• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
 • Laagste prijs garantie
 • 3 échte winkels
 • Klantwaardering 9.1 uit 10
BORA logo

BORA kookplaat afzuiging

Met BORA kookplaat afzuiging behoort de afzuigkap tot het verleden. Het afzuigen van kookdampen en -geuren gebeurt bij een BORA afzuigsysteem namelijk niet boven, maar in of naast de kookplaat.

Hoe werkt de kookplaat afzuiging van BORA? De afzuigsystemen van BORA werken allemaal volgens hetzelfde natuurkundig basisprincipe. Dit klinkt ingewikkelder dan het daadwerkelijk is. Kookdampen en -geuren stijgen maximaal één meter per seconde. Deze kookwasem wordt door de BORA kookveldafzuiging echter met een snelheid van circa 4 meter per seconde naar beneden afgezogen. Door deze afzuigingstechniek ontstaat er een dwarsstroming. Deze dwarsstroming  zorgt ervoor dat kookdampen en -geuren effectief en direct bij de kookplaat worden afgezogen. Dit in tegenstelling tot bij een afzuigkap boven een kookplaat waar etensgeuren kunnen ontsnappen om zich vervolgens door je keuken verspreiden.

Productoverzicht BORA kookplaat afzuiging

Met de nieuwe BORA Pure kookplaatafzuiging bestaat het assortiment van BORA uit vier innovatieve productlijnen, elk met meerdere producten. Vier efficiënte oplossingen met hetzelfde principe: BORA X Pure, BORA Pure, BORA X Pure, BORA Classic en BORA Professional. Zo is er voor iedereen een geschikt kookveld afzuigsysteem.

BORA X Pure

BORA X Pure kookplaat
BORA X Pure
 • intuïtieve sControl+-bediening
 • eSwap
 • uiterst stil
 • eenvoudige reiniging
 • 830 mm breed kookveld
 • extra groot kookoppervlak 4 24
 • minimalistisch design
 • maximale opbergruimte
 • automatische regeling van de afzuiging

BORA Pure

BORA Pure: Een plasse apart. Het vlaggenschip van je keuken.
BORA Pure
 • intuïtieve sControl+-bediening
 • eSwap
 • uiterst stil
 • eenvoudige reiniging
 • extra groot kookoppervlak 4 24
 • minimalistisch design
 • maximale opbergruimte
 • automatische regeling van de afzuiging

BORA Classic 2.0

BORA Classic 2.0: Grenzeloze vrijheid. Maximale flexibilitiet voor de individuele keuken.
BORA Classic 2.0
 • intuïtieve sControl+-bediening
 • uiterst stil
 • eenvoudige reiniging
 • extra groot kookoppervlak 4 24
 • minimalistisch design
 • modulair systeem
 • automatische regeling van de afzuiging
 • exacte temperatuurregeling

BORA Professional 2.0

BORA professional 2.0: Het beste van de besten. Een kookveldafzuiging die voor een keukenrevolutie zorgt.
BORA Professional 2.0
 • intelligente bedieningsknoppen
 • automatische afsluitklep
 • uiterst stil
 • extra groot kookoppervlak 4 24
 • modulair systeem
 • automatische regeling van de afzuiging
 • exacte temperatuurregeling
 • variabele warmhoudfunctie
BORA is 2006 opgericht door Willi Bruckbauer die daarna in korte tijd geschiedenis wist te schrijven.

Over BORA

‘Het einde van de afzuigkap is het begin van meer vrijheid, schoonheid, functionaliteit en efficiëntie zonder enig compromis’De visie van BORA

BORA is 2006 opgericht door Willi Bruckbauer die daarna in korte tijd geschiedenis wist te schrijven. Hij was van mening dat de conventionele afzuigkappen niet praktisch en efficiënt waren. Hij wilde daarom een nieuw afzuigsysteem ontwikkelen dat wel voldoet aan alle hedendaagse eisen in een keuken. Het resultaat is een efficiënt kookveldafzuigsysteem dat meer vrijheid biedt en gemakkelijk is schoon te maken.

De 7 voordelen van BORA kookveldafzuiging

De BORA kookplaat zien we de laatste jaren in steeds meer keukens terugkomen. En daar is een goede reden voor, want de BORA afzuiging biedt ten opzichte van een traditionele afzuigkap verschillende voordelen. De zeven belangrijkste voordelen hebben we daarom hieronder voor je op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek of de BORA kookplaat ook iets voor jou is!

1. Geen nare geurtjes, alleen frisse lucht!

Het grootste voordeel van de BORA kookplaat afzuiging is de schone lucht. De kookveldafzuiging laat kookdampen en -geurtjes niet eerst opstijgen, maar zuigt deze meteen weg bij de bron: direct bij het kookveld, recht uit de pan, kookpot, braadslee of grill. De bijhorende kookdampen krijgen de kans niet om op te stijgen en zich in de keuken te verspreiden. Resultaat: je kookt alsof u in de frisse lucht staat.

