Bemmel & KroonThuiswinkel Waarborg

ATAG ovens

ATAG logo We love to CookInbouw ovens van ATAG voor de toegewijde thuiskok!
Naast de functionele solo ovens levert ATAG ook multifunctionele ovens, stoomovens, combi-stoomovens, magnetrons, combi-magnetrons en multifunctionele lades. Elke toegewijde thuiskok kan met ATAG keukenapparaten in eigen keuken veelzijdig werken en experimenteren met kooktechnieken, recepten en ingrediënten. Ovens om heerlijk vers brood te bakken of om een langzaam garende, smakelijke ovenschotel te bereiden. Het merk ATAG kenmerkt zich door het doordachte design en de herkenbare stijl. Bovendien houden zij altijd rekening met de nieuwste kooktechnieken.

Kies de juiste ATAG oven

“ATAG biedt je een brede variatie aan slimme, elegante en praktische kook- en bakhulpen. Daaruit kun je het ovensysteem kiezen dat het beste bij jouw bakwensen en jouw budget past.”

Een oven met TFT touch screen en soft-opening en soft-close. Of een oven met een links- of rechtsdraaiende deur of een klapdeur. Ovens waarin je traditioneel kunt bakken en braden, of juist de hete luchtcirculatie het werk laat doen. De ATAG pyrolyse ovens reinigen zichzelf met een druk op de knop. Je hoeft de ovenruimte daarna slechts met een doekje na te vegen. Ook in formaat biedt ATAG flexibiliteit. De extra grote ovens passen in nissen van 60 cm hoog. De compacte ovens met XL-inhoud passen in een nis hoogte van 45 cm.

Een fornuis voor elke kookstijl

Bemmel & Kroon biedt je een brede variatie aan slimme, elegante en praktische kook- en bakhulpen van het merk ATAG. Daaruit kun je eenvoudig het ovensysteem kiezen dat het beste past bij jouw bakwensen en jouw budget. Onze ervaren adviseurs hebben in de loop der jaren al duizenden ovens van ATAG verkocht en kunnen je dus uitgebreid informeren over de vele mogelijkheden. Kies je bijvoorbeeld voor een multifunctionele oven, stoomoven, combi-stoomoven of combi-magnetron? En gaat jou voorkeur uit naar een oven van 45, 60 of zelf 90 cm? Wij vertellen je de voor- en nadelen van de verschillende keuze opties zodat jij een oven kiest die volledig aansluit bij jou wensen en kookgedrag! Kom voor vrijblijvend advies over de voor jou meest geschikte ATAG oven langs in één van onze showrooms.

Multifunctionele oven van ATAG

De multifunctionele oven

Het bakken van taarten, pizza’s en meringues vraagt om een oven met onderwarmte. Een mooie gratin is niet mogelijk zonder grill, en voor een goudkleurige bladerdeegkorst schakel je bovenwarmte in. Allemaal functies van een traditionele oven, terwijl je op z’n tijd ook de intense kracht van een heteluchtoven wilt gebruiken. Dat kan met één en dezelfde oven.

Stoomoven van ATAG

De stoomoven

Door op lage druk te stomen blijven de structuur en de vitaminen in jou gerecht behouden. Je kunt hierbij zonder smaakoverdracht verschillende gerechten tegelijk bereiden. De natuurlijke smaak van groenten en vis zorgt er bovendien voor dat je minder zout zult gebruiken. Dat maakt een stoomoven van ATAG een gezonde en smakelijke keus.

Combi-stoomoven van ATAG

De combi-stoomoven

Stomen is niet voor niets geliefd bij topchefs en hobbykoks: gerechten houden structuur, smaak en knapperigheid, zonder het risico dat iets té gaar wordt. Door de combinatie van stoom met ovenwarmte blijft ieder gerecht mals en is uitdrogen onmogelijk. Zo wordt je vlees boterzacht, sappig van binnen en knapperig van buiten.

Magnetron van ATAG

De magnetron

Amper weg te denken in het dagelijks leven: de magnetron is jouw moderne kookhulp. Gebruik hem om even iets op de warmen, snel aardappelen te koken of iets te ontdooien. De (inbouw)magnetrons van ATAG hebben efficiënte en gebruiksvriendelijke automatische programma’s voor ontdooien, koken en bakken.

Combi magnetron van ATAG

De combi-magnetron

De combi-magnetron van ATAG heeft verschillende functies. Gebruik hem als magnetron met maximum vermogen van 900 W, als heteluchtoven, als grill en met gecombineerde functies. De binnenruimte heeft draaiplateau van 36 cm en er zijn twee inschuifniveaus, wat hem een snelle alleskunner maakt.

Multifunctionele lades van ATAG

Multifunctionele lades

De bijbehorende lades zijn optimaal uitgelijnd met de ATAG ovens en sluiten natuurlijk ook qua design perfect aan. Zo ontstaat er een mooi gesloten geheel. De lades zijn er als accessoirelade of als multifunctionele warmhoudlade, waarmee je borden en gerechten kunt verwarmen, ontdooien en zelfs langzaam kunt garen (slowcook functie).

