BluPerformance logo

Liebherr BluPerformance

Een nieuwe dimensie in koelen

De Liebherr BluPerformance serie is ontworpen volgens een volledig nieuw koelconcept. Deze koel/vriescombinaties bieden meer netto inhoud in het koel- en vriesdeel dankzij het wegwerken van de condensor in de plint.

Door het ontbreken van een condensor op de achterzijde (het “zwarte rooster” achterop uw huidige koelkast) en het ontbreken van de dooiwateropvangschaal op de compressor bereiken de BluPerformance modellen maximale koelprestaties, bij een grotere netto inhoud. Bijkomend voordeel is een 10 tot 20% besparing op het energieverbruik van de BluPerformance series koelkasten, combikasten en NoFrost vrieskasten.

BluPerformance promotie video

Liebherr BluPerformance koel- en vries-apparatuur

De nieuwe serie BluPerformance koel/vriescombinaties van Liebherr die volgens een innovatief nieuw koelconcept zijn ontworpen is onderverdeeld in de volgende productgroepen.

Voordelen Liebherr BluPerformance

De voordelen van de Liebherr BluPerformance modellen

  • Meer inhoud: 15% tot 22% meer netto inhoud
  • Zeer zuinig, energieklasse A+++ of 20% zuiniger dan A+++
  • Laag geluidsniveau, tot 37 DB(A)

Liebherr BluPerformance premium modellen

Alle Premium BluPerformance modellen zijn standaard voorzien van comfort verhogende kenmerken als zelfsluitende deuren met demping7″ Touch kleurendisplay en LED verlichting met softstart.

De Premium modellen hebben vijf verschillende programma’s waaronder PARTY. In dit programma is ook de Bottle Timer beschikbaar waarmee u snel dranken in het vriesvak kunt koelen. U geeft het aantal flessen en de inhoud per fles aan en de timer waarschuwt u met een signaal wanneer deze zijn gekoeld.

De deurscharnieren van de zelfsluitende deuren met demping (Premium) zijn mooi weggewerkt. Om te voorkomen dat de deur tegen een naastgelegen keukenmeubel of apparaat slaat, kan de deur optioneel op 90° worden geblokkeerd. Laden en glasplateaus kunnen hierna nog altijd worden uitgenomen.

Aansluitsnoer BluP

Aansluitsnoer los meegeleverd

In de verpakking wordt het 2,1 meter lange 220V aansluitsnoer los meegeleverd. Dit voorkomt transportschade en is gemakkelijk bij het verplaatsen van het apparaat. Een extra lang snoer van 3 meter is als accessoire te bestellen.

Flexibel instelbaar interieur

Bepaal zelf de beste indeling

Het unieke binnenkuip ontwerp biedt u zeer goede verstelmogelijkheden van de GlassLine draagplateaus, die tot 20 kg belast kunnen worden. De plateaus met afneembare achterstrip kunnen om de 4,5 cm worden geplaatst, een vaak wisselende voorraad levensmiddelen en gezinsflessen vinden moeiteloos hun koele plek.

Geschikt voor vaatwasmachine

Geschikt voor vaatwasmachine

Veel onderdelen zijn geschikt om te reinigen in uw vaatwasser. Naast het deurinterieur bestaande uit kunststof plateauhouders, glasplateaus, flessenhouders, eierrekje en varioboxen, hoeven ook de GlassLine draagplateaus en de steunen voor het deelbare glasplateau niet met de hand te worden schoongemaakt.

Bij deuropening 90° volledig toegankelijk

Bij deuropening 90° volledig toegankelijk

De GlassLine draagplateaus zijn bij een deuropening van 90° volledig uit te trekken of te verwijderen om schoon te maken. Dit geldt ook voor de groentelade, de BioCool lade, de twee of drie 0°C laden van alle BioFresh modellen en de diepvriesladen

BluPerformance: groter en zuiniger

BluPerformance: groter en zuiniger

BluPerformance modellen zijn volgens een volledig nieuw koelconcept ontworpen en bieden meer netto inhoud in het koel- en vriesdeel dankzij het wegwerken van de condensor (het “zwarte rooster” achterop uw huidige koelkast) in de plint . Bijkomend voordeel is een 10 tot 20% besparing op het energieverbruik van de BluPerformance series koel-vriescombinaties.