2. Gemakkelijk schoon te maken

Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan? Het schoonmaken van traditionele afzuigkappen is duur, tijdrovend en vaak niet mogelijk zonder het juiste gereedschap. Dit geldt zowel voor de binnenkant van de afzuigkap als voor de grote oppervlakken. BORA daarentegen overtuigt met een uitstekende alledaagse bruikbaarheid, ook op het vlak van reiniging en onderhoud. De drie bewegende onderdelen kunt u heel eenvoudig zonder gereedschap demonteren en in de vaatwasser reinigen.

Geen nare geurtjes, alleen frisse lucht!
De BORA kookveldafzuiging is gemakkelijk schoon te maken.

3. Stille motoren, minder lawaai

Een afzuigsysteem van BORA is aanzienlijk stiller dan traditionele afzuigkappen. In tegenstelling tot traditionele afzuigkappen met zo’n 70 dB (A) aan geluidshinder op hoofdhoogte, maakt BORA tijdens het koken veel minder lawaai dan normale kooktoestellen. Op het hoogste niveau ligt het geluidsniveau zelfs lager dan bij het bakken van een biefstuk. Dat is te danken aan de goed uitgekiende technologie, met stille motoren, een perfecte ontkoppeling en de inbouw in de keukenplint. Zo kan je ten volle genieten van het kokkerellen. Dankzij een geïntegreerde geluidsdemper wordt het gegenereerde geluid nog eens extra gedempt.

4. Design vrijheid bij keukenontwerp

BORA overtuigt met totaal nieuwe mogelijkheden in keukenontwerp. Bijna alles kan worden waargemaakt. Kokkerellen voor het venster, onder een schuine dak, op een kookeiland zonder storende afzuigkap. Of in kleinere keukens meer ruimte voor hangkasten, minimalistische keukenontwerpen zonder voegen. Door het het wegvallen van de afzuigkap heb je bovendien meer ruimte in de keuken. En dankzij de compacte producten heb je ook nog veel ruimte in de onderkasten. Zo bepaalt BORA de maatstaf voor een nieuwe esthetiek in de wereld van de keukens.

Bora kookplaten hebben stille motoren voor minder lawaai
Design vrijheid bij keukenontwerp.

5. Uiterst functioneel en duurzaam

Hoogwaardige materialen – die een hoge functionaliteit en duurzaamheid garanderen – zijn verenigd in een compromisloos premiumsysteem. De nadruk wordt hier gelegd op zuiver roestvrij staal en glaskeramiek zonder zware metalen. Wij beloven u heel veel kookplezier met BORA.

6. Vrij, onbelemmerd zicht

Dankzij BORA behoren de beperkingen van traditionele afzuigkappen tot het verleden. Gedaan met randen en hoeken op hoofdhoogte. Geen rugklachten meer door een gebogen houding. Geen damp meer die het zicht belemmert – of je bril laat beslaant. Geen belemmerd zicht meer. Dankzij BORA staan koks en kokkinnen in open keukens niet langer uit het zicht van hun gasten, maar kunnen ze zelf ook een bijdrage leveren aan de gezellige sfeer.

BORA's afzuigproducten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen.
Vrij onbelemmerd zicht door ontbreken afzuigkop.

7. Een effectieve oplossing

Traditionele afzuigkappen zijn behoorlijk duur in verhouding tot hun lage rendement. Dampen en geurtjes hebben een lange weg te gaan voor ze door een afzuigkap worden afgezogen. Vaak wordt hierbij niet eens de volledige hoeveelheid damp afgezogen, meer dan de helft ontsnapt gewoon aan de afzuiging. De BORA kookveldafzuigingen vormen een intelligente en uiterst efficiënte oplossing. Het beste bewijs: een cleanrate van 100 % op hoofdhoogte. Want met de slim gebruikte stromingssnelheid en een innovatieve motortechnologie worden de dampen meteen af op de plaats waar ze worden gevormd afgezogen. Het doel wordt hierdoor zonder omwegen bereikt en je geniet zo ook nog van een lagere energierekening.

Keuzehulp BORA kookplaat afzuiging

Keukenblok of kookeiland, familierecept of een sterrenmenu: keukens en kookgewoonten zijn net zo verschillend als de mensen die erin koken. Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen is de kookveldafzuiging van BORA onderverdeeld in 4 productlijnen. Vind je het lastig om te beslissen welke kookplaat afzuiging het beste bij jou past? Wij bieden je met onderstaande tabel ondersteuning bij het maken van de juiste keuze. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in één van de Bemmel & Kroon showrooms. Hier kan je het Bora systeem met eigen ogen ervaren en de mogelijkheden met een adviseur bespreken.