ATAG ovens 100% ontwikkeld in eigen huis

ATAG vindt het belangrijk om de kwaliteit in eigen hand te houden en om precies dat te kunnen maken waar de kritische thuiskok om vraagt. De twee unieke ovenlijnen, de MAGNA- en Matrix-lijn van ATAG zijn daarom geheel in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. In de ovenlijnen van ATAG is het beste op het gebied van de wensen en behoeftes van de kookfans en op het gebied van de laatste stand van techniek samengebracht. Alle ervaringen en kennis zijn samengekomen in nieuwe state-of-the-art oven-ontwerpen. Het resultaat, ovenlijnen om trotst op te zijn. Niet voor niets zijn twee ovens uit MAGNA-ovenlijn bekroond zijn met een Red Dot Design award en een Goed Industrieel Ontwerp erkenning (GIO).

ATAG ovens 100% ontwikkeld in eigen huis

Functies ATAG ovens

Koken met een ATAG oven biedt ongekende mogelijkheden. Hieronder hebben we een aantal functies van de verschillende ovensysteem voor je opgesomd. Het aantal beschikbare functies is afhankelijk van het type oven dat je kiest.

XL oveninhoudXL-oveninhoud
Een ruime oveninhoud biedt vele culinaire mogelijkheden: op meerdere niveaus bakken of plek voor een groter gerecht. ATAG creëert maximale ruimte in toch compacte inbouwafmetingen.

Volledig telescopische geleidingVolledig telescopische geleiding
Een groot aantal ovens is voorzien van een volledig telescopische geleiding. De gerechten zijn hierdoor met gemak uit de oven te schuiven, zonder dat de bakplaat kantelt. Overzichtelijk, veilig en ergonomisch.

Automatische programma'sAutomatische programma’s
Naast alle mogelijke handmatige instellingen, zijn er voor een aantal populaire gerechten automatische programma’s gedefinieerd. Kies eenvoudig het gewenste programma uit het menu en de oven stelt alles zelf in. De display toont je de ovenfunctie, temperatuur en tijd.

DraaispitDraaispit
Handige draaispit voor het bereiden van de perfecte rollade of kip. Bij ATAG is de draaispit altijd gecombineerd met een pyrolyse-functie zodat de oven na het grillen (vetspetters) gemakkelijk is te reinigen.

Memory functieMemory functie
Als thuiskok heb je gerechten die vragen om de perfecte timing. Met de memory functie kun je jouw favoriete bereidingen opslaan en zelfs een eigen naam geven (papa’s pizza).

CulisensorCulisensor
Een echte thuiskok zorgt voor de perfecte garing van zijn vlees of vis, oftewel de cuisson. Realiseer de perfecte cuisson van vleesgerechten met de Culisensor. Met deze elektronische thermometer wordt de kerntemperatuur gemeten. Als de gewenste temperatuur bereikt is, is de perfecte cuisson een feit en schakelt de culisensor de oven automatisch uit.

Pyrolyse reinigingssysteemPyrolyse reinigingssysteem
Hij bestaat, de oven die zichzelf reinigt. Dit zijn de ATAG ovens met een pyrolyse reinigingssysteem waarbij de oven opgewarmd wordt tot 500 °C. Aangekoekte resten en vlekken verbranden hierdoor tot een fijn poeder en zijn eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek. Tijdens de pyrolyse is de deur voor de veiligheid vergrendeld en blijft de buitenkant van de deur relatief koel door de toepassing van vier ruiten.

Aqua-cleanAqua clean
Na het koken is het fijn als de oven weer in een handomdraai schoon is. Voeg wat water toe en de oven weekt het vuil los met het Aqua clean programma. Het overtollige vocht is eenvoudig met een doekje te verwijderen.

Steam-cleanSteam-clean
De ovens met een stoomgenerator hebben een Steam-clean schoonmaakprogramma. De vlekken worden losgestoomd en zijn na afloop van het programma met een doek eenvoudig weg te nemen.

Quick-startQuick-start

Snel aan de slag met Quick-start; met één druk op de knop wordt de magnetron gestart op een maximaal vermogen gedurende een halve minuut. Met nog een druk op de knop is de tijdsduur te verlengen.

TFT touchscreenTFT touchscreen
User Interface met een TFT touchscreen. Hiervoor is een unieke bedienfilosofie ontwikkeld, gebaseerd op de noden en wensen van de thuiskok. Dit betekent dat de meest gebruikte functies meteen bereikbaar zijn en de overige functies eenvoudig via het menu te vinden zijn. Er is altijd een duidelijke status-feedback, zoals men in professionele restaurantkeukens gewend is: in één oogopslag is temperatuur en resttijd af te lezen.

Soft-closeSoft-close
De deur heeft soft-close en -opening*. Dit betekent dat de deur zachtjes dichtgaat (vanaf 20 graden wordt de deur dichtgetrokken) en ook bij het openen zachtjes naar beneden draait (vanaf 80 graden). Tussen 20 en 80 graden blijft de deur in de gekozen stand open staan.
* De MAGNA-oven met magnetron CX4574MN en de Matrix-ovens hebben alleen soft-close.