Sabbat mode

SabbatMode

Met één vingertip activeert u de SabbatMode, waarna alarmeringen en verlichting tijdelijk worden geblokkeerd.

Vlakke achterwand

Volledig stofvrij

Traditioneel zit er achterop elke koelkast of vrieskast een zwart metalen rooster voor de warmteafgifte. Een van de kenmerken van BluPerformance modellen is, dat deze condensor in de plint is weggewerkt, waardoor de achterzijde van de kast volledig glad is en stofvrij blijft. Deze innovatie heeft meer voordelen, zoals een grotere bruikbare inhoud en een 10 tot 20% lager energieverbruik.

LED-achterwandverlichting

Ook bij volle koelkast voldoende licht

De vrijstaande BluPerformance Premium modellen met 2 of 3 BioFresh 0°C laden hebben naast de LED plafondverlichting ook LED achterwand verlichting. Ook bij een volle koelkast heeft u een goed overzicht van de voorraad, u ziet wat u wilt pakken.

SuperCool resttijd

Supersnel afkoelen

Wilt u een extra snelle afkoeling van veel verse levensmiddelen of wilt u zo snel mogelijk veel flessen frisdrank afkoelen, dan biedt de SuperCool functie uitkomst. Het koeldeel is tijdelijk extra koud, de resttijd na activering is zichtbaar en het apparaat schakelt na afloop automatisch terug naar de door u ingestelde normale koeltemperatuur.

FreshAir filter

Een koelkast die fris ruikt

Het in de PowerCooling geïntegreerde FreshAir filter reinigt de lucht en neemt onaangename geuren snel op. Op het bedieningspaneel verschijnt een waarschuwingssymbool indien het filter aan vervanging toe is.

Temperatuuraanduiding op de graad naukeurig

Op de graad nauwkeurig

Bij het wijzigen van de temperatuur wordt eerst de ingestelde temperatuur getoond. Na het behalen van de ingestelde temperatuur wordt de werkelijke temperatuur getoond, digitaal en per graad nauwkeurig. Een nauwkeurige instelling is mogelijk, zonder onnodig energieverlies.

SmartDevice

Eventueel op afstand te bedienen

Alle Liebherr BluPerformance apparaten met SmartDevice kunnen achteraf eenvoudig met de optionele SmartDeviceBox (beschikbaar begin 2017) worden uitgerust en via een MyLiebherr account worden geregistreerd. De koel- of vrieskast kan hiermee met het WIFI-thuisnetwerk worden verbonden. Vanaf dat moment kunt u via uw smartphone of tablet bijvoorbeeld de SuperFrost functie activeren wanneer u wilt profiteren van een goede aanbieding en groot inslaat of wordt u gewaarschuwd wanneer iemand thuis de koelkastdeur open heeft laten staan. Ook wordt het mogelijk bepaalde storingen op afstand te verhelpen.

FrostControl

Kwaliteitscontrole na stroomstoring

Na een stroomstoring wordt in het display nA getoond, gevolgd door de hoogste temperatuur die de lucht in het vriesgedeelte heeft bereikt. Met deze informatie kunt u de kwaliteit en houdbaarheid van de diepvriesproducten beter inschatten.

Kinderbeveiliging

Beveiligd tegen kinderhandjes

Door de kinderbeveiliging te activeren wordt het per ongeluk uitzetten van het apparaat voorkomen. Wanneer de kinderbeveiliging is ingeschakeld, wordt dit via een symbool in het display aangegeven.

TOP verlichting

TOP verlichting

De centraal geplaatste LED plafondverlichting neemt weinig ruimte in en zorgt voor een gelijkmatige verlichting van het koeldeel.

De LED vriezerverlichting geeft een optimaal zicht op de uitgetrokken diepvrieslade.

Optimaal zicht. Ook in het donker.

De LED vriezerverlichting geeft een optimaal zicht op de uitgetrokken diepvrieslade van de Liebherr BluPerformance koel- en vries-apparaten.

Met de 2 volledig gescheiden koelsystemen kan de temperatuur in het koel- en vriesdeel apart en zeer nauwkeurig worden ingesteld.

