Quooker logo

Quooker veelgestelde vragen (FAQ)

Antwoord op de meest gestelde Quooker vragen
Een kokend water kraan van Quooker koop je niet elke dag. Goed onderzoek vooraf is dan ook aan te raden. Om dit voorafgaande onderzoek voor jou gemakkelijk te maken vind je hieronder de antwoorden op de vragen die bij onze klantenservice het meest worden gesteld. Bovendien hebben wij de veelgestelde vragen voor je opgedeeld in verschillende categoriën (Help onderdelen). Door op een vraag te klikken verschijnt het bijbehorende antwoord. Klik onder de geselecteerde categorie op de vraag om het antwoord op de vraag te lezen.

De 5 meest gestelde vragen

Kijk voor meer informatie over onderhoud op onze onderhoudspagina.

Onderdelen voor jouw Quooker-systeem kun je snel en gemakkelijk online bestellen via onze webshop of via onze klantenservice.

Heb je liever persoonlijk advies?
In overleg met een van onze servicemedewerkers wordt vastgesteld welke onderdelen je nodig hebt. Zorg ervoor dat je altijd het serienummer van jouw reservoir bij de hand hebt. Het serienummer kun je vinden aan de bovenzijde op een witte sticker, net onder het rode deksel of op de meegeleverde garantiekaart.

De Quooker kokendwaterkraan en reservoir wordt als set geleverd, inclusief duidelijke handleiding en installatiemateriaal. Hetzelfde geldt voor de Quooker CUBE.

Kijk bij de kraan van jouw keuze voor de bijhorende installatiehandleiding. In onze instructievideo’s leggen we je de installatie stapsgewijs uit.

Als het lampje snel knippert, duidt dit op een storing.

Het Quooker-reservoir is te resetten door de volgende stappen te volgen:

 1. Zet het reservoir uit door de rode ‘Q’ bovenop het reservoir in te drukken.
 2. Haal de stekker uit het stopcontact.
 3. Haal het plug-stekkertje uit de rode kap aan de achterkant
 4. Doe na 10 seconden het plug-stekkertje weer terug in de kap en plaats de stekker weer terug in het stopcontact. Druk de rode ‘Q’ in om het reservoir weer aan te zetten.
 5. Controleer, wanneer het lampje continue brandt (het reservoir warmt op), of er na 25 minuten kokend water uit de kraan komt.

Mocht de storing zich na een derde poging nog steeds voordoen, neem dan contact op met de serviceafdeling van Quooker. Zorg dat je het serienummer van het reservoir bij de hand hebt (te vinden op de zijkant van het reservoir) en kijk goed naar de frequentie van de knipperstoring (knippert hij 2x of 4x?), hier zal de servicemedewerker naar vragen.

Bovenop het Quooker reservoir zit de aan-/ uit schakelaar waarin een rood led lampje zit. Dit lampje zal pulserend (langzaam aan en uit) licht geven als het systeem in stand-by stand staat. Dit betekent dat je Quooker klaar is voor gebruik. Dit pulserende lampje noemen wij de “hartslag” van de Quooker.

Bij gebruik van de Quooker zal dit lampje continu branden waarmee het systeem aangeeft het water te verwarmen.

Blijft het rode led-lampje snel en frequent knipperen (2x of 4x met een korte pauze ertussen)? Kijk dan naar het antwoord op de vraag hierboven.

Quooker FAQ - Veelgestelde vragenQuooker FAQ - Veelgestelde vragen over de Quooker kranen en reservoirs

Alle help onderwerpen op een rij

Bemmel & Kroon heeft de veelgestelde vragen netjes voor je opgedeeld in verschillende categoriën. Selecteer eerst de categorie waar jouw vraag betrekking op heeft. Kijk vervolgens of jouw vraag daar onder staat. Zo ja, klik dan op je vraag om het antwoord te kunnen lezen. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact mnet ons op. Wij zijn je graag van dienst.

 

Algemeen

Meest gestelde algemene quooker vragen

Het standby verbruik van een Quooker kokendwaterreservoir is slechts € 0,05 per dag. Een gemiddeld huishouden gebruikt 1000 liter kokend water per jaar. Hierdoor zijn de kosten om dit water aan de kook te brengen met een Quooker lager dan met de waterkoker of fluitketel.

Lees meer informatie over het energieverbruik van een Quooker-systeem.

Je kunt je nieuwe Quooker registreren op de registratiepagina van Quooker. Zorg dat je het serienummer van het reservoir bij de hand hebt. Het serie nummer is te vinden aan de bovenzijde van het reservoir, net onder de rode kap. Je hebt dit nummer nodig voor de registratie.

Wanneer je registratie gelukt is ontvang je van Quooker een bevestigingsmail met daarin de geregistreerde gegevens.

Lees alles over het onderhoud aan een Quooker op onze onderhoudspagina

Het serienummer van jouw Quooker kun je terugvinden op een sticker aan de zijkant van het cilindervormige Quooker reservoir of in de meegeleverde documentatie.

Als je langer dan 3 dagen op vakantie gaat is het voordeliger om de Quooker uit te zetten. Net als dat je de stekker van de televisie uit het stopcontact haalt. Je bespaart hiermee ongeveer 5 cent per dag. Uitzetten gaat gemakkelijk met de schakelaar in de vorm van een ‘Q’. Deze bevindt zich aan de bovenzijde van het reservoir. Bij de oudere reservoirs zit er rechts aan de achterkant van de kap, naast het LED-snoertje, een schakelaar. Als je weer terug bent is het verstandig om de Quooker, voor dat je hem weer gebruikt, een minuutje door te laten stromen om het systeem te ontluchten.

