• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
 • Scherpe prijzen
 • 3 échte winkels
 • Klantwaardering 9.1 uit 10
Vorige

ATAG inductiekookplaten

ATAG logo We love to CookEen ATAG inductiekookplaat biedt de snelste manier van koken en heeft bovendien slimme en vooruitstrevende elektronische bediening en functies. ATAG heeft deze kenmerken bij hun inductiekookplaten samengebracht in mooie ontwerpen, uitgevoerd in het krasbestendige en slijtvaste vitrokeramisch glas. Bij inductiekoken wordt niet de kookplaat verhit, maar wordt de pan direct verhit via een elektromagnetische spoel. Door het zeer hoge rendement is de aankooktijd maar de helft van de aankooktijd bij standaard gasbranders.
Andere belangrijke voordelen van koken op inductie zijn de veiligheid het makkelijk schoonmaken van de kookplaat. Aangezien de kookplaat niet direct wordt verhit, wordt inbranden na overkoken voorkomen en zul je je niet snel branden aan hete kookzones.

ATAG heeft voor iedere kok de perfecte inductiekookplaat. Je kunt kiezen uit kookplaten met vier of vijf inductiezones, met glanzend of mat zwart glas of met of zonder bridge-functie. Heb je moeite met kiezen, dan heeft ATAG ook inductiekookplaten die én individuele kookzones en een bridge-functie hebben.

Pluspunten ATAG inductiekookplaat

ATAG inductiekookplaten onderscheiden zich op de volgende punten van standaard inductietechniek:

 1. slimmere intuïtieve bedieningen
 2. meer ruimte voor de pannen
 3. een hogere prestatie

Deze pluspunten komen voort uit het toepassing van normen uit de professionele restaurant wereld. ATAG heeft hiermee voor zichzelf de lat hoger gelegd. Het resultaat is een hoog vermogen dat constant kan worden afgegeven. Daarmee is de power van ATAG inductie het meest betrouwbaar, wat voor de professionele wereld én voor de veeleisende thuiskok van essentieel belang is.

Slimmere intuïtieve bedieningen van de ATAG inductiekookplaat

Keramisch glas

De randafwerking van het keramisch glas is met een facet of met metalen profielen rondom, voor extra stootvastheid.

Het glas van de inductiekookplaten bestaat uit hoogwaardig keramisch glas, met een fraaie tweekleurige bedrukking voor de aanduiding van de bediening en de zones. De randafwerking is met een facet of met metalen profielen rondom, voor extra stootvastheid.

Touch Control

Met de Touch Control bedien je de inductiekookplaat door middel van tiptoetsen.

Met de Touch Control bedien je de inductiekookplaat door middel van tiptoetsen. Je gebruikt deze tiptoetsen om de warmtestand in stappen te regelen of de ‘boost’ stand te activeren, waarmee jou gerechten extra snel klaar zijn. Met de Fast Forward functie regel je het vermogen in drie stappen per keer.

Makkelijker koken

Bijna alle inductiekookplaten beschikken over automatische programma’s voor water koken, bakken, braden, wokken, sudderen, warmhouden en grillen.

Bijna alle inductiekookplaten beschikken over automatische programma’s voor water koken, bakken, braden, wokken, sudderen, warmhouden en grillen. Deze programma’s zorgen ervoor dat je altijd met de juiste temperaturen kookt. Doordat vet niet wordt oververhit, kook je gezonder.

Matzwarte inductiekookplaat

Elke thuiskok heeft een andere smaak richt zijn keuken op een andere manier in. ATAG biedt hierom een discreet en stijlvol alternatief voor de inductiekookplaat met een zwarte glanzende glasplaat. De
nieuwe matzwarte inductiekookplaten hebben uniek geborsteld patroon met een toplaag van zeer slijtvaste emaille. Dit levert niet alleen een stijlvolle, moderne en tijdloze look op, maar heeft ook een paar unieke eigenschappen. Het is slijt- en krasvast, gemakkelijk streeploos schoon te maken en pannen blijven er door de antislip eigenschappen stevig op staan.