Geschikt voor onverwarmde ruimte (> 0°)

Met de 2 volledig gescheiden koelsystemen kan de temperatuur in het koel- en vriesdeel apart en zeer nauwkeurig worden ingesteld. Doordat er geen luchtuitwisseling plaatsvindt, wordt overdracht van geuren en uitdroging van gekoelde levensmiddelen voorkomen.

Modellen uit de GlassEdition kenmerken zich door een volledig glazen voorzijde in koel wit of elegant zwart en een geïntegreerde deurgreep met openingsmechanisme.

GlassEdition

De Liebherr BluPerformance modellen uit de GlassEdition kenmerken zich door een volledig glazen voorzijde in koel wit of elegant zwart en een geïntegreerde deurgreep met openingsmechanisme. Het glas is krasbestendig en eenvoudig te reinigen.

SoftSystem-BluP: zacht sluiten garantie

Inclusief zacht sluiten garantie

De SoftSystem deursluiting biedt unieke voordelen. Het SoftSystem dempt de beweging bij het sluiten. Zelfs met volle handen is een klein zetje voldoende om de deur of het deksel zachtjes te laten sluiten.

Opent bijna vanzelf

Opent bijna vanzelf

De deurgreep met geïntegreerd openingsmechanisme maakt het openen van de deur met de geringste krachtsinspanning mogelijk. Ook het kort na elkaar openen van de deur is dankzij de hevelfunctie geen probleem: de greep drukt de deur iets van de kast af en heft daarmee het vacuum op. Bijkomend voordeel is dat de deurrubbers worden gespaard.

Door stelpoten ook geschikt voor minder vlakke vloeren

Ook geschikt voor minder vlakke vloeren

Dankzij de in hoogte verstelbare pootjes kunnen de apparaten optimaal worden afgesteld. Hierdoor staat het apparaat – ook op een ongelijkmatige ondergrond – stabiel.

Ergonomische transportgrepen zorgen voor een eenvoudige verplaatsing.

Extra grip

Ergonomische transportgrepen zorgen voor een eenvoudige verplaatsing. Ook bij nog verpakte apparaten zijn deze grepen vrij toegankelijk.

Verwisselbare deurdraairichting

Met links of rechtsdraaiende deur

Met de mogelijkheid de deurdraairichting te wijzigen, is de kast altijd goed toegankelijk. Alle huishoudelijke modellen zijn af fabriek voorzien van rechts scharnierende deuren en zijn voorbereid voor scharnierwisseling.

Gemakkelijk te verplaatsen door transportwielen

Gemakkelijk te verplaatsen

De in de bodem geïntegreerde transportrollers maken het schuiven en rangeren van het apparaat zonder grote krachtinspanning mogelijk.

Bespaar ieder jaar ca. € 150 door BioFresh

Bespaar ieder jaar ca. € 150

Des te verser de levensmiddelen, des te waardevoller zijn deze voor een gezonde voeding. Een goede reden om te kiezen voor BioFresh. Want BioFresh garandeert het perfecte klimaat voor een superlange versheid. Bij een temperatuur van net boven 0°C en een ideale luchtvochtigheid behouden groente en fruit, vlees, vis en melkproducten hun gezonde vitaminen en smaak tot wel driemaal langer dan in het normale koeldeel.

Van het voedsel dat we weggooien bestaat ruim 40% uit vlees, vis, kaas, zuivel, groente en fruit. Wanneer deze levensmiddelen langer houdbaar blijven, hoeft er minder te worden weggegooid en kunt u ieder jaar naar schatting zo’n € 150 besparen.

Luchtvochtigheidsregeling BioFresh

Luchtvochtigheidsregeling

De reguleringsplateaus maken iedere gewenste instelling van de luchtvochtigheid in de BioFresh laden mogelijk. Schuif staat open: De DrySafe met lage luchtvochtigheid van ca. 40% is ideaal voor het bewaren van vlees, vis en melkproducten. Schuif is gesloten: Groente en fruit blijven extra lang vers in de HydroSafe met een hoge luchtvochtigheid van ca. 90%

GlassLine draagplateaus

GlassLine draagplateaus

Het hoogwaardige interieur wordt onderstreept door de luxe GlassLine uitrusting. De van veiligheidsglas gemaakte draagplateaus zijn sterk, krasbestendig en eenvoudig te reinigen. De draagplateaus zijn afgewerkt met een edelstalen lijst en afneembare achterstrip. De glasplateaus kunnen in hoogte worden versteld zonder dat deze eerst moeten worden uitgenomen. Bij een deuropening van slechts 90° zijn de glasplateaus uitneembaar.