Een van de unieke kenmerken van de Quooker-kraan is dat deze een druppelvormige straal heeft. Door de vernevelde straal worden brandwonden voorkomen. Dit komt omdat je je hand hierdoor op tijd kunt terug trekken. Wij adviseren om je glas of pan zo dicht mogelijk bij de uitloop van de kraan te houden wanneer je kokend water tapt.
Wanneer je het gevoel hebt dat de kraan meer is gaan spetteren kan het helpen om je kraanzeefje, de perlator, te ontkalken. Dit is gemiddeld twee keer per jaar nodig.

Het ontkalken van het kraanzeefje, de perlator, is heel eenvoudig:

 1. Draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los (bij de Flex-kraan is dit het uiteinde van de uittrekslang en niet van de metalen uitloop zelf).
 2. Haal het zeefje uit de huls en leg enkel het zeefje een uur in schoonmaakazijn. Bewaar de zwarte O-ring apart.
 3. Spoel eventuele resterende kalkresten van het zeefje.
 4. Stop het zeefje weer terug in de huls samen met de zwarte O-ring en draai hem weer op zijn plek.

De garantietermijn is twee jaar, voor zowel de professionele als de particuliere markt.

Een Quooker bestaat uit twee delen: een kokendwaterkraan óp het aanrecht en een reservoir eronder, waarin het water op 110°C bewaard wordt. Het reservoir is net zo goed geïsoleerd als een thermosfles, de warmte kan nergens naartoe. Daardoor is er maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir op temperatuur te houden. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding. Als je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er onder het aanrecht meteen weer vers water het reservoir in.

Meer info en video

Je Quooker schakel je eenvouidg uit met de aan/uit schakelaar in de vorm van een Q. Deze schakelaar bevindt zich aan de bovenzijde van het reservoir.

Zodra je het water van de installatie gaat halen adviseren wij vanwege de veiligheid van jezelf en van het apparaat, de Quooker tijdelijk uit te zetten. Door de Quooker aan de bovenzijde uit te zetten voorkom je dat deze, tijdens de afwezigheid van inkomend water, gaat verwarmen en mogelijk zijn opgewarmde water de leiding in zal duwen. Mogelijk gevolg kan zijn dat de interne veiligheid van de Quooker in werking treedt waarna een bezoek van een monteur onvermijdelijk is.

 

Aanschaf

Vragen over de aanschaf van een Quooker

Een Quooker kun je aanschaffen bij een keukendealer. Bij Bemmel & Kroon koop je een Quooker echter voor de laagste prijs. Onze prijzen worden hiervoor dagelijks vergeleken met de prijzen van andere keukendealers en online prijzen. Is de prijs ergens anders goedkpper dan worden onze prijzen via elektronische prijslabels automatisch aangepast.

Een Quooker kan in iedere keuken worden ingebouwd. Dit kan zowel bij een nieuwe als bij een bestaande keuken. De Fusion en Flex kranen kunnen makkelijk worden gemonteerd zonder dat er een extra kraangat geboord moet worden. Ontdek welke Quooker bij jou past met onze keuzehulp.

Het plaatsen van een Quooker is eenvoudig. De kranen Flex en Fusion kunnen in het gat van je huidige mengkraan worden geplaatst. Je hoeft dan alleen de huidige kraan te bewaren en terug te plaatsen als je gaat verhuizen. Je Quooker kun je dan gewoon meenemen!

 

Gebruik

Vragen over het gebruik van een Quooker

Het gebruik van een Quooker-kraan wijst zichzelf, houd alleen rekening met de dubbel-druk-draai bediening van de kokendwaterfunctie. In het document ‘Tips voor gebruik’ vind je informatie over het gebruik. Je vindt het bij onze downloads. Hier vind je onder andere informatie over de kraanbeveiliging, het eerste gebruik, de in hoogte verstelbare kraanuitloop en informatie over het onderhoud.

Alle Quooker-kranen zijn beveiligd met een dubbel-druk-draai bedieningsknop. Dankzij deze bedieningsknop geeft een Quooker-kraan nooit zomaar kokend water. Je moet de bedieningsknop eerst twee keer indrukken en vervolgens draaien. Pas daarna stroomt het kokende water uit de kraan.

Om eenvoudig een tweede kopje thee te tappen, kun je na gebruik van de kokendwaterfunctie binnen 3 seconden de kokendwaterfunctie bedienen door de bedieningsknop slechts éénmaal in te drukken en te draaien.

Door de tegennatuurlijke druk-draai beweging is de kans om de kokendwaterkraan ‘per ongeluk’ open te draaien zeer klein. Ondanks alle veiligheidsvoorzieningen zoals toegelicht op onze pagina over de veiligheid, dient de gebruiker van het Quooker-systeem rekening te houden met de risico’s van kokend water in het algemeen.

Voorkom dat kinderen de kraan als speelgoed gebruiken en laat kinderen niet zonder toezicht het product bedienen en/of schoonmaken.

