Zo werkt een Quooker?

Veel mensen stellen ons de vraag “Hoe werkt een Quooker?” Hieronder geven we antwoord op deze vraag en leggen we uit hoe de Quooker kraan werkt.

Een Quooker bestaat uit twee delen: een kokendwaterkraan óp het aanrecht en een klein reservoir eronder. In het reservoir wordt het water bewaard op een temperatuur van 110º. Het is dus een soort thermosfles die is aangesloten op de waterleiding. De warmte kan nergens naartoe. Dit is de reden dat er maar heel weinig energie (10 watt) nodig is om het water in het reservoir op temperatuur te houden. Als je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er onder het aanrecht meteen weer vers water in het reservoir.

Meer informatie over het energieverbruik van de Quooker

Hoe werkt een Quooker kraan?
Quooker - Hoe werkt het?

De keukenboiler is overbodig!

Brochure Quooker downloadenJe hebt de keuze uit uit verschillende reservoirs. Alle reservoirs zijn door hun goede isolatie extreem zuinig. De COMBI en COMBI+ reservoirs hebben zelfs energielabel A. Ze leveren niet alleen kokend, maar ook koud en warm water (50-65°C), de COMBI+ zelfs onbeperkt. Door hem als keukenboiler te gebruiken hoeft je nooit meer op warm water te wachten!
Ben je van plan een eigen huis te bouwen? Dan heb je nog een reden om voor een Quooker met COMBI(+)-reservoir te kiezen. Deze levert namelijk koud, warm en kokend water. Een warmwaterleiding aanleggen is hierdoor dus overbodig geworden. Dat scheelt een hoop werk!

Quooker keuzehulp: Welk Quooker reservoir is voor jou keuken het beste.