Bridge zones

Bekijk hier de unieke kenmerken van de Bridge zones. De Bridge functie zorgt voor extra flexibiliteit, dit komt doordat de inductiezones worden gekoppeld tot één groot kookoppervlak. Dit is ideaal voor meerdere pannen of voor een Teppan Yaki of grillplaat.

Iris Slide Control

Bekijk hier de unieke kenmerken van de Iris Slide Control. De Iris Slide Control geeft een numerieke weergave van de stand en heeft een lichtring. De kooktijd kan ingesteld worden aan de hand van een digitale timer zodat u tijd over houdt voor iets anders.

Inductiekookplaat met powerboost

Bekijk hier de unieke kenmerken van de Powerboost. Gebruik de Powerboost om uw gerechten zo snel mogelijk aan de kook te brengen.

Functies ATAG inductiekookplaten

Koken op een inductiekookplaat van ATAG biedt ongekende mogelijkheden. Hieronder hebben we een aantal functies van de kookplaten op inductie voor je opgesomd. Het aantal beschikbare functies is afhankelijk van het type inductiekookplaat dat je kiest.

Automatische panherkenningAutomatische panherkenning
Vrijwel alle inductiekookplaten zijn voorzien van automatische panherkenning. Als een pan op een kookzone wordt gezet, licht automatisch de bijbehorende bediening op en wordt de zone al in standby stand gezet. Nu hoef je alleen nog maar de gewenste kookstand in te stellen. Hiermee is de kookplaat nog intuïtiever; het is altijd meteen duidelijk welke bedieningsunit bij welke kookzone hoort en de kookzone hoeft niet apart ingeschakeld te worden.

Dual Induction zoneDual Induction zone
De Dual Induction zone is de krachtigste inductiezone die er is met een boostvermogen tot maar liefst 5500 W. Dit wordt bereikt door de dubbele inductiegenerator. De flexibele zone voor zowel kleine als grote pannen past zich automatisch aan op de pangrootte: alleen als met een grotere pan de buitenring bedekt wordt, wordt het maximale vermogen ingeschakeld.

Iris Slide ControlIris Slide Control
De juiste warmte op het juiste moment is essentieel voor het slagen van een gerecht. ATAG’s unieke Iris Slide Control kan voor elke kookzone het gewenste vermogen instellen. Nauwkeurig, intuïtief en snel, een lichte veeg van de vingertoppen met de klok mee. De LED-lampjes onder de Iris Slider geven meteen aan wat er gebeurt. In het midden van de slider wordt de vermogensstand met een cijfer weergegeven. Je kunt kiezen uit 12 warmtestanden en daarbovenop nog de supersnelle boost-stand. De Iris Sliders zijn in dezelfde layout aangebracht als de kookzones, als het ware een cockpit, waardoor in één oogopslag te zien is welke slider voor welke kookzone is.

Bridge InductionBridge Induction
Voor thuiskoks die het zo nu en dan groots willen aanpakken, heeft ATAG inductiekookplaten met rechthoekige kookzones die gekoppeld kunnen worden. Met een druk op de knop ontstaat er aaneengeschakeld één royale kookzone van 22 bij 40 cm. Zo heb je alle ruimte voor bijvoorbeeld een langwerpige pan om een visgerecht te bereiden. De geschakelde kookzone is ook uitermate geschikt om te grillen op een Teppan Yaki bakplaat. Uiteraard kunnen de krachtige kookzones ook apart van elkaar gebruikt worden. De kookzones zijn met een duidelijke lijn of rasterpatroon aangegeven. Binnen dit grote vlak kunnen de pannen flexibel op elke plek geplaatst worden.

Sudderen en warmhoudenSudderen en warmhouden
Je suddert en houdt warm met de temperatuurgestuurde automatische sudder- en warmhoudfuncties. Deze functies zorgen voor de meest constante en ideale temperatuur die nodig is voor het échte sudderen (tussen 90 – 100 ˚C) en warmhouden (+/- 70 ˚C) van jou gerecht.

Digitale timersDigitale timers
Tijd en timing zijn van groot belang voor culinaire hoogstandjes. De inductiekookplaten van ATAG zijn voorzien van digitale timers om de kooktijd te programmeren of de verstreken kookduur af te lezen. Als de ingestelde kooktijd is verstreken, schakelt de kookzone automatisch uit. De timer kan ook als onafhankelijke kookwekker gebruikt worden.

