Quooker - De kokend-water-kraan

Energieverbruik Quooker

Met energielabel A is Quooker de zuinigste kokendwaterboiler

Wat klinkt als pure luxe – altijd kokend water bij de hand – blijkt ook nog een bijzonder zuinig idee. De Quooker boiler is de meest duurzame investering voor in je keuken en is gewaardeerd met Energielabel A!

Europees energielabel keukenboilers

Vanaf september 2015 is voor keukenboilers een Europese regeling van kracht. De Quooker COMBI en de Quooker COMBI+ boilers zijn hierbij onderverdeeld in de categorie kleinere elektrische waterverhitters met voorraadvat voor in de keuken. In deze categorie zijn de Quookers de hoogst scorende keukenboilers met kokendwaterfunctie. De boilers hebben daarom Energielabel A gekregen.

Energielabel A voor Quooker boilers

De Quooker COMBI reservoirs staan in het keukenkastje en leveren niet alleen kokend water van 100°C maar ook warm water van 40 tot 60°C. Het zijn de eerste ‘boilers’ ter wereld met hoog-vacuümisolatie en daardoor de zuinigste warmwatervoorziening voor uw keuken!

  • De COMBI wordt alleen op de koudwaterleiding aangesloten. Door het koude water te mengen met kokend water kan hij direct 27 liter warm water van 40°C leveren.
  • De COMBI+ is aangesloten op de koud- én de warmwaterleiding. Net als de ‘gewone’ COMBI rekent hij af met het lange wachten op warm water en de verspilling van drinkwater. Zodra de warmwaterleiding warm water levert, stopt de toevoer van kokend water en neemt de gewone warmwatervoorziening de warmwatertoevoer weer over. Op deze manier levert de COMBI+ naast kokend water ook onbeperkt warm water.
  • Het PRO3 reservoir levert alleen kokend water. De EU heeft geen energielabelrichtlijn opgesteld voor kokendwaterreservoirs. Deze reservoirs zijn echter net zo zuinig als de COMBI-reservoirs.

Quooker keuzehulp: Welk Quooker reservoir is voor jou keuken het beste.