 

Installatie

Quooker installatie vragen

PRO3-reservoir (3L kokendwaterreservoir):

 • Reservoir hoogte: 40 cm
 • Reservoir diameter: 15 cm

COMBI(+)-reservoir (7L kokendwaterreservoir):

 • Reservoir hoogte: 47 cm
 • Reservoir diameter: 20 cm

CUBE (gekoeld waterreservoir):

 • Reservoir hoogte: 43 cm incl. CO2 cilinder
 • Reservoir breedte: 30 cm incl. CO2 cilinder
 • Reservoir diepte: 44 cm

Bekijk ook ons overzicht van alle specificaties van de Quooker kokendwaterreservoirs. Een overzicht van alle specificaties van de Quooker CUBE vind je hier.

Benieuwd naar de afmetingen van de kranen? Deze vind je op de productpagina van de kraan naar jouw keuze.

Het standby verbruik van een Quooker kokendwaterreservoir is 5 eurocent per dag. Een gemiddeld huishouden gebruikt 1000 liter kokend water per jaar. De kosten om dit aan de kook te brengen zijn met een Quooker-systeem lager dan met de waterkoker, electrische- of inductiekookplaat.

Lees meer informatie over het energieverbruik van een Quooker-systeem.

De Quooker kokendwaterkraan en reservoir worden als set geleverd, inclusief duidelijke handleiding en installatiemateriaal. Hetzelfde geldt voor de Quooker CUBE.
 
Kijk bij de kraan van jouw keuze voor de bijhorende installatiehandleiding. In onze instructievideo’s leggen we je de installatie stapsgewijs uit.

De Quooker-mengkraan is aan te sluiten op alle reguliere aansluitingen.

Een COMBI+-reservoir kan eenvoudig omgebouwd worden naar een COMBI-reservoir. Je kunt hiervoor een ombouwsetje bestellen.

Het is ook mogelijk om een COMBI-reservoir om te bouwen naar een COMBI+-reservoir. Ook hiervoor kun je een ombouwsetje bestellen.

 

Onderhoud

Vragen over het onderhoud van een Quooker-systeem

Kijk voor meer informatie over onderhoud op onze onderhoudspagina.

Wij adviseren om eens in de 5 jaar onderhoud uit te voeren. De hardheid van het water kan per regio verschillen. Indien je woonachtig bent in een regio waar het water ‘hard’ is, adviseren wij om eens in de 3 jaar de Quooker te reinigen.

Het kraanzeefje (de perlator) zal met enige regelmaat ontkalkt moeten worden. Lees meer over onderhoud op onze onderhoudspagina.

Het onderhoud wordt door 90% van onze klanten zelf gedaan. Hiervoor kan je bij Quooker een onderhoudsset bestellen. Op basis van het serienummer van jouw reservoir selecteren zij automatisch de juiste onderhoudsset, zodat je deze direct kunt bestellen. Een onderhoudsset bestaat uit diverse materialen, een simpele handleiding en hulpgereedschap.

De meeste onderdelen voor jouw Quooker-systeem kunnen snel en gemakkelijk besteld worden binnen onze webshop.

Je kunt een onderhoudsset rechtstreeks bestellen via Quookers online serviceshop of bij een van hun servicemedewerkers. Via onze serviceshop selecteren ze automatisch de juiste onderhoudsset op basis van het serienummer van jouw reservoir.

Op basis van van het serienummer van jouw reservoir kunnen onze servicemedewerkers je helpen met het bestellen van de juiste onderhoudsset. Het serienummer kun je aan de bovenzijde van het reservoir terugvinden op een witte sticker net onder het rode deksel of op de meegeleverde garantiekaart.

Je kunt de kraan het beste schoonmaken door een beetje glasreiniger op een vochtige doek te spuiten (niet direct op de kraan) en de kraan hiermee af te nemen. Het drogen van de kraan na gebruik voorkomt kalkvlekken.

Het gebruik van andere schoonmaakmiddelen (bijv. antikalkmiddelen, schuurmiddelen en azijn) en schuursponsjes raden wij ten zeerste af. Deze kunnen de coating van onderdelen en het vet in de kraan, dat ervoor zorgt dat alle onderdelen soepel bewegen, aantasten.

Meer informatie hierover vind je op onze onderhoudspagina.

Het ontkalken van het kraanzeefje, de perlator, is heel eenvoudig:

 1. Draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los (bij de Flex-kraan is dit het uiteinde van de uittrekslang en niet van de metalen uitloop zelf).
 2. Haal het zeefje uit de huls en leg enkel het zeefje een uur in schoonmaakazijn.
 3. Spoel eventuele resterende kalkresten van het zeefje.
 4. Stop het zeefje weer terug in de huls en draai hem weer op zijn plek.

 

Storingen

Vragen m.b.t. storingen

Dit kan te maken hebben met het koppelstuk wat aan de kraan hangt. Het koppelstuk van de Quooker Flex kokendwaterkraan moet vrij kunnen bewegen. Wanneer de slang niet uitgetrokken is, hangt deze ca. 40 cm. onder het aanrechtblad. Houdt hier rekening mee bij het installeren. Wanneer het koppelstuk te weinig beweegruimte heeft, kan de uittrekslang niet volledig uitgetrokken worden.

Mocht de oorzaak elders liggen, neem dan contact op met de serviceafdeling van Quooker door het servicecontactformulier in te vullen, zij nemen dan binnen 2 – 4 werkdagen contact met je op.

Zorg dat je het serienummer van het reservoir bij de hand hebt (te vinden op de zijkant van het reservoir), hier zal de servicemedewerker naar vragen.

Als het lampje snel knippert, duidt dit op een storing.