MAGNA-ovens

Met de MAGNA-ovens haalt je het ultieme gereedschap in huis, met de beste bak-, grillen stoomprestaties, in een schitterend design. Voor het bedieningspaneel en deur is een bijzonder soort glas toegepast, in een zachtzwarte kleurstelling met een subtiel pareleffect in de achtergrond. De deur met softclose-scharnieren laat zich openen met een een stuk is gefreesde metalen handgreep. Aan de zijkanten van de ovens zijn metalen profielen aangebracht. Deze zorgen ervoor dat de oven fraai omlijst is en een perfecte eenheid vormen met de inbouwkast.

De bakplaten en roosters glijden makkelijk in en uit de oven op de nieuwe telescopische geleiding met vergrendeling. De glad geëmailleerde binnenruimte laat zich eenvoudig reinigen met de hand, maar ook
door pyrolyse of Steam-clean functie. De oven kan gemakkelijk bediend worden door een user interface met een TFT touchscreen. Hiervoor is een unieke bedienfilosofie ontwikkeld, gebaseerd op de behoeften van de thuiskok.

Met de MAGNA-ovens haalt men het ultieme gereedschap in huis, met de beste bak-, grillen stoomprestaties, in een schitterend design

Matrix-ovens

De Matrix-ovens hebben een kenmerkend ‘frame’ design. Dit frame zorgt ervoor dat het zijaanzicht superstrak is en een fraaie geïntegreerde eenheid met het keukenmeubel vormt. De handgreep en ovenknoppen zijn gemaakt uit massief metaal. De ovens hebben een maximale binnenruimte, een heldere verlichting, easy clean email en telescoopgeleiding.

Uiteraard hebben de deurscharnieren het soft-close systeem. De bedieningspanelen van de 45 cm en 60 cm hoge ovens zijn met elkaar uitgelijnd, zodat je alle modellen kunt combineren. De binnenovens van 45 en 60 cm zijn even breed, wat betekent dat de toebehoren ook hetzelfde zijn en voor beide formaten ovens toepasbaar zijn. Voor alle apparaten is er een keuze tussen RVS en grafiet. De lades en koffiemachine sluiten qua front mooi aan op het framedesign waardoor er een gesloten geheel ontstaat. De lades zijn er als accessoirelade of als multifunctionele warmhoudlade, waarmee je borden en gerechten kunt verwarmen, ontdooien en zelfs langzaam kunt garen. Het ultieme op culinair gebied is de professionele vacumeerlade. Met de vacumeerlade komen nieuwe culinaire mogelijkheden binnen handbereik: vacumeer bijvoorbeeld vlees, al dan niet gemarineerd, om dit vervolgens op een exacte lage temperatuur te garen in de combistoomoven. Maar vacumeren heeft ook nog andere voordelen:
gevacumeerd voedsel is langer te bewaren en behoudt beter zijn smaak en voedingsstoffen. Je  kunt voedsel in porties verdelen en vacumeren, zodat er geen voedsel weggegooid hoeft te worden.

De Matrix-ovens hebben een kenmerkend ‘frame’ design.
De bediening van de Matrix oven van ATAG

Bediening Matrix-oven

De intuïtieve bediening van de oven gaat via de massief metalen draaiknoppen links en rechts van het display en de oplichtende toetsen onder het kleuren TFT scherm. De hoofdfunctie wordt eenvoudig met de linkerknop gekozen. Hierdoor is er altijd een overzicht over alle functies en heb je directe toegang tot de belangrijkste functies. Na het selecteren van de hoofdfunctie wordt het exacte programma
gekozen met de rechterknop en vervolgens temperatuur en indien gewenst tijd ingesteld. De rechterknop is een draai/drukknop. Draaien om de juiste waarde te kiezen, drukken om door te gaan naar de volgende instelling. De toetsen onder het display lichten op al naar gelang deze gebruikt kunnen worden voor een bepaalde instelling. Zo word je intuïtief door de bediening geleid.

Video’s ATAG ovens

Bekijk hier de unieke kenmerken van de Matrix multifunctionele oven van ATAG. Deze oven is uitgevoerd in RVS en is voorzien van anti-fingerprint. Deze oven heeft soepele telescoopgeleiding van grillroosters en bakplaten en een deur met soft-close sluiting.

Bekijk hier de unieke kenmerken van de TFT MAGNA oven. Met het TFT touchscreen zijn de meest gebruikte functies direct instelbaar. Ook is de oven voorzien van een info – tab met voorverwarmingsfunctie, statusscherm en vele programma’s. Tevens kan de taal worden ingesteld.

Productgroepen ATAG keukenapparatuur

De hoogwaardige keukenapparatuur van ATAG is onderverdeeld in productgroepen. Wil je naast informatie over ATAG ovens en stoomovens meer weten over andere keukenapparaten kies dan hieronder een andere productgroep.

Copyright © 2002 - 2023 - Bemmel & Kroon
Volg ons op: