkraan. Hiermee geeft je Quooker kraan niet alleen koud, warm en kokend water maar ook koud, bruisend en gefilterd water. Zo haal je alles uit één kraan en maakt de CUBE van je 3-in-1 kraan dus een 5-in-1 kraan!

De CUBE brengt nóg meer plezier in de keuken. Hij gebruik van plastic flessen wordt overbodig, je bespaart tijd en ruimte en de Quooker is 100% veilig. Om bruisend water te krijgen, druk en draai je één keer. De lichtring die bij kokend water rood wordt, knippert nu blauw: er komt bruiswater aan. Houd je de draaiknop iets langer vast voor je draait dan komt er gefilterd water uit de kraan. Hierdoor is kokend water tappen terwijl je bruisend water bedoelde niet mogelijk.

Toon de Quooker CUBE

Welke afwerking krijgt jouw Quooker kraan?

Weet je inmiddels naar welk model Quooker-kraan en kokendwaterreservoir jouw voorkeur uitgaat? Dan hoef je alleen nog maar de afwerking van kraan te bepalen. Hierbij heb je de keuze uit zes mogelijkheden: chroom, rvs, zwart, goud, messing patina en nikkel glans. Maar past op, niet elke afwerking is voor elke kraan beschikbaar. Kies jouw favoriete afwerking.

Quooker Fusion Round kraan in de kleur zwart

Zwart

Donkere kleuren zijn in de keuken al enige tijd in erg populair. Van een donkerbruine en groene kleur tot ingetogen zwart en alle grijstinten daartussen. Een zwarte Quooker-kraan past perfect in deze setting.

Fusion Square Gold met gouden afwerking

Goud

De gouden Quooker is verguld met een laagje van 24 karaats goud. De Quooker goud is met haar schitterende afwerking dé luxe blikvanger van je keuken. Een even decoratieve als praktische keuze voor in je woning.

Fusion Round kraan met messing patina afwerking

Messing patina

De Quooker-kranen met een messing patina afwerking zijn als een goede fles wijn. Of een tas van het beste leer. Geef hem de tijd om te rijpen en hij wordt mooier, steeds mooier. En alsmaar meer van jou.

Flex kraan met uittrekslang in RVS afwerking

RVS

Welke Quooker kraan je ook kiest, alle kranen zijn leverbaar in roestvrij staal. De Quooker RVS met roestvrijstalen afwerking is mat en donker qua kleur. RVS past perfect bij andere (inbouw) apparatuur en een spoelbak van RVS.

Fusion Square Chroom - Chrome afwerking

Chroom

Chroom is een tijdloze afwerkingen die past in elke keuken. Net als bij de RVS afwerking zijn alle Quookers leverbaar met een chrome afwerking. De chroom kokend waterkranen zijn glimmend of wel blinkend.

Classic Fusion Square kraan met nikkel glans afwerking

Nikkel Glans

Alleen de kranen uit de Classic-serie zijn verkrijgbaar in nikkel glans, voor een mooie, klassieke look. Kies tussen de Classic Fusion alles-in-één-kraan of de Nordic Classic single tap die je kunt combineren met je eigen mengkraan.

Onze winkels

In onze webshop vind je een compleet Quooker aanbod. Heb je een vraag over één van deze Quookers neem dan gerust contact op met onze klantenservice (070 – 301 34 64). Onze klantenservice is elke dag tot 23:00 uur bereikbaar, zaterdag tot 17:00 uur.

Wil je de werking voor je een nieuwe Quooker gaat kopen liever eerst LIVE bekijken? Kom dan langs in één van onze winkels waar de Quookers werkend staan opgesteld. Hier vind je naast huishoud- en keukenapparatuur ook een enorme hoeveelheid keukenopstellingen. Ervaar met eigen ogen al het moois wat wij voor jouw keuken te bieden hebben. Bij vragen en/of advies zijn onze verkopers je graag van dienst. Zij laten je graag kennismaken met een uitgebreid aanbod van kokend waterkranen van Quooker en andere A-merken.

Vrijstaande en inbouw keukenapparatuur van alle A-merken.
Vrijstaande en inbouw keukenapparatuur van alle A-merken.
Complete keukens in winkel showroom
Complete keukenopstellingen en keuken- en inbouwapparatuur onder één dak.

Contact

Heb je een vraag over de Quooker kokendwaterkranen of reservoirs en wil je deze in één van onze winkels bekijken, neem gerust contact op met de winkel die je hiervoor wilt bezoeken. Wil je een Quooker via onze webshop bestellen en heb je hierover een vraag, bel dan onze klantenservice (070 – 301 34 64).

Reparatie van jouw Quooker kokend waterkraan of reservoir nodig?
Quooker Service biedt snelle, deskundige hulp voor reparatie, controle en onderhoud van al jouw Quooker apparatuur. Quooker Service is 24/7 online bereikbaar en telefonisch op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur.

QUOOKER SERVICE
Staalstraat 13
2984 AJ Ridderkerk
Service aanvragen
B&K Den Haag
Neckar 24
Industrieterrein Forepark
Winkel informatie
B&K Zoeterwoude
Hoge Rijndijk 269
Rijneke Boulevard
Winkel informatie
Klantwaardering
Kieskeurig
9.1
Trustpilot
9.0
Qasa
9.2