Het Quooker-reservoir is te resetten door de volgende stappen te volgen:

 1. Zet het reservoir uit door de rode ‘Q’ bovenop het reservoir in te drukken.
 2. Haal de stekker uit het stopcontact.
 3. Haal het plug-stekkertje uit de rode kap aan de achterkant
 4. Doe na 10 seconden het plug-stekkertje weer terug in de kap en plaats de stekker weer terug in het stopcontact. Druk de rode ‘Q’ in om het reservoir weer aan te zetten.
 5. Controleer, wanneer het lampje continue brandt (het reservoir warmt op), of er na 25 minuten kokend water uit de kraan komt.

Mocht de storing zich na een derde poging nog steeds voordoen, neem dan contact op met de serviceafdeling van Quooker. Zorg dat je het serienummer van het reservoir bij de hand hebt (te vinden op de zijkant van het reservoir) en kijk goed naar de frequentie van de knipperstoring (knippert hij 2x of 4x?), hier zal de servicemedewerker naar vragen.

Er zijn diverse factoren die deze storing kunnen veroorzaken. Check voor de zekerheid eerst onderstaande punten voordat je contact opneemt met onze serviceafdeling:

 1. Controleer of het reservoir is ingeschakeld (lampje bovenop het reservoir pulseert wanneer deze is ingeschakeld). Je kunt het reservoir inschakelen door op de rode Q bovenop het reservoir te drukken.
 2. Controleer de voeding (stekker in stopcontact, werking stopcontact & zekering in je groepenkast).

Mocht de oorzaak elders liggen, neem dan contact op met de serviceafdeling van Quooker.

Zorg dat je het serienummer van het reservoir bij de hand hebt. Het serienummer kun je terugvinden op een sticker aan de zijkant van het cilindervormige Quooker reservoir of in de meegeleverde documentatie. Met behulp van dit nummer kan onze serviceafdeling je snel en accuraat van dienst zijn.

Deze storing kan verschillende oorzaken hebben, controleer daarom eerst de volgende zaken voordat je contact opneemt met onze serviceafdeling:

 1. Controleer of het reservoir is ingeschakeld (lampje bovenop het reservoir). Het reservoir schakel je in door de rode Q bovenop het reservoir in te drukken.
 2. Controleer de voeding (stekker in stopcontact, werking stopcontact & zekering in groepenkast).
 3. Controleer of het stekkertje van de kraan goed zit (achter in de rode kap van het reservoir).

Mocht de oorzaak elders liggen, neem dan contact op met de serviceafdeling van Quooker.

Zorg dat je het serienummer van het reservoir bij de hand hebt (te vinden op de zijkant van het reservoir), hier zal de servicemedewerker naar vragen.

Bij een Quooker Flex kan het voorkomen dat de flexibele uittrekslang niet goed in de kraan hangt. Trek de slang zo ver mogelijk naar beneden en laat deze rustig terugveren. Bedien vervolgens opnieuw de Quooker volgens de dubbel-druk-draai manier.

Mocht dit het euvel niet oplossen, adviseren wij om de serviceafdeling van Quooker te contacteren.

Zorg dat je het serienummer van het reservoir bij de hand hebt (te vinden op de zijkant van het reservoir), hier zal de servicemedewerker naar vragen. Het serienummer kun je terugvinden op een sticker aan de zijkant van het cilindervormige Quooker reservoir of in de meegeleverde documentatie. Op deze manier kan onze serviceafdeling je snel en accuraat van dienst zijn.

Een verminderde waterdoorstroom kan betekenen dat er onderhoud nodig is. Het probleem kan mogelijk al verholpen worden door het kraanzeefje, de perlator, te ontkalken. Dit is gemiddeld twee keer per jaar nodig.

Het ontkalken van het kraanzeefje, de perlator, is heel eenvoudig:

 1. Draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los (bij de Flex-kraan is dit het uiteinde van de uittrekslang en niet van de metalen uitloop zelf).
 2. Haal het zeefje uit de huls en leg enkel het zeefje een uur in schoonmaakazijn. Bewaar de O-ring apart.
 3. Spoel eventuele resterende kalkresten van het zeefje.
 4. Stop het zeefje weer terug in de huls samen met de O-ring en draai hem weer op zijn plek.

Mocht de waterdoorstroom niet verbeteren, neem dan contact op met de serviceafdeling van Quooker.

Zorg dat je het serienummer van het reservoir bij de hand hebt (te vinden op de zijkant van het reservoir), hier zal de servicemedewerker naar vragen.

Wanneer er geen kokend water uit de Quooker-kraan meer komt kan dit verschillende oorzaken hebben:

 1. De voorraad kokend water is opgebruikt. Bij een PRO 3 reservoir is er een voorraad van 3 liter aanwezig en is het reservoir binnen 10 minuten weer volledig opgewarmd. Bij een COMBI(+)-reservoir is er een voorraad van 7 liter kokend water aanwezig, dit reservoir is binnen 20 minuten weer volledig opgewarmd.
 2. Het reservoir is uitgeschakeld. Bij een ingeschakeld reservoir zie je een rood lampje pulseren onder de Q op het deksel. Je schakelt het reservoir in door de rode Q bovenop het reservoir in te drukken.
 3. Het stekkertje van de kraan is niet aangesloten op het reservoir. Schakel de Quooker eerst uit door de grote Q in te drukken. Controleer of het stekkertje van de kraan op het reservoir is aangesloten. Je kunt dit stekkertje terugvinden aande achterkant van de rode kap. Zet vervolgens het reservoir weer aan door op de grote Q te drukken.
 4. Het reservoir krijgt geen stroom. Controleer de voeding van het reservoir: Check of de stekker goed in het stopcontact zit en of het stopcontact werkt door hier even een ander apparaat op aan te sluiten. Controleer tot slot ook nog de zekering in groepenkast.
 5. Er is onderhoud nodig aan het reservoir. Raadpleeg onze onderhoudspagina voor meer informatie.