X Pure Pure Classic 2.0 Professional 2.0
Ontdek Ontdek Ontdek Ontdek
SYSTEEMTYPE
Compact toestel met geïntegreerde afzuiging en 4 kookzones Compact toestel met geïntegreerde afzuiging en 4 kookzones x x x x
Modulair afzuigsysteem met vrij combineerbare kookvelden Modulair afzuigsysteem met vrij combineerbare kookvelden x x x x
SOORT KEUKEN
Standaard keukenblok met een diepte van 60 cm Standaard keukenblok met een diepte van 60 cm x x x x
Extra diep keukenblok met een diepte van min. 70 cm Extra diep keukenblok met een diepte van min. 70 cm x x x x
Kookeiland met een diepte van min. 70 cm Kookeiland met een diepte van min. 70 cm x x x x
WELK SOORT KOOKVELD
Inductie kookveld Inductie x x x x
Straalelement kookveld Straalelement x x x x
Gas kookveld Gas x x x x
Teppanyaki kookveld Tepan kookveld x x x x
Wok kookveld Wok x x x x
SOORT BEDIENING
Touchbediening op kookveld x x x x
Bedieningsknop Bedieningsknop x x x x

Liever advies? Bel of kom langs in één van onze showroom

Wil je die grote afzuigkap boven je kookplaat vervangen voor een nieuw Bora afzuigsysteem? In de showrooms van Bemmel & Kroon kan je het Bora systeem in het echt ervaren. Onze adviseurs staan klaar om je te adviseren over een op jou wensen en kookgedrag afgestemde kookveldafzuiging.  Deze afzuigsystemen zijn bovendien geluidsarm, wat een flinke verbetering is ten opzichte van de lawaaierige afzuigkappen.

Kom onze showroom keukens en het BORA systeem live bekijken
Bora zelf beleven één van onze showroom van Bemmel & Kroon
Registreer jouw BORA-systeem voor een verlengde garantie van 3 jaar.

Garantie op BORA kookplaat afzuigsystemen

Op alle BORA producten heb je standaard 2 jaar garantie. Daarnaast biedt BORA op elk kookplaatafzuigsysteem een GRATIS garantieverlenging naar 3 jaar aan. Noteer hiervoor de registratiecode die zich op een sticker op de kookveldafzuiging bevindt. Door deze op de website van BORA in te voeren is de garantieverlenging helemaal gratis! Deze garantieverlening kan op elk BORA afzuigysteem worden toegepast.

Registreer jouw BORA systeem

Videos BORA afzuigsystemen

Met de nieuwe BORA Pure kookplaat met afzuiging bestaat het assortiment van BORA nu uit vier innovatieve productlijnen, elk met meerdere producten. Vier efficiënte oplossingen met hetzelfde principe: BORA X Pure, BORA Pure, BORA Classic en BORA Professional. Zo is er voor iedereen een geschikt kookveld afzuigsysteem.

BORA X Pure

Intro video BORA X Pure

BORA Pure

Video intro BORA Pure kookplaat

BORA Classic 2.0

Video intro BORA Classic 2.0

BORA Professional 2.0

Video intro BORA Professional 2.0
BORA X Pure kookplaat

Wat kost een BORA kookplaat met afzuiging?

De prijs van een BORA kookplaat met afzuiging is afhankelijk van het type kookplaat en afzuigsysteem.

 • De prijs van BORA Pure en X Pure kookplaten ligt tussen de €2300 en €4100. Vooral de keuze voor een luchtafvoersysteem of recirculatiesysteem is hierbij bepalend.
 • Kies je voor een BORA Classic kookplaat, dan ligt de prijs tussen de €3500 en €6400. Dit prijsverschil wordt veroorzaakt door de combinatiemogelijkheden van de kookvelden. Je kunt naast het afzuigsysteem kiezen voor een combinatie van een twee-pits inductie of gaskookplaat, teppanyaki-plaat of wokbrander.
 • De BORA Professional kookvelden zijn de meest luxe opties. Naast alle opties van de Basic en de Classic, is het afzuigsysteem van de Professional nog krachtiger. De prijzen liggen daarom tussen de €5600 tot €8600.

De BORA kookveldafzuiging en kookplaten zijn dus onderverdeeld in vier productlijnen met ieder hun eigen producten. Hierbij kunnen de Classic 2.0 en Professional 2.0 systemen naar wens worden samengesteld. Zo kun je een kookplaat met afzuiging samenstellen die volledig is afgestemd op jouw kookgedrag. Afhankelijk van de mogelijkheden in je woning kun je vervolgens kiezen voor een luchtafvoer of een recirculatiesysteem. Al deze factoren zijn zoals eerder vermeld van invloed op de prijs.

Meer informatie over BORA apparatuur!
Bel onze klantenservice 070 – 301 34 74 voor meer informatie over de BORA kookplaten met afzuiging. Wil je de kookveldafzuigsystemen van BORA eerst werkend zien in één van onze echte winkels? Onze productspecialisten helpen je graag bij het kiezen van een volledig op jouw kookgedrag en keukenindeling afgestemd systeem.

Kies een Winkel