Premium GlassLine deurvakken

Premium GlassLine deurvakken

Alle Premium en PremiumPlus modellen bieden in het koeldeel verstelbare deurvakken met gehard glazen bodem, edelstalen steunrails en verschuifbare flessen- en conservenhouders. De vakdiepte biedt zelfs plaats aan extra grote verpakkingen van 2 liter.

VarioBoxen

VarioBox

In de uitneembare VarioBoxen kunnen levensmiddelen serveerklaar worden gekoeld. De VarioBoxen zijn net als de deurvakken op verschillende hoogtes te plaatsen.

Deelbaar glasplateau

Deelbaar glasplateau

Het deel- en onderschuifbare glasplateau kan op iedere hoogte worden geplaatst en biedt daarmee maximale flexibiliteit. Zo vinden ook hoge karaffen snel een plaats in de koelruimte.

In het 4-sterren vriesvak kunnen verse levensmiddelen worden ingevroren en langdurig worden bewaard.

Invriezen en lang bewaren

In het 4-sterren vriesvak kunnen verse levensmiddelen worden ingevroren en langdurig worden bewaard. Temperaturen van -18 °C en lager garanderen een vitamine- en mineraalvriendelijk bewaren. De diepte van het vriesvak is voldoende om ook grote pizza‘s langdurig te bewaren.

Nooit meer ontdooien met NoFrost

Nooit meer ontdooien

NoFrost modellen van Liebherr bieden professionele diepvriestechniek. De levensmiddelen worden met een gekoelde luchtstroom ingevroren waarbij de warmte en de luchtvochtigheid automatisch worden afgevoerd.

Genoeg ruimte voor de hoogste ijstaart door VarioSpace

Genoeg ruimte voor de hoogste ijstaart

Alle vriesladen en de daaronder geplaatste glasplateaus kunnen eenvoudig worden verwijderd. Zo ontstaat VarioSpace: een praktisch systeem voor extra bewaarruimte zodat zelfs de hoogste ijstaart kan worden bewaard.

Snel invriezen in iedere lade met FrostSafe

Snel invriezen in iedere lade

Het verplaatsen van ingevroren producten is niet nodig. In iedere lade kunnen producten snel en vitaminevriendelijk worden ingevroren. De rondom gesloten diepvriesladen met transparante voorzijde zijn extra hoog en uitneembaar. Daarmee garanderen zij een optimaal zicht op de producten in de lade. Iedere lade heeft 2 handgrepen waarmee de lade veilig kan worden uitgenomen.

SuperFrost hoeveelheidgestuurd

Supersnel en energiezuinig invriezen

De hoeveelheidgestuurde SuperFrost automaat zorgt voor een temperatuurdaling naar -32°C zodat producten snel en met behoud van vitaminen worden ingevroren. Na het invriesproces, waarvan de tijdsduur afhankelijk is van het aantal kilo‘s verse producten, schakelt SuperFrost automatisch uit en wordt de ingestelde temperatuur weer aangehouden. Dit is de zuinigste manier van invriezen.

Koude accu

Tot 5 dagen zonder stroom

Met de koudeaccu kan in het diepvriesdeel bij een eventuele stroomstoring tot maximaal 124 uur (ga voor exacte bewaartijd bij storing naar productspecificaties van model) een veilige bewaartemperatuur worden behouden. De koude accu biedt extra koeling waardoor de ingevroren producten extra worden beveiligd tegen ongewenste temperatuurstijgingen. De koudeaccu is ook ideaal als koele onderzetter op tafel of bij het boodschappen doen in een koeltas.