Wanneer er kokend water uit de Quooker-kraan wordt getapt en dit niet meer stoomt kan dit verschillende oorzaken hebben.

 1. De voorraad kokend water is opgebruikt. Bij een PRO 3 reservoir is er een voorraad van 3 liter aanwezig en is het reservoir binnen 10 minuten weer volledig opgewarmd. Bij een COMBI(+)-reservoir is er een voorraad van 7 liter kokend water aanwezig, dit reservoir is binnen 20 minuten weer volledig opgewarmd.
 2. Het reservoir is uitgeschakeld. Bij een ingeschakeld reservoir zie je een rood lampje pulseren onder de Q. Je schakelt het reservoir in door de rode Q bovenop het reservoir in te drukken.
 3. Het stekkertje van de kraan is niet ingestoken. Controleer of het stekkertje van de kraan op het reservoir is aangesloten, deze zit in de achterkant van de rode kap.
 4. Het reservoir krijgt geen stroom. Controleer de voeding van het reservoir (stekker in stopcontact, werking stopcontact & zekering in groepenkast).
 5. Er is onderhoud nodig aan het reservoir. Raadpleeg onze onderhoudspagina voor meer informatie.

Wanneer de mengkraan alleen nog lauw water geeft kan dit verschillende oorzaken hebben.

 1. Bij een COMBI-reservoir kan dit worden veroorzaakt doordat de voorraad kokend water is opgebruikt. Dit reservoir heeft een voorraad van 7 liter kokend water en is binnen 20 minuten weer volledig opgewarmd.
 2. Het reservoir is uitgeschakeld. Bij een ingeschakeld reservoir zie je een rood lampje pulseren onder de Q. Je schakelt het reservoir in door de rode Q bovenop het reservoir in te drukken.
 3. De temperatuurinstelling op het mengventiel is niet juist. Op het mengventiel zit een instelknop waar je aan kunt draaien om de temperatuur opnieuw in te stellen. Het kan ook zijn dat je mengvertiel in zijn geheel vervangen moet worden.
 4. Er is onderhoud nodig aan het reservoir. Raadpleeg onze onderhoudspagina voor meer informatie.

Dit probleem wordt waarschijnlijk veroorzaakt door vuilophoping in de kraan en kan verholpen worden door een beetje glasreiniger in de kraan te spuiten. Hiervoor zet je de kraan open (hendel omhoog) en spuit je vervolgens de glasreiniger (niet meer dan 2x sprayen) in de opening. Vervolgens breng je de hendel met lichte druk naar beneden en laat je deze van links naar rechts op en neer gaan. Het is belangrijk niet te veel glasreiniger te gebruiken.

Het gebruik van andere schoonmaakmiddelen raden wij ten zeerste af. Deze kunnen de coating van onderdelen en het vet in de kraan, dat ervoor zorgt dat alle onderdelen soepel bewegen, aantasten.

Mocht het probleem zich blijven voordoen neem dan contact op met de serviceafdeling van Quooker.

Zorg dat je het serienummer van het reservoir bij de hand hebt (te vinden op de zijkant van het reservoir), hier zal de servicemedewerker naar vragen.

Bovenop het Quooker reservoir zit de aan-/ uit schakelaar waarin een rood led lampje zit. Dit lampje zal pulserend (langzaam aan en uit) licht geven als het systeem in stand-by stand staat. Dit betekent dat je Quooker klaar is voor gebruik. Dit pulserende lampje noemen wij de “hartslag” van de Quooker.

Bij gebruik van de Quooker zal dit lampje continu branden waarmee het systeem aangeeft het water te verwarmen.

Blijft het rode led-lampje snel en frequent knipperen(2x of 4x met een korte pauze ertussen)? Kijk dan bij het antwoord van de vraag “Het lampje op de Quooker-kraan knippert.” om je Quooker-systeem te resetten.

 

Product

Product vragen Quooker

De adviesprijs van Quooker Flex is vanaf €1195.

Bij Bemmel & Kroon koop je de Quooker Flex echter voor de laagste prijs. Onze prijzen worden door elektronische prijslabels namelijk automatisch aangepast aan de laagste internetprijs. Ontdek meer over onze Quooker prijzen.

Gebruik onze keuzehulp om er achter te komen welke Quooker bij jou past.

De Quooker Flex heeft bepaalde software nodig om de kraan veilig te laten functioneren. Deze software is alleen geprogrammeerd in het bijgeleverde reservoir. Je kunt je huidige kokendwaterkraan dus niet zomaar voor een Quooker Flex vervangen.

De Quooker Flex is verkrijgbaar in zwart, chroom en rvs. Ontdek welke Quooker Flex het beste bij jou past.

Dankzij de speciale kokendwaterstop kan de Quooker Flex nooit kokend water geven wanneer de uittrekslang uitgetrokken is.

Kom langs in één van onze showrooms waar wij naast huishoudelijke, keuken en inbouwapparatuur ook complete keukens verkopen.
Hier kun je de Flex en andere Quookers ook werkend bekijken.

De adviesprijs van Quooker Fusion is vanaf €1195.