PauzetoetsPauzetoets
Alle inductiekookplaten van ATAG met Touch Control en Iris Slide Control zijn voorzien van een pauzetoets. Als bijvoorbeeld de deurbel gaat, kun je snel reageren. Eén druk op de pauzetoets en de zone schakelt standaard naar een zeer laag vermogen (stand twee).

KinderslotKinderslot
Met het kinderslot voorkom je snel en eenvoudig ongewenste bediening van elke kookzone. Met één druk op de toets blokkeer je alle functies.

Chef-functieChef-functie
Kook, zoals men in restaurantkeukens kookt, met de cheffunctie. Met één druk op de knop worden de linker Bridge Induction zones aan elkaar gekoppeld en ingesteld op stand 12. De zones in het midden op stand 7 en de gekoppelde rechterzones op stand 1. Deze standen zijn al naar de situatie het verlangt, vervolgens gemakkelijk aan te passen. Je kunt eenvoudig de pan verschuiven naar de op dat moment gewenste temperatuur. Uiteraard zijn alle zes de zones ook onafhankelijk te gebruiken. Ze zijn instelbaar van stand 1 t/m 12 met daarbovenop nog een supersnelle boost-stand. De zones kunnen naast de chef-functie ook per twee gebridged worden. Het kookoppervlak heeft dan drie zones van 22 bij 40 cm, die zijn ingesteld voor aanbraden/intensief bakken, (door)koken en warmhouden. Je kunt eenvoudig de pan verschuiven naar een andere zone en de standen van de gebridgede zones zijn ook makkelijk aan te passen.

Maak een kookbakstation van je inductiekookplaat

Wil je als thuiskok die graag experimenteren met een inductiekookplaat? Ga dan aan de slag met een ATAG grillplaat en/of een ATAG Teppan Yaki bakplaat. Als kookmerk heeft ATAG, speciaal voor inductiekookplaten met Bridge Induction zones, geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze twee zeer fraaie accessoires.

De afmetingen van deze accessoires zijn afgestemd op de afmetingen van twee gekoppelde Bridge Induction zones. Met deze twee accessoires worden jou culinaire mogelijkheden flink uitgebreid. Zo maakt je als thuiskok van jou kookplaat een ultiem kookbakstation!

Kenmerken grillplaat en Teppan Yaki bakplaat

 • afmetingen zijn speciaal afgestemd op de ATAG Bridge Induction kookzones;
 • snelle opwarming en mooie gelijkmatige bruining;
 • groot kookoppervlak, om bijvoorbeeld meerdere steaks tegelijk te bereiden;
 • anti-aanbaklaag die door de MicroCeramic coatingen makkelijk is schoon te maken;
 • instelbaar in twee aparte warmtezones, voor bijvoorbeeld doorgaren en aanbraden;
 • met sapgoot en geïntegreerde handgrepen.
3-delige ATAG pannenset
ATAG grillplaat
ATAG Teppan Yaki bakplaat

Liever een ander kookplaat type?

Gaat jou voorkeur niet uit naar “Koken op inductie”? Kies dan hieronder het type kookplaat waar jouw voorkeur wel naar uit gaat. 

Productgroepen ATAG keukenapparatuur

De hoogwaardige keukenapparatuur van ATAG is onderverdeeld in productgroepen. Wil je naast informatie over ATAG inductiekookplaten meer weten over andere keukenapparaten kies dan hieronder een andere productgroep.

Den Haag
Neckar 24Industrieterrein Forepark
Donderdag koopavond
Routebeschrijving
Zoeterwoude
Hoge Rijndijk 269Rijneke Boulevard
Donderdag koopavond
Routebeschrijving
Cruquius
Cruquiusplein 50Cruquiusplaza
Vrijdag koopavond
Routebeschrijving
Copyright © 2002 - 2023 - Bemmel & Kroon
Volg ons op:
iDealBancontactCreditcardCreditcardPinnen bij afleveringVooruitbetalen per bankThuiswinkel WaarborgCBW Erkend