Siemens studioLine logo

Siemens studioLine vaatwasser functies

De vaatwassers van Siemens zijn uitgerust met vele innovatieve functies. Daarnaast zijn de meeste studioLine vaatwassers uitgerust met vele innovatieve extra‘s zoals: easyGlide-rails voor nog makkelijker in- en uitruimen, openAssist-systeem: ideaal voor greeploze keukens, minimaal 6 programma’s, minimaal 4 functies, timeLight en een wijnglazenhouder.

Siemens iQdrive koolborstelloze motor.

Siemens iQdrive koolborstelloze motor.

Dankzij een innovatieve magneet technologie draait de Siemens iQdrive motor altijd soepel rond en maakt weinig geluid. Dat scheelt veel energie: de iQdrive motor heeft een veel hogere motor efficiëntie dan gewone motoren en dus kunt u kiezen tussen sneller of zuiniger afwassen. Tevens kan een koolborstelloze motor beter functioneren doordat de aandrijving direct gebeurt en is de motor minder aan slijtage onderhevig.

Eco+ Meer efficiëntie, betere prestaties

ecoPlusBij Siemens kunt u kiezen uit een uitgebreid assortiment vaatwassers. Al onze speedMatic vaatwassers zijn spaarzaam met water én met energie. Dat komt onder andere doordat ze zijn uitgerust  met Siemens‘ iQdrive motor: efficiënt, duurzaam en stil. Onze topmodellen zijn ook uitgerust met Zeolith®-droogsysteem.

openAssist-systeem.

openAssist-systeemstudioLine heeft nu een hele handige functie voor greeploze keukens: openAssist-systeem. Zonder handel opent u heel gemakkelijk de vaatwasser door licht tegen de deur aan te drukken. Praktisch en erg mooi bij uw designkeuken.

Licht uit, spot aan: interiorLight.

interiorLightMet interiorLight krijgen de prestaties van onze vaatwassers nu alle aandacht die ze verdienen. Het licht gaat automatisch aan als u de vaatwasser opent. De LED-lampen gaan de hele levensduur van de machine mee.

Een vaatwasser bedienen was nog nooit zo gemakkelijk: TFT-display.

TFT-displayDe meest innovatieve en intuïtieve gebruikersinterface voor een vaatwasser. De nieuwe iQ700-vaatwassers hebben een bedieningspaneel voorzien van een meerkleurig HD TFT-display dat uitleg geeft over programma’s en functies. En volledig in het Nederlands. U kiest uit maar liefst acht programma’s en vier functies.

timeLight.

timeLightSiemens vaatwassers zijn zo stil dat u niet kunt horen of de vaat klaar is. De innovatieve functie timeLight laat met een lichtprojectie op de vloer zien hoe lang het afwasprogramma nog duurt en waarmee hij op dat moment bezig is. Ook met elektronisch voorprogrammeren geeft timeLight de resterende tijd duidelijk weer. Zo weet u in één oogopslag wanneer uw vaat weer schoon is.

easyGlide-rails: in- en uitruimen wordt nu nog gemakkelijker.

easyGlide-rails]In ons topmodel zijn de varioLade, onder- en bovenkorf voorzien van telescoop rails. De telescooprails schuiven aan beide kanten soepel uit en stoppen automatisch op de verste stand. Hierdoor rijdt de zware onderkorf nooit meer uit de rails en gaat het in- en uitruimen nog eenvoudiger.

varioSpeedPlus: drie keer zo snel spoelen en drogen.

varioSpeedPlusDankzij de varioSpeedPlus-functie verkort u de looptijd met maximaal 67%. Kies het gewenste programma, druk op de varioSpeedPlus-toets en binnen de kortste keren heeft u een optimaal afwasresultaat: glanzend schoon en direct droog.

Zeolith®-droogsysteem.

Zeolith-droogsysteemIn onze topmodellen hebben we het innovatieve Zeolith®-droogsysteem en ons waterbesparingssysteem gecombineerd. Dit resulteert in zeer lage verbruikswaarden: het topmodel presteert zelfs 10% beter dan het zuinigste energielabel A+++ en verbruikt slechts 7,5 liter water. Zo breken onze vaatwassers alle records op het gebied van energiebesparing.

Met 41 dB bijzonder stil.

41-dB-geluidsniveauOnze vaatwassers maken ondanks hun schitterende afwasresultaten opvallend weinig geluid. De speciale geluidsisolatie zorgt ervoor dat de machine bijzonder stil draait. Met een geluidsniveau van slechts 41 dB zijn de stilste vaatwassers van Siemens zelfs stiller dan menig computer. Deze machines beschikken ook over een nachtprogramma en zijn dan nog stiller: slechts 39dB.

Innovatieve nieuwe functies.

Naast de functies zoals timeLight, interiorLight, TFT-display en varioSpeedPlus (hierboven toegelicht) hebben we nog meer functies en opties ontwikkeld die u beter helpen met een schone en droge vaat.

De intensiveZone.

intensiveZoneHet is geen probleem om sterk vervuilde pannen tegelijk met kwetsbaar glaswerk af te wassen. Met deze toets pakt uw vaatwasser in de onderkorf het meest hardnekkige vuil aan, door de sproeidruk met 20% op te voeren en de temperatuur plaatselijk te verhogen, ideaal voor pannen!. In de bovenkorf wordt het servies en glaswerk voorzichtig gereinigd volgens het door u geselecteerde programma.

varioSpeed: twee keer sneller.

varioSpeedNiet bij uw serviesgoed kunnen omdat de vaatwasser nog draait is vervelend. Met de varioSpeed-toets kunt u elk programma met maar liefst 50% verkorten. Zo is uw vaat twee keer sneller perfect schoon en droog.

turboSpeed 20min.

turboSpeedMet dit programma kunt u in korte tijd meerdere keren afwassen. De machine verwarmt het water voor en slaat dit op totdat u het afwasprogramma aanzet. Het afwasprogramma begint direct met heet water. In een recordtijd van 20 min. zijn uw glazen glanzend schoon. Met de functie extraDroog dan is uw hele vaat in 30 min. schoon en droog!

Extra glans met één druk op de knop.

glansDroogDoor middel van het innovatieve Zeolith®-droogsysteem wordt met de optie glansDroog het droogproces nog verder geoptimaliseerd waardoor uw vaat zeer zorgvuldig en efficiënt wordt gedroogd.

Extra hygiëne.

hygienePlusBij sommige voorwerpen is het van belang dat bacteriën en ziektekiemen tijdens het reinigen worden gedood. Ook snijplanken moeten soms bacterievrij worden afgewassen. Deze toets, die als symbool een babyflesje heeft, verhoogt de reinigings- en droogtemperatuur zodat 99,9% van de bacteriën en ziektekiemen wordt verwijderd.

De doseerAssistent.

doseerAssistentDe juiste verdeling van het afwas-tablet op het juiste moment. Speciaal ontworpen voor de handige 3-in-1, 4-in-1 of 5-in-1 tabletten. Zodra het klepje zich opent, valt de tablet in een opvangbakje. Een gerichte waterstraal lost de tablet gecontroleerd en snel op zodat het wasmiddel zich gelijkmatig door de hele machine verspreidt. Met de doseerAssistent kunt u ook poeder of gel gebruiken.