Bij Bemmel & Kroon koop je de Quooker Fusion echter voor de laagste prijs. Onze prijzen worden door elektronische prijslabels namelijk automatisch aangepast aan de laagste internetprijs. Ontdek meer over onze Quooker prijzen.

Gebruik onze keuzehulp om er achter te komen welke Quooker bij jou past.

De Quooker Fusion is verkrijgbaar in chroom, steel, rvs, zwart en goud.

Je bent hiervoor welkom in één van onze showrooms. Je kunt het Quooker-systeem hier werkend bekijken en al jouw vragen stellen aan een specialist.

De adviesprijs van een Quooker Twintaps set is vanaf €1.250.

Bij Bemmel & Kroon koop je de Quooker Twintaps sets echter voor de laagste prijs. Onze prijzen worden door elektronische prijslabels namelijk automatisch aangepast aan de laagste internetprijs. Ontdek meer over onze Quooker prijzen.

Gebruik onze keuzehulp om er achter te komen welke Quooker bij jou past.

De adviesprijs van een Nordic single tap is vanaf €995.

Bij Bemmel & Kroon koop je de Quooker Nordic single tap echter voor de laagste prijs. Onze prijzen worden door elektronische prijslabels namelijk automatisch aangepast aan de laagste internetprijs. Ontdek meer over onze Quooker prijzen.

Gebruik onze keuzehulp om er achter te komen welke Quooker bij jou past.

Een Quooker-reservoir is uitgerust met een HiTAC (High Temperature Activated Carbon) waterfilter. Water dat door dit actieve koolfilter gaat, laat alle onzuiverheden achter op het filter. Chloor, bacteriën, pesticiden en andere verontreinigingen, die de smaak van water ongunstig kunnen beïnvloeden, worden hiermee uit het water gehaald. Een beetje fijnproever merkt meteen het verschil!

Een gewone Combi wordt gebruikt als er enkel een koud water toevoer is. De Quooker verzorgt dan middels een mengventiel het warme water. Heb je zowel een koud als warm water toevoer, kies dan voor een Combi+ systeem.

Het Combi + systeem zorgt ervoor dat als er warm water wordt aangevraagd bij de mengkraan, het mengventiel een vermenging maakt met het water uit het Quooker reservoir en de CV. Als het warme water vanuit de CV ongeveer 55 graden Celsius is dan is er geen verbruik meer vanuit het Quooker reservoir.

Met de aan/uit schakelaar in de vorm van een Q aan de bovenzijde van het reservoir.

Een Quooker bestaat uit een kraan en een reservoir. Afhankelijk van het model, de finish en het reservoir wordt de prijs bepaald. ondek hier alles over onze lage Quooker prijzen.

 

Energie

FAQ Energieverbruik en duurzaamheid

De COMBI-reservoirs zijn producten die naast kokend water ook warm water leveren. Ze zijn aangesloten op de waterleiding en een warmtegenerator. Doordat de COMBI-reservoirs aan deze eisen voldoen vallen ze in de categorie “boilers” en is het verplicht om ze te labelen. Het PRO3-reservoir levert alleen kokend water. De EU heeft geen energielabel richtlijn opgesteld voor kokendwaterreservoirs en dus kan het PRO3-reservoir niet van een label worden voorzien. Dit reservoir is net zo zuinig als een COMBI-reservoir. De COMBI-reservoirs beschikken over energielabel A.

Het energielabel dat een apparaat draagt hangt af van de energie-efficiëntie van dat product. Een elektrisch apparaat kan door het energieverlies bij de opwekkingen van energie in energiecentrales anno 2015 een maximale energie-efficiënte van 40% behalen. Het energieverlies (niet nuttig gebruik van de energie) dat een apparaat heeft, in het geval van Quooker het stand-by verbruik, reduceert die efficiëntie nog verder.

Doordat een Quooker-reservoir is voorzien van een hoog-vacuüm isolatiemantel is het energieverlies slechts 10 Watt. Hiermee komt de totale energie-efficiënte voor de Quooker-reservoirs op 36% uit en dit resulteert in een A label voor de Quooker COMBI(+) reservoirs in de categorie XXS.

Een Quooker-reservoir klikt als hij aan- en uitslaat, verder is het apparaat geluidloos. Het verwarmingselement verhit het water tot 110°C en het reservoir slaat dit water op. De waterleidingdruk zorgt ervoor dat het water niet “borrelt” en daarom is het apparaat stil.

Een Quooker COMBI(+) verbruikt 511kWh per jaar als er getapt wordt volgens het door de verordening voorgeschreven tappatroon.

Bij Quooker bv staat duurzaamheid al vanaf het eerste productidee hoog op de eisenlijst. Onze reservoirs worden geproduceerd met een vacuümisolatie die ervoor zorgt dat er een minimaal energieverlies is. Dat was zo, is zo en zal zo blijven in de toekomst. Met de invoering van de labelkwalificering door de EU wordt nu bevestigd dat de Quooker-boilers duurzaam zijn.

 

Quooker CUBE

Vragen over de Quooker CUBE

Met de nieuwe Quooker CUBE haal je nu ook koel bruisend en gefilterd water uit de Quooker-kraan. De CUBE komt onderin het keukenkastje naast het Quooker-reservoir te staan. Zo haal je alles uit één kraan: kokend, warm, koud, koel bruisend en gefilterd water.