Verborgen deurscharnier BluPerformance

Vriendelijk voor uw meubels

De 115˚ openingsbegrenzing voorkomt dat naastliggende keukenkasten of inbouwapparatuur kunnen worden beschadigd. De deurscharnieren zijn bij de Liebherr BluPerformance apparaten aan de buitenzijde niet zichtbaar.

SmartSteel reduceert de zichtbaarheid van vingerafdrukken tot een minimum en is eenvoudig te reinigen.

Geen vingerafdrukken

SmartSteel reduceert de zichtbaarheid van vingerafdrukken tot een minimum en is eenvoudig te reinigen. De harde, krasvaste en duurzame beschermlaag biedt optimale bescherming.

PowerCooling

PowerCooling

PowerCooling zorgt voor een snelle afkoeling van verse levensmiddelen en een gelijkmatige koeltemperatuur in het gehele interieur. Bij deuropening wordt deze functie uitgeschakeld waardoor de koude lucht in de koelkast blijft en energie wordt bespaard.

LED lichtzuilen

LED lichtzuilen

De LED lichtzuilen bieden de best mogelijke verlichting. In de lichtzuilen links en rechts zijn tientallen LED‘s aangebracht die voor een gelijkmatige verlichting van de koelruimte zorgen. De LED zuilen bieden veel flexibiliteit bij het plaatsen van de GlassLine draagplateaus die om de 4 cm kunnen worden ingeschoven.

Statusindicator

Altijd zicht op een goede werking

Bij Liebherr BluPerformance vrieskasten kunt u de statusindicator bovenin de deur activeren. Zonder de deur te hoeven openen kunt u dan controleren of de werking van het apparaat correct is – blauw LED lichtje- of dat er een afwijkende situatie is – knipperend rood LED lichtje met alarmsignaal.

Bijzonderheden BluPerformance modellen

Meer netto inhoud in vriesgedeelte, krachtige koelprestaties, lage energiekosten en met 37 dB(A) een laag geluidsniveau.

Nieuwe koeltechniek

Dankzij innovatieve nieuwe koeltechnieken hebben de Liebherr BluPerformance modellen een grotere netto inhoud, krachtigere koelprestaties, lage energiekosten en met 37 dB(A) een zeer laag geluidsniveau.

Groente, fruit, vlees en vis blijven tot 3x langer vers

Tot 3x langer vers

Groente, fruit, vlees en vis blijven dankzij instelbare luchtvochtigheid en temperatuur van +0° aanzienlijk langer vers. Gemakkelijk te bereiken dankzij volledig uittrekbare laden op telescooprails met sluitdemping.

Niet alleen de draagplateaus zijn van veiligheidsglas, ook de bodem van de binnendeurvakken zijn gemaakt van veiligheidsglas.

Veiligheidsglas

Niet alleen de draagplateaus zijn van veiligheidsglas, ook de bodem van de binnendeurvakken zijn gemaakt van veiligheidsglas. Zowel de draagplateaus als deurvakken zijn geschikt voor de vaatwasser.

Zowel in het plafond, de achterwand, de BioFresh-laden en de diepvriesladen worden met tientallen LED’s goed verlicht

Overal LED verlichting

De tijd van die ene gloeilamp in de koelruimte is voorbij. Zowel in het plafond, de achterwand, de BioFresh-laden en de diepvriesladen worden met tientallen LED’s goed verlicht zodat je altijd en overal goed zicht heeft op de levensmiddelen

Het gehele ontdooiproces gaat automatisch waardoor u nooit meer hoeft te ontdooien.

Nooit meer ontdooien

Het gehele ontdooiproces gaat automatisch. Verpakkingen blijven leesbaar en vriezen niet meer aan elkaar. Bij Liebherr bluperformance blijft de droge koude vrieslucht in de vriezer en heb je geen last dat onverpakte levensmiddelen in het koeldeel uitdrogen.

WIFI voorbereid met de optionele SmartDeviceBox (leverbaar begin 2017)

WIFI voorbereid

Met de optionele SmartDeviceBox (leverbaar begin 2017) sluit je de koelkast aan op jouw thuisnetwerk. Nu zijn alle functies via je smartphone of tablet op afstand te bedienen. Ook is het mogelijk in geval van een probleem direct de klantenservice te informeren