Kokend water tap je door twee keer te drukken en te draaien. Om bruisend water te krijgen, druk en draai je één keer. De lichtring die bij kokend water rood wordt, knippert nu blauw: er komt bruiswater aan. Houd je de draaiknop iets langer vast en draai je dan, komt er gefilterd water uit de kraan. Kokend water tappen, terwijl je bruisend water bedoelde, is dus niet mogelijk.

De CUBE heeft 230 V spanning nodig en heeft een aansluitwaarde van 100W. Hiervoor dien je een extra stopcontact te hebben. Is er maar één stopcontact aanwezig? Dan adviseren wij de energieverdeler voor Quooker en CUBE. Deze kan tussen een keukenapparaat, het Quooker-reservoir en de CUBE geplaatst worden, zodat het Quooker-reservoir niet opwarmt als het keukenapparaat, zoals een vaatwasser, veel vermogen nodig heeft.

De CUBE is 223 mm breed, 340 mm diep en 500 mm hoog. Als de CO₂-cilinder wordt aangesloten is er 65 mm extra ruimte aan de voor- of zijkant van de CUBE nodig.

Bij afwezigheid van minimaal twee weken is het aan te raden de CUBE uit te schakelen. Dit kun je doen door de COLD-schakelaar aan de achterzijde op 0 te zetten. Bij thuiskomst adviseren wij de beide waterstromen circa 5 minuten door te spoelen.

De CUBE is een zuinig apparaat. Het maakt niet uit of je drinkwater koelt in een koelkast of in de CUBE. Het afkoelen kost evenveel energie; 5 W stand by-verlies (ongeveer € 0,03 per dag).

Wie veel mineraalwater drinkt, is met een Quooker die bruisend water geeft, een stuk goedkoper uit dan met waterflessen uit de winkel. Reken maar mee.

Vier CO2-cilinders kosten € 70. Samen zijn ze goed voor 280 liter bruisend water. Dat is € 0,25 per liter. Het gefilterde water kost € 0,03 per liter. Stel dat er thuis acht liter bruisend en vier liter gefilterd water per week gedronken wordt en een liter mineraalwater € 0,50 kost. Dan bespaar je meer dan € 200 per jaar.

Ook hoef je geen waterflessen weg te gooien omdat deze te lang open hebben gestaan en de bruis is verdwenen. Met de CUBE tap je precies de hoeveelheid die je op dat moment nodig hebt. Ook de samenleving bespaart. Vrachtauto’s vervoeren geen plastic waterflessen meer.

Als de waterstraal zwakker wordt en er minder koolzuur in het water zit, is de CO2-cilinder aan vervanging toe. Als de CO2-cilinder volledig leeg is, komt er geen water meer uit de kraan als je bruisend water tapt.

Via de webshop van Quooker bestel je eenvoudig een set van vier nieuwe CO₂-cilinders voor € 60 (incl. BTW).

Het filter voor het filteren van het water in de CUBE gaat ongeveer een jaar mee. Als het reservoir een piepend geluidsignaal geeft, is het tijd voor een nieuw filter. Het oude filter hoef je niet aan ons te retourneren, je kunt deze zelf deponeren bij het chemisch afval.

Voor het bestellen van CO₂-cilinders en de filter van de Quooker CUBE zul je een account aan moeten maken in de webshop van Quooker.

De CO₂-cilinders zijn eigendom van Quooker International BV. In principe heeft de klant de CO₂-cilinders in bruikleen van Quooker.

Met oog op duurzaamheid en kostenbesparing voor de klant zullen de cilinders worden hergebruikt. De gebruikte CO₂-cilinders dienen daarom per set van vier stuks geretourneerd te worden aan Quooker.

Bij een eerste bestelling via onze webshop hoef je nog geen retourzending aan te melden. Je bent dan waarschijnlijk nog in het bezit van één CO₂-cilinder die bij het installeren van de CUBE is meegeleverd. Je kunt dan een nieuwe set via onze webshop bestellen, zodat je thuis of op de zaak altijd een volle cilinder op voorraad hebt.
In principe heb je dus altijd 5 CO₂-cilinders in je bezit.

Gedurende het bestelproces van je tweede online bestelling kun je aangeven dat je inmiddels een set lege cilinders hebt om te retourneren. Stuur de lege set CO₂-cilinders gemakkelijk en kosteloos terug met de meegeleverde (retour)verpakking en download je retourlabel via je account.

Aan het einde van je online bestelling kun je een retourlabel downloaden via account > accountoverzicht > bestellingen > retourlabel downloaden.

Na het downloaden van het retourlabel heb je vervolgens 100 dagen de tijd om de set lege cilinders kosteloos te retourneren. Print het retourlabel en plak deze op de retourverpakking met de set van 4 lege cilinders. Geef je retourpakket vervolgens af bij een PostNL pakketpunt. Zodra de cilinders retour zijn ontvangen en verwerkt door Quooker, wordt dit automatisch per e-mail bevestigd.

Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden omtrent retourneren op www.quooker.nl/retourneren

De CUBE is alleen te gebruiken in combinatie met kranen en reservoirs die na oktober 2017 zijn geproduceerd. Je kunt ze herkennen aan het serienummer.

Alleen reservoirs die een serienummer hebben dat begint met VBW, VCW, CCW of CPW en kranen met een serienummer dat begint met QW0, QW1 en hoger zijn te gebruiken in combinatie met een CUBE.

Het serienummer van het reservoir is zichtbaar op een sticker op het reservoir. Het serienummer van de kraan bevindt zich op het label dat bevestigd is aan de kabel, die loopt van de kap van het reservoir naar de kraan.

Met het Hollow Fiber filter in de Quooker CUBE worden er nog aanwezige bacteriën uit het water gefilterd. Het 0.1 micron filter filtert bacteriën uit het water. Er worden dus geen andere verontreinigingen uit het water gefilterd.

Daarnaast bestaan er wel Hollow Fiber filters (0.02 ultra filter) die andere verontreinigingen uit het water kunnen filteren maar dit komt de waterdruk niet ten goede. Vanwege de goede kwaliteit van het Nederlands drinkwater is er daarom voor een 0.1 micron filter gekozen.

Wanneer je CO2-cilinder leeg is komt er geen water meer uit de Quooker-kraan wanneer je bruisend water wilt tappen. Het is dan tijd om je cilinder te vervangen.

Het vervangen van een COcilinder doe je als volgt:

 1. Pak de lege aangesloten CO2 cilinder en witte fleshouder van de CUBE vast
 2. Houd de witte fleshouder goed vast en draai de CO2 cilinder met de klok mee los
 3. Draai de nieuwe fles CO2 cilinder, tegen de klok in, in de witte fleshouder. Let op! Zorg dat je de cilinder altijd rechtop houdt.
 4. Controleer of u weer bruisend water kunt tappen uit de kraan.
 5. Draai nu nogmaals de fles goed in de witte fleshouder alvorens u deze terughangt aan de CUBE.

Je vindt deze handleiding ook op de CO2-cilinder zelf.

Het is voor Quooker noodzakelijk te registreren wie hun CO2-cilinders in gebruik heeft. De cilinders blijven ten alle tijden eigendom van Quooker en worden in bruikleen uitgegeven. De CO2-cilinders moeten als ze leeg zijn teruggestuurd worden naar Quooker om ze weer te vullen en opnieuw te gebruiken. Deze aanpak heeft Quooker opgezet om het systeem milieuvriendelijk te maken.

Bij onvoldoende doorlaat van het koel bruisende of gefilterde water zou je de volgende stappen kunnen volgen om de doorlaat te verbeteren:

 • Controleer of het filter in de CUBE goed aangedrukt is. Aan de bovenzijde van de CUBE kun je het filter vinden door het witte luikje te openen. Druk het filter goed aan tot er duidelijk een klik hoorbaar is en sluit het luikje.
 • Controleer of de CO2-cilinder goed is aangedraaid. De CO2-cilinder is goed aangedraaid wanneer je deze niet meer verder vast kunt draaien (de draairichting is met de klok mee).
 • Je kunt de CO2-cilinder losdraaien en luisteren of er een sis hoorbaar is. Wanneer er geen sis hoorbaar is, is de CO2-cilinder leeg. Een set nieuwe cilinders kun je bij Quooker bestellen.

De capaciteit van de filters is meer dan voldoende voor een jaar. Als de CUBE een geluidsignaal afgeeft, is het tijd voor een nieuw filter. Het oude filter hoef je niet aan ons te retourneren en kun je zelf weggooien bij het chemisch afval.

Download het PDF-document "Quooker Tips voor gebruik".

Tips voor gebruik

Download dit PDF-bestand met handige Quooker tips
Een Quooker-systeem bestaat uit een kraan op het aanrecht en tenminste één reservoir voor 100°C kokend water onder het aanrecht. Het reservoir is net zo goed geïsoleerd als een thermosfles, de warmte kan nergens naartoe. Hierdoor is er maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir op temperatuur te houden. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding. Als je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er onder het aanrecht meteen vers water het reservoir in.

Download hier een document in PDF-formaat met handige Tips van Quooker zelf. Hierin staan onder andere tips die betrekking hebben op de kraanbeveiliging, het eerste gebruik, het instellen van de watertemperatuur en een reeks onderhoudstips.

Download de Tips voor gebruik

Onze winkels

In onze webshop vind je een totaal Quooker aanbod. Heb je een vraag over één van deze Quookers neem dan gerust contact op met onze klantenservice (070 – 301 34 64). Onze klantenservice is elke dag tot 23:00 uur bereikbaar.

Wil je voor je een nieuwe Quooker gaat kopen deze liever eerst LIVE bekijken? Kom dan langs in één van onze winkels waar je de Quookers kunt zien en aanraken. Hier vind je naast werkend opgestelde huishoud- en keukenapparatuur ook een enorme hoeveelheid keukenopstellingen. Ervaar met eigen ogen al het moois wat wij voor jouw keuken te bieden hebben. Bij vragen en/of advies zijn onze verkopers je graag van dienst. Zij laten je graag kennismaken met een uitgebreid aanbod van kokend waterkranen van Quooker en andere A-merken.

Vrijstaande en inbouw keukenapparatuur van alle A-merken.Vrijstaande en inbouw keukenapparatuur van alle A-merken.
Complete keukens in winkel showroomComplete keukenopstellingen en keuken- en inbouwapparatuur onder één dak.

Contact

Heb je een vraag over de Quooker kokendwaterkranen of reservoirs en wil je deze in één van onze winkels bekijken, neem gerust contact op met de winkel die je hiervoor wilt bezoeken. Wil je een Quooker via onze webshop bestellen en heb je hierover een vraag, bel dan onze klantenservice (070 – 301 34 64).

Reparatie van jouw Quooker kokend waterkraan of reservoir nodig?
Quooker Service biedt snelle, deskundige hulp voor reparatie, controle en onderhoud van al jouw Quooker apparatuur. Quooker Service is 24/7 online bereikbaar en telefonisch op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur.